• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ve davranışları

Bilmiyorum kizim rahatsiz olur diye biraz da ondan opturmek istemiyorum
minicik o daha rahatsız olmaz ki bende yegenlerimi çok öperim boyunlarindan yani bizimkilerde çocuğu kv denler gibi severler ben alisigim o yüzden

Bir anne babanın bile dudaktan öpmesi yanlış bence.
Öte yandan kızınla konuşmalısın, bir başkasının onun özel mahrem bölgelerine dokunamayacağını. Sadece anne ve babasının onu yıkarken vb. durumlarda ona dokunabileceğini bilmesi gerek.

Yengesi, halası dayısı o çocuğun poposuna şaplak atarak sevmesi. Onu dudağından öpmesi bu durumları çok sıradanlaştırır. Ve çocuk bunu olağan bir şey olarak algılar. Bir yabancının onun mahrem bölgesine dokunduğunda annesine babasına söylemesi gerektiğini bilmeli.

Mesela çocuğunu, hadi yengenle tuvaletini yapın, poponu siler yengen gibi şeyler çok yanlış bulurum...

Ve bence haklısın, senin çocuğun koruman gerekiyor. Ben niye eltimin kızımın memesine ellemiyorum birisi 1 yaşında diğeri 4 yaşında? Müsade etme, çocuk normal karşılar ileride art niyetli insanları diye kibarca uyar.

Evet oyle yapiyorlar opde yapalim diye off ya nasil duzeltecem bilmiyorum mesela ben hic kizimin dudagindan opmem ama eltim falan öpüyor ya ne yapacam bilmiyorum nasil duzeltecem bu huyunu

Eltinize söyleyin dudağından öpmesin. Minik çocuklar bizde de sıkıştırılarak sevilir. Hala daha 12 yaşındaki yiğenimi severken poposunu sıkıştırırım. Ama çocuğun doğru ve yanlışı öğrenmesi açısından (özel bölgelerine kimsenin dokunmaması gerektiği, dudağından kimsenin öpemeyeceği gibi) çocukla ve çocuğu bu şekilde seven insanlarla konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Eltinize bebeğin ağzından mikrop kapabileceğini söyleyip dudaklarından öpmemesini rica edin. Şimdilik olmayan memeleri ve şirin poposu sevilebilir düzeyde belki ama "mahrem kavramını öğrenmesini istiyorum" diye arabalarınızı uyararak memeleri ve poposunu sevmemelerini rica edebilirsin.

Konu çocuk olunca yazmadan geçemiyorum,çocuğun davranışı geçici bir davranış,öğrendiğini tekrarlıyor bunda sorun yok ama asıl mevzu başkalarının sevme eylemi.bakın tüm anneler olarak bilinçli olmamız gereken bir konu var o da mahremiyet eğitimi.çocuk küçük bile olsa onun rızası olmadan her yerine dokunmak öpmek doğru değil.anlamaz demeyin herşeyi anlıyor hissediyorlar seni öpebilirmiyim diye sormak birinci kural.ikincisi anne baba olarak siz tabiki seveceksiniz ama eltiniz onun hiçbirşeyi değil.sırf kendi çocuk sevme duygusunu tatmin etmek için çocuğunuzu kullanmasına izin vermeyin.ona güzellikle şöyle söyleyin;canım kızımı sevdiğini biliyorum ama yanlış anlamazsan birşey söylemeliyim,biz çocuğumuzu dudağından öpmüyoruz bunu doğru bulmuyoruz,hem mikrop kapabilir lütfen sende severken dikkat et gibi mesela....
O sizin çocuğunuz,savunmasız kendini koruyamıyor korumak sizin göreviniz.biraz daha büyüyüp aklı erdiğinde kızınıza yabancılara karşı kendisini korumasını öptürmemesini elletmemesini anlatabilirsiniz.malesef çocuk sevmenin cılkını çıkarıyoruz.elti yaptığının yanlış old görmüyorsa siz uyarmak zorundasınız kırılırsa kırılsın kızınızdan önemli değil.bakın kendiniz bile yapmıyorsunuz bir başkasına kesinlikle taviz vermeyin.

Herkese iyi haftalar size danışmak istediğim birsey var sorun kizimin herkesi herseyi öpmesi bunu kizimi ben ogretttim beni opmesi yada babasını opsun diye ama simdi kizim herseyi öpüyor aynayi aliyor kendisini öpüyor gecen kapida golgesini gördü onu öpüyor yada bir şey yaptirmak isteyince beni bacagimdan kolumdan öpüyor acaba sizin cocugunuzda da varmu diye merak ettim
Ikinci sorum benim ailem oyle vıcık vıcık sevmedi kimseyi yani kimseden gormedigim icin bana tuhaf geliyor esimin ailesi kaynim eltimin,kizimi sevmesi degisik geliyor ışte orasindan burasindan gidiklamalar yada kizim agladigi zaman kucagina alip hoplatiyor kaynim ya cok yalnis anliyorum neden bilmiyorum neden böyleyim onuda bilmiyorum eltimin mesela kizimin göğsüne ellemesi en nefret ettiğim sey mesela esim kizimin boynundan öpüyor ben opme diyorum sonucta kizimin ozel yeri diye düşünüyorum acaba cok mu yalnis düşünüyorum ne olur bi akil verin kizim bu arada 1 bucuk yasinda
Benim kızımda öyleydi bende alıştırmıştım öpmeye şimdi 2 yaşında öpüyor ama biraz azalttı ama işin kötü yanı dudaktan öpüyor beni ve babasını öpme pis diyoruz ama bizi hiç umursamıyor ...
Bizde kızımı eltin ve kaynın gibi seviyoruz napalım bi daha nerden Bulucaz kızımızın küçüklüğünü bazen kendisi gelir göbeğini gösterir bende ayy yicem diyorum oda koşuyo :KK200::KK46:bu arada eşim ve benim dışımda kimse kızımın göğüsünü boynunu falan öpmez

1,5 yaşında erkek çocuğunuz olsaydı, teyzesi onu kucağında hoplatamayacakmıydı?
eltinizin kızınızı elleyip büyümüş mü demesi biraz tuhaf ama sanırım sevdiği için yapıyor, yapmasa daha iyi. dudaktan kimse öpmemeli ama ben de yeğenlerimi öperdim, çok tatlı oluyorlar, salyaları ile ıslattığı ekmek parçasını bile yedim, hiç tiksinmeden ama dudaktan öpmek mikropları taşımaya sebep olur diye karşıyım. ama diorum ya malesef öpüyordum yeğenimi.
babası kızını boynundan öpsün ne var ki, bacağını da öpsün ayağını da, bu kötü bişey mi kuzusu o onun.
10-20 yaşına geldiğinde de öpse keşke babası ensesinden, boynundan... baba sevgisi çok büyük ihtiyaç.

Konu çocuk olunca yazmadan geçemiyorum,çocuğun davranışı geçici bir davranış,öğrendiğini tekrarlıyor bunda sorun yok ama asıl mevzu başkalarının sevme eylemi.bakın tüm anneler olarak bilinçli olmamız gereken bir konu var o da mahremiyet eğitimi.çocuk küçük bile olsa onun rızası olmadan her yerine dokunmak öpmek doğru değil.anlamaz demeyin herşeyi anlıyor hissediyorlar seni öpebilirmiyim diye sormak birinci kural.ikincisi anne baba olarak siz tabiki seveceksiniz ama eltiniz onun hiçbirşeyi değil.sırf kendi çocuk sevme duygusunu tatmin etmek için çocuğunuzu kullanmasına izin vermeyin.ona güzellikle şöyle söyleyin;canım kızımı sevdiğini biliyorum ama yanlış anlamazsan birşey söylemeliyim,biz çocuğumuzu dudağından öpmüyoruz bunu doğru bulmuyoruz,hem mikrop kapabilir lütfen sende severken dikkat et gibi mesela....
O sizin çocuğunuz,savunmasız kendini koruyamıyor korumak sizin göreviniz.biraz daha büyüyüp aklı erdiğinde kızınıza yabancılara karşı kendisini korumasını öptürmemesini elletmemesini anlatabilirsiniz.malesef çocuk sevmenin cılkını çıkarıyoruz.elti yaptığının yanlış old görmüyorsa siz uyarmak zorundasınız kırılırsa kırılsın kızınızdan önemli değil.bakın kendiniz bile yapmıyorsunuz bir başkasına kesinlikle taviz vermeyin.
Evet ama benden kac yas buyuk eltim simdi birsey dersem kirilirsa diye korkuyorum hem soylesem anlayacaginida sanmiyorum

1,5 yaşında erkek çocuğunuz olsaydı, teyzesi onu kucağında hoplatamayacakmıydı?
eltinizin kızınızı elleyip büyümüş mü demesi biraz tuhaf ama sanırım sevdiği için yapıyor, yapmasa daha iyi. dudaktan kimse öpmemeli ama ben de yeğenlerimi öperdim, çok tatlı oluyorlar, salyaları ile ıslattığı ekmek parçasını bile yedim, hiç tiksinmeden ama dudaktan öpmek mikropları taşımaya sebep olur diye karşıyım. ama diorum ya malesef öpüyordum yeğenimi.
babası kızını boynundan öpsün ne var ki, bacağını da öpsün ayağını da, bu kötü bişey mi kuzusu o onun.
10-20 yaşına geldiğinde de öpse keşke babası ensesinden, boynundan... baba sevgisi çok büyük ihtiyaç.
Evet biz sevgi gormedik oyle opme falan sevsin diye izin veriyorum ama bazende acaba ozel bolgelerini opmesine izin vermemde yalnis mi yapiyorum diyorum

Fallik Dönem: Bu dönem, üç ile beş yaş arasını kapsar. Fallik dönemde haz merkezi, cinsel organlardır. Çocuk ilgisini cinsel organları üzerine odaklaştırır, cinsel organlarından haz aldığını farkeder, kız erkek anatomileri arasındaki farklılıklar dikkatini çeker. Bu dönem içerisinde çocuklar cinsiyetlerine özgü çatışmalar yaşarlar. Çocuklar, karşıt cinsiyetten ana babasına karşı bilinçli olmayan duygusal, cinsel bir yakınlık duyarlar ve kendi cinsiyetindeki ana babasının yerini almak isterler. Ancak bu arzu ve isteklerinden dolayı kendi cinsiyetlerindeki ana babaları tarafından cezalandırılacakları beklentisi çocuklarda kaygıya yol açar. Freud, erkek çocukların yaşadığı bu çatışmayı “Oedipus karmaşası” ve kız çocukların yaşadığı bu çatışmayıysa “Electra karmaşası” olarak adlandırmıştır. Fallik dönem içerisinde çocuklar, kendi cinsiyetinden ana babayı model alarak kendilerini onlarla özdeştirirler ve yaşadıkları bu çatışmaları çözümlerler. Böylece, çocuklar kendi cinsiyetindeki ana babayla özdeşim kurarak cinsel kimliklerini geliştirirler. Bu çerçevede, çocuklar kendi cinsiyetine özgü rolleri, toplumsal kuralları, değerleri, sorumlulukları kavramaya başlar ve böylece kişiliğin süperegosu gelişir. Dolayısıyla fallik dönemde, çocuğun yaşadığı çatışmaları çözümlemesi önemlidir. Çünkü bu dönemde yaşanan güçlükler ve çatışmaların çözümlenememesi sonucunda, çocuğun ileriki yıllarda vicdan gelişiminde başarısızlıklar ve uygun olmayan cinsiyet rol davranışlarını içeren sorunlar ortaya çıkabilir.

Kaynak: http://notoku.com/freudun-kisilik-ile-ilgili-kuramlari/#ixzz3r0SmdpbS
NotOku.com'a teşekkürler.
Bak iyice evhamli olurum artik evhamli olmak istemiyorum ama kizimida bilincli yetistirmek istiyorum

Valla ben kac yasına gelene kadar annemde babamda beni dudagımdan öperdi..
Ne psikolıjimi etkiledi ne baska bişi..
Tabi bu biraz aradaki bağla alakalı ben 24 yasındayım hala gider şapur şupur öperim :)
sevdiğim insanları öperim kafalarını gözünü:)
Ama ben kendi cocugum için aynısı yaptırmayabilirim.
Ben severim ama öyle herkese mıç mıç sevdiremem...

Sıkıntılı birşey olduğu belli ama çok tatlı yaaaa şey dediniz ya bir şey yaptırtmak istediğinde kolumu falan öpüyor diye ben onu yerimmmmm :KK23:

Eşinin boynundan öpmesi çok normal beni ailem hala öper boynumdan ama..

Akrabaların, anne babanın, çocuğun özel organlarını sevmesi vs erken ergenliğe yol açıyormuş sanırım. Hiç normal ve hoş değil, hele ki uzak akrabanın

Birde dudak mevzusuna gelirsek, çok sağlıksız bir durum anne babanın dahi öpmesi, birçok milrop var orda, bebeklerin de bağışıklık sistemiz zayıf, kötü etkiler. Koca insanların dudağından birbirine hastalık geçiyor, bebeğe nasıl geçmesin.

Bence akrabalar ve çevredeki insanlar biraz yerini bilmeli, anne babanın dahi yapmaması gereken sınır noktalar var bebeği sevmede.

Eşinin boynundan öpmesi çok normal beni ailem hala öper boynumdan ama..

Akrabaların, anne babanın, çocuğun özel organlarını sevmesi vs erken ergenliğe yol açıyormuş sanırım. Hiç normal ve hoş değil, hele ki uzak akrabanın

Birde dudak mevzusuna gelirsek, çok sağlıksız bir durum anne babanın dahi öpmesi, birçok milrop var orda, bebeklerin de bağışıklık sistemiz zayıf, kötü etkiler. Koca insanların dudağından birbirine hastalık geçiyor, bebeğe nasıl geçmesin.

Bence akrabalar ve çevredeki insanlar biraz yerini bilmeli, anne babanın dahi yapmaması gereken sınır noktalar var bebeği sevmede.
Evet sahsen ben hic opmedim dudagindan onlari operek gorunce sinir oluyorum kizimda erken ergenlik diye sıkıntı vardi bak bunu soylemeniz iyi oldu tesekkurler

Evet biz sevgi gormedik oyle opme falan sevsin diye izin veriyorum ama bazende acaba ozel bolgelerini opmesine izin vermemde yalnis mi yapiyorum diyorum

siz kimin iyi ve kötü niyeti ayırtedebilirsiniz, gerçekten seven insanlara sevme öpme demek de olmaz ki, sevilecek ki kendini mutlu hissedecek kendine güvenecek.
ama gidip de çocuğun poposunu ellemesin bi başkası, ama babası altını da değiştirebilir ne sakıncası var ki, öpsün babası istediği gibi...
iyiler çıksın inşallah karşısına.

Yani öyle bir başlık yazmışsın ki bişe var sandım benim oğlumda 1 bucuk yaşında gelir zamanlı zamansız öper yaşı küçük anlatsan da anlamaz canım.kucaga alıp sevmek, neyse de dudagından öptürtme sende

siz kimin iyi ve kötü niyeti ayırtedebilirsiniz, gerçekten seven insanlara sevme öpme demek de olmaz ki, sevilecek ki kendini mutlu hissedecek kendine güvenecek.
ama gidip de çocuğun poposunu ellemesin bi başkası, ama babası altını da değiştirebilir ne sakıncası var ki, öpsün babası istediği gibi...
iyiler çıksın inşallah karşısına.
Ins sagolun iste biraz da ben görmediğim icin böyle vıcık vıcık sevmeyi ayirt da edemiyorum ne niyetle seviyor diye of kafam allak bullak oldu

Çocuğa herkesin kolay dokunmaması lazım bencede çocuğa normal gelebilir sonuçta taciçle filan karsılassa anlayamaz. Farkındalık kazandır zamanla vücudunun ona özel olduıunu..

Bende korumacı yaklaşıyorum kızınıza siz ve eşiniz hariç dudaktan öpmeyi okşanmasını kucakta hoplatılmasını uygun görmüyorum. Neler duyuyoruz neler görüyoruz korumacı tavırda haklısınız. Siz annesiniz iğne ucu kadar da olsa bile içinize sinmeyen durumlarda fazla iç içe

Bende korumacı yaklaşıyorum kızınıza siz ve eşiniz hariç dudaktan öpmeyi okşanmasını kucakta hoplatılmasını uygun görmüyorum. Neler duyuyoruz neler görüyoruz korumacı tavırda haklısınız. Siz annesiniz iğne ucu kadar da olsa bile içinize sinmeyen durumlarda fazla iç içe
Tutmayın dicektim oğlum yazdırmadı :))

Back
X