Kızım vur ameliayatı olacak...

cicikizsinem

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
2.140
419
688
40
kızım 4.5 yaşında yaklaşık 2 ay önce kusma şikayetiyle gittiğimiz hastanede doktor acaba apandisit olabilir mi bir ultrason çekelim derken başladı.
ve ultason sonucunda sağ böbrek küçük çıktı, yok canım yanılıyordur doktor dedik
tekrar çektirdik sonuç aynı nefroloji kontrolü ve filmlerin sonucu idrar kaçağı 4.evreye gelmiş ve biz farkedememişiz çok üzgünüm.... ameliyat için gün almaya çalışıyoruz canım sıkıldı başına gelmiş olan varmı teselliye ihtiyacım var doktor iyi ki farkettik sağ böbreği götürmüş diğerini kurtaralım dedi ama ben günlerdir uyumuyorum ağlamaktan :(

kızım 4.5 yaşında yaklaşık 2 ay önce kusma şikayetiyle gittiğimiz hastanede doktor acaba apandisit olabilir mi bir ultrason çekelim derken başladı.
ve ultason sonucunda sağ böbrek küçük çıktı, yok canım yanılıyordur doktor dedik
tekrar çektirdik sonuç aynı nefroloji kontrolü ve filmlerin sonucu idrar kaçağı 4.evreye gelmiş ve biz farkedememişiz çok üzgünüm.... ameliyat için gün almaya çalışıyoruz canım sıkıldı başına gelmiş olan varmı teselliye ihtiyacım var doktor iyi ki farkettik sağ böbreği götürmüş diğerini kurtaralım dedi ama ben günlerdir uyumuyorum ağlamaktan :KK43:
Kıyamam :( konu hakkında bilgim yok. Allah acil şifalar versin 😔

Allah acil sifalar versin kızınıza. Zararın neresinden dönerseniz kardır. Farkedildigine sükredin. Toplayın kendinizi. Kızınızın sizin desteğinize ihtiyacı var.

Tek bobrekle yasam surebilir annesi uzulme cani sag ,baska dertler vermesin Allah evet cok aci insan yavrusunun cani acisin istemiyor,bende hrgun insulin yapiyorm yavruma ya dondurma diye aglarken hayir sekerin yuksek deyip almasaydin hepimiz sinaniyoruz kuzum toparlan.Sifalar dilerim melege..

Böbrek rahatsızlıkları çok zor farkedilir, çok geç olmadan belirti vermez, kendinizi sakın suçlamayın bu konuda. Yine iyi farketmişsiniz ki bir böbrek sağlam. Operasyon geçirdikten sonra yaşam kalitesinde bir düşüş olmayacak hiç merak etmeyin. Yaşıtları gibi sağlıklı olacak. Şimdiden geçmiş olsun.

Tek bobrekle yasam surebilir annesi uzulme cani sag ,baska dertler vermesin Allah evet cok aci insan yavrusunun cani acisin istemiyor,bende hrgun insulin yapiyorm yavruma ya dondurma diye aglarken hayir sekerin yuksek deyip almasaydin hepimiz sinaniyoruz kuzum toparlan.Sifalar dilerim melege..
sizede allah şifa versin :(

Böbrek rahatsızlıkları çok zor farkedilir, çok geç olmadan belirti vermez, kendinizi sakın suçlamayın bu konuda. Yine iyi farketmişsiniz ki bir böbrek sağlam. Operasyon geçirdikten sonra yaşam kalitesinde bir düşüş olmayacak hiç merak etmeyin. Yaşıtları gibi sağlıklı olacak. Şimdiden geçmiş olsun.
sağolun bir nebze rahatlattınız beni

Allah şifa versin.benim arkadaşımın uzun süre yanlış ilaç kullanımı sonucu iki böbreğide iflas etmişti küçüklükten beri çocuk diyalize bağlı yaşadı nakil olunca kurtuldu çok şükür.sizin kızınız bütün bunları yaşamayacak ameliyatını olup tek böbrekle normal bir şekilde yaşamına devam edebilir.

sağolun bir nebze rahatlattınız beni

Hiç sıkmayın canınızı, inanın bu zor süreci atlattıktan sonra her şey yoluna girecek. Benim ablamın doğuştan tek böbrekli olduğu 28 yaşında ortaya çıktı. O kadar geç olunca kurtarılamadı tabi, diyaliz falan derken şimdi nakil oldu. Nakilliyken bile yaşam kalitesinde ciddi bir düşüş yok şu an, sadece biraz daha dikkat etmesi gerekiyor bazı şeylere. Ablam dolayısıyla çok hasta tanıdım, o yüzden size çok net söylüyorum her şey geçecek, sapasağlam olacak minik yavrunuz.

tekrar çektirdik sonuç aynı nefroloji kontrolü ve filmlerin sonucu idrar kaçağı 4.evreye gelmiş ve biz farkedememişiz çok üzgünüm.... ameliyat için gün almaya çalışıyoruz canım sıkıldı başına gelmiş olan varmı teselliye ihtiyacım var doktor iyi ki farkettik sağ böbreği götürmüş diğerini kurtaralım dedi ama ben günlerdir uyumuyorum ağlamaktan :KK43:
Ben oğlumun sol bobreginin displastik oldugunu 22 haftalık hamileyken öğrendim.benim için çok zor bir travmaydi.ama babannesi de öyleymiş ve bunu 75 yaşında tesadüfen öğrenmiş.oglum 22 aylık ve çok sağlıklı muhtemelen biz de farketmezdik iyi birradyolog detaylı ultrasonumuzu cekmeseydi.1 sene her ay takip edin gerekli tetkikleri yaptık ve özgür bırakıldık yılda bir takip edilmek üzere...
Hangi sehirdesiniz bilmiyorum Ankara'da iseniz cerrahi işlemle ilgili bu işin Piri bir çocuk urologu onerebilirim
Çok geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun. Sizin daha dirayetli olmanız lazım.

Size şimdi basit gelebilir bu cümleler ama Allah dermansız dert vermesin. Beterin beteri var.

Kusma başlamadan önce bir şikayeti yok muydu?

Çok geçmiş olsun. Sizin daha dirayetli olmanız lazım.

Size şimdi basit gelebilir bu cümleler ama Allah dermansız dert vermesin. Beterin beteri var.

Kusma başlamadan önce bir şikayeti yok muydu?
her çocuk gibi enfeksiyon oluyordu 2-3 defa çok yüksek ateşle hastaneye gittiğimizde bile yok kanda enfeksiyon yok idrar enfeksiyonu gibi antibiyotik verip gönderdiler :((

Çok geçmiş olsun. Rahatlıkla, kolaylıkla atlatıp sağlıklı bir yaşam sürmesini dilerim.
Güçlü olun ki yavrunuza destek olabilin. Sizin üzüntünüz kızınızı korkutacaktır.
Sevgiler

ay hiç anlamayabilirdiniz cidden olabilecek en az zararla kurtulmuşsunuz.
allah bol şifa versin, inşallah bir sorunu olmayacak ilerde yavrunuzun

Benim kızımın da idrar yolunda kaçak vardı. Biz doğduğunda anladık çünkü idrar yolu enfeksiyonu oldu doğduğu gibi. Doktorumuz çok iyi bir radyoloji uzmanına yönlendirmişti, o farketti. 8 ay koruyucu doz antibiyotik kullandık. Bizimki kendiliğinden düzeldi.
Keşke iyi bir doktora denk gelebilseydiniz de erken teşhis konulsaydı. Zararın neresinden dönülse kardır. Neyse ki farkedilmiş. Canınızı hiç sıkmayın. Çok geçmiş olsun.

Back
X