bence kadın masumca ıcını dokmus sıze ısten ayrılmak ıstedıgını zannetmıyorum
benımde oglum 4 yasıan gırecek 1 ay sonra dun annem oglumu bızım evden alıp kendı evıne gotururken demıskı xxx suradan sana bır tane muz alayımda ye evde demıs , oda hayır demıs bız onunla muzlu pasta yapıcaz pazardan alın kendınzıe demıs annemde senın ıcın dıyorum oglum sen yıceksın demıs oda cabuk o muzu oraya bırak almıcaksın muzumuz bıter demıs
annemınde cok zoruna gıtmıs
ağzına sağlık öperimmm yeğenini
Arkadaşlara herkese merhaba
çalışan ebevynler olarak kızımız için haftada 4 gün 4 saat (sabah 8.30 öğlen 12.30) bir bakıcı ile anlaştık kızım ilkokul 1 e gidiyor yani bakıcısı sadece kahvaltısını yaptırıp başında duruyor ekstra hiçbir iş te beklemiyorum.bez derdi yok yaramaz bir çocuk değil.neyse öncelikle bu iş için 350 tl ödüyorum fiyat konusundada yorumlarınızı bekliyorum.gelelilim asıl sorunuma
dün bakıcı hanım bana kızımı şikayet etti iki gözü iki çeşme nedeni şu: Kızım normal kahvaltıda kaşar peynir ve bal yemiyor ama kadın sofraya bunlarıda koymuş kendisi yemek için kızımda aa ben bunları yemiyorum ama demiş kadında ben kendim için getirdim kızım demiş ve kızım çok ters bakmış kadında buna alınmış bir başka olaydada kahvaltı sonrasında masayı silerken deterjanı kullandığını gören kızım çok harcama annemin parası bitmesin :) demiş.
Eşim de bende her fırsatta bakıcı bayana demişizdir abla kendi evin gibi gör canın birşey ister bir şey çekerse kesinlikle çekinme.gerçekten de söylenmesi gereken bir konu olarak bile görmedik hiç ama bayan inanılmaz çekingen bu konularda o nedenle biz belirtme ihtiyacı hissettik
neyse
dün resmen koskoca kadın kızımın sözlerinden alındığını ağlaya ağlaya bana anlattığında -abla çocuk o bukadar takılma lütfen bazen beni bile uyarır anne bunu böyle yapma diye etrafına karşı ilgili ve değerlendirme yetenekleri yeni yeni gelişiyor.
Ancak bayan bana dediki ama böyle yapınca içimden bişey yapmak gelmiyor çok üzülüyorum
o günü bir şekilde geçtik sonra sonra düşündüm olanları ve sanırım işten ayrılmak için bahane arıyordu eşimlede konuştuk o da benimle aynı fikiri paylaşınca bugün bayanla ben konuştum.-abla biz senden memnunuz ama gördüğümüz kadarı ile sen mutlu değilsin sömestra kadar idare et bizi sonrasında seninde üzülmeni istemeyiz
ama bu sefer de olurmu.... Hanım bende sizden çok menunum hem ben kızımı bırakamam biz dün barıştık onunla bir sorun yok dedi
peki o zaman dedim
ama bu ne dengesizlik diyede düşünmeden edemedim açık söyliyim güvenim sarsıldı sizler ne düşünürsünüz
ilden ile değişir ama 4 yarım gün için o para fazla.Ev işi yapmıyor sanırım,cidden fazla.Ben de olsam alınırdım sanırım ama ağlaması ve size yansıtması ilginç .Allahım inşallah içinize sinen bakıcıyı karşınıza çıkarsın.
aldığı ücret normal ama biraz da insaniyet namına bir şeyler yapabilir. Mesela sen yokken bulaşık makinasını boşaltıverir. Bir gömlek varsa ütüleyiverir… tabi buna yanaşmazlar genelde elini verince kolunu kaptırma korkusundan…ama biraz sen rica edebilirsin.. “müsait olursan şunu yapar mısın” diye.
Ikinci olarak da kızının onu şikayet edeceğini düşünmüş. özellikle de yememesi gereken şeyler için.. Kendince yani..siz çekinme demişsiniz de….
Ben kadının genel haline bakarım. çocuğun küçük değil. Onunla iletişimi nasıl onun fikirlerini al… okula götürüyor galiba değil mi? Akşam kim alıyor bilmiyorum ama bazı şeyleri bilen bir kadın mı? “teşekkür etmeyi, rica etmeyi”
çocuğunda farklılaşma var mı onunla birlikte; iyi ya da kötü…
bu ağlama mevzusunu okul açılana kadar takip et. Sonrasında bir formül gerekebilir.
Arkadaşlara herkese merhaba
çalışan ebevynler olarak kızımız için haftada 4 gün 4 saat (sabah 8.30 öğlen 12.30) bir bakıcı ile anlaştık kızım ilkokul 1 e gidiyor yani bakıcısı sadece kahvaltısını yaptırıp başında duruyor ekstra hiçbir iş te beklemiyorum.bez derdi yok yaramaz bir çocuk değil.neyse öncelikle bu iş için 350 tl ödüyorum fiyat konusundada yorumlarınızı bekliyorum.gelelilim asıl sorunuma
dün bakıcı hanım bana kızımı şikayet etti iki gözü iki çeşme nedeni şu: Kızım normal kahvaltıda kaşar peynir ve bal yemiyor ama kadın sofraya bunlarıda koymuş kendisi yemek için kızımda aa ben bunları yemiyorum ama demiş kadında ben kendim için getirdim kızım demiş ve kızım çok ters bakmış kadında buna alınmış bir başka olaydada kahvaltı sonrasında masayı silerken deterjanı kullandığını gören kızım çok harcama annemin parası bitmesin :) demiş.
Eşim de bende her fırsatta bakıcı bayana demişizdir abla kendi evin gibi gör canın birşey ister bir şey çekerse kesinlikle çekinme.gerçekten de söylenmesi gereken bir konu olarak bile görmedik hiç ama bayan inanılmaz çekingen bu konularda o nedenle biz belirtme ihtiyacı hissettik
neyse
dün resmen koskoca kadın kızımın sözlerinden alındığını ağlaya ağlaya bana anlattığında -abla çocuk o bukadar takılma lütfen bazen beni bile uyarır anne bunu böyle yapma diye etrafına karşı ilgili ve değerlendirme yetenekleri yeni yeni gelişiyor.
Ancak bayan bana dediki ama böyle yapınca içimden bişey yapmak gelmiyor çok üzülüyorum
o günü bir şekilde geçtik sonra sonra düşündüm olanları ve sanırım işten ayrılmak için bahane arıyordu eşimlede konuştuk o da benimle aynı fikiri paylaşınca bugün bayanla ben konuştum.-abla biz senden memnunuz ama gördüğümüz kadarı ile sen mutlu değilsin sömestra kadar idare et bizi sonrasında seninde üzülmeni istemeyiz
ama bu sefer de olurmu.... Hanım bende sizden çok menunum hem ben kızımı bırakamam biz dün barıştık onunla bir sorun yok dedi
peki o zaman dedim
ama bu ne dengesizlik diyede düşünmeden edemedim açık söyliyim güvenim sarsıldı sizler ne düşünürsünüz
tatlım ara detayları okumadım ama. kızınızın sözlerine gerçekten alınmış gibi geldi, o yüzden de ağlamış... okurken hiç benim aklıma kadın ayrılmak için bahane arıyor gibi gelmedi. Belki de kızınızın size anlatımının nasıl olacağını bilemediği için önce anlatmak istedi, anlatırken de ağrına gitmiş olduğu için ağladı.... Fiyat konusunda bir şey diyemem ama, eğer yapabilecek durumdaysa yemek yapabilir. Çok rahatlatır bu sizi ya da ufaktan iş yapabilir. kızınız küçük değil sonuçta, anladığım kadarıyla kızınıza eğitim verecek konumda da değil. o zaman başka bazı konularda size yardımcı olabilir.
haklısın aslında kızımıza öğüt vermiyor değiliz işin açıkcası hani öyle malının çok kıymetini bilen eli sıkı bir çocukda değildir.hatta okulda sürekli birşeyler kaybetmesinden dolayı şikayetçiyiz bile bu durumdan.niçin böyle davrandığına anlam veremiyoruz. onu ayrıca uyarıyoruz .
bugün bir başka gelişme oldu bakıcımız öğlen bana telefon etti eve bir bayan gelmiş çamaşır makinelerinde deterjan yerine kullanılan bir şey çıktı ya onu dağıtıyormuş tanıtım amaçlı ücretsiz demiş ancak seçtiğinin içinden hediye çıkarsa mecburen alınacakmış 50 tl bedeli olcakmış bu durumda.neyse başta ücretsiz anladığı için kızıma bir tane seçtirmiş ve içindende 350 tl lik saat :) hediyesi çıkmış.kadın para isteyincede beni aradı bakıcımız durumu anlattı bende o bayanı işyerime göndermesini istedim saatle birlikte. saate baktım ve gerçekten 5 para etmez birşey almayacağımı söyledim bunun üzerine bakıcıma durumu izah ettiğini ve hediye çıktığı için almaya mecbur olduğumuzu söyledi.İŞ ORTAMI olayı çokda büyütmemek adına açıkcası 50 tl yi sokağa attım. sonra bakıcımız arayarak ona kızıp kızmadığımı biranda boş bulunduğunu söyledi. aslına bakarsanız bundanda alınacağı için birşey söylemedim ama işin açıkçası biz bu tarz satıcılara kapı açılmaması gerektiği bilincini kızıma vermeye çalışırken bu hareket hiç hoş olmamış üstelik seçimi de kızımın şansına ona yaptırmış. pzrt kırmadan anlatmaya çalışcam inanın sorun para değil. ama olurya örnek alacak bir çocuk var yanında kapı satıcılarına kapı açılmaması gerektiğini öğrenmeli
Evet bu olmamış gerçekten de uyarırsanız bir daha yapmaz sanırım. ama ben bir şey hissediyorum sizde, yanılıyor da olabilirim. Sanki bayanla aslında çalışmak istemiyorsunuz gibi geldi. Yani soğumuşsunuz hatta bıraksa rahatlayacakmışsınız geldi. Yanılıyor muyum acaba.
Hahahaasiz böyle yapınca aklıma bir olay geldi 6 yaş civarıydım yeni yeni saatleri öğrenmiştim,annemin çok sevdiği bir arkadaşı vardı kadın hergün bize gelirdi bizim evde ev telefonu vardı kadının evinde yoktu ha kadın istese bağlatabilirdi maddi imkanı iyi bir boyandı bu kadın hergün bizde günde en az 2-3 saat telefonla koşturdu annemle babam birşey demezdi belkide kırılır diye demiyorlardı ama en sonunda ben çocuk halimle dedim günde 2-3 saat telefonla konuşuyorsun dünyanın parası geliyor babam ödüyor diye kadına iyi bir çıkışmışım annem anlatır ara sıra,tabi kadın ve annem şok oldu kadında anneme çıkılıyor neymiş ben o kelimeyi dediğim anda annem beni dövecekmiş annemde ben kıZımı niye döveyim dedi o daha çocuk dedi tabi kadın bizimle küstü heryerden benim yaptıgım olayı anlatmış ama kadının eşi bile bana hak vermiştiaklımda kalan kısımlarını anlattım.
çocuktan al haberi diye boşuna dememişler. bende olsam alınırdım her halde bir şey de yemezdim bir daha, siz söylediniz ve duydu o yüzden bana diyor diyede düşünürdüm belki :26:
haklısın aslında kızımıza öğüt vermiyor değiliz işin açıkcası hani öyle malının çok kıymetini bilen eli sıkı bir çocukda değildir.hatta okulda sürekli birşeyler kaybetmesinden dolayı şikayetçiyiz bile bu durumdan.niçin böyle davrandığına anlam veremiyoruz. onu ayrıca uyarıyoruz .
bugün bir başka gelişme oldu bakıcımız öğlen bana telefon etti eve bir bayan gelmiş çamaşır makinelerinde deterjan yerine kullanılan bir şey çıktı ya onu dağıtıyormuş tanıtım amaçlı ücretsiz demiş ancak seçtiğinin içinden hediye çıkarsa mecburen alınacakmış 50 tl bedeli olcakmış bu durumda.neyse başta ücretsiz anladığı için kızıma bir tane seçtirmiş ve içindende 350 tl lik saat :) hediyesi çıkmış.kadın para isteyincede beni aradı bakıcımız durumu anlattı bende o bayanı işyerime göndermesini istedim saatle birlikte. saate baktım ve gerçekten 5 para etmez birşey almayacağımı söyledim bunun üzerine bakıcıma durumu izah ettiğini ve hediye çıktığı için almaya mecbur olduğumuzu söyledi.İŞ ORTAMI olayı çokda büyütmemek adına açıkcası 50 tl yi sokağa attım. sonra bakıcımız arayarak ona kızıp kızmadığımı biranda boş bulunduğunu söyledi. aslına bakarsanız bundanda alınacağı için birşey söylemedim ama işin açıkçası biz bu tarz satıcılara kapı açılmaması gerektiği bilincini kızıma vermeye çalışırken bu hareket hiç hoş olmamış üstelik seçimi de kızımın şansına ona yaptırmış. pzrt kırmadan anlatmaya çalışcam inanın sorun para değil. ama olurya örnek alacak bir çocuk var yanında kapı satıcılarına kapı açılmaması gerektiğini öğrenmeli
ne kadar saçma parayla hediye mi alınır, ben olsam almazdım bakıcıya da ben yoktum başında ben saat falan istemiyorum kızıma çektirmek zorunda değildin derdim vermezdim ya da maaşından keserdim saati ona verip
evet duygusal ve alıngan bir insan zaten bizde bildiğimiz için kırmamamk için özen gösteriyoruz.ancak ben kendimi düşündüm de o şekilde ağlamak için allah göstermesin ailemin başına kötü birşey filan gelmesi lazım.kendimi nasıl kötü hissettim anlatamam. Bu olaydan sonra ben kızıma da tembihde bulundum zaten. Kızımda dediki ama anne ..... Teyze de herşeye ağlıyor. Kızımda olumsuz etkileniyor bu durumdan çocuk sürekli kendisinin büyük bir hata yaptığını düşünüyor.
Arkadaşım bu olmamış işte hadi bakıcınız sizi aramaysaydı senet falan imzalasa ne olacaktı,eskiden vardı bir ara hediye bilmem ne kazandınız diyorlar sonrada senet yapıyorlardı bir çok kişi mağdur edildi hatta sizde dikkatli olun.Bakıcı bayana verdiginiz ücrete gelince yaşadığınız şehiri bilmiyorum ben kendi yaşadığım şehiri baz alarak söylüyorum haftanın 4 günü ve yarım gün en fazla verecekleri para 250 falandır sonuçta yarım gün ve haftanın 5 günü değil.haklısın aslında kızımıza öğüt vermiyor değiliz işin açıkcası hani öyle malının çok kıymetini bilen eli sıkı bir çocukda değildir.hatta okulda sürekli birşeyler kaybetmesinden dolayı şikayetçiyiz bile bu durumdan.niçin böyle davrandığına anlam veremiyoruz. onu ayrıca uyarıyoruz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?