Kızıma hasret kaldım..;(((

evet uzak 1 saatten fazla sürüyor otobüsle.aynı yerde yaşasak zaten her zaman ben giderim en azından görürüm kızımın nasıl yaşadığını onunda gelmesi kolay olur belki o zaman annesiyle gelirler yine gelirler benneyaptımki

aslında 1 saatlik mesafe okadar da uzak sayılmaz;
belliki eşinden yana sıkıntısı var; buna kendinizi inandırmak istemiyosunuz haklı olarak,
ama bunun başka bir açıklaması varmıdır?
genç kızların bu yanlışlarının sonu gelmez bu ülkede,
iyice tanımadan etmeden,kaçarak,hemde bile bile kayınvalide ile aynı evde yaşamayı nasıl kabul ederler,anlayamıyorum,sonrada pişmanlıkların ardı arkası kesilmez,
şimdi sorsanız kızınıza eminim bugün bu durumda olduğuna pişmandır,
birde üstüne hamilelik,
aslında kızınız okumuş 2 yıllık üniveriste bitirmiş,bu konulara mantıklı yaklaşması gerekirdi,en azından hamile kalmamak için önlemini alsaydı yada bu konuda siz yol gösterseydiniz ona.
ama işte her insan hayatını kendisi şekillendirir
yarın öbür gün ne olacağı belli değil diyosunuz,bunu bir anne olarak siz diyosanız gerçekten problem var demektir,
umarım kucağında bebeğiyle kötü bir sonla bitmez evliliği,ama sizde arkasında durmaya kesinlike devam edin zaten,
sahipsiz görünmesin kaçtı diye,
sözüm size değil ama;
evcilik oyunu sanıyo küçücük kızlar evliliği,onların büyüteceği çocuklardan,sorunlu evlilikten canı yanan bebeklerden,kısacası korkuyorum gelecek nesillerden

kesin kayınvalide izin vermiyordur damat da getirmek istese de ses çıkaramıyordur
bu kaçıp da evlenen kızlara öyle kızıyorum ki :oklava: inşallah pişman olmaz.

aslında 1 saatlik mesafe okadar da uzak sayılmaz;
belliki eşinden yana sıkıntısı var; buna kendinizi inandırmak istemiyosunuz haklı olarak,
ama bunun başka bir açıklaması varmıdır?
genç kızların bu yanlışlarının sonu gelmez bu ülkede,
iyice tanımadan etmeden,kaçarak,hemde bile bile kayınvalide ile aynı evde yaşamayı nasıl kabul ederler,anlayamıyorum,sonrada pişmanlıkların ardı arkası kesilmez,
şimdi sorsanız kızınıza eminim bugün bu durumda olduğuna pişmandır,
birde üstüne hamilelik,
aslında kızınız okumuş 2 yıllık üniveriste bitirmiş,bu konulara mantıklı yaklaşması gerekirdi,en azından hamile kalmamak için önlemini alsaydı yada bu konuda siz yol gösterseydiniz ona.
ama işte her insan hayatını kendisi şekillendirir
yarın öbür gün ne olacağı belli değil diyosunuz,bunu bir anne olarak siz diyosanız gerçekten problem var demektir,
umarım kucağında bebeğiyle kötü bir sonla bitmez evliliği,ama sizde arkasında durmaya kesinlike devam edin zaten,
sahipsiz görünmesin kaçtı diye,
sözüm size değil ama;
evcilik oyunu sanıyo küçücük kızlar evliliği,onların büyüteceği çocuklardan,sorunlu evlilikten canı yanan bebeklerden,kısacası korkuyorum gelecek nesillerden
teşekkür ederim sizin yazdıklarına yüzde yüz katılıyorum.Sanki evlilik bulunmayacak bir şeymiş gibi davranıyorlar.Acele şekilde karar verip evleniyo gençlerimiz(bütün gençleri kastetmiyorum çok güzel evlilikler yapanlarda çok)ben kaçarak,tanımadan evlilik yapanlara diyorum.tamam iyi güzel evleniyosunda sonrası var sürdürebilcenmi bakalım oyuncak değilki evlilik.Hayatını gittiğin insanların düzenine göre yaşamaya başlıyorsun o yüzden tanımak diyoruz aile kültürü sana uycakmı,eşin sana uyacakmı diye düşünmüyorlar.sonunda aileler üzülüyor işte biz her zaman onu düşünüyoruz.Dua ediyorum inşallah hiç bir şey yokturda kızım mutlu bir şekilde bebeğini doğurur :ecrin_bebek:Hamilelik konusuna gelince ben daha ilk geldiklerinde söyledim kızıma ama eşi demişki ben sana hap falan kullandıramam demiş saklı yapmaya çalışmış ama nereye kadar yapabilir işte. daha her şeyi yeni yaşıyor koruyamadı kendini offf :1no2:

tamam sinirlenmeyin:)) o zaman siz alın getirin kızınızı sonrada geri götürürsünüz :))
hem baş başada kalmış olursunuz :))
sinirlenmedim canım benim sana öylemi geldi kısa yazınca.Bir defasında kızıma dedim gel bizimle bir gece kal baban seni sabah götürür dedim kızım sadece gülümsedi öptü beni bir şey demedi arabaya binerken gider ayak söylemiştim zaten akannehir

anlatıklarınızdan kızınızın tamamen başkalarına bağımlı yaşadığı gerçeği çıkıyor...
1 saatlik mesafe nedir ki...otobüse bindirse eşi siz karşılar bir-iki gün hasret giderirsiniz...
zor gerçekden ama kız daha zor durumda sanırım sesini çıkaramıyor Allah pişman etmesin
sonunda.

ya şimdi yangına körükle gitmek gibi olmasında kızında ne demeye bu kadar baskıcı bi adamla kaçtı ki

1 saat ne ki, yanlız yollamıyo, karısına güvenmiyo mu, annesine gidecek alt tarafı

madem çalışmıyor, kocasını yollar işe, yola çıkar, kocası gelmedende eve döner, haftada bi kere gelse bile olur yani

anlamadım valla, kızın seni anne öyle deme diye uyardığına göre, eşinden tepki görmüş biraz.

valla bazı damatlarda böyle malesef benim arkadaşımın kocasıda böyle, arkadaşım annem deyince tüyleri dikiliyor adamın, umarım sizinki bu kadar değildir de yoluna girer herşey

belki bebek doğunca farklı olur

şimdi siz gitseniz muhtemelende annen hep burda derler, anladığım kadarıyla kaynanasıyla yakın oturuyor

kesin kayınvalide izin vermiyordur damat da getirmek istese de ses çıkaramıyordur
bu kaçıp da evlenen kızlara öyle kızıyorum ki :oklava: inşallah pişman olmaz.
bunuda düşünmedim değil canım bu sefer sizde gelin buyurun dedim.söylediği söz yazın siz gelin kışada biz gideriz size .kışa daha çok var.Daha ailece damat yemeğine gelmediler.üç hafta hep hazırlandım yemekler yaptım .yok işleri çıkıyor misafir geliyor hep böyle.günahada sokuyorlar insanı çöpe yemek atmaya bıktım.şimdi akıllandım gelmeyince komşulara dağıtıyorum yemekleri.anlaycan benim hazırlık hiç bitmeyecek canım kafamçokkarıştı

cep telefonu yokmu kızınızın eşi işteyken arasın yada siz arayın.şimdi mutsuzda olsa anne ben mutsuzum diyemez çünkü kaçtığı için suçluluk duyar.ben eşimle isteyerek evlendim bişey oldumu aileme söyleyemiyorum çünkü sen istedin çek diyeceklerinden korkarım hep.

Kıyamam yaşı daha çok küçük demek ki.... Çok üzüldüm, peki sık görüştüğü bir arkadaşı filan yok mu? o arkadaşının ağzını arasınız, bir sorun mu var acaba?

şaşırdım.
kaçanlar aileyle barışmak için uğraşırken sizinkiler barışmamak için kaçıyor gibi.
tersine dönmüş durumlar

cep telefonu yokmu kızınızın eşi işteyken arasın yada siz arayın.şimdi mutsuzda olsa anne ben mutsuzum diyemez çünkü kaçtığı için suçluluk duyar.ben eşimle isteyerek evlendim bişey oldumu aileme söyleyemiyorum çünkü sen istedin çek diyeceklerinden korkarım hep.
yok canım cep telefonu kullandırmıyor eşi..neden böyle diye sorduğumuzda işte cepten konuşmalar çok masraflıymış vergileri yüksekmiş,ev telefonu varmış evde oradan istediğinde arasınmış kızım öyle diyor damatım her şeye bir bahanesi var :delphin:

Artık kızınız tercihini yapmış kendi yolunu çizmiş.
iyi kötü yoluna devam edecek.
Bu saatten sonra mutlu veya mutsuz yapacağınız bir şey yok.
yaş olarak da yetişkin bir yaştaymış.
Gittiğinizde eşi iyi davranıyorsa size rol yapmadığından nasıl emin olabilirsiniz?
Cep telefonu çocuklar bile kullanıyor nasıl kullanamıyor hayret.
Mutlu olmasa çocuk düşünmezdi sanırım.
İyiyim diyorsa inanmak zorundasınız. herkesin mutluluk anlayışı değişik olabilir.

Back
X