• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım okula gitmeden okumayı öğrendi..

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.467
93.325
1.123
Hatunlar öncelikle merhaba hepinize.

Başlıkta yazdığı gibi kızım 6 yaşında suan..

Kreşe gidiyor ve okumayı öğrendi..Üzerinde durmamaya gayret ediyorum ama maalesef babamıza söz dinletemiyorum..Sürekli okumasını geliştirmesi için çabalıyor...Ben ise okul vakti bu çabasının sıkılganlığa dönmesinden korkuyorum

Ben nasılsa okumayı biliyorum deyip kendisini derslerine vermemesinden korkuyorum.

Kreş öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum ama önce size sormak istedim..Yoksa bunu gerçekten abartıyor muyum ?

Okumaya geçmeden evvel din dersi aldırıyordum kızıma arapça harfleri okuma ve ezber yapma konusunda da hiç sıkıntı yaşamamıştı..

Fakat bu daha farklı sonuçta direk okula gidecek ve ögrenmiş bir şekilde..Açıkçası endişelerim var..

cok guzel bısey tabii ama endısenızde dogru.bırde acaba kızınıza zeka testı yaptırsanız belkı zok zekı bır cocuktur ve sevıyesıne uygun bır egıtm alması gerekıyordur.bu mılletın boyle beyınlere cok ıhtıyacı var bence:46:

Benim 2 yeğenim var
İkisi de okuldan önce öğrenmişti okumayı
Biri dediğin şekilde sıkıldı, ben bunları zaten biliyorum yaa deyip yazmıyomuş tahtada yazanları
Diğeri okul birincisi

Belli olmuyo yani Kontes, birazda çocuğa göre değişiyo o iş

Ah işte çekim beni korkutan da bu ya..

Ya sıkılırsa ?

Gördüğü her yazıyı okuma gayretinde çok hevesli,hevesini de kırmak istemiyorum..Ters teper korkum var..

Yolda yürürken yaklaşık 1 aydır sürekli panoları okuyordu zaten öyle dikkatimi çekti..

Benim kardeşimde okula başladığında okumayı yazmayı biliyormuş....
Okula başladığında zorla gitmiş hep ağlamış ben bunları biliyorum istemiyorum diye hep sorun çıkarmış...
Öğretmeni özel ilgi göstermiş kardeşime
Çok sorunlu 2 yıl geçirmişler 3. sınıfta normale dönmüş kardeşim

Ah işte çekim beni korkutan da bu ya..

Ya sıkılırsa ?

Gördüğü her yazıyı okuma gayretinde çok hevesli,hevesini de kırmak istemiyorum..Ters teper korkum var..

Yolda yürürken yaklaşık 1 aydır sürekli panoları okuyordu zaten öyle dikkatimi çekti..

Kardeşim 5 buçuk yaşındayken, anaokuluna bile gitmiyorken, reklamlardan gazetelerden kendi kendine okumayı öğrendiğinde onu dahi zannetmiştik :32:

Ama yazmayı bilmediği için ilkokula başladığında sıkılmadı :34:

Şimdilerde üniversitede ortalama bir öğrenci.

Bende okuma yazmayı biliyordum okula başladığımda. Başlarda biraz sıkıcı oluyor ama herşeyi bilmek ayrı bir zevkti benim için.

Oğlum 3 yaşında ve okumayı sökmek üzere. Bence bu kadar endişelenip kızınıza da bunu hissettirmeyin. Kız çocukları daha çok zevk alıyorlar erkeklere göre.

canm bende okumayı 3.5 yaşındayken öğrenmiştim..benm büyüğüm ilk okula başlamıştı evde ona öğretmeye çalışırlarken bende öğrendim..anaokulunda arkadaşlarıma masal okuyodum düşün..ama sonra çok zorlandım 1. sınıfta herkes okumaya çalışıyo öğretmen soru soruyodu ben parmak kaldırıyodum öğretmen bana sen ztn biliyosun sen cevap verme arkadaşlarına öğret diyodu..böyle olunca ben okula gitmeyi hiç istemedim..okul yönetimi aileme 1 üst sınıfa atlatmayı teklif etmişlerdi ama ona da ailem sıcak bakmadı..sonra şubem değişti fln filan ama çok zorlandım aytıntılara girip uzatmıyım şimdi:)

bu çok güzel kontes. maşallah diyelim.. öğretmeni bunu farketmedi mi acaba okulda?
yani onun daha önce fark etmesi gerekiyordu da sanki sizinle paylaşması gerekiyordu..bir de şeyi merak ediyorum. okumayı öğrenmeden önce çocuğun anlama, kavrama,beceri fonksiyonları dikkatini çekmedi mi?
IQ su yüksek olabilir.. üstüne düşmen lazım. Türkiye'de çok fazla okul yok üstün zekalılar için bildiğim kadarıyla ama araştırırsan çıkar bir şeyler. ondan önce zeka testi yaptırman lazım.

Ben de okula gitmeden panoları okuyarak öğrenmiştim okumayı...:31: İsterseniz bir zeka testi yaptırın ama ben çok çalışarak bir yerlere gelebilen bir öğrenci oldum bugüne kadar hep.Yani normal bir durum bana göre ama yine de bir Ram'a gidin.:10:

Kreşe gidiyor ve okumayı öğrendi..Üzerinde durmamaya gayret ediyorum ama maalesef babamıza söz dinletemiyorum..Sürekli okumasını geliştirmesi için çabalıyor...Ben ise okul vakti bu çabasının sıkılganlığa dönmesinden korkuyorum

Ben nasılsa okumayı biliyorum deyip kendisini derslerine vermemesinden korkuyorum.

Kreş öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum ama önce size sormak istedim..Yoksa bunu gerçekten abartıyor muyum ?

Okumaya geçmeden evvel din dersi aldırıyordum kızıma arapça harfleri okuma ve ezber yapma konusunda da hiç sıkıntı yaşamamıştı..

Fakat bu daha farklı sonuçta direk okula gidecek ve ögrenmiş bir şekilde..Açıkçası endişelerim var..

Endişelenmekte haklısın, benim büyük kızım 3,5 yaşında okumayı kendi kendine söktü zaten çok erken konuşmuştu, şuan 5 yaş 7 aylık hem okuyor hem yazıyor, toplama yapıyor, çıkartma yapıyor... Üzerine hiç düşmedim, ekstra bir çaba sarf etmedim.

Ancak babayı durdurmalısınız, bu konuda profesyonel yardım alın size yol göstersin. Ben bu konuda ciddi araştırmalar yaptım, pedagojik destek aldım, IQ testleri de yapıldı bu konuda da tek güvenebileceğiniz yer üzder ve vb kuruluşlar. Eğer IQ'su yüksekse zaten ona göre gidebileceği ek dersleri var, haftada 1 ya da 2 gün kursa gidiyor ve kendi gruplarında özel eğitim alıyor ve böylece de okulda arkadaşları ile aynı standartta hayatına devam ediyor. Uyum sağlıyor.

ben 6 yaşındayken tv de geçen altyazıları bile okuyabiliyodum. Sonuç; ders çalışmaktan sıkıldım ama zekama bişey olmadı çok şükür, öğrenim hayatım boyunca çok ders çalışmadım ama hepte çalışkan bi öğrenci oldum, sonunda meslek sahibide oldum yani. Demem o ki belki ders çalışma konusunda sıkılabilir ama bu yaşta okuma yazma öğrenecek kadar olan o zekasına bişeycik olmaz bıcırığın, hayırlı olsun inşallah :16:

kontesim öğretmenler hep bu konuda uyarıyorlar,ilkokula başlamadan sadece hazırlık yaptırın,okuma yazmayı öğretmeyin diye..çünkü okulda belli bir program çerçevesinde öğretiyorlar.ve çocuk önceden öğrendiği şeyleri bu programda uygulayamıyor.mesela önce harfleri doğdaki sesleri gibi çıakrmaları gerekiyor.sonra hece ve cümle..baştan cümle olarak öğrendiğinde sorun olabiliyor.üstelik bir de elyazısı öğrenecekler şimdi..
bence üstüne düşmeyin hiç,okulda sıkılabilir,uyum sorunu olabilir.
mesela oğlum 3 yaşında biliyosun,ATA ismi de..ismimi yaz demişti.yazdım şimdi harflerini biliyor ve gördüğü herşeydeki harfleri soruyor..göstermiyorum artık ben de..

bu çok güzel kontes. maşallah diyelim.. öğretmeni bunu farketmedi mi acaba okulda?
yani onun daha önce fark etmesi gerekiyordu da sanki sizinle paylaşması gerekiyordu..bir de şeyi merak ediyorum. okumayı öğrenmeden önce çocuğun anlama, kavrama,beceri fonksiyonları dikkatini çekmedi mi?
IQ su yüksek olabilir.. üstüne düşmen lazım. Türkiye'de çok fazla okul yok üstün zekalılar için bildiğim kadarıyla ama araştırırsan çıkar bir şeyler. ondan önce zeka testi yaptırman lazım.

İpek öğretmeniyle konuşma fırsatı bulamadım 1 haftadır ..Zaten öncesinde böyle bir girişimi olmadı birkaç kere okur gibi yaptı ama genelde anne burada ne yazıyor diye sordugunda ona cevap veriyordum o sayede tekrar ediyordu..

Üstünde durmadım ama 1 aydır ara ara birkaç şeyi heceleyerek okumaya başladıgında sadece dikatimi çekti..Birkaç kelime gösterdim kimini okudu kimini okuyamadı o süre içerisinde..

Okulda sadece harfleri yazıyorlar defterlere bir de sayıları..Yani öyle ileri derecede okumaları için eğitim vermiyorlar..Sadece harfleri ve sayıları tanıtıyorlar o kadar..Son 1 ay içerisinde ki 2 haftadır ilerletmiş durumda artık..Bu da kafama takıldı tabi.

Kızıma okulda okuyor musun dedigimde hayır anne diyor...Ama bugün öğretmeniyle konuşacagım bakalım neler diyecek..

Merhaba,ben anaokulu ogretmeniyim . Bazi cocuklar yasitlarindan once kavrar herseyi. ama bildigim kadariyla kreslerde okuma yazma ogretilmiyor sadece hazirlik calismalari yapiliyor belki ogretmeni bu yuzden fark edememistir ancak cocugunuz her alanda gelisimi ileri seviyedwyse yasitlarindan bi teste sokmanizi oneriririm. Ve simdilik okuma yazmada daha fazla ileri gitmeyiniz. Daha cok hikaye kitaplari,boyama vb kresde yaptigi etkinlikleri evdede yapabilirsiniz.

Kızlar hepinizi okudum teşekkür ederim..Dün eşimle zeka testini konuştuk yaptıracagız..

Ona bu sayfada yazdıklarınızı okuyacagım..Çünkü bu durumla fena gurur duyar halde..Aferin kızıma deyip olayı abartıyor..Bense abartıyorsun artık dediğimde ne var bunda deyip sözümü dinlemiyor..

Okulda öğretmenleri zeka ışıltısı gördüklerinde fark ediyorlar, çünkü bu çocuklar inanın dikkat çekiyor yaptığı resimlerle, kurduğu cümlelerle, sakinlikleri ile...

Ben IQ testine götürürken kızlarımın ikisi de kapıdan girdiğinde görevli öğretmen sanırım arkadan giren hanımefendi değil mi dedi bize, evet dedim ve direk sordum nereden anladınız ki diye? Sakinliğinden ve kendinden eminliğinden dedi.. Ben bile o ana kadar fark etmemiştim.

Bir çocuğun okuyor olması zekasının üstün olduğunu da göstermiyor bu arada, algısı çok yüksek olabiliyor (sanat eğilimlidir, görsel hafızası iyidir) , önemli olan çocuğun okuduğunu anlıyor olmasıdır ve yeni müfredat el yazısı :) bunu da atlamayalım. Zeka seviyesi yüksek çocuklar genelde çok erken yaşta konuşuyorlar ve kelime hazineleri inanılmaz yüksek oluyor, ilgileri çok farklı, uzay, tıp, belgesel vb.. dünyalara çok meraklı oluyorlar ve sürekli deney modunda yaşatıyorlar anneyi...

bende okula başlamadan önce öğrenenlerdenim.. ablamda öyle ikimizde hep okul birincisi olduk tabi en güzeli okulda öğrenmek biz çok hevesliydik okumaya yazmaya o yüzden hiç sıkılmadık okumaktan.. ama tabi herkes de aynı olacak diye bir şey yok öğretmenleriyle görüş canım onlar daha iyi bilir ama şuanda kreşte başlıyorlar bir takım temel kuralları öğretmeye..

Kızlar hepinizi okudum teşekkür ederim..Dün eşimle zeka testini konuştuk yaptıracagız..

Ona bu sayfada yazdıklarınızı okuyacagım..Çünkü bu durumla fena gurur duyar halde..Aferin kızıma deyip olayı abartıyor..Bense abartıyorsun artık dediğimde ne var bunda deyip sözümü dinlemiyor..

Bize konulan ilk kural abartı yok! "harikasın, muhteşemsin, işte bu!" gibi şaşalı kelimler yok, ileride çocuk iyi bir şey yaptığında gördüğü takdir ona yetmeyecektir dediler. Bu sebeple asla abartılı cümleler kurmuyoruz, sonuçta evde bir de kardeş var, onun da etkilenebileceğini göz önünde bulunduruyoruz.

Bize konulan ilk kural abartı yok! "harikasın, muhteşemsin, işte bu!" gibi şaşalı kelimler yok, ileride çocuk iyi bir şey yaptığında gördüğü takdir ona yetmeyecektir dediler. Bu sebeple asla abartılı cümleler kurmuyoruz, sonuçta evde bir de kardeş var, onun da etkilenebileceğini göz önünde bulunduruyoruz.

İşte bizim baba tam tersini düşünüyor...Çocuga yaptıgı iş için motive edip takdir etmezsen yaptıgı işin önemini anlayamaz diyor..

Ona göre bu büyük bir başarı...

Back
X