Çocuk Hastalıkları Kızım ve Çişi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Zebray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2012
1.354
3.553
133
İstanbul
Selam ve sevgilerimle bayanlar bir dert sahibi oldum kafam karisik fikrinize ihtiyacim var.

Kızım 5 yasinda iki gundur cok sık tuvalete gidiyor. Anne cisim var gibi ama yapamiyorum diyor. Arada yaniyor dedi. Ben de sistit olmasindan suphelenip bol bol su icirdim. Yaz okuluna gidiyor. Tuvalet temizligini tam yapamiyor diye her aksam ozel bolgesini de yikayip yatiririm. Bile bile bir hataya dustum. Bebek sabunuyla ozel bolgesini yikadim. Bu geldi aklima halilari yikamaya gonderdim yere basti 4_5 gun. Ayagini mi usuttu dedim.

Pazartesi dr a gidecektim ama dayanamayip acile gittim yine yaniyor deyince .
Cok degilmis ama yanmasi az diyor. İdrar tahlili normal dedi dr 1-2 lokosit var. Devam ederse cocuk poliklinigine gidin bol bol su icsin dedi.

Sasirdim psikolojik mi acaba? deyince dr kardesi oldu mu dedi. Evet 3 ayi geckin kardesi var ama bir kiskanclik tuhaflik sezmedim.

Bizim bu sistitimsi dert psikolojik olabilir mi isin icinden cikamadim. Ne diyorsunuz sizler?

Cocuk doktoruna goturun siz her ihtimale karsı insallah bir sikinti cikmaz, sonrasinda gerekirse cocuk psikiyatrisine gidersiniz.cok gecmis olsun

Kardeş kıskançlığı tuvalet eğitimi almış bir çocuğu yeniden altını ıslatma ve bebekçe davranışlar gösterme durumuna getirebiliyor ama çocuğunuz hala çişini söylediğine göre çişini altına kaçırma sorunu yok demek. Bebeğe gösterdiğiniz ilgiden dolayı biraz daha fazla ilgi istiyor olması mümkün ama o durumda da yanıyor demeyi akıl edebilir miydi bilemedim. Belini örtecek ince bir örtüyle uyutun üşümesin bola su verin ve ilgi gösterin annesi. Şikayeti sürerse çocuk doktoruna tekrar götürebilirsiniz. Çok geçmiş olsun.

ultrasonla bobreklerine bakilmasini isteyin. kizim 3.5 yasinda idrar testi normal, ayni sikayetleri var kizinizla.. 1-2 lokositten fazla birsey yok ama bobreklerinde sorun var.

niyetim korkutmak degil ama tedbirli olmus olursunuz.. genital temizligine cok onem verin. pamuklu ic camasirini utuleyip giydirin.

Benim kızım da küçüğü yle ilgilenirken zırt pırt çişim var diyor. Küçük evde yokken öyle değil. İlgi bekliyordur. Birşey olmaz herşeye paniklemeyin

Konuyu takipteyim. Benim kızım 26 aylık, yaklaşık iki aydır bez bağlamıyorum. Yalnız zaman zaman acıyo diyor ve altına kaçırıyor. Ama her zaman veya süreklilik arz eden bir durum da değil. Böbreklerinde sıkıntı olabileceği aklıma gelmemişti açıkçası, kardeş gibi bir durumumuzda yok, yorumları okuyunca tedirgin oldum

Ben de tam o ince ayrintiya takildim yaniyor demesine. Ben yaniyor mu diye bir soru da sormadim sadece agriyor mu bir yerin dedim. Tesekkurler yorumunuz icin.@olive_bluto

Bu bobrek olayini ben de takibe aldim.

Gecmis olsun ozel degilse nasil bir sorun var tedavisi nedir?

Kızınızın özel bölgesini şampuan ve sabun gibi kimyasallarla yıkamayın florasını bozarsınız
Muhtemelen hafif enfeksiyonu vardır
Geçmiş olsun

Tesekkur ederim. Bunu biliyorum aslinda vajina asidik sabun bazik ama vucudunu sabunlarken orayi da yikadim . İste bir musibet benimki

Çok geçmiş olsun. Psikolojik olduğunu düşünmedim, çünkü çocuk çişim var gibi ama yapamıyorum diye tarif edebiliyor rahatsızlığını. Psikolojik olsa böyle ayrıntı veremezdi bence. İlkokuldayken böyle bir sıkıntı yaşamıştım, sonra böbreklerimde kum olduğu ortaya çıkmıştı. Tedavi oldum, geçti. İnşallah ne olduğu hemen anlaşılır da, bir an önce iyileşir yavrunuz.

anlattığın şey psikolojik değil. idrar yolları gibi duruyor.
hani çocuğun belirtileri hastalık belirtisi. yanma, çişi vr gibi ama yok falan.
bence bir çocuk dr götürün

İdrar yolu enfeksiyonu olabilir. Normal idrar tahlilinde çıkmaz , kültür yaptırmanızı tavsiye ederim. Eğer kültürde temiz çıkarsa başka bir nedeni olabilir... Pişik olmuş olabilir mi acaba ? Bir de lütfen temizlikte asla sabun kullanmayın sürekli kullanıyorsanız o da yanmaya sebep olmuş olabilir. Su ile temizleyin sadece...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…