KIZIM...

frozen12345

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
583
376
133
merhaba arkadaşlar,
benim 7 yaşında ve 1 yaşında iki kızım var konu şu büyük kızım okadar dağınık okadar pasaklıki anlatamam size ne yapacağımı şaşırdım çalışan bi anneyim ben bazen hem eve hem işe yetemiyorum. okuldan geliyo üstü başı kir içinde bir haftada tam 5 kez forma değiştiriyo hergün sabah tertemiz ütülü kıyafetlerini giydiriyorum saçlarını yapıyorum ama akşam geldiğinde bi görseniz leş gibi evdede dağınık üzerinden çıkardıklarını sağa sola fırlatıyo yediği yiyeceklerden artanı ev içinde nere denk gelirse oraya bırakıyo tuvaletten çıkarken ellerini yıkamıyo bazen ben bekliyorum başında ellerini ykasın diye okul çantasından neler çıkıyo neler çöp topluyo resmen oturup konuşuyorum anlatıyorum olmuyo bazen kızıyorum öfkeleniyorum bu seferde işe gelince kızdığım aklıma geliyo vicdanım sızlıyo napıcam ben. etraftan insanlar çocuklarını övüyolar şöyle düzenli böyle düzenli odasını kendi toplar yatagını kendi düzenler diye deli oluyorum galiba ben çocuğuma yeterli disiplini sağlayamadım nasıl yapıcağımıda bilmiyorum akıl verin bana anneler siz nasıl başarıyosunuz

Çocuğa birşeyi anlatmanın en iyi yolu örnek olmaktır.
Ve de sevgiyle yaklaşmak.
Kardeşini kıskandığını bu nedenle böyle bir değişim olduğunu düşünüyorum ben.
Bence iyi bir pedagogla görüşün..

Siz nasilsiniz duzen anlaminda? Anne baba olarak?

çok çok abartılı olmasada düzene özen gösteririm yani hergün akşam gece 12 ye kadar dağınıklık toplamakla uğraşıyorum bi tv keyfi bile yapamıyorum

Kızarsanız ters teper. Birde 1 yaşında kardeşi varmış. Sizi işe gittiğiniz için özlüyordur, sonradan kardeş geldiği için de kıskanıyordur. Güzel yaklaşın. Mesela akşamları eşiniz küçük kızınızla ilgilenirken siz diğer kızınızla oyun oynayın ödevlerini yaptırın, sonra hadi odanı toplayalım diyin size yardım etmesini rica edin, onu böyle şeylere heveslendirin.

okul çağına gelene kadar kim baktı çocuğunuza?

mesela benim annem baktı, haliyle biraz tembel, hazırcı yetişti oğlum. ( 7 yaşında o da )
ama şimdi okul başladığından beri anneanne ile daha az vakit geçiriyor.
o da ben söylemeden yapmaz ama söylediğim anda da tüm dağınıklığını toplar.
biraz otorite kurmalısınız.
topladığı zaman övgü sözleriyle yüreklendirin. yarım yamalak yapmış olsa bile ilk başta.
üzerini değiştirip, dağınıklığını toplamadan , oyuna oturmasına izin vermeyin mesela.
ve de net olun kural konusunda. caymayın yani.

bu arada temizliğin en önemli şey olduğunu bebekliğinden beri herhalde bir şekilde kafasına soktum.
eve gelir gelmez ilk işin ellerini, yüzünü, ayaklarını yıkaması olduğunu bilir.
bunu da mikroplarla tanıştırarak , anlatarak sağlayabilirsiniz.
kısa anlatıcam ama , ellerinde çeşit çeşit mikrop olduğunu, o mikropların ağzından geçerek midesine gittiğini, onun vücudundaki savaşçılarla savaş yaptığını, eğer mikroplar galip gelirlerse de ateşinin çıkacağını ve hastalanacağını anlatmıştım. neticesinin de ilaç olduğunu biliyor.
oyun şeklinde abartarak anlatırsanız hoşlarına gidiyor. :)

bnm annem cok tıtız ve duzenlıdır ama ben tam tersı ısıme geldıgınde canım ıstedgınde yaparım herseyı kendımı sıkmam yanı

kızınız illaki birilerini örnek alıyordur
çalışan bir annesiniz eviniz dağınık olabilir bu bile yeterli olabilir kızınız için
6 ve 4 yaşında çocuklarım var ayrı ayrı oyuncak kovaları var döktükten sonra toplayacaklarını bildikleri için çok nadiren dökerler..Bazı konularda asla taviz vermiyorum zamanla alıştılar zaten..oğlum 1.sınıfa gidiyor asla çantasını ben hazırlamıyorum kendisi hazırlıyor...
mesela kural koyun ve asla taviz vermeyin inanın şimdiden önlem almalısınız yoksa hep böyle devam edecek
üst komşum var kızı 17 yaşında çıkardığı kilotu odasının ortasında bırakıp çıkıyor

Ona örnek olabilecek model alabileceği birini gösterin mesela kız kardeşiniz gibi ve sürekli çizgi filmlerdeki veya etrafındaki kızlara bak bu kız ne kadar güzel ne kadar temiz gibi örnekler verebilirsiniz.

Benim oğlum 2.5 yaşında oyun bitince topluyor oyuncaklarını,birşey yedirirken sofrabezi örttürüyorum üstüne küçükten başlasaydınız zor olmazdı

Bir an benim kızımdan bahsettiğinizi düşündüm. Kızım 11 yaşında ve hala aynı, her hafta sonu odasına bir giriyorum dolaplarından resmen kullanılmış fakat hemen masasının yanında çöp kovasına atmaya üşenilmiş dolaplara tıkıştırılmış kağıtlar üzerime dökülüyor resmen. Evde onun dışında dağınık kimse yok. 5 yaşındaki oğlum bile daha düzenli hatta dağınıklıkları toplamaya çalışıyor o derece yani. Ama kızım beni çıldırtacak neredeyse, bir bardak su getirse bana ya da babasına ikinci kez bir şey söylediğimizde bu evde bütün işleri ben mi yapacağım diye isyan etmeye başlıyor. Küçükken babaannesi baktı, babaanne de dağınık ve tembeldir (hatta eşim dahi annesine benzetiyor babaannesi kılıklı diyor bazen) ama ben bu huylarını nasıl değiştireceğim bilmiyorum. Konuşuyorum olmuyor, ceza veriyorum odasını toplama cezası ordan alıp oraya tıkıştırıyor ya da ağlıyor banane yapmak istemiyorum diye offf offf ben sizden dertliymişim bee.

ben pis değil dağınıktım.. gerçi eşime göre halen dağınığım.. şimdi mecburiyetten topluyorum. eşim ön ayak oldu. baya düzeldim.

odası varsa, odasına dokunmayın. kendisi toplayasıya kadar dağınık kalsın. belki işe yarar... annem bırakıyordu. ders çalışırken dağınıklıktan hoşlanmadığım için kendim toplamak zorunda kalıyordum. tabi sonra aynı...

beraber toplayalım deyin beraber girişin işe
hatta müzik açıp dansederek toplayın eğlenceli hale gelsin onun için de sizin için de.. olmaz mı böyle??
sonra da ay ne güzel oldu harika iş başardık filan diye mutlu edin hatta ödül olarak çikolata filan verin ...biraz heveslensin yani diyeceğim o...
bir süre sonra da herkes kendi odasını topluyor a döndürürsünüz olayı ancak o zamana dek biraz eğlenceli olsa iyi olacak gibi

B

Baskıcı anne baab olmamak adına acaba çokmu hoşgörülü ebeveyn ler olduk
işin açıkcası terbişye yönetimleri arasında
kızmak ve azarlamak olduğuna inanıyorum
çocuklar doğru ile yanlışı ayırt etmek için
anne yada babalarının mimiklerini yorumlarlar
hatta kızmalarını beklerler
bence tepkinizi sertçe ortaya koyun
alışkanlık kazanması gerekn zaman gelmiş te geçiyor

işte bunları küçükken öğretecektiniz.
ama sonradanda kazanılır yani dert değil, üzerini başını leş gibi yapıyor demişssiniz,cocuk tüm gün okuldamı? yoksa evde siz gelene kadar yalnızmı kalıyor

kızmak ve azarlamak cocugun bütün özgüvenini kırdıgını tahmin etmek zor değil sanırım
aysa senin durumun cok cok ı yı oldugunu bılıyorum
bazı yazılarını okumustum
neden bazı konularda yardım almıyorsun yanı elınde ımkanın var daha fazlasını degıl, daha ıyısını yapabılırsın

ben cocuklarla mutlaka konusulmasından yanayım.
onlarında ayrı bır bırey olduklarını unutmayarak hatırlayarak onların ıllakı bızım gıbı olmalarını beklemeden konusmamız gerekıyor.

tam gün bi özel okula gidiyo sabah benle çıkıyo evden akşam 5 gibi işyerime geliyo servisle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…