Kızım yürümüyor

benim yavrumunda ayağı kırıldığında 26 aylıktı hemen hemen bu psikoloji çok zor çocuk için bunu unutma zamanla herşey normale donecek ...

oy yavrum çok korkmuş heralde..aşırı zor fakat büyük bir sabırla aşılacak bir durum..sürekli anlatın..dışarı çıkarın..

bacağı nasıl kırıldı acaba ? yani oynarken kendi kendine olan bişeyse yeniden olacak ve yine acıyacak diye düşünüyorsa bu inat ondandır. Bisiklete de binmeyeceğim dediğine göre bisikletten düştü sanırım.. İnşallah sizi daha fazla üzmeden koşturmaya başlar.

Kesinlikle pedagog yardimi almalisiniz. Bir travmaya sebep olabilir. Cok uzun sure alcida kalmis, korkmasi, basmak istememesi cok cok normal. Neler yaptığında nasıl karsilik vereceğini bilmeniz lazim. Bunun için de pedagoga gitmelisiniz

Bende dokuz yaşında bacağımı kurmuştım basamıyordum yüzdürsen biraz havuz da denizde olur havalar sıcakken orda basınca birşey olmadığını görür

Belliydi..
Zamanla yürüyecek. Siz şu aşamada dillendirmeyin. Gözetlediğinizi farketmesin.

Sinirlense bile bazı şeyleri kendisinin gidip almasını sağlayın. Ama yürü diyerek değil. "Ben oradan alamıyorum sen getirir misin?" gibi

başka bir doktordan daha fikir alın.bir ortopediste götürün

Ödem yaptıktan sonra nasıl geçti? Benim de ayağım kırıldı ve ödem yaptı şu an. Merak ediyorum. Geçmiş olsun bu arada.
Teşekkürler sağolun. Size de geçmiş olsun. Bi dirseklik verdi kolluk daha doğrusu baskı yapan bir parçası var yastık gibi. Onu taktım. Bir hap ve kremler kullandım. 3 hafta kolunu unut dedi. Tabiki unutamadım 1 yaş çocukla :) arada hala ağrı yapıyor ama tekrar kontrole gidemedim. Eskisi kadar kötü olmadığını hissediyorum. Resmen kolum kopuyormuş içi parçalanıyormuş gibi hissediyordum. Benim anladığım kullandıkça iyileştiği. Refleksler yardım ediyor gibi geldi bana

yillar önce kuzenimin kolu incinmisti.
bir kaç gün sargida kaldı.asla koluna dokundurmuyordu.
bir gün annem yanlışlıkla kolları karıştırmış sargiyi diğerine takmış.
dokununca bağırıyordu.
aciyorrr diye:))
yani tamamen piskolojikti.
üstüne gitmeyin.gittikçe ters teper.
surekli yürümesini ilgi odağı yapmayın.
o konu hakkında konuşmayın ve ilgilenmiyor gibi davranın.
istediği bir şeyleri alması için bir yerlere bırakın mesela.
sorunca ordan alırsın deyin.
ama onu takip etmeyin.sadece soyleyin ve geçin.
her ihtiyacını siz yapmayın mesela.
yada her istediğini siz vermeyin.
ama bunu yürüyerek kendin yap tarzında değilde doğal bir şey olarak davranın.
bir süre sonra bir problem yoksa yuruyecektir.
sağlıkla buyutun:)

Küvetin içinde yüzme hareketleri yapılabilir.
Ben ayağını nasıl kırdığını merak ettim açıkçası geçmiş olsun size

Korkmus zamanında travma olmuş yine aynı şeyi yasicaginfan korkuyordur

Korkuyordur belli ki. Daha çok küçük. Sakin sakin onu kızdırmadan tekrar deneyin. Kızarsa hiç üstüne gitmeyin ya da oyun oynamak için de teşvik edebilirsiniz.

herhangi biryere götürmenize gerek yok kaval kemiği vucudun butun agırlıgını taşıyan kemiklerin başında gelır çocukluk çağında tibia kırıkları gorulur zorlamayın unutturarak yurutun yanı yurume eylemını yapmasını ıstemeyen dolaylı olarak soyleyın ... hadı yuru yerıne elımden tut bırlıkte alalım sadece 1 adım onun cesaretını yerıne getırcek zaman ver ve sabırlı ol canım ...

Zorlamayın olur mu hiç öyle şey, kendinizi kızınınızın yerine koyun sizin üzerinize biri gelse zorlasa o şeyden daha çok korkup kaçmazmısınız. gülün rahat olun tedirginliğinizi belli etmeyin ve kızınıza zmaan verin. kendine güveni mutlaka gelecektir

Bugün 5 gün bitti ve hiç bir çaba göstermedi.. ( yürümeyi unutmuş gibi sadece emekliyor. Ne yaparsam yapayım adım atmayı geçtim ayağının ucuna dahi basmadı ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…