Çocuk Hastalıkları kızım vezikoüretel reflü (vur)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

elifim29

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
11
0
86
İzmir
kızım doğduktan kısa bir süre sonra yenidoğan sarılığı oldu fakat bu sarılık neredeyse 45 gün devam etti tabi benim endişerim sayesinde 3 günde bir hastanedyiz tahliller en son götürdüğüm özel doktor tanısını koyabildi 3. derece idrar reflüsü ( vur) idrar böbreğe geri kaçıyor . tedavisi uzun süreli antibiyotik bebeğime gün de 2 defa bactirim şurup veriyorum ve tabiki çok üzülüyoum .Şuan 6 aylık kızım bu rahatsızlı daha önce geçiren arkadaşlar bu rahatsızlık kesin olarak ne zaman geçiyor

hiç duymamıştım ama geçmiş olsun Allah şifa versin canımm:Saruboceq:

canım hastalık hakkında bilgiye sahip değilim ben başlığı görünce çok geçmiş olsun demek için yazıyorum.Allah şifalar versin bebeğine.umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur güzel yavrun.Allah yardımcınız olsun.

çok geçmiş olsun.benim bebegimede anne karnındayken vur teşhisi konmuştu dogduktan sonra voidig de vur olmadıgı böbrek çıkış darlıgı oldugu saptandı.bütün hamileliğim boyunca VUR ve tedavi sürecini araştırdım durdum.dediğin gibi idrar böbrege geri kaçıyor ve böbrekte şişme yani hıdronefroz görülüyor.grade 3 imiş seninki benim oğlumda grade 4 ydi ve 3 aylıkken UPD ameliyatı oldu. senede 1 kez kontrole gidicez biz..1 ay sonrada koruyucu doz olarak verdigim bactirimi kesicez.sanırım izmirde sin hangi dr gidiyorsunuz ve hangi hastanede tedavi oldunuz?Bizim dr muz Dokuz Eylül üni. pediatrik nefrolojiden prof Salih kavukçu ameliyatımızı yapan dr muzda Ege üni pediatrik ürolojiden prof Ali Avanoğlu..

Son düzenleme:
toprockk size de çok geçmiş olsun . Bizim teşhisi kesinleştiren ilk dokturumuz Hurşit Apa çok ilgilenmişti gerçekten .Daha sonra seninde bahsettiğin pofr salih beye yönlendirildik .Salih bey antibiyotiği değiştirdi ve çok endişelenmemem gerektiğini söyledi . benim senden öğrenmek istediğim testler yani sondalı film ve böbrek sintigrafisi tekrar ne zaman çekildiniz

canım bizim sondalı flim 1 defa çekildi oglum henüz 1 aylık falandı orada VUR olmadıgı görülünce bir daha voding e gerek duyulmadı.sintigrafide 1 defa çekildi.şimdi seneye mart ayında bir kez daha çekilcek sonra başka ne zaman olur bilemiyorum...bu arada salih hocaya güven.. hem iyi bir hekim hemde dünya tatlısı bir insandır.kıbrıstan bile gelen hastaları var..

paylaşımın için çok teşekkür ederim. Salih bey dediğin gibi iyi bir hekim çok ilgilendi bizimle önümüzdeki hafta tekrar götüreceğim kızımı .hepimizin bebeklerine allah şifa versin

benim çoçuğumda da var neyseki erken teşhis konmuş bizimkide 3.derecedeydi ilk öğrendiğimizde geçmiş olsun

Son düzenleme:
benim çoçuğumda da var neyseki erken teşhis konmuş bizimkide 3.derecedeydi ilk öğrendiğimizde geçmiş olsun

sizin bebeğiniz kaç aylıktı öğrendiğinizde doktorumuz bu hastalığın en geç 2 yaşına kadar geçebilme ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylemişti.

cnm çok geçmiş olsun.aynı sorn bende de oldu. sarılık uzadı 100.00 klebsiella çıktı. sonra e coli falan şimdi kızım 7 aylık ama hiç bir belirti yok kusma ateş.sadece sarılıkla belli oldu. sarılık için gitmesek belli olmayacaktı. sizde sarılık harici belirtiler oldu mu hiç..

bucuçakir bizimde sarılık uzayınca telaş ve panik oldu sarılığı bu kadar uzun sürmesetdi dediğin gibi anlayamazdık sanırım çünkü bizimkinde de ateş kusma görülmediii . Sana da çok geçmiş olsn sizin rahatsızlığınızda vur mu ?

bende 2009 ocak ayında doktora gittik gerekli tahliller yapıldı ..mayıs ayında voding çekildi .benimde sol böbreğimde 3 grade vur tespit edildi.doktor konseyle görüştükten sonra sol üreterik enjeksiyon ameliyatının yapılmasını gerekli buldu.haziran ayının 22 sinde bu ameliyatı yaptırdım . doktor ameliyat olduktan sonra anbiyotik verdi onu 1 hafta kadar kullan dedi.ameliyat olduktan 3 ay sonrada tekrar kontrol için voding çektirmem gerekiyor.Tanıdığınız kadın voding çeken bir yer varmı ? .esasın da önemli olan çekim değil 16 yaşında bir bayana da erkek sonda takar mı ?size bunu sormak istedim kızınıza da Allah tan şifalar diliyorum.İnşallah ameliyatla geçer bu hastalıklarımız.

merhaba elifim29 öncelikle geçmiş olsun .benim kızımda da 3.derece vur tespit edildi dün. hiçbir belirti yok tamamen tesadüf eseri ultrason cektirirken her iki böbrektede en büyüğü 4 mm olmak üzere taşlar görüldü sonrasında ilaçlı böbrek filminde vur tanısı kondu. çocuk nefrologu bactrim verdi akşamları yarım kaşık. ayda birde idrar tahlili ve kültürü. sizin bebeğinizde de taş var mıydı?ne tür ilaçlar kullandınız?bebeğiniz su an nası?size özelden msg da attım cevaplarsanız sevinirim.
bebeğinde bu durum gözlenen arkadaşlar varsa tedavi süreçlerinden bahsedebilirler mi?

pembiş öncelikle geçmiş olsun. Benim kızımda şuan bactirim kullanıyor akşamları yarım ölçek , zaten vur rahatsızlığının cerrahi müdahale dışındaki genel tedavisi antibiyotik . Dediğin gibi biz de her ay düzenli olarak idrar kültürü yaptırıyoruz idrar yollarında iltihaplanma olmaması gerekiyor:1no2: rahatsızlığı yeni öğrendiğim zaman ki elif çok küçüktü ben de çok panik yapmış ve üzülmüştüm .Ama gün geçtikçe insan içinde bulunduğu duruma alışıyor biz rahatsızlıkla ilgili elimizden geleni yapıyoruz . Demek istediğim biz güçlü duracağız ki onlara en iyi şekilde bakalım . Sormak istedğin bir şey olursa yardımcı olmak isterim . Tekrar geçmiş olsun

arkadaşlar konu ilgimi çekti..benim oğlum şu an 7 aylık...doğduğunda sarılığı vardı ve 3 ay sürdü...2 kere fototerapi aldı...birçok test yapıldı o zaman ama bu vur hangi testle ortaya çıkıyor bilmiyorum tabi...yapılan testlerde birşey çıkmadı ve 4. ayda sarılığı sona erdi..sarılığı bitti kabızı başladı 3 ay kabızlık çekti..şimdi de kabızlık kendiliğinde günde 4-5 dışkılamaya döndü..sanırım bu vur genellikle belirti göstermiyor ama en sık belirtileri neler acaba? bu güne kadar biz herhangi bir böbrek ultrasonu vs. çektirmedik...sürekli kafamı kurcalıyor bu durum..acaba bir rahatsızlığı var da biz teşhisinde gecikiyor muyuz diye...belirtiler ve hangi tahlillerle ortaya çıkıyor bu hastalık aydınlatırsanız sevinirim...

merhaba nestle biraz ge. bir cevap oldu ama cok sık nete giremiyorum. öncelikle bizim hiçbir şikayetimiz yoktu. drumuz kalça çıkığı usgsi çekilirken bir de batın usg yapalım rutin olarak organlara bakılsın dedi. tamamiyle tesadüf olarak böbreklerinde taşlar görüldü. taşların sebebini araştırmak için nefrologa gitik ilçalı böbrek filmi çekildi ve bir sürü tahlilller yapıldı sonucunda vur teşhisi kondu. bende bilemiyorum nasıl oluştuğunu herşey o kadar yeniki. su an takip halindeyiz ve koruyucu antibiyotik kullanıyoruz. allh herkesin evladına sağlık versin.sizede geçmiş olsun.

merhaba benimde 37 haftalık hamileyken oğluma vur teşhisi kondu ve doğduğu andan itibaren tedaviye başlandı bizim 3 dereceydi koruyucu antibiyotik kullandık ilaçlı flim çektirdik ve 5 aylıkkende sünnet yaptırdık doktorumuz erkek çocuklarında sünnet olduğu zamn geçme ihtimali olduğunu söylemişti manisa celal bayarda tedavisi başladı tayin dolayısıyla erzuruma geldik buradad devam ettik en son mayısta ilaçlı flim çekildi vee sonuçlar süperdi oğlum 3 yaşında ve artık bu hastalığı atlatmıştık çok zor bi durum arkadaşlar yaşanyanlar bilir en kısa zamanda bebişlerinize allah sağlık sıhhat versin en azından erken teşhisi konduğu için mutlu olun geç kalınmışlık daha da kötü sonuçlar doğururdu çokk çok geçmiş olsun allah yardımcınız olsun

Merhabalar benim kızımda da çift yönlü VUR var, 2.derece.
1,5 aylıkken ateş ve kusma belirtileriyle hastaneye gittik, idrar yolu enfeksiyonu geçirdiği anlaşıldı. 4 gün hastanede yattık.
1 yaşın altında ateşli idrar yolu enfeksiyonu geçiren tüm bebeklerde mutlaka bu hastalığın araştırılması gerekiyormuş. Ultrason çekildi,böbreklerinde bir anormallik çıkmadı.Voiding denen bir işlem var, o da yapıldı, voiding sonucunda idrar kesesinden böbreklere doğru geri kaçış anlamına gelen VUR hastalığı teşhis edildi. Hemen koruyucu antibiyotik tedavisi başladık, alfoxil kullandık ama 2,5 aylıkken bir kez daha enfeksiyon geçirdi. Şimdi antibiyotiği değiştirdi doktorumuz, 3 haftada bir idrar kültürü yaptırıp takip ediyoruz.
Çok sıkıntılı bir durum gerçekten, sürekli diken üstündeyim, umarım bir daha hastalanmaz kızım.. Doktoru, 1 yaşına kadar düzelme ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. Umarım böyle olur. Allah hepsinin şifasını versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…