Kızım

kebabsever

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
324
403
303
Merhabalar. Kızim 11 yaşinda 3 ay once ilk adetini oldu. 3 aydir 15 günde bir adeti geliyor. Yani 6 kere adet oldu. ilkinde dr a goturdum normal dedi . Ama kizim bu durumdan cok rahatsiz ders bile calışamiyor. Ve kanamasi cok fazla geliyor. Çok uzuluyor.İlk goturdugum dr çocuk endokronoloji uzmaniydi . Kadin doguma mi gotursem . Bu durumu yasayanlar var mi aranizda. Ne yapabilirm

Son düzenleme:
Neden nöroloji doktoruna götürdünüz ki kadın doğuma gitmelisiniz. Erken ergenlik ile ilgili sıkıntılar olabilir ihmal etmeyin derim

Kadın doğuma gidin, bildiğim kadarıyla ilk regl olduktan sonra düzenli bir şekilde regl olmak 2 yılı buluyor yinede dr götürün

Neden nöroloji doktoruna götürdünüz ki kadın doğuma gitmelisiniz. Erken ergenlik ile ilgili sıkıntılar olabilir ihmal etmeyin derim
Erken ergenlikle ilgili nöroloji uzmanina yonlendiriyorlar. Dr 11 yasi erken kabul ettmedikleri soyledi.

Yaaa kuzum benim 11 yasinda olmus. Umarim cok agrisi sancisi olmaz benim kizkardesim de 11 yasinda olmustu,cok erkendi bana gore. 11 yasindaki cocuk sokaklarda hala oynayan,bebegiyle evcilik oynayan biri.. kardesim adet olunca bir daha oynamadi sokaklarda. Bunlar normal semptomlar bende aynen oyle oluyordum. Kanamam durmuyor 15 gun sürüyor du. Kadin doguma gittigimizde normal demisti.
Canim birde dikkate alirmisin bilmem ama doktor anneme kan yapıcı seyler yedir icir demisti. Çünkü cok halsiz dusuyordum. Pekmez ve dalak yerdim sürekli
Umarim agrisi sancisi olmuyordur yavrucagin

Ben de 11 yasinda olmustum pcos vardi ayni sizin anlattiginiz gibi sik ve uzun surerdi cok zor ya tansiyonum duserdi cay kahve icmesin kan yapici seyler yesin

Kadin doguma once gitmeliydnz noroloji ile ne alakasi varki?

ben de 6. sınıfın yaz tatilinde olmuştum ilk başlarda yoğun ve uzun kanamalarım olurdu 13-15 gün regl olurdum 21 günde bir olurdum.hormonlarıma falan baktırmıştık normaldi.bana da erken değil artık böyle zamanla daha da erkene çekilecek demişti doktorlar.daha çok yeni regl oluyor ayda 2-3 defa olması ve düzensiz olması normal.siz bir kadın doğum doktoruna gidin, gerekli tahlillere o yönlendirecek zaten.

Erken ergenlik ve kadın dogum doktorları durduruyorlar.
Aman erkenden evladınız regl olup yumurtalarini harcamasın.
Kadın doğum doktoruna götürün.

yanlış bilgilendirme olmasın.erken ergenlik kızlarda 8 erkeklerde 9 yaşından önce ergenliğe girmek demek.o durumlarda müdahale edilir.olay yumurta harcaması değil büyüme, erkeklik ve kadınlık hormonlarının yaratacağı sorunların önüne geçilmesidir.

Benim kızında 11 yaşını doldurduktan 3 ay sonra regl oldu oda 15 16 günde bir adet olup 4 gün sürüyor hiç dr görüşmedim normal diye düşündüm çünkü ablasida bu şekilde olmuştu şu an 12bucuk yaşında halen aynı şekilde devam ediyor

Regl olan bir kız cocugu regl olduğu ay itibariyle yumurta kayıplarına başlar.
Her görülen reglide yumurtalar harcanmaya başlar, ve yumurtalar önce en kalitelileri harcanarak geriye kalitesizler kalır.
Ve belirli yumurta sayısı ile dogarız.
Maalesef erkekler gibi değiliz.
Ben çok uğrastım çocuk için, doktorlar hiç istemiyor erken ergenliği hele ki şu an ki yaşam şartlarını düşünürseniz.
Yediklerimiz ictiklerimizi geçtim soluduğumuz hava dahi ortada.

Cevabiniz ic in tesekkurler . Şimdi randevu aldim kadin dogumdan . Peki adetten sonra boy uzamaniz devam etti mi

Bunun icin endokronolojiye goturduk . Bize soylenen 10 yasindan sonra olan ergenlige mudahale etmedikleri oldu. Bakalim kadin dogumdan randevu aldik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…