- 24 Mart 2016
- 560
- 2.724
- 113
Lütfen şikayet edin.Bizim öğretmenimizde "deyil" "öylen" yazdığı için kızıma hala öğretemedim doğrusunu.
Var, olmaz mı…
Sınav yok ödev var, keşke sınav da olsa diyorsun veli olunca rahat ol
Özet çıkarma işini kızım 9'a girecek yakında, bu sene 4. Sınıfta, geçen sene ikinci dönem çözmüştü. O zamana kadar hep anlattırıyorduk okudukları kitapları. Bence sizin de vaktiniz var biraz daha, sınıfta genel durum nedir?
Yikildim...Ben de beğendiğim yorumları ağlayarak kaydetmeye başladım bile…
Aynen öyle canım.Yikildim...
Neyse sistem zaten yine degisir o arada 8384994 kere.
15 20 senelik öğretmen kadın ya, her ne kadar çok sevmesem de şikayet etmeyede gönlüm razı gelmezLütfen şikayet edin.
Rezalet. KPSS nin yetersizliği ve saçmalığının bir kanıtı bence. Sanırım daha farklı bir sınavı olmalı bu işin. İnanılmaz ya inanılmaz. Lisede edebiyat dersinde böyle bir hata yapsam öğretmen dersi geçirmezdi.Vallahi gerçek, hayır konuşmadım tabiki hatta bazı yazışmalarda ben "öğle" "değil" tarzı şeyler yazdığımda kendisi "öyle" yazmaya devam ettiği için kendimi sorgulayıp yahu acaba değiştimi yada ben mi yanliş biliyorum diyerek TDK ya bakmışlığım var
15 20 senelik öğretmen kadın ya, her ne kadar çok sevmesem de şikayet etmeyede gönlüm razı gelmez
Şimdiki çocuklar yazı yazmayı sevmiyorlar genelde, emoji çocukları olduklarından bence.Onu yapıyor ama yazmaya gelince ben yanında durayım yardımcı olayım istiyor. Az önce anlattığını kağıda dökemiyor
Ben çok imla kuralı vs. hatırlamıyorum mesela ama bu yanlış yazımlara takığım.Rezalet. KPSS nin yetersizliği ve saçmalığının bir kanıtı bence. Sanırım daha farklı bir sınavı olmalı bu işin. İnanılmaz ya inanılmaz. Lisede edebiyat dersinde böyle bir hata yapsam öğretmen dersi geçirmezdi.
Bir kişinin yanlışı binlerce kişiye aktarılacak ve ülkemiz okuma yazma problemi olan diplomalılar cennetine dönüşecek.15 20 senelik öğretmen kadın ya, her ne kadar çok sevmesem de şikayet etmeyede gönlüm razı gelmez
Çok kuçük daha , cizgifim izledikten sonra onu anlattirarak başlayabilirsiniz. Ya da en çok neye şaşırdım, en çok neyi sevdim gibi. Sonra kısa ön sayfalık falan resimli çocuk masalı beraber okuyup kapatınca sırayla anlatabilirsiniz. Alıştırma olur bunlar. Ama sabrımızı yitirecek de birşey yok, yedi yaşında bir minnoş dahaBu akşam beni çileden çıkaran bir sorun çözüm bulsun istiyorum. Lütfen konum taşınacaksa ağırdan alın ki buraya yazdığını bildiğim sınıf öğretmeni üyelerden yardım alabileyim… Çünkü artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. 7 yaşındaki kızım ilkokul 2. sınıfta. Öğretmeni yazdan beri kitap özeti ödevleri veriyor. Benimki kitabı okuyup kapatınca aklımda bir şey kalmadı diyor. Özet olayını gözünde çok büyütüyor, birkaç cümleyle yetinmeyi yanlış sanıyor. Kitabı yarım yarım okutmak gibi çeşitli yöntemler denedim ama ilerleme kaydedemedim. Ne yapabilirim ??
Birde isim veriliyor, daha önce cimer'e bir şikayetimi yazmıştım okul ile ilgili.Bir kişinin yanlışı binlerce kişiye aktarılacak ve ülkemiz okuma yazma problemi olan diplomalılar cennetine dönüşecek.
Yine de siz bilirsiniz.
Bu da normal. Çok küçük daha cidden. Siz de oturun yanına kitabınızı okuyun o da ödevini yapsın. Arada destek olun alışsın . İnsanın oturup ders çalışması ödev yapması cidden zor kazanılan bir disiplinOnu yapıyor ama yazmaya gelince ben yanında durayım yardımcı olayım istiyor. Az önce anlattığını kağıda dökemiyor
Bende aynı şekilde diyorum. Şimdi düşününce bana son okuduğun kitabın özetini çıkart deseler fragman yayını yapar gibi anlatır geçerim, halbuki rus romanı okurken üşüyeceksin, Kafka okurken onun yürüdüğü sokaklarda gezeceksin, makale okur gibi burda ne anlatıyor diye çocukları darlamanın mantığı ne anlamadım.Aynen öyle canım.
Bize de “hangi ilkokula göndereceksiniz” diyenlere bunu söylüyoruz.
2,3 seneye kadar fikrimiz 73.000 defa değişir.
boyle seyler cocugu kitaptan soğutmaktan baska birseye yaramaz93 dogumluyum. Benim okudugum okulda da ezber, özet okudugunu anlama vardi. Okumayi, yazmayi söktüğümüz gibi okul kutuphanesinden ince cocuk kitaplari dagitilirdi ve tabi ki özet ve anlatim yaptirilirdi ozet kitabi ezberlemek degil ki okudugunu anlamak ve bence önemli.
Hic bir kitabi 2 defa okudugumu hatirlamiyorum. Kendim özel ve super zeka cocuk oldugumdan degil okudugunu anlatamayan yazamayan bir kaç arkadasimiz vardi ama bu sinif genelini kapsamiyordu hemen hemen cogu cocukta vardi bu beceri.
Burada yazanlari okuyunca yeni nesilde bir sıkıntı olabilir diye dusunmustum ben acikcasi. Belki tvye bilgisayara telefona maruz kaliyorlar diyedir.
boyle seyler cocugu kitaptan soğutmaktan baska birseye yaramaz
ablam da ben de inanilmaz kitap seven çocuklardık. o zaman kitaba erişim bu kadar kolay degildi para biriktirir biriktirir alirdik, gazetelerde dergilerde kitap tanitimlari olurdu onlari not alir baharlari olan kitap fuarinda hepsini gezer bakardik. ablam bir kitap aldiysa o uyuduktan sonra ben okumaya başlardim sabah kitap hakkinda konusurduk. boyle bir okuma sevdasi. ama okulun zorladığı sıkıcı kitaplarla ve zorunluluk icin okumakla bu olmuyor. okul beni sadece kitaptan soguttu
hadi biz eski donemiz, o zaman normaldir diyelim..simdi bu devirde yine ayni sacmaliklar
benim yeğenim 3. sinif ogrencisi. Kendi hikayelerini yaziyor, bir suru kendi yazdigi resimledigi hikaye kitabi var evde, kendi haftalik ponny dergisi cikartiyor, daha okuma yazması yokken bildigi ve uydurdugu ponnyleri tanitan resimli rehber hazirlamisti. cocuk okuma yazmayi söküp kendi kitabini okumak icin büyük bir aclikla okula başladı. okulda cocuga ayni boyle sacma sapan sıkıcı kitaplari verip ozet cikar,oku yaz bilmemne sacma sapan seyler yapıyorlar
bu yasinda harry potter serisini okuyan bir cocuga verdikleri kitaplar inanilmaz sıkıcı. o sihir, büyü, portallar, tilsimlar falan seviyor okudugu sıkıcı kitapta olmayan bir hikayede ideal bir cocugun hayati falan oluyor.
resmen cocuklari kitaptan sogutmak icin bir yol bence.
ayni sekilde kiz kendi resimli kitaplarini ciziyor zaten ozene bezene ama 1. sinif öğretmeni verdigi fotokopiyi tasirmadan boyamasini bekliyor.
cocuk da boyamazdi çünkü neden boyasin yani ne sacma salak birsey
resmen cocuklarin o yaratici zekasini öldürmek icin yapılan şeyler.
gercekten egitim sistemimizden nefret ediyorum. ezberden - sirf laf olsun diye birseyleri yapmaktan baska birseye benzemiyor.
bu devirde - ki uyaran fazlaligindan yetiskinlerin bile odak suresi kısalmişken cocuklarin hala 30 yil onceki sistemle ayni egitimin verilmesi çok ilginc
keske birseyler degisebilse ama hic sanmıyorum
Onları noktası virgülüne kadar anlatır. Özet çıkarırken de her şeyi yazmalıyım sanıyor. Her yoldan açıkladım ama yok…katılıyorum neyi ozetlesin cocuk, sorularla kitabi pekistirsin daha iyi
konu sahibi günlük hayatta ozeti nasil peki?
mesela anneannesine soyleyin telefonda ona birsey anlatsin uzun uzun
kapatınca "ne soyledi" diyin, aklinda kalanlari anlatsin "iyi özetledin" diye takdir edin.
ya da sevdigi bir cizgifilmi izledi. "ne oldu bu bölüm?" diye sorun, anlatinca "iyi özetledin" diyin
boylece ozetin zaten günlük hayatta yaptigi birsey oldugunu anlar
Yok canım elli kusür yaşında tecrübeli bir insan. Bu nesile kadar nispeten ekransız büyümüş, kazanımları daha zamanı gelmeden edinmiş öğrenciler gördü. Sanırım onlar devam ediyor sanıyor, yapabilenin geri kalmasındansa yapamayan çaba göstersin istiyor. Ben böyle yorumluyorum2.sınıf öğrencisinin okuduğunu anlama düzeyi çok iyi olmuyor. Eğer sesli okuması da çok iyi değilse okuduklarını doğru düzgün anlayıp anlatamaz da. Öğrenciye özet çıkarma ödevi vermemesi gerekiyor. Bu yaş grubunda ancak soru cevap şeklinde okuduğunu anlama düzeyini test etmeli. Öncelikle kitabı siz okuyun ardından çocuğunuza Kitabı bir kere okuttun. Bir süre sonra kitabı 2.kez okutun (bazı yayınların sesli kitap özelliği var onu da açabilirsiniz) sonrasında kitabı size anlatmasını isteyin. En son anlattıklarından yola çıkarak kitabı bölümlere ayırarak yazmasını söyleyin bu aşamada siz çocuğunuzu yönlendirebilirsiniz, kitabın sayfalarına bakıp hatırlamasına yardımcı olaniirsiniz. Kitabın tamamını bir anda yazdırmaya kalkmayın mesela güne nasıl başlamışlardı, sonra ne oldu diyerek kitabın olaylarını bölümlere ayırarak yazdırın.
Okuduğunu özetleme ve yazma bu yaş grubu için üst düzey bir beceri öğretmenle de paylaşmanıza gerek yok çünkü anormal bir durum değil. Okuduklarını sözlü olarak anlatabiliyorsa bu yeterli. Kitap okudukça bu becerisi de gelişir.Çocuklar okumayı geçen sene öğrendi hangi ara özetleme becerisi gelişecek öğretmeni başka bir branşın ücretli öğretmeni olabilir mi?
Ama kendini ifade edebilme becerisi önemli bir şeyŞimdiki çocuklar yazı yazmayı sevmiyorlar genelde, emoji çocukları olduklarından bence.
Kime sorsam yazı yazmasında otursun sayfalsrca soru çözsün hiç sorun çıkarmıyor ama yazı yazmak söz konusu olunca bir birimizi yiyoruz diyolar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?