Kızıma ceza vermeli miyim?

Ceza vermeyin. Sadece konusun.
Konusursaniz size hak verir, kırılmaz uzulmez .Ceza verirseniz ya tırsar kişiliği bozulur ya da sizden gizli yapar.

Siz hatasiz misiniz peki neden bu derece sert ve kati davrandığınızi anlamadim bu yaptığiniz cocugu iyice hirslandirmaktan başka işe yaramaz emin olun
Benim de 6 yaşında bir kizim var sürekli anlatıyorum disarda yabancilarla konuşma sana dokunmalarina izin verme vs vs sebepleriyle izah ediyorum ama henüz 6 yaşında sizin siniriniz neden gittiğine değil de nasil benim sözümü dinlemeze dönmüş ama mesele bu değil tekrar yazicam neden gitmemesi gerektigini guzelce konusun anlatin bagirip çağırarak sevdiği şeylerden mahrum ederek öğretemezsiniz bunu

Çocuğunuzu gözetimsiz dışarı bırakmayın. Ben o yaşlarda tek başıma oynardım ve istismar edildim. Ona zarar gelmemesi için başkalarının evine gitmemesi gerektiğini anlatın. Odasına kapatmayın bu fikri ürkütücü buldum. Sizden özür dilemesini isteyin. Tekrarlarsa ceza verin. Yapıcı olun, kırıcı değil.

ebeveyn tutumları çok önemli zaten...
otoriter, gevşek,demokratik tutum vs bir çok tutum stili var ve bu konu karakter gelişimine damga vuruyor resmen...

İleride her şeyi gizli kapaklı yapmasını istiyorsan bence 3 gün az gelir 5 6 gün yasakla!!!

Burda çoğu üye kendi yaşanmışlıklarından alıntı yaparak size cevap vermişler. Önce onlara kulak verin derim

Çocuk bu nerde ne yapacağı belli olmaz fakat ona ağır ceza vermek yalana,sizden gizli şeyler yapmasına neden olur ve bu onun kişiliğine iz bırakır. Önce bunu en iyi anlayacak şekilde anlatabilirsiniz. Sizin izniniz olmadan yaptığı hareketlerin verdiği sonuçları anlayacağı şekilde anlatabilirsiniz. Ceza vermek çözüm değil önemli olan sizin ona karşı tutumunuz siz en iyi şekilde elinizden geldiğince anlatırsanız çocuk bu nasıl komşuya sizden habersiz gittiyse inanın söyleeceklerinizide doğru olduğunu anlayacaktır. Tekrar söylüyorum CEZA ÇÖZÜM DEĞİL

Kaş yapayım derken göz çıkarmayın... ceza yerine konuşun,anlamıyor demeyin tekrar tekrar konuşup izah edin... ceza caydırıcı olmak yerine yalana sürükler o da daha büyük sorunlara yol açar

Ceza ile eğitim verilmez çocuk bu sefer her şeyi sizden gizlemeye başlar, bu durum alışkanlığa döner. Tavrınızı abartılı buldum bence sizin takıldığınız nokta başkasının evine gitmesi değil sizin sözünüzü dinlememesi

Ceza vermeyin. Sadece konusun.
Konusursaniz size hak verir, kırılmaz uzulmez .Ceza verirseniz ya tırsar kişiliği bozulur ya da sizden gizli yapar.
Kaş yapayım derken göz çıkarmayın... ceza yerine konuşun,anlamıyor demeyin tekrar tekrar konuşup izah edin... ceza caydırıcı olmak yerine yalana sürükler o da daha büyük sorunlara yol açar
Sürekli anlatıyorum. Asla kimsenin sana dokunmasına, öpmesine izin verme. Dokunursa bağır. Başkasının evine gitme. Arkadaşların çağırsa bile evlerine girme vs diye. Her şeyi anlatıyorum. Korkmasın diye zarar verirler demiyorum. Sadece orası başkasının evi, onları rahatsız etmemeliyiz şeklinde konuşurdum hep.
Bazıları işkence yapıyormuşum gibi tavır takınıyor ama cezadan kasıt sevdiği şeylerden mahrum etmek, odasına göndermek olur ki ben bunu abartılı bulmuyorum, şimdilik.

Odaya kapatmak nedir yahu! Tv tablet sokak kisitlamasi getir bi kac gun bde ona uzgun oldugunuzu belli edin bence yeter

Pedagog falan değilim ama düşündüğünüz cezalar çok ağır değil mi ? Ceza yöntemleri 1-2 kere işe yarar eğer çocuk ikna olmamışsa ters teper inadına yapar.
Gelince güzelce konuşursunuz tekrarlanmamasını istersiniz en azından izin alma konusunu hatırlatırsınız.
Çocuklarımızı başka şeylerden koruyacağız diye farkında olmadan çok yönlü zarar verebiliriz.

Kaç yakındaki cocuktan bahsediyoruz hayret ettim. Lütfen yetkili birileri yorum yazsın şoktayım

Sokağa çıkmama cezası iyi gibi... Yaptığının yanlış olduğunu da anlar böylelikle. Odaya kapatma cezası çok ağır gelir. Aynı zamanda alın karşınıza ve düzgünce tatlı dille yaptığının yanlış olduğunu anlatın. Başkalarının evine girmesi gerçekten çok tehlikeli. Allah korusun... Neyse ki komşunuz iyiymiş ve haber vermiş. Sitede mi yaşıyorsunuz? 6 yaş çok küçük olduğu için dışarıdayken her yarım saatte bir bana görün de diyebilirisniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…