Kızım yürümüyor

Onlar da var.. biseklete binmicem yürümüycem diyor siz daha bişe demeden(

Ben fizyoterapist olarak cevap yazayım,
Çektiği agrıdan dolayı korkuyor.
Onu normal yollarla ayağa kaldırmaya calışmanıza bunladar büyük tepkisi bu yüzden.
Peki ne yapacaksınız?
Eğer banyodan keyif alan bir bebeğiniz varsa fizik tedavi hareketlerini banyoda uzun kalıp oyunla yaptıracaksınız. Küvetiniz barsa doldurun bacaklarımı çırpsın. Kendisi ne kadar çok hareket ederse acısı olmadığı görüp o kadar çok hareketlenecek.
Önce bir yere dayanıp oyun kurun. Görmediği bir oyuncak verin çocuklar şu köpük çıkaran tabancalara bayılıyor. Onunla oynatın. Ayağa kaldırmaya, uzanmaya teşvik edin.
Mutfakta birlikte kek yapın. O sandalyede dizlerinin üzerinde dursun mesela. Sandalye tezgaha dayalı. Sonra uzağından bir şey isteyin.
Çocuğunuzu oyunla teşvik edin. Bile isteye o ayağa basmasını beklerseniz karşılıklı çok yıpranırsınız.
Korumacı davranmayın.
Parka indirin. Diğer çocuklarla daha çabuk kanar.
Kaydıraktan kaydırın mesela kucaklayıp; sonra elimden tutup kaldırın. Unutuyormuş gibi yapın.
1-2-3-4-5 6. Denemede elbet unutup elinizden tutacak...
Bir de eğer sizi anlaması güzelse, bununla ilgili arada hikaye uydurun.
bacagını kıran çoçuğun nasıl güçlendiği ve tekrar koştuğu ile ilgili.
Çok geçmiş olsun...

Onlar da var.. biseklete binmicem yürümüycem diyor siz daha bişe demeden(

o zaman onu havuza götürün ve havuzun içinde ayağının yere değmeyeceği konusunda onu ikna edin önce.
ama su parklı bir havuz olsun. hem yaşıtlarını da çağırın grup gidin.
bence oradaki eğlenceyi kaçırmak istemez.
biraz kıskandırcaksınız o zaman yapacak başka birşey kalmamış :)
elbet yürüyecek canınızı sıkmayın.

Nerdeyse 3 ay alçıda kalan yeğenime bile doktor zorlamayın tekrar olmasından korkuyor kendi cesaret edip kalkacak demişti.
Buna nasıl zorlayın dedi doktor

23 küsür yasinda Insanim 4 hafta Kücük parmagim Alcida kaldi cikarilinca önce bi agladim sonra da hic normallesmicek diye korktum kütük gibiydi ve cok az hareket ettirebiliyodum :) bir ay fizyoterapiden sonra acilmaya basladi parmagim. Korkuyor bu cok normal, önce siz serin kanli kalmaya calisin gerisi hallolucaktir

Çok teşekkürler.Alçı çıktıktan ne kadar sürede yürüdü
Onu hatırlamıyorum. Dikkat çekecek bir süre olsa aklımda kalırdı herlade. Ama bizimki başlarda yattı ama sonradan yerinde durmadı zaten. Son zamanlarda alçıyla dolandırdı yerlerde. 2 yaşında çocuk sonuçta ve 3 ay çok uzun bir süre.
Ama dediğim gibi her çocuğa yansıması farklı olur tabi ki. Endişe etmeyin. Çocuk bu bağlasan durmaz. Bir süre sonra kendiliğinden yürür.

9 yaşında kolum kırılmıştı. 1 buçuk ay alçıda kalmıştı. Eğitimim bile aksamıştı. Şimdi düşündüm de bende hiç travma olmamış. Doktor alçıyı çıkarınca "şu sandalyeyi kaldır bakalım" demişti direk yapmıştım..

Her çocuk bir değil. Çok ağrısı olduysa şimdi acıyacak diye korkuyordur.
Üstüne gitmeden sevdiği aktiviteler varsa ona heveslendirin. Önce evin içinde sonra dışarıda. Uzun süre hayır diyeceğini sanmam.
Sürekli ayağa kalk demek hatırlatıyor demekki..

Ödem yaptıktan sonra nasıl geçti? Benim de ayağım kırıldı ve ödem yaptı şu an. Merak ediyorum. Geçmiş olsun bu arada.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Eğer doktor üsteleyin demiyorsa bence biraz kendi haline bırakın. Benim de ayağım kırıldı iki ay kadar önce. Ben bile oynatmaya korktum bir süre.

canım tecrübeli bir anne olarak soyluyorum yuruyecek... benimde oğlumun ayağı kırıldı ve alçı çıkınca bamadı eğer doktoruna guvenıyorsan erken çıkarnadılar ıse kı bızım kı 4- 5 gun erken çıkarılmış hemen basmayacaktır. çocuklar zamanla basıyor hatta onceleri yan yan basacak korkacaksın sonra zamanla duzelecek lutfen sabırlı ol ısrar etme...

ısrar etme ben proflara goturdum basmıyor dıe neler yaşadım neler... ama hepsinin soyledığı basacagı esas acıyı onu yan basarken YAŞIYORSUN sabırlı ol ...

buarada benım oğlum 10 gün sonra bastı... buarada hastanedeki doktor alçıyı çıkarınca cocuk bassın dedı cocuk basmayınca tekrar alçıya alalım dedı ama alçının çıkarılması sırasında oğlum hıç durmamıştı eşimle karar aldık profa gıttık o da alçıya gerek olmadığı bu kırıklarda 5 hafta beklenmesı gerektığını bıkaç gun erken çıktığını soyledı bunun yanısıra çocuklar basmaz hemen korkmuş olabılır ve uyuşukluktan dolayı sıkıntısı olabılır dedı bızde ona ozendırmek ıçın parka goturduk yıne basmadı gezdırdık en son goturduğumuz parkta korkuluklardan tutarak basmnaya başladı ve çocuğa guven aldı ama ben ağlamaya başladım çünkü bu seferde yan basıyordu ve toplam 15 gun içinde tam duzelmesı 1 ay olacak şekilde düzeldi çok zor bılıyorum...

Banyonuz küvetli ise küveti sıcak ile doldurup bacağın yumuşamasını sağlayın.Ayrıca havalar henüz soğumadan çocuk havuzu yapın.İmkan varsa havuza götürsenizde çok iyi olur suyun içinde hareket ettirmesi daha kolay olacak ve kaslar açılacaktır.Çok geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim,işin psikolojik boyutuymuş meğer asıl yıpratıcı olan,o hareketli yerinde duramayan çocUk gitti bambaşka biri geldi sanki o kadar üzülüyorum ki.. çok özlüyorum o günleri,sanki hic basmayacakmış gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…