- 30 Aralık 2009
- 23.891
- 96.178
- 1.123
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Kızlar göz doktoruna gittik kızımla ben ben de 0,50 miyop 0,25 astigmat çıktı gözlük verdi kullanmayı istemesemde alacağım mecburen..
Ama kızımın ufalıktan hafiften göz kaymasından dolayı dolayı göz doktoruna götürdük..Sonuç 1,75 bir gözü 2,50 de diger gözü hipermetrop( Büyüyünce geçebilir dediler..Göz yuvaları büyüdükçe gözleride büyüyecek ve 5 yasına kadar bu sorun gitmezse gözlük verceğiz demişti..
3 ayrı doktora götürdüm sonuç aynı kızm hipermetrop ama şu var kızım yakını göremeyen bir çocuk gbi deği..Boyamaları olsun kreşte ögrendigi sayılar ve harfleri olsun hatta şu yasında kuranı kerimi bile okuyabiliyor yakından..Bu nasıl oluyor peki anlam vemiyorum..2.50 ciddi bir direce hiper için...
Ayrıca optikçiye sordugumda incetlmiş hipermetrop için camlar mevcut dedi gözleri kavanoz dibi gibi gözlüklerle kocaman görünmesi beni geriyor..
Kızımı gözlüğe nasıl alıştırabilirm bilmiyrum çünkü doktu pazartesi birdaha gel dedi ve kızım içn damla verdi gönderdi büyük ihtimal gözlük kullanacak((
Benim kardeşim şuan 16 yaşında,5 senedir gözlük kullanıyor. Çektiği sıkıntıları ben biliyorum, bir gözü 3 dereceye yükseldi,diğer gözü ise 2.75 dereceye. Oysa ilk gözlük aldığında 0.75 dereceyle başlanmıştı. Gözlük taka taka gözleri tembelleşti,gözlüklerini çıkarınca her yeri bulanık görüyor gözlüğe bağımlı hale geldi. Doktoru taksa da takmasa da göz numarasının büyüyeceğini söyledi ve dediği gibi de hiç durmuyor her sene 75 derece büyüyor.Gözlük kullanmak alışkanlığı edinmesi için güzel bir çerçeve bakın,tam istediği gibi olsun istediği renk olabilir mesela. Böylece severek takabilir,ve yakıştığını çok tatlı olduğunu söyleyin. Biz kardeşimi öyle alıştırmıştık. Camlar genelde kalın ama dediğiniz gibi inceltiliyor ve normal bir görünüm elde ediliyor yani sandığınız gibi kavonoz gibi olmuyor gayet ince duruyor. Bence başka bir doktora daha görünün,çünkü yakını görebiliyor diyorsunuz. Mazallah göz bu,aksatmaya gelmez.
Kızlar göz doktoruna gittik kızımla ben ben de 0,50 miyop 0,25 astigmat çıktı gözlük verdi kullanmayı istemesemde alacağım mecburen..
Ama kızımın ufalıktan hafiften göz kaymasından dolayı dolayı göz doktoruna götürdük..Sonuç 1,75 bir gözü 2,50 de diger gözü hipermetrop( Büyüyünce geçebilir dediler..Göz yuvaları büyüdükçe gözleride büyüyecek ve 5 yasına kadar bu sorun gitmezse gözlük verceğiz demişti..
3 ayrı doktora götürdüm sonuç aynı kızm hipermetrop ama şu var kızım yakını göremeyen bir çocuk gbi deği..Boyamaları olsun kreşte ögrendigi sayılar ve harfleri olsun hatta şu yasında kuranı kerimi bile okuyabiliyor yakından..Bu nasıl oluyor peki anlam vemiyorum..2.50 ciddi bir derece hiper için...
Ayrıca optikçiye sordugumda incetlmiş hipermetrop için camlar mevcut dedi gözleri kavanoz dibi gibi gözlüklerle kocaman görünmesi beni geriyor..
Kızımı gözlüğe nasıl alıştırabilirm bilmiyrum çünkü doktor pazartesi birdaha gel dedi ve kızım içn damla verdi gönderdi büyük ihtimal gözlük kullanacak((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?