• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ve Babası

Baba kız ilişkisi çok farklı olur ya özlüyordur babasını bence doğru olanı yapıyorsunuz eğer eski eşinizin ailesi çocuğu annen kötü falan diye doldurmuyorsa hiç de sorun yok bence.

Herkese iyi günler dilerim.
Eşimle 4 aydır ayrıyız bir ay öncede resmi olarak ayrıldık. Kızım iki buçuk yaşında ve velayeti bende. Mahkeme kararına göre babasının ayda iki gün görme hakkı var. Fakat ben her hafta 2 gün haftasonları kızımı babasına veriyorum. Bende eski eşimde ailelerle yaşıyoruz. Eski eşimin annesi babası hayatta.
Sormak istediğim şu kızımı her hafta babasına vermem iyi mi kötü mü? Çevremdekilerin bazıları babasından soğumasın babasıda özler doğru yapıyorsun diyor ki bende böyle düşündüğümden gönderiyorum. Bazılarıda çocuk için iyi olmayacağını ikilik yaşayacağını söylüyor.
Eski eşimde anneside babasıda kızımla oldukça ilgililer almaya gittiğimde de görüyorum babaannesine dedesine sarılıp öpüyor öyle gidiyoruz gözüm arkada kalacak bir durumum yok. Gezdirirler yedirirler içirirler azarlamaları bağırmaları falan yoktur.
Cok iyi yapiyorsunuz. Cocuklarda arada gorunce soguyor babada oylr. Gozden irak gonulden de irak derler.

İyi yapıyorsunuz da hep haftasonunu babasıyla geçirmesi çok doğru gelmedi bana, biraz da sizinle geçirsin haftasonlarını. Çünkü sizinle sadece okul-ders klasik rutin bir hayatı varken, babasıyla hep gezme eğlencesi var, sorun yaşanabilir. Ya bir haftasonu sizde bir haftasonu onda kalacak şekilde düzenleyin ya da Cuma-Cumartesi babada kalsın Pazar siz alın.

Eşimle 4 aydır ayrıyız bir ay öncede resmi olarak ayrıldık. Kızım iki buçuk yaşında ve velayeti bende. Mahkeme kararına göre babasının ayda iki gün görme hakkı var. Fakat ben her hafta 2 gün haftasonları kızımı babasına veriyorum. Bende eski eşimde ailelerle yaşıyoruz. Eski eşimin annesi babası hayatta.
Sormak istediğim şu kızımı her hafta babasına vermem iyi mi kötü mü? Çevremdekilerin bazıları babasından soğumasın babasıda özler doğru yapıyorsun diyor ki bende böyle düşündüğümden gönderiyorum. Bazılarıda çocuk için iyi olmayacağını ikilik yaşayacağını söylüyor.
Eski eşimde anneside babasıda kızımla oldukça ilgililer almaya gittiğimde de görüyorum babaannesine dedesine sarılıp öpüyor öyle gidiyoruz gözüm arkada kalacak bir durumum yok. Gezdirirler yedirirler içirirler azarlamaları bağırmaları falan yoktur.
Çok doğru yapiyorsun. Bosanan sizsiniz. Çocukla babası bosanmadi nihayetinde. Bizde genelde düşman gorulur karesi taraf çocukta sogutulmaya calisilir ama asil yanlis olan o. Hic caninizi sıkmayın. İkilik falan yaşamaz. Tam tersi siz babasiyla ne yasarsaniz yaşayan ikinizin de hala onun ailesi oldugunuzu ve durumunuzun onu etkilemeyecegini idrak eder.

İyi yapıyorsunuz da hep haftasonunu babasıyla geçirmesi çok doğru gelmedi bana, biraz da sizinle geçirsin haftasonlarını. Çünkü sizinle sadece okul-ders klasik rutin bir hayatı varken, babasıyla hep gezme eğlencesi var, sorun yaşanabilir. Ya bir haftasonu sizde bir haftasonu onda kalacak şekilde düzenleyin ya da Cuma-Cumartesi babada kalsın Pazar siz alın.
Çocuk 2 buçuk yaşında

Çocuk 2 buçuk yaşında

Tamam okul-ders kısmını çıkardım. Yine aynı şey anneyle daha rutin bir hayatı var, babasıyla sürekli gezme eğlencesi var. Sadece haftasonları vermesi algıyı bozuyor yine de.

Dogruyu yapiyorsun... Karsindaki insanlarda iyiyse bence böyle devam et durduk yerede huzurunu kacirma cnm

Benimde annemle babam ayrı ve babam zamanında annemle tüm iletişimimizi kesti telefon yasağı bile koydu biz hep gizli işler yaparak annemin yanına şehir dışına kaçtık bence doğru olanı yapıyosun onun babası ve medeni bir şekilde ayrılmışsanız görsün yoksa size düşman olur

Tamam okul-ders kısmını çıkardım. Yine aynı şey anneyle daha rutin bir hayatı var, babasıyla sürekli gezme eğlencesi var. Sadece haftasonları vermesi algıyı bozuyor yine de.
Polemik için değil yanlış anlamayın bayan haftasonu veriyorum demiş eğleniyorlar geziyorlar diye bir açıklama yapmamış şuan çalışmadığını söylüyor belki işe başladığında haftaiçi de vermesi dengeyi sağlamada kolaylık sağlayabilir sizin de söylemek istediğiniz bu sanırım

Polemik için değil yanlış anlamayın bayan haftasonu veriyorum demiş eğleniyorlar geziyorlar diye bir açıklama yapmamış şuan çalışmadığını söylüyor belki işe başladığında haftaiçi de vermesi dengeyi sağlamada kolaylık sağlayabilir sizin de söylemek istediğiniz bu sanırım

Evet bir bakıma. Yani hem çocuğun kafasında ileride "haftasonu = baba" diye bir algı oluşmaması için hem de dengeyi daha iyi kurabilmek için. Dediğiniz gibi 1 gün de haftaiçini dahil etse daha iyi olabilir mesela Cuma-Cumartesi. Ben anne-baba-çocuk birlikte de vakit geçirmelerini öneririm hatta yapıyorlar mı bilmiyorum ama beraber parka gitmek, oyun oynamak gibi.

Geçenlerde istemsizce bu konuyu düşünürken buldum kendimi . Umarım olmasın ama oldu ki ayrildin, n'aparsin dedim kendime ? Kızlarım babalarına aşık ,birgün gormeseler sabahlara kadar ağlarlar. Şu da var ,ben nasıl anneysem ve çocuklarım olmadan yapamazsam o da baba ve yapamaz .. mahkeme ayda 2 mi görüş veriyor ,ben 10 gorustururum. .isteğe bağlı daha fazla bile olabilir. Çocukların anneye olduğu kadar babaya da ihtiyacı var .bu haklarını asla ellerinden alamayız .mutlu bir çocukluk yaşamalarını istiyorsak ,bazı şeylerden taviz vereceğiz .çevrenin canı cehenneme, sen nasıl biliyorsan ve çocuğun nasıl istiyorsa öyle davran .çocuklar üzülmesin ,ağlamasın hep gülsün ...

Back
X