Doğuma Hazırlık Kızıma bulduğum isimden vazgeçemiyorum. Sizce nasıl?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

brcbyl

Hesabı 2 kişi kullanıyor.
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2009
470
4
116
Erzurum
Mrb. Nisan ayında evlendim evlendiğim gibi de çok şükür hamile kaldım (: 2013 Ocak annesi olacağım inşallah. Cinsiyete 12. Haftamızda da 16. Haftamızda da kız dedi doktorumuz.
İsim telaşına kapılmadım çünkü baştan beri isme karar vermiştim. "İNCİ AYRİZ" olacak inşallah. Sadece yoruma ihtiyaç duydum.
Ayriz "ay ışığı saçan" demek. Ay'lı isimleri hep beğenirdim ama bu ismi daha çok beğendim.
İnci ismi ise çok hoşuma giden bir isim olduğu için vazgeçemedim.
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Saglikla dogsun insallah.

Ayriz ismi elbette sizin tercihiniz ama kulaga hos gelmiyor, tirmaliyor sanki.

Anlasilmamasi da kizinizi zora sokacaktir zaten.

ayriz ilk defa duydum,ben tercih etmezdim ama tabiki de sizin tercihiniz bu Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasp etsin bebeğinizi :nazar:
bu arada Ayışığı da güzel,bir arkadaşım vardı bu isimde :)

Zaten ben de ayriz isminde kararsız kaldım. Pek duyulmamış isim olmasından ziyade anlamı hoşuma gitmişti.
Ayışığı hoş bi isim ama ben ş ğ ç harflerinin bulunduğu isimleri pek beğenmiyorum.
Fikirlere açığım. Sadece inci mi olsun ek isim de olsun mu kararsızım doğrusu :S

Zaten ben de ayriz isminde kararsız kaldım. Pek duyulmamış isim olmasından ziyade anlamı hoşuma gitmişti.
Ayışığı hoş bi isim ama ben ş ğ ç harflerinin bulunduğu isimleri pek beğenmiyorum.
Fikirlere açığım. Sadece inci mi olsun ek isim de olsun mu kararsızım doğrusu :S

kesinlikle tek isim
benım kızım olursa adı bade olacak
erkek olursa da iki isim mecbur anlarsınız:34:
İnci tek başına hoş bir isim

kesinlikle tek isim
benım kızım olursa adı bade olacak
erkek olursa da iki isim mecbur anlarsınız:34:
İnci tek başına hoş bir isim

benim de erkek olsaydı tek isim olacaktı aklımızda ama kız için çift isim düşünmüştüm. Sanırım vazgeçmek zorundayım :)

Ben de hoş diye düşünmüştüm ama kararsız kaldım malesef :S
Alya ismi hoş bi isim ama harfleri inceltmeyi beceremeyenler için telaffuzu kötü olur diye böyle isimler düşünmemiştim (:

Ben de hoş diye düşünmüştüm ama kararsız kaldım malesef :S
Alya ismi hoş bi isim ama harfleri inceltmeyi beceremeyenler için telaffuzu kötü olur diye böyle isimler düşünmemiştim (:

evet o da var tabi ama telafuzunda sorun olanlar için ben koymak istediğim isimden vazgeçemem onlar zamanla öğrenir bence :) bence sen kararsız kalma iki isim güzel ve uyumlu olmuş

Benim kizimin adi ayris.ama nette yazilan manalar dogru degil.ay turkce.ris farscada isik sacan demek.tam manasi ay isigi sacan demek bilginiz olsun...biz sorun ysamadik bu isimle ilgili..

İnci ismi bence harika iki isim olarakta güzel duyulmadığı için biraz değişik geliyor bence sağlıkla kucağınıza almak nasip olur inş:nazar:

Benim kizimin adi ayris.ama nette yazilan manalar dogru degil.ay turkce.ris farscada isik sacan demek.tam manasi ay isigi sacan demek bilginiz olsun...biz sorun ysamadik bu isimle ilgili..

bu ismi çok araştırdım ayriS yabancı isim olan iris isminden geliyor ve bi tür tanrıça peri gibi bir şey. Farsça sözlükte ris öfke gazap gibi anlamlar taşırken riz saçmak dökmek dağıtmak manasına geliyor. Tek harf neleri değiştiriyor işte (: sorun yaşanmaması güzel en azından olumlu düşünmeme yardımcı oluyor. Teşekkür ederm

(: Evet inci isminden zaten vazgeçemiyorum ama ayriz de gönlüme işleyen bi isim bilemedim ne yapacağımı. Yorumlar da güzel aslında ama kararsızlık gerçekten oluyormuş

bu ismi çok araştırdım ayriS yabancı isim olan iris isminden geliyor ve bi tür tanrıça peri gibi bir şey. Farsça sözlükte ris öfke gazap gibi anlamlar taşırken riz saçmak dökmek dağıtmak manasına geliyor. Tek harf neleri değiştiriyor işte (: sorun yaşanmaması güzel en azından olumlu düşünmeme yardımcı oluyor. Teşekkür ederm

(: Evet inci isminden zaten vazgeçemiyorum ama ayriz de gönlüme işleyen bi isim bilemedim ne yapacağımı. Yorumlar da güzel aslında ama kararsızlık gerçekten oluyormuş

Bence de ikisi de güzel evet -riz eki saçan manasında bir ek...

Benim kızım olsa tek isim koyarım çünkü ilerde iyi bir meslek sahibi olunca birçok bayan o soyisimle tanınmışsa eşinin soyadını doğrudan almıyor kendi soyadına ekliyor bazen görüyorum 2 isim 2 soy isim zor bence. Hatta tanınmış biri olmasa da kendi soy adını da kullanmak isteyebilir zor olur bence... Erkekte tercih ediyorum ben ...

evet mantıklı. Aslında ben hiç çift isim düşünmemiştim ama iki ismi de çok beğenince şaştım kaldım :S

Back
X