Kızıma hasret kaldım..;(((

şaşırdım.
kaçanlar aileyle barışmak için uğraşırken sizinkiler barışmamak için kaçıyor gibi.
tersine dönmüş durumlar
opuyorumnanaktan aynen öyle canım bende şaşırıyorum bunlar ne güzel aile barıştı oğlumada iyi davranıyorlar demiyorlar .Biz iyi oldukça onlar biraz daha uzaklaşıyorlarlar bunlara bağırıp çağırsaydık dahamı iyi olurdu acaba diyorum kendimce benneyaptımki

opuyorumnanaktan aynen öyle canım bende şaşırıyorum bunlar ne güzel aile barıştı oğlumada iyi davranıyorlar demiyorlar .Biz iyi oldukça onlar biraz daha uzaklaşıyorlarlar bunlara bağırıp çağırsaydık dahamı iyi olurdu acaba diyorum kendimce benneyaptımki

fazla yüz vermeye gelmiyor demek ki.
ne tuhaf insanlar var ya şükretmiyorlar da.
kızınız neden kaçmıştı?

Artık kızınız tercihini yapmış kendi yolunu çizmiş.
iyi kötü yoluna devam edecek.
Bu saatten sonra mutlu veya mutsuz yapacağınız bir şey yok.
yaş olarak da yetişkin bir yaştaymış.
Gittiğinizde eşi iyi davranıyorsa size rol yapmadığından nasıl emin olabilirsiniz?
Cep telefonu çocuklar bile kullanıyor nasıl kullanamıyor hayret.
Mutlu olmasa çocuk düşünmezdi sanırım.
İyiyim diyorsa inanmak zorundasınız. herkesin mutluluk anlayışı değişik olabilir.
evet bizde aynen dediğin gibi yapıyoruz mutluyum diyor.. tamam nasıl yaşarsa yaşasın tercihini yaptı diyoruz...Bizim bu saatten sonra yapacağımız çok şey yok aslında kızım bize iyi olduğunu söyledikten sonra..Ben sadece bize neden kızımı getirmiyor damat onu anlamıyorum benneyaptımki

fazla yüz vermeye gelmiyor demek ki.
ne tuhaf insanlar var ya şükretmiyorlar da.
kızınız neden kaçmıştı?
bende öyle diyorum fazla yüz verdik heralde ilk zamanlarda hep gidiyorduk ben kızıma bir sürü kıyafet ayakkabı,pijamalar aklıma ne gelirse aldım götürdüm.hatta bir kere kızım anne bir daha eşimede bir şeyler al dedi onada her şey aldım yani onlar bizimle iyi olmaya.bizi tanımaya çalışmaları gerekirken biz uğraşıyoruz daha çok.Benim kızımı sanki onlar kaçırmamış biz zorla vermişik..Zaten benim kızım görüşmeye diye gitti sonra gelmedi herkes şaşırdı kızımı tanıyanlar inanmadılar bunu yapacak kız değildi dediler :gitme:

bence sürekli arayıp gidinki kızınızın daima arkasında olduğunuzu,ona çok önem verdiğinizi karşı tarafa hissettirin hergün arayın..böylece kızınız bi sıkıntısı olduğundada size söylemekten çekinmez.arayın babası almaya geliyor özledik deyin hangi çağda yaşıyoruzz

bunuda düşünmedim değil canım bu sefer sizde gelin buyurun dedim.söylediği söz yazın siz gelin kışada biz gideriz size .kışa daha çok var.Daha ailece damat yemeğine gelmediler.üç hafta hep hazırlandım yemekler yaptım .yok işleri çıkıyor misafir geliyor hep böyle.günahada sokuyorlar insanı çöpe yemek atmaya bıktım.şimdi akıllandım gelmeyince komşulara dağıtıyorum yemekleri.anlaycan benim hazırlık hiç bitmeyecek canım kafamçokkarıştı

inanın çok üzüldüm durumunuza,kimsenin hakkı yok bir anne olarak size bunları yaşatmaya,daha dün çıkmış ortaya eşi,ama hayatınıza,kızınızla ilişkilerinize nasıl böyle müdahale eder,nasıl bir zihniyettir bu;

yok canım cep telefonu kullandırmıyor eşi..neden böyle diye sorduğumuzda işte cepten konuşmalar çok masraflıymış vergileri yüksekmiş,ev telefonu varmış evde oradan istediğinde arasınmış kızım öyle diyor damatım her şeye bir bahanesi var :delphin:

çok komik bir bahane,damatların durumuda iyi demiştiniz üstelik,
kendini çok akıllı sananlardan sanrım,o zamn siz alın bir telefon-hat verin kızınıza,madem masraflıymış,ben öderim kızımn telefon masrafını deyin.

teşekkür ederim sizin yazdıklarına yüzde yüz katılıyorum.Sanki evlilik bulunmayacak bir şeymiş gibi davranıyorlar.Acele şekilde karar verip evleniyo gençlerimiz(bütün gençleri kastetmiyorum çok güzel evlilikler yapanlarda çok)ben kaçarak,tanımadan evlilik yapanlara diyorum.tamam iyi güzel evleniyosunda sonrası var sürdürebilcenmi bakalım oyuncak değilki evlilik.Hayatını gittiğin insanların düzenine göre yaşamaya başlıyorsun o yüzden tanımak diyoruz aile kültürü sana uycakmı,eşin sana uyacakmı diye düşünmüyorlar.sonunda aileler üzülüyor işte biz her zaman onu düşünüyoruz.Dua ediyorum inşallah hiç bir şey yokturda kızım mutlu bir şekilde bebeğini doğurur :ecrin_bebek:Hamilelik konusuna gelince ben daha ilk geldiklerinde söyledim kızıma ama eşi demişki ben sana hap falan kullandıramam demiş saklı yapmaya çalışmış ama nereye kadar yapabilir işte. daha her şeyi yeni yaşıyor koruyamadı kendini offf :1no2:

işte erkekler bilinçsiz olunca böyle oluyo,onlar için çocuk olsamı,olmasamı,yok acaba ayrılırmıyız,çocuk ne olur sonrasında,evlilik nasıl gider acaba,diye düşünmezler,çünkü olsada olmasada onlar için değişen bişey olmaz.
ayrıca eşine sorsanız neden hap kullandırmazmış eminim cevabını kendiside veremez
cahilliğin sınırı yok
saldım çayıra mevlam kayıra hesabı
madem öyle şu aylık iğnelerden kullansaymış ama yapacak bişey yok tabi,
ama inanın kızınız isteseydi bişekilde önlemini alırdı,
şimdi sorunu varsa bile eli kolu bağlı hem kaçtığı için hemde hamileliğinden dolayı size karşı tabiki mahçup
derler ya allah pişman etmesin diye,boşuna söylenmez bu büyük sözleri

bence sürekli arayıp gidinki kızınızın daima arkasında olduğunuzu,ona çok önem verdiğinizi karşı tarafa hissettirin hergün arayın..böylece kızınız bi sıkıntısı olduğundada size söylemekten çekinmez.arayın babası almaya geliyor özledik deyin hangi çağda yaşıyoruzz
aynen öyle yapıyoruz sürekli 2 saatliğinede olsa görmeye gidiyoruz.Eşim sürekli babayı arıyor kızımın cebi olmadığı için. eşim arayamıyor ev telefonunuda aramıyor ben damatımın annesiylede konuşmak zorundamıyım diyor çünkü telefonları hep anne açıyor.Gece baba eve geldiğinde eşim arıyor oda kızıma veriyor teli konuşuyorlar tabiiki yine kızımla eşim konuşurken yanlarındalar ne kadar saçma değilmi :olmaz: İnan bunları yazarken ellerim titriyor sanki bunlar çok gerilerde kalmışlar senin dediğin gibi hangi çağda yaşıyorlar anlamadım :delphin: Eşim nasıl üzülüyor bir bilseniz kızımı araycam ama cebi yok ben sesini duymak istediğimde ararım diyor nerde.Daha telefonunu yeni almıştık en iyilerinden biz çoçuklarımızın her şeyini alıyorduk onları hiç bir şeye özendirmedik ikimizde çalışıyoruz kendi işyerimizde eşimle sırf çoçuklarımızın geleceği için. damatlar kadar zengin değiliz ama bizim kalbimiz zengin onların yaptığına bak birde kızımın telefonunu kayınvalidesi kullanıyor kızımın tel yasak ayınvalide telefon kullanmayı bile düzgün bilmiyor onda telefon var(kızımın teli oda ama hat başka) Zamanı gelecek alıcaz kızımıda ama sabrediyoruz şimdilik kızım hamile belki sabırsız davranırsak kızım daha çok üzülebilir çünkü hormonları değiştiği için şimdi çok duygusal gittiğimde ona hep sarılıyorum canım kızımda anne olacak diyorum senağlama senağlama

kızınızın telefonunu kayınvalide mi kullanıyor :1shok:
birde maddi durumları sizden iyiymiş.sempatiksalakcinni

sizi üzmek istemem ancak kendini doğurup büyüten yıllarca emek harcayan insanları hiçe sayıp kaçarak evlenen biri neden bu kadar kendini onlara teslim ediyor.neden bu kadar aciz davranıyor kendine hiçbir emeği olmayan bu insanlara karşı anlamıyorum.
siz annesiniz çocuğunuzun saçına zarar gelsin istemezsiniz.ancak bu hayatı o seçti.her koyun kendi bacağından asılırmış.kızınız gelmek isterse gelir zaten. kapınız açık olsun yeter ki..yapacak başka birşey yok.

Bütün yazdıklarınızı okuyunca gözümün önüne burada karşılaştığım onlarca konu geldi. Konuları açanlarsa hep kızınız yaşında kaçarak veya zorla aile rızası alarak, okulunu bitirmeden evlilik yapan, pişmanlığı her halinden belli ama arkasını dönüp gidemeyen gencecik kızlar odu şimdiye kadar hep.
ılk kez bir annenin gözünden bakıyorum olaylara. Bir kez daha anladım bu kızların gözünün nasıl kör olduğunu. Siz ne güzel bir annesiniz, hiç evladınıza sırt çevirmemişsiniz. Bekarlığında kimbilir nasıl gözbebeğinizdi. Şimdi telefon için izin, annesine gitmek için izin, konuşmak için izin, doğum kontrol hapı kullanmak için izin... Bir de karnında bebek, kayınvalide yanında.
Sizi üzmek için yazmıyorum, ben de çok üzüldüm duruma o yüzden dökmek istedim içimi. "Anne eşime de birşeyler al." derken nasıl da tedirgin bir kuş gibi, en ufak bir ynalış anlamadan nasıl da ürküyor.
Umarım en kısa zamanda gözü açılır kızınızın. Mutluysa tabi ki evliliğine sahip çıksın ama evliliğine sahip çıkarken kendine sahip çıkmayı unutmasın. Tek dileğim bu.
Üzdüysem özür dilerim.

inanın çok üzüldüm durumunuza,kimsenin hakkı yok bir anne olarak size bunları yaşatmaya,daha dün çıkmış ortaya eşi,ama hayatınıza,kızınızla ilişkilerinize nasıl böyle müdahale eder,nasıl bir zihniyettir bu;

çok komik bir bahane,damatların durumuda iyi demiştiniz üstelik,
kendini çok akıllı sananlardan sanrım,o zamn siz alın bir telefon-hat verin kızınıza,madem masraflıymış,ben öderim kızımn telefon masrafını deyin.
evet bahane tabii.maddi durumları iyi telefonda kontürde her şey alırlar.bence kızımın bir şeye canı sıkılınca bizi aramasın diye yapıyorlar.Kayınvalide,kaynata birde bir oğulları daha var yani evde 5 kişiler şu an kızım bir kocasını tanımaya çalışıyor birde evdekilerede alişmaya çalışıyor hiçmi canının sıkıldığı zaman olmuyo mutlaka oluyordur,işte ozamanlarda bizi aramasın diye telefon kullandırmıyorlar.Bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum ama???arkadaşlar benim yalnış yaptığım bir şey varsa beni uyarın sakın kızımın üzülmesine dayanamam senağlamazaten kızımın telefonu var yeni almıştık daha.ben ona istediği kadar kontür yollarım ama sonra kızımı üzerlerse o yüzden bazı şeyleri yapamıyorsun işte..Her şeyi düşünmek zorundayız aileyle bizim aramız bozulursa ben ne yaparım sonra çünkü daha tanımıyoruz kimseyi biz öyle bir şey yaparsak nasıl tepki verirler bilmiyoruz bilmiyorumkismile Kızım bize eğer bir derdi varsa(ki inşallah yoktur dualarım öyle)açılırsa anca o zaman ne yapılması gerekirse yaparız....Anne iyiyim mutluyum dediği sürece bir şey yapamayız :1hug::1hug:

evet kayınvalidesiyle yaşıyor damat daha askere gidecek..

damat askere gider gitmez kızınızı yanınıza alınız kaynana bence ona rahat vermez
veya siz onun sürekli yanında olun onlara rahat vermeyin kötükedihüso

evet bahane tabii.maddi durumları iyi telefonda kontürde her şey alırlar.bence kızımın bir şeye canı sıkılınca bizi aramasın diye yapıyorlar.Kayınvalide,kaynata birde bir oğulları daha var yani evde 5 kişiler şu an kızım bir kocasını tanımaya çalışıyor birde evdekilerede alişmaya çalışıyor hiçmi canının sıkıldığı zaman olmuyo mutlaka oluyordur,işte ozamanlarda bizi aramasın diye telefon kullandırmıyorlar.Bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum ama???arkadaşlar benim yalnış yaptığım bir şey varsa beni uyarın sakın kızımın üzülmesine dayanamam senağlamazaten kızımın telefonu var yeni almıştık daha.ben ona istediği kadar kontür yollarım ama sonra kızımı üzerlerse o yüzden bazı şeyleri yapamıyorsun işte..Her şeyi düşünmek zorundayız aileyle bizim aramız bozulursa ben ne yaparım sonra çünkü daha tanımıyoruz kimseyi biz öyle bir şey yaparsak nasıl tepki verirler bilmiyoruz bilmiyorumkismile Kızım bize eğer bir derdi varsa(ki inşallah yoktur dualarım öyle)açılırsa anca o zaman ne yapılması gerekirse yaparız....Anne iyiyim mutluyum dediği sürece bir şey yapamayız :1hug::1hug:

siz zaten üstünüze düşeni fazlasıyla yapıyosunuz;en doğrusunu yapıyosunuz
temkinli olmakta haklısınız sonuna kadar ne diyim,bu tür insanlarla zıtlaşmaya gelmez
küçücük bir kıvılcım arıyor karşı taraf belli
sizin yerinizde bi başkası olsaydı belkide çoktan tlf konusu yüzünden bir gerginlik olmuştu,onlarında istediği bu sanırım
böyle eziyet etmeyemi alıyolar bu zihniyetteki aileler kızları anlamıyorum ki
yanlış hatırlamıyosam bide tek çocuktu dimi kızınız?olacak iş değil yani
sizin herşeyiniz o
ne demk; ben ailemle görüşmeyeyim diye tlfnumu alacaklar elimden!!!
ama başka bir arkadaşın dediği gibi neden bu kadar teslim olmuş acaba o aileye karşı,neden bu kadar pasif;yaşı küçük de değilki
dedğiniz gibi ilerleyen zamnlarda nasıl olsa anlarsınız,biraz sabırlı olun
ama kızınızada her zamn arkasında olduğunu belli edin ki varsa sıkıntısını siznle rahatlıkla paylaşabilsin
umarız sadece sizn gördüğünüz kadardır tablo
yani daha başka sorunları olmasın yeterki

Son düzenleme:
kızınızın telefonunu kayınvalide mi kullanıyor :1shok:
birde maddi durumları sizden iyiymiş.sempatiksalakcinni

sizi üzmek istemem ancak kendini doğurup büyüten yıllarca emek harcayan insanları hiçe sayıp kaçarak evlenen biri neden bu kadar kendini onlara teslim ediyor.neden bu kadar aciz davranıyor kendine hiçbir emeği olmayan bu insanlara karşı anlamıyorum.
siz annesiniz çocuğunuzun saçına zarar gelsin istemezsiniz.ancak bu hayatı o seçti.her koyun kendi bacağından asılırmış.kızınız gelmek isterse gelir zaten. kapınız açık olsun yeter ki..yapacak başka birşey yok.
Aynen öyle canım el bebek gül bebek büyüttük kızımızı ve kaçtığında ilk telefon ettiklerinde damata söyledik bunu biz şimdiye kadar kızımızı hiç üzmedik bir tek saçına bile zarar gelmesini istemeyiz dedik ..Oda kızınızı gerçekten çok iyi yetiştirmişisinz sizin ona hiç bir kusurunuz olmamış anladım merak etmeyin bende ona iyi bakıcam dedi ama nikahtan sonra farklı biri oldu :1no2: Kızım kaçtığında ben yemeden içmeden kesildim ve çok kilo verdim görenler sana ne olmuş böyle dediler stresten üzüntüden yüzüm falan çok kötüydü..O aralar kızımı sık sık görmeye gidiyorduk beni öyle görünce çok üzüldü..Bir defasında arkadaşlarla gittik görmeye o zamanda ben çok kötüydüm konuşmaya bile takatım yoktu kızım Anne iyice erimişsin bitmişsin sen dedi kendine gel üzme kendini biliyorum dedi sen hiç yemek yemiyorsundur şimdi dedi (üzüldüğümde yemek yemediğimi bilir kızım)kıyamam bana zorla birşeyler yedirmeye çalıştı senağlama senağlama senağlama arkadaşım bana dediki kızının gözleri hep sende dedi bakışlarından anlıyorum sana çok üzülüyor dedisenağlama senağlama Oakşam daha karar verdim kendimi toparlamam gerekiyor dedim kızım birde benim için üzülmesin dedim yavaş yavaş yemeye başladım toparlandım biraz.. bu sefer gittiğimizde iyi olduğumu görünce çok sevindi canım Şeniz Zehra şimdi anladınmı onlara karşı neden bu kadar haciz davrandığını..Bizi ailesini üzmesin diye canım..

evet bizde aynen dediğin gibi yapıyoruz mutluyum diyor.. tamam nasıl yaşarsa yaşasın tercihini yaptı diyoruz...Bizim bu saatten sonra yapacağımız çok şey yok aslında kızım bize iyi olduğunu söyledikten sonra..Ben sadece bize neden kızımı getirmiyor damat onu anlamıyorum benneyaptımki

Kızınız da gelmek istiyordur mutlaka ama onları da kırmak istemiyordur.
Gönüllerini yapmak adına katlanmak istiyordur ama ne zamana kadar.
Belli ki baskı altında ve umarım bir gün patlama noktasına gelmez.
Size getirmemeleri belki de bağlantıyı koparma adınadır.
Evet bağırıp çağırsaydınız belki de size yalvaracaklardı.
bazı insanlar iyi davrandıkça karşı tarafı aciz görüyor.
Allah kolaylık versin işiniz zor ama zaman her şeyi halledecektir umarıma.s

damat askere gider gitmez kızınızı yanınıza alınız kaynana bence ona rahat vermez
veya siz onun sürekli yanında olun onlara rahat vermeyin kötükedihüso
Evet bir askere gitse o zaman bak nasıl alıcam kızımı bizde kalsın diye. askerden firar edicek hali yok ya gelsin alsın bizden guclubacismile Eğerki izin vermedi aile o zamanda ben gidicem kalmaya gece bari doya doya otururuz dertleşiriz kızımla Şeniz offff çok zor yaaaasenağlama

anlatıklarınızdan kızınızın tamamen başkalarına bağımlı yaşadığı gerçeği çıkıyor...
1 saatlik mesafe nedir ki...otobüse bindirse eşi siz karşılar bir-iki gün hasret giderirsiniz...
zor gerçekden ama kız daha zor durumda sanırım sesini çıkaramıyor Allah pişman etmesin
sonunda.
Elbette zaten evimiz ana yola yakın onu biz daha yolda karşılarız.Kızım söyleyemediğine göre biz nasıl söyliyelim bindir arabaya yolla diye..Sabır sabır sabır diyoruz.. inşallah pişman olmaz hep dua ediyorum bunun için :nazar:

Kızınız da gelmek istiyordur mutlaka ama onları da kırmak istemiyordur.
Gönüllerini yapmak adına katlanmak istiyordur ama ne zamana kadar.
Belli ki baskı altında ve umarım bir gün patlama noktasına gelmez.
Size getirmemeleri belki de bağlantıyı koparma adınadır.
Evet bağırıp çağırsaydınız belki de size yalvaracaklardı.
bazı insanlar iyi davrandıkça karşı tarafı aciz görüyor.
Allah kolaylık versin işiniz zor ama zaman her şeyi halledecektir umarıma.s
Gelmek istemezmi hiç.. akrabalarımızı, komşularımızı herkesi özlediğini söylüyor bana hep boshayallersmile Bende öyle diyorum huzursuzluk çıkmasın diye her şeye katlanıyor şimdilik.Ailemi kaçmakla zaten üzdüm.şimdiden sonra onları üzmeyeyim diye düşünüp eşinin ailesiyle sorun çıkmasın diye onlara uymaya çalışıyor yani alttan alıyor her şeyi..teşekkür ederim canım zaman istiyor bazı şeyler için aceleye gelmiyor işte a.s

siz zaten üstünüze düşeni fazlasıyla yapıyosunuz;en doğrusunu yapıyosunuz
temkinli olmakta haklısınız sonuna kadar ne diyim,bu tür insanlarla zıtlaşmaya gelmez
küçücük bir kıvılcım arıyor karşı taraf belli
sizin yerinizde bi başkası olsaydı belkide çoktan tlf konusu yüzünden bir gerginlik olmuştu,onlarında istediği bu sanırım
böyle eziyet etmeyemi alıyolar bu zihniyetteki aileler kızları anlamıyorum ki
yanlış hatırlamıyosam bide tek çocuktu dimi kızınız?olacak iş değil yani
sizin herşeyiniz o
ne demk; ben ailemle görüşmeyeyim diye tlfnumu alacaklar elimden!!!
ama başka bir arkadaşın dediği gibi neden bu kadar teslim olmuş acaba o aileye karşı,neden bu kadar pasif;yaşı küçük de değilki
dedğiniz gibi ilerleyen zamnlarda nasıl olsa anlarsınız,biraz sabırlı olun
ama kızınızada her zamn arkasında olduğunu belli edin ki varsa sıkıntısını siznle rahatlıkla paylaşabilsin
umarız sadece sizn gördüğünüz kadardır tablo
yani daha başka sorunları olmasın yeterki
Sağol canım..Kızım tek çoçuk değil birde oğluşum var opuyorumnanaktan
Aynen dediğin gibi biz bir şeylere kızalım aramız açılsın sık sık gtmeyelım onlara diye yapıyor olabilirler..Ben kızımın her zaman arkasında olucam onlar ne derlerse desinler olumunekankayizsmile zamanla her şey belli olacak

sizde üzülmeyin okadar belkide rahatı iyidir eşi sevdiği kıskandığı için yalnız yollamıyordur..siz daha tecrübelisiniz elbette ve olgun davranıyosunuz..zamanla hepsi düzelir,bi komşumun eşi bırak anneye göndermeyi camdan baktırmazdı 2,3 sene geçti ipler artık onda kocasına her dediğini yaptırır:)))zamana bırakın..allah yardımcınız olsun

Back
X