KIZIM...

Cocugunuzuzn zekasi nasil dersi algilamasi nlamasi sosyal iliskileri sinif icindeki konumu durumu ogretneniyle diyalogu?

ağaç yaşken egilir
beraber temzilik yapabilirsiniz bunu oyuna çevirip
bende çalışan bir anneyim hafta sonu kızım daha 4 yaşında odasını toplatıyorum
kıyafetlerini katlatıyorum
küçük viledası var o önden ben arkadan ev siliyoruz
temizlik neden gerekli onun hakkında konuşun biraz
hastalanıcagını mikrop kapacagını anlatın
anlayabilecek yaşta zira
kızım wcden elini yıkamadan asla çıkmaz mesela
dişlerini fırçalamdan asla yatmaz
çok düzenlidir
sizde bunu ona aşılayın

çalışan annelerin çocukları genelde tepkilerini özlemlerini bu şekilde belirtirmiş

Benim oğlum 2.5 yaşında oyun bitince topluyor oyuncaklarını,birşey yedirirken sofrabezi örttürüyorum üstüne küçükten başlasaydınız zor olmazdı

Büyük konusmak için cok erken hanim efendi.
cocugunuz cok kucuk daha , buyudukce huyu nasil değişiyor zamanla gorusunuz.
hangi anne cocugunun üstüne basina doke saca yemek yedirir ki?
elbet konu sahibi de ortmustur yemek yedirirken.
ama her cocuk farklıdır unutmayın.
Yaptiginiz bu yorumun kisiye hicbir faydasi yoj, egonuzu tatmin edebildiyseniz ne mutlu size

arkadaslaryla zaman gecirdikce onlarin oda duzeni kisisel bakimlarini ornek alacaktir mutlaka. Benim kizim oyleydi ben soyledikce ters teper,sonra bir bakarim firtina gibi oda toplanmis dolaplar duzenlenmis baka kalirdim.Kendi istemedikce cok zor bence kendinizi uzmeyin bosuna.Bazi cocuklar boyledir ,insallah dogru durust ailesi size denk arkadaslari olsun iyi ornekler gorsun.

kişiyle alakali ayrica ben sizin aynaniz diyenlere katılmıyorum o bi yere kadar dogru.. annem asiri duzencidir dağınıklığa sürekli laf eder biz yapmiyosak kendi yapar ama ben henuz onun gibi olamıyorum dogru olmadığının farkindayim ama usengeclik, yorgunluk. . fakat daginiklikla temizlilik ayni sey degil kizinizda dağınıkligin yaninda temiz olmama da var sanirim.. ofklenmeden güzelce her gun anlatın konusun.. benim kardesim var 7 yasindayken dislerini fircalamak istemez tuvaletten cikar ellerini yikamak istemezdi annem sürekli bagirarak yaptirmaya çalışır daha da ters teperdi. ben lavobaya resimler astim ellerini yikamazsa hangi bakteriler ellerinde olur veya hikayeler anlattim kendi uydurdugum dislerini fircalamazsa neler olur lavobaya hep boyle resimler astim tabi hem eglenceli hem onun anlayacağı sekilde her gece de boyle seyler anlattim elinden tutup hado gel agzimizdaki mikroplari öldürelim filan deyip goturup birlikte dis fircaladim ve sonuc zamanla alisti söylemeden yapmaya başladı. .. sabir gerek henuz kucuk duzelecektir sixin Yardımınızla :) sevgiler..

bende de aynı sorun kızım 12 yaşında ve inanılmaz dağınık odanı toparla demekten bıktım onu yetiştiren benmiyim diyorum bazen. kızım benim aynam değil kesinlikle... ben çok titiz ve düzen hastasıyımdır...ve durum böyle olunca çok çatışıyoruz o da ergenlik döneminde anlayışta gösteriyorum ama dağınıklık alışkanlık olarak kalacak diye korkuyorum söylediğimde odasını pırıl pırıl yapar ama söylemesem asla aldığını aldığı yere koymaz. ben demesem o oda ne hal alır bilmiyorum.okuldan yorgun geliyor kıyamıyorum da ileride bu dağınıklık sürekli davranış halini almaz umarım.....

bence küçük kardeşini kıskanıyor o yüzden böyle davranıyor. yani okuldan geldiğinde siz kardeşiyle değil onunla ilgileniyorsunuz o böyle yaptıkça.

Dadi programi vardi trtde. Duzen tablosu asiyorsun duvara. Ornegin yatagini toplarsa sticker kazaniyor. Tabloya yapistiriyor. Tum stickerlari topladiginda odul kazaniyor. Parkta oynamak gibi. Bunu biraz arastirin bence. Yaş grubuna gore.

Ben anne degilim, tecrubem de yok. Ama 22 yasindayim; bu yasima kadar annem beni nasil egitti onu anlatabilirim.

Annem calisiyordu haftasonu evdeydi. Biz de okula gider gelirdik kardesimle. Geldigimde evde not bulurdum. Annem evin cogu isini ve yemegini yapar giderdi. Notta mesela "kizim odanizi topla, kirlileri kirli sepetine at, kardesinin odevini kontrol et ve ortalikta bulasik birakma" yazardi. Cumartesi gunleri de kahvaltidan sonra temizlik gunuydu. Buyuk isleri annem yapardi. Ben yer siler, toz alir, ortalik toplardim.. Gorev paylasimi vardi. Anneme hic "bugun ne yapayim" demedim gorevimi bilirdim. Annemlerin yatak odasina bakardim. 6da evden cikmasina ragmen yatagi duzgun pijamalari katlanmis babamla kendi kahvalti bulasiklarini yikamis bize de sofra kurmus olurdu. Kardesim dahi derli topludur bir erkege gore cunku evde hep oyle gorduk. Babam da annemin duzenine uymustu. Simdi ayni duzen evimde var.. Annem ne yapiyorsa aynisini yapiyorum. Insallah onun gibi de anne olurum.

Allah kolaylik versin tum annelere..

Çocuklara el yıkama gibi alışkanlıklar ve sorumluluk bilincinin mümkün olan en küçük yaşlardan itibaren aşılanması gerektiğini düşünüyorum. Çocuğu büyütmekle, eğitmek, yetiştirebilmenin arasındaki kocaman fark bu işte. Kızınız bu yaşa kadar çok başıboş kalmış gibi geldi bana. Elini yıkaması gerektiğini, eşyasını sağa sola atmaması gerektiği bile öğretilmemiş bir çocuk. Aileler çocuklarına sorumluluk vermeyi psikoloji bozmak, çocukluk yaşatmamak olarak gördükçe daha çok örneğini göreceğiz bu tür şeylerin. Neyse ki çok geç değil. En baştan öğretmek kadar kolay olmaz ama uğraşıp öğreteceksiniz artık. Kolay gelsin.

Çocuk var hapşıracağı için selpakla kapatır burnunu, ağzını.
Çocuk var sümüğü ağzına girer afedersiniz de sileyim demez.

Temizlik alışkanlıkları, düzen eğitimi ailede başlar.
Çocuk ne gördüyse onu yapar.

Anlamaz daha küçük dediğiniz 1 yaşından itibaren de her şeyi anlar.
Yediği ne olursa olsun dökmesin diye örtü serseniz, beslenmesini örtü üzerinde yemeyi öğretmiş olursunuz.
Ayakta bir şey yemesine engel olursanız, sofra adabını öğretmiş olursunuz.

Ve yine büyüdüğünde rahat eden siz olursunuz.

Şimdiden sonra ne yapabilirsiniz.
Öğretmeniyle görüşün, rica edin.
Temiz, düzenli, sorumluluk sahibi bir arkadaşıyla otursun bir süre.
Bu yakınlaşma davranışlarına olumlu yansıyabilir diye düşünüyorum.

Ve tabi evde desteklemelisiniz, yerleşmesini istediğiniz tüm davranışları..

Daginikligi neyse de tuvaletten sonra ellerini yikamasi gibi seylerin asilanmasi icin gec olmamis mi? Bu yasina kadar bunun egitimini vermemis olmaniz kizinizin degil sizin sucunuz.

Kızınıza görevler verin yaptırın
çalıştığınızı yorulduğunuzu söyleyin
kız çocuğu ileride çok zahmet çeker
ben oğluma bile odasını toplatıyorum belli sorumluluklar veriyorum
bence yaşı daha fazla geçmeden öğretin

Aslinda yazdiklariniza guldum....cok tatli....ustunu tertemiz giydirip sacini toplayip gonderiyorsunuz ne halde geldigini gozumde canlandirdim...cantasindan cikan copler vs...biran suanda 1,5 yasinda olan kizimi dusundum....7 yas daha kucuk ya....yuzume tebessum geldi bu saatte allah evlatlariniza uzun guzel omurler versin insallah....

Kiziniza disiplin sart.
Biseyleri kisitlayarak ogreteceksiniz ozaman.
Beliki konusmakla olmuyor ..

Kücük kiza ilgi daha fazla diye algiliyor olabilir ve dikkat cekmek icin bu tavirlara giriyor olabilir...

O oyle anne babaya bakmiyor. Annem temizlik hastasidir, bense pasaklinin onde gideniyim. Kisisel temizligime onem veririm ama odami hayatta toplamam, anneme sinir krizleri gecirtirim.

Ilgi çekmeye Çalışıyor olabilir. Bence kızmayın,kızınıza sizin için onun Herşeyden kıymetli oldunu gösterin, dağınıkta olsa onu böyle sevdinizi söyleyin. Unutmayın bugünler bir daha gelmeyecek, kızın bir daha yedi Yaşında olmayacak. Bugünlerin tadını Çıkarın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…