Kızıma ceza vermeli miyim?

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.972
798
Edit: Ceza kavramının çocuklarda ters etki yaptığı yönünde güzel bilgiler aldığım için cezalandırma yöntemine başvurmadım.
Biraz trip attım ama. Güzelce konuştuk, anlattım, özür diledi. Öpüşüp barıştık. Sonra arkadaşlarıyla bisiklet sürmesi için beraber sokağa indik.

Sağolun hanımlar

Selam hanımlar.
Kızım 6 yaşında ve akranı çok sevdiği bir oyun arkadaşı var.
Ben prensip olarak kızımı komşu evlerine göndermiyorum ve kızımı hep uyarırım, kimsenin evine gitme, içeri girme diye.
Az önce komşu aradı, kızın bizde kızımla oyun oynuyor dedi.
Şu an çok sinirliyim, benden habersiz ve iznim olmadan bir eve gittiği için.
Odasına kapatma, 2-3 gün sokağa çıkmama cezası vs düşünüyorum.
Başka önerilere açığım.

Açıklama; odasına kapatma ifadem yanlış anlaşılıyor sanırım. Kendi odasına göndermeyi kastettim. Kilitlemek veya kapısını kapatıp orada zorla kalmasını sağlamak değil.

Son düzenleme:
bence odasına kapatmadan ziyade sokağa cıkmaması daha mantıklı. hatırlıyorum kücükken annem de benim başkalarının evine gitmeme çok kızardı. ama sebebini anlamazdım. arkadaşımla oyun oynayacağım ve eğleneceğim neden beni bundan mahrum bırakır diye cok düşünmüştüm. bana anlayabileceğim şekilde anlatsa neden gitmeyeceğimi böyle düşünür müydüm bilmiyorum

çocuğunuzu sizden bir şey gizlemek veya size yalan söylemek zorunda bırakmayın.
ceza kesinlikle vermeyin.
sonuçta ısrarla yapmıyor.
sakince konuşmalısınız..
sebeplerini de açıklayarak. ( fazla abartıp çocuğu korkutmayın)
6 yaşındaki çocuk bunu anlar.
sokağa tek başına çıkması da çok normal değil bu zamanda bence.
bizim çocukluğumuz gibi değil dünya..

Odasına kapatmak çok fazla ve ceza ile olmaz çocuk neden gitmemesi gerektigini anlamasi gerekirse ona göre davranmayi öğrenir zamanla
Şimdi bir sinirle bagirip odasina kapatsaniz yine yapicak o yüzden neden gitmemesi gerektiğini oturun konuşun anlatin güzelce insallah tekrar yapmaz.

Odaya kapatma abartili olur yazik cocuga .. bir gün disari cikamama yasagi olabilir ama mutlaka konusun kizinizla neden izin almadan gittigini sorun .. cok sert davranmayin

Odasına kapatmak ne yahu? Abartmayın.
Ayrıca sizden habersiz gitmesi için gözetimsiz bir şekilde oynuyor olması gerekir, bu da yanlış. Yani sizde de biraz hata var.
Onun dışında bir çocuğu cezayla ıslah edemezsiniz, bu sefer sizden gizli gizli yapmaya başlar. En mantıklısı anlayabileceği bir şekilde güzelce konuşmak.

ceza ile olmaz bence yasakları delmeyı sever çocuklar ... çok endişelendiğinizi ve ağladığınızı soyleyın karşınıza alın buyuk ınsan gıbı konusun...

Çocuklarımızın dünyası oyun merkezli biliyorsunuz. Kardeşi yoksa evde yalnızsa, akraniyla oynamak istemiş. O daha cocuk eve habersiz gitmesi hos değil, komsunuz iyi ki haber vermis aksi halde merak edip telaslanabilrdiniz. Bence önce bunun icin komşunuza teşekkür edin. Diger taraftan kızınızı karşınıza alıp konuşun, sizi anlayacak yaşta. Bunu her dışarı çıktığında ya da gitmek istediğinde izin alması gerektiğini hatırlatın. Simdi siz evdeyken cocuk nasıl baska bir yere gidiyor orasını anlayamadim. Ceza vermeyin, anlatın defalarca ama ceza vermeyin. Onu en guzel şeyden oyundan disariya çıkıp sosyalleşmekten alıkoymayın. Baktınız uyarılarınızı dikkate alıyor asıl bu davranışı pekiştirmek için teşekkür edin, bunu ödüllendirin.

falakaya yatırın bence...

ceza ile eğitim verilmez...
hayvan değil insan eğitiyorsunuz....

karşınıza alıp konuşacaksınız...
ben dili ile....
'komşunun evine gittiğin için çok üzüldüm'
'Senin orada olduğunu duyunca senin için çok endişelendim' gibi...

süreç tekrarlanır ise o zaman başka teknikler denenir...

nedir bu kadar katı kurallar, çocukların hayatları cehennem oldu...koruyayım derken, daha derin yaralar açmayında...

nedir bu kadar katı kurallar, çocukların hayatları cehennem oldu...koruyayım derken, daha derin yaralar açmayında...

aynen ya şok oluyorum valla...
çocuklardaki kaygı bozukluğundaki artış bundan oluyor galiba...
yeni nesil 3-7 yaş inanılmaz kaygılılar...
kaygıyı azaltmak için tv tablet ve telefona dalmış durumdalar...
bu çocuklar yetişkin olunca çok zorlanacaklar...

Odasına kapatma ağır olmaz mı? Basokağa cıkmama yada TV tablet bilgisayar kısıtlaması olabilir bilemiyorum
Sizden habersiz nasıl çıkıp gitti anlamadım. Bahçede ya da sokaktayken gitmişse zaten gözetimsiz bırakmak doğru olmamış.
Odaya kapatma abartili olur yazik cocuga .. bir gün disari cikamama yasagi olabilir ama mutlaka konusun kizinizla neden izin almadan gittigini sorun .. cok sert davranmayin
ceza ile olmaz bence yasakları delmeyı sever çocuklar ... çok endişelendiğinizi ve ağladığınızı soyleyın karşınıza alın buyuk ınsan gıbı konusun...
Uzun olmasın diye detay vermedim.
Bahçemiz var güvenli. Zaten 5-10 dk da bir mutlaka kontrol ederim. Arkadaşım evine gidiyor dedi. Ben de tamam vedalaşın sen de eve gel dedim ama oraya gitmiş.
Odasına kapatmak derken kilitlemek değil odasından çıkmama cezası.
Bisiklet sürmeyi çok seviyor. Belki onu da yasaklamalıyım 3-4 gün.

Hatamı biliyorum, üzgünüm diyor ama sürekli tembihlediğim şeyi yapması çok sinirlendirdi

15 yaşında erkek çocuğu, evinin altındaki fırına giderken, anne balkondan bakıyor eve girinceye kadar, asla sokkata oynatmadı çocuğunu, tek başına ne markete ne başka yere göndermiyorlar...15 yaşındaki bu çocuğun genel davanışları
öyle gelişmemişki 5 yaşında çocuk gibi hareketleri, gayet üzücü....

Odasına kapatma yanlış bence. Sadece sevdiği bir şeyden mahrum edebilirsin. Odaya kapatma durumlarını yapma. Büyüdüğünde aklından çıkmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…