Kızım yürümüyor

Uzmanhnm

Ne ararsan içinde,onu bulacaksın yanında..
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
466
345
103
26 aylık kızımın geçen ay bacağı kırıldı ve 4 hafta alçıda kaldı, alçı 4 gün önce çoktı çok şükür bir sorun yok kemik kaynamış ama kızım ısrarla basmıyor. Çok hareketli bir çocuktu ama şimdi ayağa kalkmak istemiyor,doktorUmuz zorlayın dedi zorlayınca daha beter bağırıyor katılırcasına ağlıyor yürümüycem artık basmıycam diye ağlayıp duruyor. İyice inat etti asla basmıyor oynatmıyor fizik tedavi hareketlerini bile yapmamıza izin vermiyor krize girercesine ağlıyor,benzer durum yaşayan var mı acaba
Ne yapacağımı şaşırdım,zamana bıraksam kasları güçsüzleşiyor zorlasam bi işe yaramıyor
 
Sabretmelisin. O zaten kendini hazır hissedecektir bu duruma. Geçmiş olsun. Tez zamanda şifa bulun. Ama zaman tanımak lazım bir de basmıyorsa ağrı hissediyor olabilir azıcıkta olsa.
 
Biraz zamana bırakın. Kendimden düşünüyorum kolum kırıldı 1 ay alçıda kaldı. Çıktıktan sonra 1 hafta kıpırdatamadım cesaret edemedim. Sonra yavaş yavaş refleksle zaten oynatmaya başladım. Sonra biraz abartmışım ödem yaptı. Doktor kullanma dedi ama küçük oğlum var mecbur kullandım. Daha kızınız çok küçük. Bir şanssızlık yaşamış. Daha alçısı da yeni çıkmış. Biraz zaman tanıyın. Sonra oyunla bir şekilde çözwrsiniz bence. Geçmiş olsun
 
acıyacak diye korkuyordur muhtemelen. oğlum bir kaç ay önce 22 aylık felandı. pişik oldu. popom acıyor diye oturmak istemedi. geçtiğinde bile oturmuyordu.. konuşa konuşa ikna ettim. ki sizin kızınızın ayağı 1 ay alçıda kalmış.. konuşun.
 

Yetişkine anlatır gibi ama korkutmadan konuşarak ikna edemezsiniz, bence çocuk psikolojisi konusunda uzman birinden destek alın. Örneğin burada biri “kuzenleriyle vs oynayabileceği bir ortama koyup, yürümesi için motive etmiş olun” diyebilir ama belki de bu ters etki yapabilecek bir şeydir.
 
korkuyordur muhtemelen. benim oğlanda kolunu kırdı ve alçı çıkınca kullanamadı kolunu. 20 aylık falandı. unuttukça yürür. uykuda yaptırın fizik hareketlerini. ve parka götürün. unutup yürümesini sağlayın.
 
canım acıcak korkusu var ıhtımalle..orayı unuttuğunda basar.sizde sureklı oaraya dıkkat cekmeyın.zor surç kolay gelsın.
 
Alçı çıkalı dört gün olmuş, azıcık sabır. Yaşına göre epey büyük, travmatik bir olay yaşamış sonuçta, acısı bile yeter, bir de uzun süre bacağında bir ağırlıkla yaşamış. Bir süre alçısız olmaya alışması, olayı biraz unutması gerekiyor bence. Üstüne çok gider, yürü yürü diye baskı yaparsanız, olay hep güncel kalacak. Zorlamayın, doğal davranın. Parka gidip bankta oturun mesela, çocukları koşar oynar gördükçe gaza gelecek bir gün. Ya da evde otururken, diğer odadan seslenin bak sana bir şey göstereceğim, sürpriz var filan diye... Bunları sürekli ve hemen yapmayın ama yavaş yavaş lütfen. Çok da geçmiş olsun miniğe.
 
Korkmustur,kıyamam.zorlamadan yaptırın bence.anlatın kendi istediği zaman denesin canı acımıcak falan söyleyin.geçmiş olsun
 
Biraz sabırlı olun çok üzerine gitmeyi. Kim bilir ne kadar korkmuştur o yaşadıklarından sonra. Tekrar kırılacak, tekrar acıtacak, tekrar aynı şeyleri taşıyacağını korkusu vardır.
4 gün çok kısa bir süre. Zamanla endişelerinin boşa olduğunu anlayınca cesaretini toplayıp tekrar yürür. Korkmayın.
Kuzenim tam 2 yaşını doldurmuştu ayağı kırıldı. 3 ay göğüs altından ayak bileğine kadar alçıda durdu. Mesela onun konuşması çok etkilenmişti. Tam konuşmaya başlamıştı. Ayağı kırılınca çok korkmuş. Sonra uzun bir süre konuşmamıştı. Çocuklar çok etkileniyor böyle şeylerden
 
bence bi odaya koyun, odanın diğer tarafına da çok sevdiği bir yiyecek. kalk al vs demeyin. bırakın orada, kapıyı kapatıp çıkın. kendi gidip alır diye düşünüyorum zamanla.
 
Ayağı nasıl kırıldı? Geçmiş olsun. Üstüne gidince mi basmıyor yoksa oyuna filan dalınca unutup bastığı oluyor mu? Ağrısı olmadığına emin misiniz?
 
Zorlayin nedir ya. Bir bebek bir seye zorlayinca inat yapar. 3 gunluk bebegim emzirmeye zorlayinca geri itiyordu kendisini koskoca cocuk zorlayinca iyice inatlasir. Doktorun zorlayin demesi muazzam sacma. Zorlamayin. Kendi haline birakin.
 
Ayağı nasıl kırıldı? Geçmiş olsun. Üstüne gidince mi basmıyor yoksa oyuna filan dalınca unutup bastığı oluyor mu? Ağrısı olmadığına emin misiniz?
Hiç unutmuyor ki,bastığı yok beni her gördüğümde ayağıma basmıcam anne diyor peşinen
 
bence bi odaya koyun, odanın diğer tarafına da çok sevdiği bir yiyecek. kalk al vs demeyin. bırakın orada, kapıyı kapatıp çıkın. kendi gidip alır diye düşünüyorum zamanla.
Onu da yaptım emekliyor dizi üstüne kalkıyor ama ayağının üstüne basmıyor
 
Arkadaşlara katılıyorum. çocuğun üzerine gitmeden onu çekmeye çalışın. küçük oyunlar oynayın yani. sevdiği şeyleri kolay ulaşılabilecek yerlere dağıtın. arada parka çıkın sadece oturun. veya ayağı ile ilgili bir hediye alın. evde, güvenli ortamda sürebileceğ. scooter, bisiklet olabilir.
 
Çok teşekkürler.Alçı çıktıktan ne kadar sürede yürüdü
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…