nedir bu kadar katı kurallar, çocukların hayatları cehennem oldu...koruyayım derken, daha derin yaralar açmayında...Selam hanımlar.
Kızım 6 yaşında ve akranı çok sevdiği bir oyun arkadaşı var.
Ben prensip olarak kızımı komşu evlerine göndermiyorum ve kızımı hep uyarırım, kimsenin evine gitme, içeri girme diye.
Az önce komşu aradı, kızın bizde kızımla oyun oynuyor dedi.
Şu an çok sinirliyim, benden habersiz ve iznim olmadan bir eve gittiği için.
Odasına kapatma, 2-3 gün sokağa çıkmama cezası vs düşünüyorum.
Başka önerilere açığım.
nedir bu kadar katı kurallar, çocukların hayatları cehennem oldu...koruyayım derken, daha derin yaralar açmayında...
Odasına kapatma ağır olmaz mı? Basokağa cıkmama yada TV tablet bilgisayar kısıtlaması olabilir bilemiyorum
bence odasına kapatmadan ziyade sokağa cıkmaması daha mantıklı. hatırlıyorum kücükken annem de benim başkalarının evine gitmeme çok kızardı. ama sebebini anlamazdım. arkadaşımla oyun oynayacağım ve eğleneceğim neden beni bundan mahrum bırakır diye cok düşünmüştüm. bana anlayabileceğim şekilde anlatsa neden gitmeyeceğimi böyle düşünür müydüm bilmiyorum
çocuğunuzu sizden bir şey gizlemek veya size yalan söylemek zorunda bırakmayın.
ceza kesinlikle vermeyin.
sonuçta ısrarla yapmıyor.
sakince konuşmalısınız..
sebeplerini de açıklayarak. ( fazla abartıp çocuğu korkutmayın)
6 yaşındaki çocuk bunu anlar.
sokağa tek başına çıkması da çok normal değil bu zamanda bence.
bizim çocukluğumuz gibi değil dünya..
Öncelikle sakinleşince ve çocuğa bunun doğru bir şey olmadığını anlatıp 1 gün dışarı çıkmama cezası verebilirsiniz ama odaya kapatmak falan abartmaya gerek yok. Çocuk sizin düşmanınız değil sonuçta.
Sizden habersiz nasıl çıkıp gitti anlamadım. Bahçede ya da sokaktayken gitmişse zaten gözetimsiz bırakmak doğru olmamış.
Odasına kapatmak çok fazla ve ceza ile olmaz çocuk neden gitmemesi gerektigini anlamasi gerekirse ona göre davranmayi öğrenir zamanla
Şimdi bir sinirle bagirip odasina kapatsaniz yine yapicak o yüzden neden gitmemesi gerektiğini oturun konuşun anlatin güzelce insallah tekrar yapmaz.
Odaya kapatma abartili olur yazik cocuga .. bir gün disari cikamama yasagi olabilir ama mutlaka konusun kizinizla neden izin almadan gittigini sorun .. cok sert davranmayin
Uzun olmasın diye detay vermedim.ceza ile olmaz bence yasakları delmeyı sever çocuklar ... çok endişelendiğinizi ve ağladığınızı soyleyın karşınıza alın buyuk ınsan gıbı konusun...
15 yaşında erkek çocuğu, evinin altındaki fırına giderken, anne balkondan bakıyor eve girinceye kadar, asla sokkata oynatmadı çocuğunu, tek başına ne markete ne başka yere göndermiyorlar...15 yaşındaki bu çocuğun genel davanışlarıaynen ya şok oluyorum valla...
çocuklardaki kaygı bozukluğundaki artış bundan oluyor galiba...
yeni nesil 3-7 yaş inanılmaz kaygılılar...
kaygıyı azaltmak için tv tablet ve telefona dalmış durumdalar...
bu çocuklar yetişkin olunca çok zorlanacaklar...
Odasına kapatma yanlış bence. Sadece sevdiği bir şeyden mahrum edebilirsin. Odaya kapatma durumlarını yapma. Büyüdüğünde aklından çıkmaz.Selam hanımlar.
Kızım 6 yaşında ve akranı çok sevdiği bir oyun arkadaşı var.
Ben prensip olarak kızımı komşu evlerine göndermiyorum ve kızımı hep uyarırım, kimsenin evine gitme, içeri girme diye.
Az önce komşu aradı, kızın bizde kızımla oyun oynuyor dedi.
Şu an çok sinirliyim, benden habersiz ve iznim olmadan bir eve gittiği için.
Odasına kapatma, 2-3 gün sokağa çıkmama cezası vs düşünüyorum.
Başka önerilere açığım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?