Kızıma hasret kaldım..;(((

işte erkekler bilinçsiz olunca böyle oluyo,onlar için çocuk olsamı,olmasamı,yok acaba ayrılırmıyız,çocuk ne olur sonrasında,evlilik nasıl gider acaba,diye düşünmezler,çünkü olsada olmasada onlar için değişen bişey olmaz.
ayrıca eşine sorsanız neden hap kullandırmazmış eminim cevabını kendiside veremez
cahilliğin sınırı yok
saldım çayıra mevlam kayıra hesabı
madem öyle şu aylık iğnelerden kullansaymış ama yapacak bişey yok tabi,
ama inanın kızınız isteseydi bişekilde önlemini alırdı,
şimdi sorunu varsa bile eli kolu bağlı hem kaçtığı için hemde hamileliğinden dolayı size karşı tabiki mahçup
derler ya allah pişman etmesin diye,boşuna söylenmez bu büyük sözleri
Evet canım erkeklere göre her şey kolay sonra geçinemeyip ayrılık olunca ya çoçukla hiç ilgilenmezler,tamamen anneye bırakırlar. yada hep çoçuğu anneden almak isterler.bir sürü şeyler yaşanır olan yine çocuklara olur. düşünün büyüyünce nasıl sağlıklı bir birey olur bu çocuklar..Allah korusun benim kızımın sonu öyle olmasın bebişini babayla hep beraber büyütsünler inşalah dualarım hep öyle..eğer öyle bir şey olursa bizde torunumu en iyi şekilde bakarız yetiştiririz ama bir çoçuk anne babayla büyümesi onun için en sağlıklısı.anneanneyle, babaanneyle değil:ecrin_bebek: Ben kızım bebeğini doğurduktan sonrasını merak ediyorum eşi yinemi izin vermeyecek hap kullanmasına hep çoçukmu doğuracak benim kızım,inşallah doktoruna söyler artık o kadarda cahil değil ya benim kızım..

Hiç üzülmeyin daha 1 ay kadar oldu demişsiniz.
Elbette gelirler.
Sonuçta onun da bir yuvası var artık.
Evliliklerinin de tadını çıkarmaları hakları.
Tabi siz de anne içgüdüsüyle kızınızı düşünüyorsunuz.

sizde üzülmeyin okadar belkide rahatı iyidir eşi sevdiği kıskandığı için yalnız yollamıyordur..siz daha tecrübelisiniz elbette ve olgun davranıyosunuz..zamanla hepsi düzelir,bi komşumun eşi bırak anneye göndermeyi camdan baktırmazdı 2,3 sene geçti ipler artık onda kocasına her dediğini yaptırır:)))zamana bırakın..allah yardımcınız olsun
Evet canım çok kıskanç eşi.Senin dediğin gibi arkadaşlarımda öyle diyor senin kızın akıllı vardır bir bildiği diyor zamanla kocasını tanıdıkça yavaş yavaş kendi istediklerinide yaptırmaya başlar diyor.ınşallah öyle olur ne diyeyim...teşekkür ederim canım a.s.

Ne kadar zamandır kızınız gelmiyor size bunu merak ettim.... Yazdıysanız da göremedim heralde....
1 saatlik yol bazen çok yakındır bazen çok uzak.... Kızınızın eşi çalışıyor.... Doğal olarak size kızınızı getirebilmesi için haftasonunu beklemeleri gerek... Eee bunlar daha 5 aylık evli... Cicim ayındalar yani... ısterlerki haftasonlarını birlikte başbaşa geçirsinler...
Belki de bu yüzden sık sık gelmiyorlardır....

Kızın ne kadar eğitimli cinsel mevzulardan ne kadar haberdar bilemiyorum... Ama eşi korunmasına izin vermiyor diye korunmamak ne kadar mantıklı.... En ykın sağlık ocağına gidip ücretsiz olarak doğum kontrol hapı alabilir.. Ve eşinin rhu bile duymadan kullanabilirdi...
Keşke bu kadar çabuk haile kalmasaydı.... KAyınvalide kayınpederin evinde daha birbirlerini tanıyamadan, daha 2 kişilik bir aile olamadan bir de bebek eklenesi iyi olmamış....

Umarm kızın orada baskı altında değil de kendi isteğiyle mutlu bir şekilde yaşıyordur...
Bence bunu bir anne olarak en iyi sen anlayabilirsin.. Kızının gözlerinde mutluluk varsa varsın her dakka gör,şeme, ayda bir 2 ayda bir görüşün... Ama mutluluk göremiyorsan kızının gözlerinde o zaman müdahele etmelisin...

Bu arada kızın kaç yaşında bunu da çok merak ettim.. Bu kadar kocaya bağımlı yaşamak da neyin nesi... Kocam izin vermiyor mantığı bana garip geldi...

ablacım gercekten cok üzüldüm..
umarım kızınızı ıyı ınsanlar ıcıne dusmustur...
kızınız neden bırden kactı ki??
ıstedıler de vermedınız mı??
bunu anlamıyorum ıste..
once usulunce yaparsın yapman gerekenı,ıstersın guzel guzel ,,,hıı vermedıler mı ıllede ıstıosan ozaman kac kacacaksan...burası ayrı konu neyse..
tanımadan etmeden nasıl bır cesaret allahım..hemen cocuk bıde ustune...
pişman olduguna emınım ama ıns gecıcı bır pişmalıktır...
uzulmez ıns ve aılesıyle mutlu olur bır omur...
sızınle aranızdakı mesafe yumusayacaktır yavas yavas..
bence ne cok ustune dusun ne de kızınız basıbos ızlenımı verdırın...arasını bulmaya calısın..

maddı durumları ıyı demıssınız,,pekı neden ayrı eve cıkmadılar da bırlıkte tyasıyorlar??
ben anladıgımkadarıyla sıze olan tavırlarda ve bırlıkte yasama konusunda kayınvalıde-kayınpeder baskısı var gıbı sezdım.,,,ki inş yoktur..bı de damat kac yasında acaba çok yas farkı var mı? işi gücü yerınde mı??sevgıler..

Hiç üzülmeyin daha 1 ay kadar oldu demişsiniz.
Elbette gelirler.
Sonuçta onun da bir yuvası var artık.
Evliliklerinin de tadını çıkarmaları hakları.
Tabi siz de anne içgüdüsüyle kızınızı düşünüyorsunuz.
teşekkür ederim canım..Her annenin istediği gibi bende kızım evlendiğine artık onunda bir yuvası olduğuna seviniyorum tabiki.Ama daha bazı şeyleri kafamda netleştiremediğim için böyleyim.Bize gelmelerini o yüzden istiyorum...

neleri netlestiremediniz msela rsmi nikahi varmi,valla teyzecigim hic uzulmeyin sabretmeden hicbirsey olmuyor benim esimde kiskancti simdi agzimin icine bakiyor:ecrin_bebek:

kızınızın yaşı kaç birde kaçma sebebi nedir sizmi vermek istemedniz ?
Kızım 25 yaşında.kaçma sebebine gelince..Bizimle hiç bir alakası yok daha 4 ay olmuştu tanışalı..Benden izin istedi görüşmeye gidicem anne dedi bende izin verdim haberli gitti yani kaçaçak olan kız haberli gidermi??Bir daha eve gelmedi.. bizim vermeme gibi bir durumumuz olmadı... yani kızımızı istemeye gelmedilerki bilmiyorumkismile

neleri netlestiremediniz msela rsmi nikahi varmi,valla teyzecigim hic uzulmeyin sabretmeden hicbirsey olmuyor benim esimde kiskancti simdi agzimin icine bakiyor:ecrin_bebek:
Yok be canım allahtan nikahı hemen yaptılar..Benim üzüldüğüm şeyler kızımın düğünden önce telefonu elindeydi .düğünden sonra telefonu elinden alındı..Yine düğünden önce en azından bir kaç kere bize geldiler..Düğün oldu bir defa bile gelmediler..Sürekli bahaneleri var..Ben buna anlam veremiyorum niçin.. ben kızımı evimdede görmek istiyorum ona sevdiği yemekleri yapıp yedirmek istiyorum zaten hamile ona rahat rahat sarılıp sevmek istiyorum....;((( offf o yüzden üzgünüm işte benneyaptımki

ablacım gercekten cok üzüldüm..
umarım kızınızı ıyı ınsanlar ıcıne dusmustur...
kızınız neden bırden kactı ki??
ıstedıler de vermedınız mı??
bunu anlamıyorum ıste..
once usulunce yaparsın yapman gerekenı,ıstersın guzel guzel ,,,hıı vermedıler mı ıllede ıstıosan ozaman kac kacacaksan...burası ayrı konu neyse..
tanımadan etmeden nasıl bır cesaret allahım..hemen cocuk bıde ustune...
pişman olduguna emınım ama ıns gecıcı bır pişmalıktır...
uzulmez ıns ve aılesıyle mutlu olur bır omur...
sızınle aranızdakı mesafe yumusayacaktır yavas yavas..
bence ne cok ustune dusun ne de kızınız basıbos ızlenımı verdırın...arasını bulmaya calısın..

maddı durumları ıyı demıssınız,,pekı neden ayrı eve cıkmadılar da bırlıkte tyasıyorlar??
ben anladıgımkadarıyla sıze olan tavırlarda ve bırlıkte yasama konusunda kayınvalıde-kayınpeder baskısı var gıbı sezdım.,,,ki inş yoktur..bı de damat kac yasında acaba çok yas farkı var mı? işi gücü yerınde mı??sevgıler..
teşekkür ederim...çıtır .
Damatım 29 yaşında aralarındaki yaş farkı fazla değil 4 yaş..Birlikte oturmalarının sebebide daha askere gitmemiş olması...İşleri güçleri iyi babayla beraber çalışıyorlar....Evet bizde senin dediğin gibi yapıyoruz arıyoruz gidiyoruz hiç bir şeye karışmamaya çalışıyoruz sabrediyoruz :delphin:

Ne kadar zamandır kızınız gelmiyor size bunu merak ettim.... Yazdıysanız da göremedim heralde....
1 saatlik yol bazen çok yakındır bazen çok uzak.... Kızınızın eşi çalışıyor.... Doğal olarak size kızınızı getirebilmesi için haftasonunu beklemeleri gerek... Eee bunlar daha 5 aylık evli... Cicim ayındalar yani... İsterlerki haftasonlarını birlikte başbaşa geçirsinler...
Belki de bu yüzden sık sık gelmiyorlardır....

Kızın ne kadar eğitimli cinsel mevzulardan ne kadar haberdar bilemiyorum... Ama eşi korunmasına izin vermiyor diye korunmamak ne kadar mantıklı.... En ykın sağlık ocağına gidip ücretsiz olarak doğum kontrol hapı alabilir.. Ve eşinin rhu bile duymadan kullanabilirdi...
Keşke bu kadar çabuk haile kalmasaydı.... KAyınvalide kayınpederin evinde daha birbirlerini tanıyamadan, daha 2 kişilik bir aile olamadan bir de bebek eklenesi iyi olmamış....

Umarm kızın orada baskı altında değil de kendi isteğiyle mutlu bir şekilde yaşıyordur...
Bence bunu bir anne olarak en iyi sen anlayabilirsin.. Kızının gözlerinde mutluluk varsa varsın her dakka gör,şeme, ayda bir 2 ayda bir görüşün... Ama mutluluk göremiyorsan kızının gözlerinde o zaman müdahele etmelisin...

Bu arada kızın kaç yaşında bunu da çok merak ettim.. Bu kadar kocaya bağımlı yaşamak da neyin nesi... Kocam izin vermiyor mantığı bana garip geldi...
Biz oraya gittiğimizde kızım gayet iyi ama hani yeni evli insan başka olur neşeli olur yok..Ailesi damatım bizim yanımızda çok iyi davranıyorlar kızıma bir şeylerini görmedim açıkçası ama kısıtlamaları anlayamıyorum ben.. birde bize ne zaman getirecek kızımı boshayallersmile 1 ayı geçti gelmiyorlar :delphin:

anlaşılan damatta bir pürüz varki kızınız ANNE KOCAMA GEL DEME diyor..eve çağırmayın sizde...alış verişe bir yerlere gitmek istediğinizi söyleyin..birde kızınızın vucuduna bakın bakabilirseniz ..acaba dövüyormü..korkusundan size söylemiyor olabilir

Bütün yazdıklarınızı okuyunca gözümün önüne burada karşılaştığım onlarca konu geldi. Konuları açanlarsa hep kızınız yaşında kaçarak veya zorla aile rızası alarak, okulunu bitirmeden evlilik yapan, pişmanlığı her halinden belli ama arkasını dönüp gidemeyen gencecik kızlar odu şimdiye kadar hep.
İlk kez bir annenin gözünden bakıyorum olaylara. Bir kez daha anladım bu kızların gözünün nasıl kör olduğunu. Siz ne güzel bir annesiniz, hiç evladınıza sırt çevirmemişsiniz. Bekarlığında kimbilir nasıl gözbebeğinizdi. Şimdi telefon için izin, annesine gitmek için izin, konuşmak için izin, doğum kontrol hapı kullanmak için izin... Bir de karnında bebek, kayınvalide yanında.
Sizi üzmek için yazmıyorum, ben de çok üzüldüm duruma o yüzden dökmek istedim içimi. "Anne eşime de birşeyler al." derken nasıl da tedirgin bir kuş gibi, en ufak bir ynalış anlamadan nasıl da ürküyor.
Umarım en kısa zamanda gözü açılır kızınızın. Mutluysa tabi ki evliliğine sahip çıksın ama evliliğine sahip çıkarken kendine sahip çıkmayı unutmasın. Tek dileğim bu.
Üzdüysem özür dilerim.
Hayır üzmedin karanfil a.s. Aslında yazdıkların hepsi doğru..Biz kızımızın bir dediğini iki etmiyorduk çok rahat büyüdü..bir çoçuğum daha var ikisininde ayrı ayrı odaları oldu büyürken..Kızım okurken rahat etsin diye özel yurda verdik hiç bir şeyini kısıtlamadık..Böyle olduğu halde benim kızım gözünü karartıp bunu yaptıysa..Demekki kızlar hemen kapılıyorlar aşık olunca gözleri bir şey görmüyor sonrada bir sürü şeye katlanıyorlar :1no2: Kızım inşallah pişman olmaz çok mutlu olur opuyorumnanaktan

anlaşılan damatta bir pürüz varki kızınız ANNE KOCAMA GEL DEME diyor..eve çağırmayın sizde...alış verişe bir yerlere gitmek istediğinizi söyleyin..birde kızınızın vucuduna bakın bakabilirseniz ..acaba dövüyormü..korkusundan size söylemiyor olabilir
Kardelen bende ondan tam olarak rahatlıyamıyorum işte..damatımın bir şeyi varda biz görürüz diyemi korkuyorlar ondan bize gelmiyorlar.. inşallah olmasın onun için dua ediyorum hep..
Dövme konusuna gelince ALLAH KORUSUN öyle bir şey olmasın..yok canım biz gidip görüyoruz zaten kızımı :1hug: eğerki öyle bir şey olsun bir gün tutmam kızımı orda hemen alırım yasakkelime

Ablacığım sizi anlıyorum... Ama bir de şöyle düşünün.. Ben eşimle severek evlendim... Eşimin ailesiyle yaşamıyorum...4 yıl flört ettik.. 2,5 yıllık da evliyiz....
Ailemle aramda 1,5 saatlik mesafe var...
Eşim beni asla kısıtlamaz gitme falan demez.. ıstediğim an bi otobüse atlayıp gidebilirim.. Ama eşimin bir haftasonu var zaten... Onu da onunla geçirmek istediğim için her hafta yada 2 haftada bir gitmeyiz aileme.. Genelde ayda yada 1,5 ayda bir gideriz.... Bunun dışında ailem özlediğinde bize gelirler....
Demem o ki. 1 aydır getirmiyor kızımı kısmı biraz panik gibi geldi bana.. YA da kızınız kaçtığı ve damadın ailesiyle yaşadığı için daha tedirgin olduğunuz kanısı uyandrdı.. Tedirgin olmakta haklısınız, ama hiçbir baskı olmasa bile ben mesela aileme ayda yada 2 ayda bir gidiyorum... Hele ki yeni evliyken daha seyrek gidiyordum. Kocamla başaşa kalmak istiyordum...

İçinizi ferah tutun...
Teşekkür ederim deniz :dance:
Sağolasınız sizlerle paylaşmak bana çok iyi geldi :)) rahatladım baya
Yeni bir gelişme oldu zaten damatım ilk defa beni telden aradı hem kandilimi kutlamak hemde kızımı dkr kontrolüne götürmüş bebişinin gelişimi çok güzelmiş iri bir bebek olacakmış onu söylemek için çok mutlu oldum:))) Birde damatım dediki anne size gelemedik ama en yakın zamanda gelicez dedi..akşam mutluluğuma diyecek yoktu yani opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan a.s.

Bence de kaçarak evlendiler diye çekiniyor olabilir..
sizin evinizde damadınıza sorgu sual edersiniz gibi de gelmiş olabilir..inşallah sebepler bunlardır..

Back
X