Siz hatasiz misiniz peki neden bu derece sert ve kati davrandığınızi anlamadim bu yaptığiniz cocugu iyice hirslandirmaktan başka işe yaramaz emin olunUzun olmasın diye detay vermedim.
Bahçemiz var güvenli. Zaten 5-10 dk da bir mutlaka kontrol ederim. Arkadaşım evine gidiyor dedi. Ben de tamam vedalaşın sen de eve gel dedim ama oraya gitmiş.
Odasına kapatmak derken kilitlemek değil odasından çıkmama cezası.
Bisiklet sürmeyi çok seviyor. Belki onu da yasaklamalıyım 3-4 gün.
Hatamı biliyorum, üzgünüm diyor ama sürekli tembihlediğim şeyi yapması çok sinirlendirdi
15 yaşında erkek çocuğu, evinin altındaki fırına giderken, anne balkondan bakıyor eve girinceye kadar, asla sokkata oynatmadı çocuğunu, tek başına ne markete ne başka yere göndermiyorlar...15 yaşındaki bu çocuğun genel davanışları
öyle gelişmemişki 5 yaşında çocuk gibi hareketleri, gayet üzücü....
İleride her şeyi gizli kapaklı yapmasını istiyorsan bence 3 gün az gelir 5 6 gün yasakla!!!Uzun olmasın diye detay vermedim.
Bahçemiz var güvenli. Zaten 5-10 dk da bir mutlaka kontrol ederim. Arkadaşım evine gidiyor dedi. Ben de tamam vedalaşın sen de eve gel dedim ama oraya gitmiş.
Odasına kapatmak derken kilitlemek değil odasından çıkmama cezası.
Bisiklet sürmeyi çok seviyor. Belki onu da yasaklamalıyım 3-4 gün.
Hatamı biliyorum, üzgünüm diyor ama sürekli tembihlediğim şeyi yapması çok sinirlendirdi
Ceza vermeyin. Sadece konusun.
Konusursaniz size hak verir, kırılmaz uzulmez .Ceza verirseniz ya tırsar kişiliği bozulur ya da sizden gizli yapar.
Burda çoğu üye kendi yaşanmışlıklarından alıntı yaparak size cevap vermişler. Önce onlara kulak verin derim
Çocuk bu nerde ne yapacağı belli olmaz fakat ona ağır ceza vermek yalana,sizden gizli şeyler yapmasına neden olur ve bu onun kişiliğine iz bırakır. Önce bunu en iyi anlayacak şekilde anlatabilirsiniz. Sizin izniniz olmadan yaptığı hareketlerin verdiği sonuçları anlayacağı şekilde anlatabilirsiniz. Ceza vermek çözüm değil önemli olan sizin ona karşı tutumunuz siz en iyi şekilde elinizden geldiğince anlatırsanız çocuk bu nasıl komşuya sizden habersiz gittiyse inanın söyleeceklerinizide doğru olduğunu anlayacaktır. Tekrar söylüyorum CEZA ÇÖZÜM DEĞİL
Sürekli anlatıyorum. Asla kimsenin sana dokunmasına, öpmesine izin verme. Dokunursa bağır. Başkasının evine gitme. Arkadaşların çağırsa bile evlerine girme vs diye. Her şeyi anlatıyorum. Korkmasın diye zarar verirler demiyorum. Sadece orası başkasının evi, onları rahatsız etmemeliyiz şeklinde konuşurdum hep.Kaş yapayım derken göz çıkarmayın... ceza yerine konuşun,anlamıyor demeyin tekrar tekrar konuşup izah edin... ceza caydırıcı olmak yerine yalana sürükler o da daha büyük sorunlara yol açar
Odaya kapatmak nedir yahu! Tv tablet sokak kisitlamasi getir bi kac gun bde ona uzgun oldugunuzu belli edin bence yeterSelam hanımlar.
Kızım 6 yaşında ve akranı çok sevdiği bir oyun arkadaşı var.
Ben prensip olarak kızımı komşu evlerine göndermiyorum ve kızımı hep uyarırım, kimsenin evine gitme, içeri girme diye.
Az önce komşu aradı, kızın bizde kızımla oyun oynuyor dedi.
Şu an çok sinirliyim, benden habersiz ve iznim olmadan bir eve gittiği için.
Odasına kapatma, 2-3 gün sokağa çıkmama cezası vs düşünüyorum.
Başka önerilere açığım.
Sokağa çıkmama cezası iyi gibi... Yaptığının yanlış olduğunu da anlar böylelikle. Odaya kapatma cezası çok ağır gelir. Aynı zamanda alın karşınıza ve düzgünce tatlı dille yaptığının yanlış olduğunu anlatın. Başkalarının evine girmesi gerçekten çok tehlikeli. Allah korusun... Neyse ki komşunuz iyiymiş ve haber vermiş. Sitede mi yaşıyorsunuz? 6 yaş çok küçük olduğu için dışarıdayken her yarım saatte bir bana görün de diyebilirisniz.Selam hanımlar.
Kızım 6 yaşında ve akranı çok sevdiği bir oyun arkadaşı var.
Ben prensip olarak kızımı komşu evlerine göndermiyorum ve kızımı hep uyarırım, kimsenin evine gitme, içeri girme diye.
Az önce komşu aradı, kızın bizde kızımla oyun oynuyor dedi.
Şu an çok sinirliyim, benden habersiz ve iznim olmadan bir eve gittiği için.
Odasına kapatma, 2-3 gün sokağa çıkmama cezası vs düşünüyorum.
Başka önerilere açığım.
Hem herkesten farklı fikirler isteyip farklı fikirler gelince de beğenmedim koyması daha ilginç bence :)sen çocuğuna ceza vereyim diye sorunca sıkıntı yok ben sana ceza sana gerekli deyincemi beğenmiyorsun.ilginç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?