Bebek Beslenmesi kızım meyve yemiyor.ne yapsam ki???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
698
kızlar ya napıcam ben?hiç meyve yemiyor.kaşığı görünce ağzını öyle bir kilitliyor kiyasakkelime..azıcık zorlasam yaygarayı basıyor.eline versem ezmeye çalışıyor.hoşuna gidiyor ama boğazında kalır diye vermiyorum.muz kabız yapıyor zaten çok veremiyorum.elma armut püre yapınca kusuyor.hazır kavanozların kokusunu duyunca kaçıyor resmen:emir_bebek:.yaa napıcam ben bi akıl verin vallaaaaaa.....:1no2:

Canım emzik şeklinde fileler var içine meyveyi koyuyorsun emerek yada ezerek bebek kendi yiyor onlardan deniyebilirsin belki bu şeklide sever

püre yerine meyve suyu olarak vermeyi denedin mi?bardağa koyarsın ordan içer. meyve tadına alışınca püre deverebilirsin belki.

meyvenin suyunu verebilirsin,canım.katı olunca bu aylarda yemek istemeyebiliyorlar.kaşık kaşık verirsin,biberona alışıksa ona da koyabilirsin.

kızlar herşeyi denedim.ucu fileli meyve yeme aparatı var onun sap kısmını dişliyor zilli.resmen oynuyor.meyve suyunu bardakta bile içmiyor.ağzına aldığı gibi puuu dışarı.

TATLANDIRIN SEKER yada pudra sekerıyle sonra kesın olmazmı
benım kızda yogurt yemıyodu 2 bebe buskıvı azda sekerle yıyor.

benım yegenımın doktoru meyve yemeyen bebekler için dondurmayı eritip içine meyve suyu veya meyve püresi koyarak yemeyi önermiş dondurma çok besleyici korkmayın bol bol verin demiş ama kaliteli ve sade dondurma olmak şartı ile bende denedim kızım ilk defa meyve püresini öyle yedi,tavsiye ederim ben maraş usulü dondurma ile veriyorum

bisküviyle vermeyideneyebilirsin benım oglum bu sekılde alıstı.meyve suyuna alıstıramadım.meyve püresi olrak elma muz armut herpsini yiyo.ben her gün muz verıyorum kabızlık yapmadı.su ana kadar en fazla 1 gun yapmadıgı oldu ona da armut püresi verdim.kavanoz mamalarıyla da alıstırabılırsın

Ben bazen muz tahin azicikda keci boynuzu ozunu karıştırıp tatli gibi veriyorum. Cok besleyici olduklari icin ve kizim cok severek yiyor. Sizde böyle karisimlar deneyin evde kendiniz uretebilirsiniz böyle karışım fikirlerini.

Back
X