Kızım neden sürekli ağlayıp uyumuyor olabilir.

hzeldlara

hazel dilaranın annesi
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
480
264
123
41
Merhaba arkadaşlar 1 yaşındaki kızım gece 3 ten önce uyumamak için kıyametleri koparıyor. ne yapıyosak uyumak istemiyor. yeni yürümeye başladığı için sürekli elimize tutup gezmek istiyor. Sahurda bile evin bahçesine çıkardığımız oldu çaresizlikten. Dün gece ilk kez 10 da uyuttum hayretleri içinde kaldım sonra 11 de uyandı ve 4 e kadar uyumadı. yatırınca çok şiddetli ağlıyor. gezdirince hiç birşey yokmuş gibi sususyor. gece 11 ile 2 arasında uykuda olmas önemli diye biliyorum. Lütfen yardım edin sizler uyku düzenini nasıl sağladınız. Benim kızım doğduğundan beri gece uykuları problemli.

Doğduğunda kundaklayarak mı uyuttunuz, yoksa normal yatağa mı yatırdınız?
Bebekler kundakta çok rahat ediyor gördüğüm kadarıyla. Uyku düzenini de sağlıyor. Bi de o uyurken siz ayaktaysanız sesinize ni uyanıyor acaba? Sesten çok etkileniyor mu, uykusu hafif olabilir.

Gündüz uykuları nasıl?
gece 3-4 civarı yattığı için sabah ta 12-1 bazen 2 gibi uyanıyor. Acıkır diye de biberon veriyoruz uykuda. biri tavsiye etti uyurken karnını doyurmayın acıkır uyanır gündüz erken uyanırsa gece de erken uyur dedi valla yine uyanmadan 2 ye kadar uyudu.

Doğduğunda kundaklayarak mı uyuttunuz, yoksa normal yatağa mı yatırdınız?
Bebekler kundakta çok rahat ediyor gördüğüm kadarıyla. Uyku düzenini de sağlıyor. Bi de o uyurken siz ayaktaysanız sesinize ni uyanıyor acaba? Sesten çok etkileniyor mu, uykusu hafif olabilir.
hayır kundak yapmadık. erken doğumdu tam 40 günü doluncaya kadar şaka değil gerçek geceleri sabaha kadar gözünü kırpmadan uyanık durdu ama ağlama değil de arada mıkırdanarak. ve sabahtan akşama kadar da resmen baygın gibi uyudu ne yaptıysak uyanmadı. hatta gelen giden bu gününü doldurana kadar böyle devam edecek dedi. neyse 40 tan sonra düzeldi ama sonra yine eskisi gibi geceleri uyumayan bir çocuk oldu.

hayır kundak yapmadık. erken doğumdu tam 40 günü doluncaya kadar şaka değil gerçek geceleri sabaha kadar gözünü kırpmadan uyanık durdu ama ağlama değil de arada mıkırdanarak. ve sabahtan akşama kadar da resmen baygın gibi uyudu ne yaptıysak uyanmadı. hatta gelen giden bu gününü doldurana kadar böyle devam edecek dedi. neyse 40 tan sonra düzeldi ama sonra yine eskisi gibi geceleri uyumayan bir çocuk oldu.
Aslında hiç uyumuyor da değil, gündüz uyuyor ihtiyacı olan uykuyu alıyor. Gündüz uyumasa gece uyur da insan kıyamaz ki :anne:

Arkadaşım bebeğini 7de uyandır. Öğlen bir kere uyut. Gece en geç 9da bayılır zaten. Senin kız gündüzle geceyi karıştırmış. Sevgiler:KK200:
teşekkür ederim arkadaşım evet gece gündüzü karışık ama gündüz uyandırınca kafasını bulduğu yere yaslayıp parmağınıda ağzına alıp, cuk cuk emerek uyuyo ve mümkün değil kaldırın yine yatıyo hemen. ne yapsam birkaç gün huysuzlanmasına katlanıp, sabah 7 de uyandırsam gece de 9 10 gibi uyutsam. bayram tatilinde bunu yapalım birde.:KK54:

Gündüz uyuduğu için gece uyanık kalmaya alışmış. 1-2 gün öğle uykuları haricinde uyanık tutmaya çalışın,parka götürün,oyun oynatın vb. Yani akşama doğru uyutmamaya çalışın.
Kızım o yaşlarda 7-8 gibi kalkıyordu,11 gibi ve 15 gibi birer saat uyuyordu. Akşamda 9 gibi yatıyordu,gece kalkmıyordu.Ama bir yere gidelim,ufacık bir düzen değişikliği olsun,tüm saatler tepetaklak olurdu yine de düzeltmek biraz da sizin elinizde.

gece 3-4 civarı yattığı için sabah ta 12-1 bazen 2 gibi uyanıyor. Acıkır diye de biberon veriyoruz uykuda. biri tavsiye etti uyurken karnını doyurmayın acıkır uyanır gündüz erken uyanırsa gece de erken uyur dedi valla yine uyanmadan 2 ye kadar uyudu.
Gece beslenmesini çoktan kesmiş olmanız lazımdı,vermeyin biberon.uyku saatlerini hergün 10-15dk öne çekerek uyutmayı deneyin.Gündüz de çok uyumasına müsaade etmeyin.uyandırın.mızmızlansın bi şekilde oyalayın.uyku rutini edinin.banyo olabilir mesela.hep aynı saatlerde aynı şeyleri yapın.bu dediklerimi yaparsanız zamanla düzelir ama biraz zaman alacaktır.pes etmeyin.yatağa yatırdığınızda ağladığında alın kucağınıza sakinleştirin sonra tekrar yatağa koyun.bu defalarca deneyin.zamanla sabırla düzelir.bebekler rutinleri, alışkanlıkları severler ama çok sabırlı olmanız gerek.bir de yürüme dönemi gibi büyüme ataklarının olduğu dönemlerde mızmız olurlar.

Gece beslenmesini çoktan kesmiş olmanız lazımdı,vermeyin biberon.uyku saatlerini hergün 10-15dk öne çekerek uyutmayı deneyin.Gündüz de çok uyumasına müsaade etmeyin.uyandırın.mızmızlansın bi şekilde oyalayın.uyku rutini edinin.banyo olabilir mesela.hep aynı saatlerde aynı şeyleri yapın.bu dediklerimi yaparsanız zamanla düzelir ama biraz zaman alacaktır.pes etmeyin.yatağa yatırdığınızda ağladığında alın kucağınıza sakinleştirin sonra tekrar yatağa koyun.bu defalarca deneyin.zamanla sabırla düzelir.bebekler rutinleri, alışkanlıkları severler ama çok sabırlı olmanız gerek.bir de yürüme dönemi gibi büyüme ataklarının olduğu dönemlerde mızmız olurlar.
evet gerçekten söylediğiniz gibi çok mızmız. kararlıyım ramazan bayramında 3 günlük izinde bu rutini değiştireceğim. geceleri 2-3-4 e kadar ayakta olup sabah işe gelmek ölüm resmen.

Gündüz uyuduğu için gece uyanık kalmaya alışmış. 1-2 gün öğle uykuları haricinde uyanık tutmaya çalışın,parka götürün,oyun oynatın vb. Yani akşama doğru uyutmamaya çalışın.
Kızım o yaşlarda 7-8 gibi kalkıyordu,11 gibi ve 15 gibi birer saat uyuyordu. Akşamda 9 gibi yatıyordu,gece kalkmıyordu.Ama bir yere gidelim,ufacık bir düzen değişikliği olsun,tüm saatler tepetaklak olurdu yine de düzeltmek biraz da sizin elinizde.
aile apartmanın dayız ortam kalabalık ve biraz geç gelmiş bir bebek olduğu için herkes üstüne titriyor. o yüzden de aslında çocuğa hak veriyorum. diyelim uyutacağım odasına geçtik ağlamaya başladı iki dakika sonra teyzesi gelir ağlatma ver ben ilgilenirim diye alıp oynatmaya başlar, e böyle olunca da çocuk ağladığımda nasılsa istediğimi yapıyorlar deyip bizi kullanıyor.

aile apartmanın dayız ortam kalabalık ve biraz geç gelmiş bir bebek olduğu için herkes üstüne titriyor. o yüzden de aslında çocuğa hak veriyorum. diyelim uyutacağım odasına geçtik ağlamaya başladı iki dakika sonra teyzesi gelir ağlatma ver ben ilgilenirim diye alıp oynatmaya başlar, e böyle olunca da çocuk ağladığımda nasılsa istediğimi yapıyorlar deyip bizi kullanıyor.
Aslında bana göre ağlıyorsa teyzenin yaptığını siz de yapabilirsiniz,ağlatarak uyku eğitimi verenler var ben doğru bulmuyorum. Akşam ağlamadan uyumasını sağlamak da gündüze bağlı.Siz istikrarlı olarak rutin oluşturun,hep evde kalmayın dışarı çıkın yorulsun,temiz hava alsın.Aynı saatlerde uyutmaya çalışın,akşama doğru da uyutmayın,oyuna ağırlık verin zaten siz uğraşmadan bayılır beşiğinde. :)

evet gerçekten söylediğiniz gibi çok mızmız. kararlıyım ramazan bayramında 3 günlük izinde bu rutini değiştireceğim. geceleri 2-3-4 e kadar ayakta olup sabah işe gelmek ölüm resmen.
Sizi çok iyi anlıyorum.benim kızım hem gazlı hem de kolikti aylarca uyumadı,uyumadık.çareyi banyo yaptırmakta ve kitap müzik gibi aynı şeyleri yapmakta bulduk.16 aylık hergün yıkıyorum hala.o kadar programlıdırki herşeyi akşam 7'de yemek ,8'de banyo,8:45 gibi biberon en geç 9:30da yatakta olur.artık aylardır alıştığı için hafi kızım babaya iyi geceler de,dediğimde kucağıma gelir odasına gider.yatağında biraz ninni,biraz konuşma ile uyur.istisna dönemler haricinde hep böyle.10 gibi uyur.sabah 6'da uyanır.
Gündüz de en fazla 1,5- 2 saat uyur.

Konuşun bol bol,gece ile gündüzün farkını anlatın.gece oldu hava karardı uyku saatimiz geldi gibi konuşun.gündüz de çok karanlık ortam yaratmayın.gündüz olduğunu bilsin.uyku saatinden önce çok hareketli oyunlar oynamayın.sakince oynayın.kitap okuyun sakin müzik açın.benim bebeğim düzene girdiyse sizinki de girer.
Diş,hastalık,evde gerilim,ortam değişikliği,büyüme atağı gibi dönemler haliyle sıkıntılı oluyor.sabredin ,pes etmeyin yoksa ileride daha da zor olur.Normalde uyuduğu saatten yavaş yavaş geri çekin saati.birden 3'ten 10'a alırsanız yine dengesiz uyur.15-20dk ile başlayın zamanla normal saate yaklaşır.

Uyku düzeni oturmadığı için gece geç yatıyor.
uykusu gelmiyor ki çocuğun, uyusun.
Gündüz uykusunu kesin, uyutmamak için elinizden geleni yapın, eğlendirin, oynatın, sizi 1-2 gün hırpalar ama düzene sokarsınız.
Gece mantıklı bir saatte yatırın 10 gibi en geç ve ertesi gün uyutmayın.
Gece uykusunda uyanırsa ışık açmayın, ses yapmayın, siz de yanında (aynı odada) uzanın.
Beşiğinden kalkmayacağından emin olun sadece, güvende olduğundan yeterli.

Zamanla düzene oturacaktır ve öğlen uyukusu ile günü kurtaracaksınızdır.
Çünkü bu yaşlarda çocuklar tek bir gündüz uykusu ile günü tamamlayabilirler.
Gündüz saat 1 - 2 ye kadar uyuyan çocuk tabii ki gece uyumaz ve kesik kesik gündüz de 1 veya 2 saat uyuyabilir. Bu da uyku düzensizliği yaratır.

Back
X