Evet 24 aylık kızım öğrenmeyi sevmiyor. Ama biraz farklı. Nasıl anlatsam... Öğrenme kapasitesinde sıkıntı yok çok şükür. Fakat birseyi oturup öğretmeye kalktigimda sıkılıyor. Hemen kitabı vs (hangi materyalden öğretmeye calisiyorsam) eline kendi alıp kendi bana öğretiyor anlatıyor gibi yapıyor. Ha dediğim gibi öğrenme kapasitesinde sıkıntı cidden yok. Konusmasi da iyi 100-150 arasinda kelime kullanip 'anne ama oynuyooomm' tarzi cumle kurabiluyor.Mesela 1.5 ay kadar önce memlekete gitmiştim. 2 yaşını doldurmamisti daha. Epey kalabaliktik da. Daha gittiğim ilk gün evde bulunan 10 cep telefonunun müziğini ve sahiplerini kendince öğrenmiş kimin telefonu çalsa hemen gidip telefonun sahibine haber veriyor. Ya da çocuk parkın yolunu eve 5 dk mesafede, arkadaşımın evinin yolunu 3-5 sokak kala tanıyor ve beni o götürüyor. Yemeklerden sonra dış fırçalamasi gerektirigini, yemeğini odada yiyecekse sofra bezini sermesi gerektiğini biliyor. Cisinı değil de Kakasi geldiğinde bana söylemesi gerektiğini biliyor. Ama bunlar hep kendi öğrendiği şeyler. Kendi kendine çok hızlı öğreniyor çevremdeki insanları ve bizi şaşırtıyor. Ama gel gelelim oturup birsey öğretmeye çalışsam benim kızım hemen sıkılıyor ya kalkıyor ya da kitabı alıp kendi öğretmeye çalışıyor. Eğer isterse çok hızlı öğreniyor ama genelde istemiyor. Geçen sadece 3-4 kere tekrarladım ve yaşının iki olduğunu öğrendi biri kaç yasindasin dese iki diyor artık. Ama genelde öğrenmek istemiyor. Geçen yarım saat ugrastim. Pembe ve mavi rengi öğretmek için. Kalmak istedi öğrenmek istemedi. Bir baktım 2 gün sonra koltuğu gösterip bembe bembe diyor.
Çok uzattım kısaca endişem ileride okula başladığında ya bu huyu devam ederse... okulda birseyler öğrenmek istemezse. Yani ona birseyler öğrettiği farkettigi an bana yan yan bakıp öfff diyip kalkıp gidiyor. Acaba yaşından dolayi mi buyud7gunde geçer mi? Yoksa bu onda karakteristik bir özellik mi ? Çünki ben de boyleymisim. Derslerin hep çok iyiydi ama bir sınava oturup 10 dk çalışmazdim. 15 yaşımdan sonra ders çalışma alışkanlığı kazandım.
Sizinde bebekleriniz bu yaşta böyle miydi. Etrafında kiyaslayabilecegim örnek yok. Dedigim gibi hep böyle devam etmesinden ufak ufak endişe duyuyorum