Kızım ve bakıcısı

ilden ile değişir ama 4 yarım gün için o para fazla.Ev işi yapmıyor sanırım,cidden fazla.Ben de olsam alınırdım sanırım ama ağlaması ve size yansıtması ilginç .Allahım inşallah içinize sinen bakıcıyı karşınıza çıkarsın.

Aldığı ücret normal ama biraz da insaniyet namına bir şeyler yapabilir. Mesela sen yokken bulaşık makinasını boşaltıverir. Bir gömlek varsa ütüleyiverir… tabi buna yanaşmazlar genelde elini verince kolunu kaptırma korkusundan…ama biraz sen rica edebilirsin.. “müsait olursan şunu yapar mısın” diye.
İkinci olarak da kızının onu şikayet edeceğini düşünmüş. Özellikle de yememesi gereken şeyler için.. kendince yani..siz çekinme demişsiniz de….
Ben kadının genel haline bakarım. Çocuğun küçük değil. Onunla iletişimi nasıl onun fikirlerini al… okula götürüyor galiba değil mi? Akşam kim alıyor bilmiyorum ama bazı şeyleri bilen bir kadın mı? “teşekkür etmeyi, rica etmeyi”
Çocuğunda farklılaşma var mı onunla birlikte; iyi ya da kötü…
Bu ağlama mevzusunu okul açılana kadar takip et. Sonrasında bir formül gerekebilir.

amin teşekkürederim. ev işi umrumda bile değil inanın mecbur olmasam kızımda kendim bakmak isterdim

kızım pozirif bir çocuktur sadece karşısında ağlayan bir yetişkine anlam vermekte zorlanıyor vbe kendisinin büyük bir kabahat yaptığını düşünüyor
evet kızımı okula bırakıyor evine geçiyor babası akşam çıkış saatine yetişiyor.
Bulaşık makinesini boşaltıyor :) kahvaltı bulaşıklarını da yerleştiriyor tezgahı filanda düzenli tutar ama ev işi konusunda bir beklentim olmadı.birde pzrt leri kızımın forma ve tişört ütüsünüde yapar ama beslenmesini ona bırakmıyorum kendim hazırlıyorum sabah çıkmadan

Kızınızı büyüklerine karşı nasıl davranması gerektiği konusunda yönlendirmelisiniz.Bakıcıyla henüz birbirinizi tanmadığınız ve alışam evresinde olduğunuz için,ilkokul 1 e giden çocuktan da normalde böyle bir düşünce yapısı beklenmeyeceği için,bakıcı ister istemez sizin bunları konuştuğunuzu düşünüyordur.Ya da çocuğun yanında tasarrufla ilgili bazı konular konuşulduysa aklında bu şekilde kalmış olabilir.Bakıcı sizin huylarınızı yapınızı henüz bilemediği için sizin düşünceniz olduğu kanısna vararak içerlemiş ve size bir açıklama yapma ihtiyacı duymuş alınganlığını belirterek.

Ödediğiniz para çok uygun.Aslında bakıcınızın böyle birşeye alınıyor oması bile onun ne kadar samimi olduğunu hassas olduğunu gösteriri.Bir çocuğa hassasiyetle samimiyetle bakan birilerinin olmasından daha güzel ne olabilir ki?

tatlım ara detayları okumadım ama. kızınızın sözlerine gerçekten alınmış gibi geldi, o yüzden de ağlamış... okurken hiç benim aklıma kadın ayrılmak için bahane arıyor gibi gelmedi. Belki de kızınızın size anlatımının nasıl olacağını bilemediği için önce anlatmak istedi, anlatırken de ağrına gitmiş olduğu için ağladı.... Fiyat konusunda bir şey diyemem ama, eğer yapabilecek durumdaysa yemek yapabilir. Çok rahatlatır bu sizi ya da ufaktan iş yapabilir. kızınız küçük değil sonuçta, anladığım kadarıyla kızınıza eğitim verecek konumda da değil. o zaman başka bazı konularda size yardımcı olabilir.

haklısın aslında kızımıza öğüt vermiyor değiliz işin açıkcası hani öyle malının çok kıymetini bilen eli sıkı bir çocukda değildir.hatta okulda sürekli birşeyler kaybetmesinden dolayı şikayetçiyiz bile bu durumdan.niçin böyle davrandığına anlam veremiyoruz. onu ayrıca uyarıyoruz .
bugün bir başka gelişme oldu bakıcımız öğlen bana telefon etti eve bir bayan gelmiş çamaşır makinelerinde deterjan yerine kullanılan bir şey çıktı ya onu dağıtıyormuş tanıtım amaçlı ücretsiz demiş ancak seçtiğinin içinden hediye çıkarsa mecburen alınacakmış 50 tl bedeli olcakmış bu durumda.neyse başta ücretsiz anladığı için kızıma bir tane seçtirmiş ve içindende 350 tl lik saat :) hediyesi çıkmış.kadın para isteyincede beni aradı bakıcımız durumu anlattı bende o bayanı işyerime göndermesini istedim saatle birlikte. saate baktım ve gerçekten 5 para etmez birşey almayacağımı söyledim bunun üzerine bakıcıma durumu izah ettiğini ve hediye çıktığı için almaya mecbur olduğumuzu söyledi.İŞ ORTAMI olayı çokda büyütmemek adına açıkcası 50 tl yi sokağa attım. sonra bakıcımız arayarak ona kızıp kızmadığımı biranda boş bulunduğunu söyledi. aslına bakarsanız bundanda alınacağı için birşey söylemedim ama işin açıkçası biz bu tarz satıcılara kapı açılmaması gerektiği bilincini kızıma vermeye çalışırken bu hareket hiç hoş olmamış üstelik seçimi de kızımın şansına ona yaptırmış. pzrt kırmadan anlatmaya çalışcam inanın sorun para değil. ama olurya örnek alacak bir çocuk var yanında kapı satıcılarına kapı açılmaması gerektiğini öğrenmeli

Evet bu olmamış gerçekten de uyarırsanız bir daha yapmaz sanırım. ama ben bir şey hissediyorum sizde, yanılıyor da olabilirim. Sanki bayanla aslında çalışmak istemiyorsunuz gibi geldi. Yani soğumuşsunuz hatta bıraksa rahatlayacakmışsınız geldi. Yanılıyor muyum acaba.

çocuktan al haberi diye boşuna dememişler. bende olsam alınırdım her halde bir şey de yemezdim bir daha, siz söylediniz ve duydu o yüzden bana diyor diyede düşünürdüm belki :26:

aslında hayır soğumadım.ama o kadar mutsuz olduğunu hissettimki canım sıkıldı.bide ben çok ısrarcı oldum yani abla bak sen yanlış anlamışssın çocuk daha alınma bukadar....vs gibi sanki gidesi vardıda ben ısrar edince yüzü tutmadı gibi geldi
bide şöyle düşünüyorum iyi kötü 4 ay oldu huyunu suyunu öğrendik gelen bakalım nasıl çıkıcak ?

Hahahaa çoookk güzelldii yaa oohh olmuşş iyi yapmışsınız bencee

çocuktan al haberi diye boşuna dememişler. bende olsam alınırdım her halde bir şey de yemezdim bir daha, siz söylediniz ve duydu o yüzden bana diyor diyede düşünürdüm belki :26:

Aynen ben de böyle düşünmesinden korkardım. Evimize gelip çalışan insanların kendilerini hep bizimle eşit hissetmesini isterim. Bir abla var temizlik için bize gelen aklım çıkıyor kendini kötü hissettirecek bir şey yaparım diye. Çocuğumun bal ve kaymağı ben yemiyorum ne işi var dediğini duysam başka şeyler için kızmam ama belki bunun için kızarım. Sen yemiyorsun ama misafirimiz yiyor. Öncelikle ne düşündüğünü bilmek isterim çocuğumun. Çünkü bakıcısını bizden daha farklı bir seviyede görmesi beni yıkar. Yaşı ne kadar küçük olursa olsun bu şekilde düşünmemeli.
Çalıştığım yerdeki binayı temizleyen arkadaşlar kocaman çöp poşetleri ile bütün katlarda geziyorlar. 2 katlı bir bina zaten. Bazen asansörden inince biraz çöp kokuyor ya da ter. Hemen arkasından binen beyzadeler söyleniyor. "Iyy merdiveleri kullansalar ya" Ulan 2 kat zaten. Kaldır poponu sen merdivenleri kullan. Kadının elinde kocaman çöp poşeti var, senin sifon çekmekten aciz bıraktığın tuvaletleri temizliyor. Benim gözümden senden bin kere daha fazla saygıyı hakediyor. İşte bu insanların daha küçükken saygıyı öğrenmesi gerekiyor bence.

Asyacım çocuğunun yanında ağlıyorsa çocuk bundan ruhsal olarak etkilenir. Kötü ya da korkulacak bir durum var hissine kapılabilir. Hiçbir şey olmadı ortam zaten ağlamadan dolayı negatifleşecektir..
Sen çevrende başka iyi bir alternatif varsa değerlendirebilirsin. Ama dediğim gibi benim için önceliği olan çocukla diyaloğu sırasında ona iyi örnek olacak birinin olmasıdır. Hatta bazen derslerine bile destek olabilir. Nasıl olsa 1. Sınıf.
Çünkü bazı bakıcılar gerçekten yerel şive ile falan konuşuyorlar.. bu da çocuğu hiç iyi etkilemez. Ya da bazıları alır örgüyü oturur, tv yi açar karşısına.. bunları nasıl engelleriz ya da nasıl istediğimiz kalıpta birini buluruz bilemiyorum ama çocuğu birine emanet etmek çok zor. Benim annem bakıyor. Uyandıktan sonra saate bağımlı olmaksızın kreşe gidiyor. Aslında sabah 8 de başlıyor ama nasıl olsa annem var diye çok kasmıyorum. 3,5 yaşında daha.ama bakıcıya bırakacak olsaydım.. çok ince elerdim, daha da sık dokurdum..

ne kadar saçma parayla hediye mi alınır, ben olsam almazdım bakıcıya da ben yoktum başında ben saat falan istemiyorum kızıma çektirmek zorunda değildin derdim vermezdim ya da maaşından keserdim saati ona verip

İşte biz kendi kafamıza göre yorum yapıyoruz da bir de onları dinlesek
örnek vereyim
Biz 1 ay senelik izinde olup da bakıcı bakmadığı zamanlarda bile para istiyorlar. Nedeni de: biz senelik izinde olup da çalışamayınca paramız kesiliyor mu? Ya da çok özel işleri olur hasta olur, biri hasta olur, kızı doğum yapacak olur en zor anlarımızda bırakırlar bizi hem de birkaç gün.. o zaman bile kesemezsin. Yani kesersin mantık olarak ama için el vermez çocuğa yansıtma olasılığından dolayı.

Merhaba, çocuklarına bakıcı bakmış biri olarak size nacizane tavsiyem yeni bir bakıcı bulduktan sonra bakıcınızla vedalaşmanız, bizim bakıcımızda aynı sizin anlattığnıız gibiydi koskoca kadın kızımın dediği bir lafa içerlenip ağlıyordu. O daha çocuk alınabilirsin ama bu kadar tepki vermen tuhaf geliyor bana diyordum bende. Kızımı sürekli tembihliyordum anneciğim bak bakıcı teyzeni kırma olur mu diye. Bakıcı sürekli şikayet etmeye başladı ve ağlıyordu. İşten çıkardım bakıcıyı olmuyor yapamıyoruz dedim. Ama keşke daha önceden çıkarsaymışım kızım insanlarla iletişim kuramaz olmuştu sanki birine bir şey söylediğinde karşısındaki kişi hemen ağlayacakmış gibi düşünüp konuşmaya çekiniyordu daha yeni yeni o duyguyu üzerinden atmaya başladı. Şimdi bakıcımız yok, oğlumu kreşe, kızımı da tam gün bir okula verdim okuldan sonra 1-2 saat babaannesine gidiyor.

Arkadaşım bu olmamış işte hadi bakıcınız sizi aramaysaydı senet falan imzalasa ne olacaktı,eskiden vardı bir ara hediye bilmem ne kazandınız diyorlar sonrada senet yapıyorlardı bir çok kişi mağdur edildi hatta sizde dikkatli olun.Bakıcı bayana verdiginiz ücrete gelince yaşadığınız şehiri bilmiyorum ben kendi yaşadığım şehiri baz alarak söylüyorum haftanın 4 günü ve yarım gün en fazla verecekleri para 250 falandır sonuçta yarım gün ve haftanın 5 günü değil.

Son düzenleme:

ama bu çok cahilce bir hareket. yabancı insanı eve alması mı desin, bayat bir numaraya kanması mı dersin, kazıklandığı yetmiyormuş gibi kendi hatasını sana ödetmesi mi dersin ben bu tabloda çocuk emanet edilebilecek bir kadın göremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…