Kızıma ceza vermeli miyim?

Çocuk sizin çocuğunuz nasıl yetiştirmek istiyorsanız öyle yapın gelip buraya sormanın anlamı yok güzelce konuştuktan sonra 1 gün dışarı çıkarmazsınız olur biter 6 yaşında anlar yanlış olduğunu bi daha yapmaz abartmaya gerek yok

Tuvalete kapatın bence odaya kapatmak az olur. Gerçekten şu çağda hala bu tarz çocuk terbiye etme yöntemleri nasıl geliyor aklınıza çok ilginç ya. 6 yaşındaki çocuğun sokakta tek başına ne işi var ayrıca. Komşunun evi tehlikeli ama sokak cennetten bi köşe herhalde size göre

Sizden habersiz 6 yaşında çocuk komşuya nasıl gidebiliyor, siz nerdesiniz o arada pardon?

Sevgili Began,

Eğer sen ceza verirsen ki sevdiği şeylerden mahrum etmek pozitif ceza dediğimiz kavrama giriyor, o zaman başkalarının evine izinsiz gitmemeyi sadece sizden korktuğu için yapacak.
Bir nevi itaat etmeyi öğreteceksiniz.
Doğal sonuçları kabullenme gibi bir yöntem izlemeniz daha doğru olur.

Örneğin, "Sen benden izinsiz arkadaşının evine gitmişsin, ben çok korktum, korkum geçene kadar bu yüzden bir süre seninle evde oturmalıyız."
Sen izinsiz gittiğin için şu anda evde oturuyoruz.
Ben dili de kullanarak...

Veya bu konuda yazılan çok çocuk kitabı var. O kitabı 3-4 kez üzerinde tartışarak okumak daha doğru olur.
Olayları somutlaştırmak lazım..

Valla.bence agirlastirilmis muebbetten yargilanmali... Tovbe yarabbim, 6 yasindaki cocuktan bahsediyoruz 6 yasinda sen hic annenin sozunden cikmadin mi guzelce anlat gec odaya kapatma sokaga cikarmama falan bunlarin bi yarari yok

Çocuğunuzu başka birinin evine gidecek kadar göz önünden ayırdığınız için kendinize ne ceza vereceksiniz?

Güvenli mi? Güvenli olsaydı komşunun evine gidemezdi değil mi? O binada sapık bir komşu da olabilirdi ve ne oluyorsa çocuklara hep o 5-10 dakikalarda oluyor.

Daha önce yaptım fakat artık umursamamaya başladı.
Mesela anladım annecim, hatamın farkıdayım dediği hataları tekrarlayıp aynı cümleleri kurmaya başladı.
Yani kendince kuralları çiğnemenin bir yolunu buldu ve bugün yaptığı ciddi bir sorun benim için.
O yüzden daha büyük bir sorun yaşmadan çözmem gerek.

Neden bu kadar katı ve kuralcı bir annesiniz?
Tamam hepimizin korkuları var kimin sapık kimin manyak olduğu belli değil ama sizinde tanıdığınız ve güvendiğiniz hickimse yokmu kızınızı evine yollayabileceginiz?
Çocukların özgüvenini kazanması kadar biraz da insanlara güvenmeyi öğrenmeleri gerek..sürekli tedirgin,korkak çevresine karşı bir duvar ören insanları sevmeyen bir insan mi olsun istiyorsunuz?
Ayrıca çocuk daha 6 yaşında o yaştaki bir çocuğa ceza verilmez,yaptığının yanlış olduğunu bilse zaten yapmazdı.Demek ki onun anlayacağı şekilde konuşmadiniz daha önce..Bu durumda zaten cezayı hak eden biri varsa siz oluyorsunuz..
Oturun anlatın çocuğa ama insanları bir canavar gibi göstermeden tabiki..

Güvenli mi? Güvenli olsaydı komşunun evine gidemezdi değil mi? O binada sapık bir komşu da olabilirdi ve ne oluyorsa çocuklara hep o 5-10 dakikalarda oluyor.
Güvenli olmasa güvenli yazmam. O zaman kendimi suçlarım. Kafanızdaki kurgulara göre değil yazdığım gerçeğe göre yorum yaparsanız belki faydası olur.

6 yaş bence tek başına bahçede dahi olması için erken. Kızım eylülde 7 yaşına girecek,sitede oturmamıza rağmen henüz tek çıkamaz bahçeye,izin vermiyorum zira.
Güzelce konuşun anlatın,bahçede oynayacaksa sizinle çıksın artık.
Öte yandan anlamadığım şey şu,size anne arkadaşım gidiyor deyipte neden gitmiş? Diğer çocuğun annesi de yokmuydu yanında,yanındaysa şayet neden size söylememiş gelmek istiyor,gelsin mi diye.

Sürekli anlatıyorum zaten mantığına yatacak şekilde. Anladığını da söylüyor zaten. Ama kendince açığımı buldu. Yapmasını istemediğim şeyleri yapıyor, sonra özür diliyor.
Komşulara beraber gidip geliyoruz sık sık. Sadece yalnız gitmesi fikri bana hala uygun gelmiyor.

Uyarilariniza rağmen kendi kafasına göre hareket etmesi ciddi bir durum bence. Sizin yerinizde olsaydım eve gelince sakın bir şekilde konuşur konuşmayı da şu şekilde bitiririm. '' bu konuyu seninle Defalarca konuşmamıza rağmen beni dinlemediğin için çok üzgünüm ve artık bensiz bahçeye bile çıkmamana karar verdim. Bundan sonra evimizin bahçesinde bile sadece ben varsam oynayabilceksin''

Güvenli olmasa güvenli yazmam. O zaman kendimi suçlarım. Kafanızdaki kurgulara göre değil yazdığım gerçeğe göre yorum yaparsanız belki faydası olur.
Yazdığınız gerçeğe göre yazdım tam olarak. Sizin çocuğunuz için endişelendiğim için yazdım. Yine yazayım o arada o kısacık zaman diliminde binanızda yaşayan ve sizin belki de iyi insan diye tanımladığınız bir bina sakini tarafından Allah korusun başına bir şey gelmeyeceğine emin olabiliyor musunuz?
Ceza konusunda da annesi sizsiniz çocuğunuzun dilini siz daha iyi bilirsiniz, kötü niyetli insanların olduğunu anlatabilirsiniz onun anlayacağı şekilde

Sakın sakın travma olur,unutamaz sürekli birine gittiğinde yanlıs oldugunu dusunur.Düzgün bir sekilde benden izin almadan gitmeni istemiyorum,eğer ben izin vermiyorsam seni düsündügüm icindir gibi söylemlerde bulunun.Ceza falan vermeyin ya,ya da iste 2 gün dışarı çıkmamalısın tarzı bir uyarı da yapılabilir bu süreçte size yardımcı olabilir vakit geçirebilir o sırada da nedenlerini açıklarsınız

Güzel bir öneri

Ayrıca olayın nasıl olduğu çok belli kızınız arkadaşını evine geçirmiş kızın anneside sizin kızınızı eve davet etmiş. Kızınız girmek istemeyince de ben annene haber ederim demiş sizi aramış.

Kimse kötü niyetli yazmaz size.
Ne geliyorsa çocukların başına güvenli sandığımız yerlerde geliyor.
Elbette kimse çocuğunu hapishanenin bahçesinde bırakmıyor.
Kapının önünde, site içinde, hatta yakın akrabasının evinde.
Çocuğunuz komşunuzun evine gittigi zamanda baska bir komsunuzun evine de gidebilirdi.
Sitedeki bir peyzaj görevlisi, temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi tarafından kuytu bir yere de çekilebilirdi.
Bilemedim.. paranoyagim bu konuda. Ve her anne olmalı diye düşünüyorum.

Gerçekten güvenli evimizin bahçesi. Sokağa bakmıyor. Binadaki tüm annelerin görebileceği bir alan. O yüzden tüm komşular o alanda oynatıyoruz çocukları. Sadece benden izin almadan gitmesi sorun benim için. Evet komşularım iyi insanlar, hepsinin çocuğu kız, eşleri işte. Ama kızım komşu evine yalnız gitmek için küçük bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…