Kızım yüzünden sinir krizlerine giriyorum :(

Mira-M

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2017
931
676
103
Iyi aksamlar arkadaşlar... 2 yaşını doldurmak uzere olan bir kızım var ama makarna disinda yemek yediremiyorum.her gun cesit cesit yemek yapıyorum cope gidiyor.eskiden yedigi ne varsa yada yeni olan herseyi reddediyor. Agzina almiyor kaciyor odadan agliyor. Artik ona zarar vermemek icin kendime vurmaya basladim sinirden hergun agliyorum ne olacak boyle bilmiyorum. Anne olmak ne zormuş. Ona kizmamak icin direniyorum ama kızıyorum o yemek yemedikce ben tukeniyorum sanki.ne yapsam fayda etmedi cok inatçı. Tum gun ac biraktigim oldu abur cuburu tv telefon herseyi uzak tuttugum oldu.ama yok banamisin demedi. Ac kaldi yinede agzina birsey surmedi.makarna vermedgm sürece aç. Makarnayi farkli çeşitlerde de yemiyor. Domatesli salcali yogurtlu yemiyor asla sade olmazsa agzina sürmez. Bunaldim herkesin mi cocugu boyle ben abartiyomuyum :((:((( yardim edin ne olur

Ayni kardeşim ya . O da böyleydi sade makarna , pilav ve patates kizartmasi yerdi baska hicbir sey yemezdi. Ac kalir yine de bir şey yediremezdik . Okula baslayinca bir kac çeşit daha eklendi arkadaslariyla birlikte yemeye başladi ama sadece okulda yiyordu farkli besinleri .

Biz zorlamayi biraktik zorlayinca inatlaşiyor hiç yemiyor agliyordu hatta . Kendi haline biraktik biz de alistik zamanla . Kendi de buyudukce farkli besinler denemeye başladi . Yasayip çare bulan vardir belki burada ama biz bulamadik okula baslayana kadar.

2 yaşında bir inatçı keçi :) Kendi benliklerini keşfediyorlar. 2 yaş civarı çoğu çocukta oluyor sanırım. İnatlaşmayın, sakin olmaya çalışın. Yemek istemiyorsa yemesin. Bir sonraki öğün daha iyi yer. Acıkmak ve yemek yemek içgüdüsel tepkimiz, karşı koyamaz.

19 aylik corap giymiyor yeminlen bugun buyu olsa ayaklarina pat pat vurcaktim o derece fenalik gecirdim karni agriyor usuttu, su an atesli mumkun degil giymiyor.... Bizde de vardi bir ara şükür bir kac menu elde ettik analik zor be yaa😟😞

Şimdi o makarnayi gun be gun sulandirarak verin sulu yemeye alisinca yari su yari tavuk suyuna cevirin.Ona da alisinca tam tavuk sulu makarna cirbasi haline getirin sonrasinsa ise makarnayi tel sehriye ile degistirin ve tavuk suyu uzun sehriye corbasi haline geldin.Cocuklar ayran corbasi sever onu da bir deneyin, sabirli olun biraz biraz degistirin, radikal degisiklik olmaz hemen.

Iyi aksamlar arkadaşlar... 2 yaşını doldurmak uzere olan bir kızım var ama makarna disinda yemek yediremiyorum.her gun cesit cesit yemek yapıyorum cope gidiyor.eskiden yedigi ne varsa yada yeni olan herseyi reddediyor. Agzina almiyor kaciyor odadan agliyor. Artik ona zarar vermemek icin kendime vurmaya basladim sinirden hergun agliyorum ne olacak boyle bilmiyorum. Anne olmak ne zormuş. Ona kizmamak icin direniyorum ama kızıyorum o yemek yemedikce ben tukeniyorum sanki.ne yapsam fayda etmedi cok inatçı. Tum gun ac biraktigim oldu abur cuburu tv telefon herseyi uzak tuttugum oldu.ama yok banamisin demedi. Ac kaldi yinede agzina birsey surmedi.makarna vermedgm sürece aç. Makarnayi farkli çeşitlerde de yemiyor. Domatesli salcali yogurtlu yemiyor asla sade olmazsa agzina sürmez. Bunaldim herkesin mi cocugu boyle ben abartiyomuyum :KK43::-)((( yardim edin ne olur
Walla çocuğun karakteri için tehlikeli yaşlarda uçlara kadar inatlaşmışsınız. Kalıcı olur inat ve yemek seçme huyu,
Makarnasını et suyu ile haşlayın, brokoli havuç vs ekleyin makarnaya, yani işin içine makarna koyarak önüne koyun yemeye zorlamayın, bir süre sonra alışıp yer

Benim oğlum 3 yaşına kadar hertürlü yemeği ayırt etmeden yerdi, 4 haftalık yıllık iznimizde sadece bir defa makarna yedi, eve döndük ve günde 3 defa 2 hafta boyunca ağzına makarnadan başka hiç
Bir şey sürmedi, şimdi yemek seçer oldu, çorba diye ağlarken artık ağzına sürmüyor, başta baya baya stres yaptım ama inatlaştırmamak adına ısrar etmedim, aç kalmasındansa makarna yesin, ama maalesef sadece ketçap ve mayonezi karıştırarak yiyor, ama eskiye nazaran şimdi daha iyi

Benim büyük kızım da böyle idi..
Yoğurt çorbası yumurta dışında başka yemek yemezdi..
Neler yapardım et tavuk sebzeler türlü gibi yapıp blendırdan geçiricim ağzına sürmezdi sebze meyve kesinlikle..
Dışarlarda elimde kase yemek yedirmeye çok çalıştım...
Ya da banyo da küveti su doldurup oynata oynata bir kaşık yiyecek diye harap bitap düşüyordum..
Sonra olacak gibi değil bıraktım Kndi haline önüne köfte çorba sebze yoğurt ayran koydum al kendin ye diye...
Bi yemedi 2 yemedi sonra tatlarını merak etti..
Yavaş da olsa ön yargısını kesti biraz..
Sonra özel anaokula başlattım bol yemekli
Sabah kahvaltı
Öğle yemeği
İlkindi yemeği
Herşeyden yemeye başladı
Şimdi 1. Sınıfa başladı burada da öğle yemeği var tablot olarak çıkıyor..
Sabah 1 yumurta 2 zeytin ufacık peynir domeates tabağı hazırlıyorum ..
10 da beslenme saatine çavdar ekmeği tostu içine süzme peynir kaşar peynir bazen de sandviç çeri domates, salatalık marul tere peynir...
Ayran , badem ceviz muz..
Zaten 12 de öğle yemeğine gidiyor orada da her türlü sebze yemekleri etli tatlısı salatası meyvesi var...
Eve geliyor 4 de etütte kalıyor çok açıkmış vaziyette ..
Şuna en sevdiği yemekler nohut, bamya, brokoli,bezelye , barbunya ,bütün çorbalar salata aşığı oldu ayni herşeyi bayıla bayıla yiyor...
Daha 2, 3 yaşındayken deselerdi hayatta inanmazdım ama yiyorlar İnan’ın.
Siz de zorlamayın bence etkiye tepki oluyor..
Kreş ya da anaokulu zamanı çok iyi yemek çıkaran okul falan araştırın..
Orda gerçekten bürsürü çocuk hepsi birbirinden özenip yiyor.

yakında kaka yapamamaya başlicak ve acı çekicek, sendr anlatırsın sebze yememekten diye bu bir, ikincisi acı sos koy makarnaya nefret etsin :halay:

Benim oğlum 3 yaşına kadar hertürlü yemeği ayırt etmeden yerdi, 4 haftalık yıllık iznimizde sadece bir defa makarna yedi, eve döndük ve günde 3 defa 2 hafta boyunca ağzına makarnadan başka hiç
Bir şey sürmedi, şimdi yemek seçer oldu, çorba diye ağlarken artık ağzına sürmüyor, başta baya baya stres yaptım ama inatlaştırmamak adına ısrar etmedim, aç kalmasındansa makarna yesin, ama maalesef sadece ketçap ve mayonezi karıştırarak yiyor, ama eskiye nazaran şimdi daha iyi

Çocuğum olursa makarnayla asla tanıştırmicam :KK51:

Benim kızımda 13 aylık hiçbir şey yemiyor. Napalım hayatını devam ettiriyor sonuçta Bir gün yiyecek. Kendinş üzme. Ayrıca çocukta yıpranır sinirli olur inat olur sonra 2 yaş önemli bir dönem. Onunda etkisi vardır itirazlarda. Önemli olan güzel atlatmak

Iyi aksamlar arkadaşlar... 2 yaşını doldurmak uzere olan bir kızım var ama makarna disinda yemek yediremiyorum.her gun cesit cesit yemek yapıyorum cope gidiyor.eskiden yedigi ne varsa yada yeni olan herseyi reddediyor. Agzina almiyor kaciyor odadan agliyor. Artik ona zarar vermemek icin kendime vurmaya basladim sinirden hergun agliyorum ne olacak boyle bilmiyorum. Anne olmak ne zormuş. Ona kizmamak icin direniyorum ama kızıyorum o yemek yemedikce ben tukeniyorum sanki.ne yapsam fayda etmedi cok inatçı. Tum gun ac biraktigim oldu abur cuburu tv telefon herseyi uzak tuttugum oldu.ama yok banamisin demedi. Ac kaldi yinede agzina birsey surmedi.makarna vermedgm sürece aç. Makarnayi farkli çeşitlerde de yemiyor. Domatesli salcali yogurtlu yemiyor asla sade olmazsa agzina sürmez. Bunaldim herkesin mi cocugu boyle ben abartiyomuyum :KK43::-)((( yardim edin ne olur
2 yas sendromu olabilir o dönemde yeniyorlar benimde 22 aylık olcak herşeyi yiyor ne verirsem zamanında alıştırma dönemindende kaynaklanabilir.

Tamam anneler istiyor ki sebze,meyve,et çeşit çeşit yesin. Tabak tabak olmasa da en azından tabağını bitirsin. Ama bakın çevrenize toplumun yarısından çoğu ideal kilosunun üzerinde. Kaç yetişkin çocukluğunda ki kadar yemek seçiyor. Heryer de ilk 6 ay anne sütü ya da formül mama yazıyor ama 6. Ayı dolmasını için ek gıdaya baslamayana uzaylı gibi bakılıyor. Daha minnacık midelere, hazır olmayan bağırsaklara pirinç unlu muhallebiler, kemik sulu corvalsr, yemek suyuna bandirilmis ekmekler tikistiriliyor. İlla sıkıntıyı o an gormek mi gerekiyor. Kendinizi cevrenizi bir yoklayin bakalım mide- bağırsak sıkıntılariniz var mı?
Gelelim sürekli makarna yiyor kısmina. çünkü çocukların donem dönem karbonhidrata ihtiyaç duyar vücudu. Buyuyordur ve kalori ihtiyacı artar. Bunu da makarna patates pirinç vs. harici bişey yemiyor diye söyler anneler. Biraz sakin kalıp çocuklarimizi kılavuz alsak daha kolay olacak herşey

Merhaba aynı şeyleri yaşadım; iki ihtimal var
1)Çocuğunuzun alerjik bir yapısı olabilir,toz alerjisi veya bahar alerjisi vs. lütfen alerji doktoruna götürün. Alerji ilaçlarından sonra düzelecektir.
2)Reflüsü olabilir, reflü ilacından sonra düzelecektir. Çocuk gastro uzmanına götürmelisiniz.

Benim oğlumda ek gıdayla basladi zorla yerdi elimle yedirirdim. O zaman yediği seyleri simdi yemiyor halada oyle 4.5 yaşında her yemekte agliyor

Çocuğum olursa makarnayla asla tanıştırmicam :KK51:

Hiç öyle deme ya.
Makarna cidden dev kurtarıcı benim gözümde.
İlikli kemik suyunda pişirince ya da Ispanaklı, pancarlı vs yapınca ben bayağı vicdan rahatlatıyorum :D
Çocuk sağlıklı beslenmiş gibi oluyo gözümde, bin brokoliye değişmem :p

Konu sahibi sen de öyle yap bak, çocuğu bilmem sana iyi gelir.

Back
X