Yahu bla bla demek İngilizce de vs vs demek, birçok benzeri yorum olduğu için cümleleri tekrarlamak yerine kestim, vs vs demek hakaret mi siz de? Çok ilginç bir yaklaşım :) :)
Ben eskiyle kıyası anne-kız diyaloğu olarak yaptım, paylaşım ve anne ve kızın öncelik sırası olarak yaptım, teknoloji ile alakalı durum nedir? Teknoloji çıkınca 20 yıl önceki anne-kız tercihleri, kuzen ve tatil planları, çocuğa yaklaşım stili 20 yıl sonra değişti mi yani? Cep telefonu çıktı diye, tatil önceliğimiz, hayat önceliğimiz mi değişti? Bir alaka söylersen ona göre yorum yaparım.
Haa çocuk psikolojisinde o müsammere, o tatilden daha önemli, mutlaka müsammere olsun yoksa çocuk yıkılır ve onarılmaz bir sürece girer diye net bir bilgi mi geldi herkese onu da anlamadım. Benim bildiğim, psikoloji bile çocuğun öncelik sırası ve karakterine göre, aile yapısına göre, bla bla (pardon alınma) göre değişir.
Geçmişte çocuklar daha güçlü, daha psikolojisi kuvvetliydi. Tv ve telefon yerine sokakta oynar, ota moka ağlamaz, istediği olmayınca hayata küsmez, depresyona girmez, ufacık şeyden de mutlu olurdu.
Ben yetiştirebiliyorsam eski stil yetiştireceğim çocuğumu, uzun süre telefon, tablet almayacağım, arkadaş olmak yerine anne olacağım, daha kendi kararlarını veremeyeceği dönemde onun için doğru karar neyse ben vereceğim ve yeri gelince o buna uyacak, yeri gelince mantıklıysa isteğini seve seve yapacağım ama aman müsammere olmazsa hayatı söner yavrumun gibi endişelerim olmayacak ve onun da böyle birşeyden yıkılmasını engelleyecek kadar güçlü olmasını sağlayacağım.
Haaaa siz de teknolojik yetiştirin efendim, saygılar...