Doğuma Hazırlık kızıma isim arıyorum lütfen yardım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

hilal_85

Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2012
42
0
16
Şanlıurfa
34 haftalık gebeyim 21.06.2013 de bebeğim doğacak inşallah. kayınvalidemin ismi islim yanına bir isim daha arıyorum ama gerçekten güzel ve islime yakışan bir isim istiyorum bana yardımcı olmanızı rica ediyorum.

elizan
buğlem
eslem
esila
yaren
doğa
alya
berra
asmin
yezda
yüsra
sure
gözde
ilksen
pırıl

Öncelikle hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Bera
Sena
Hüda
Ahsen
Esin
Serra
Tuana
Birsen

Değerli arkadaşlarım islim berensu koymayı düşündük şimdilik kararımız bu çok teşekkür ederim destek ve yardımlarınızdan dolayı. Ben ilk bebeğimi 7 aylık gebeyken kaybettim o erkekdi. şimdi bir kızım olacak inşallah bir ay gibi bir zamanım kaldı ve çok heyecanlıyım umarım bunu sağsalim kucağıma alırım darısı tüm olmayanlarında başına anne olmak çok güzel bir duygu herkese yaşattsın mevlam bu duyguyu bebeğim olunca yine yazacağım sizlere çok tşkkürler:)

çok teşekkür ederim. Amin inşallah kucağıma sağsalim alırım. Darısı hepinizin başına islim beren koymayı düşündük sizcede güzelmi ismimiz.

Bence çok güzel uyumlu bir isim düşünmüşsünüz ben çok beğendim.İnşallah adıyla sağlıkla şekilde büyütmek nasip olur evladınızı.Allah olmayan herkese isteyenlere bu duyguyu tattırsın inşallah.

öncelikle tebrik ederim

ceylin güzel bi isim :) tavsiye ederim

Çoğu yerde Ceylin’in anlamı ‘Cennet kapısı’ olarak belirtilmiştir. Fakat Ceylin Kuran-ı-Kerim’de geçmeyen ve ‘Cennet kapısı’ anlamına gelmeyen bir isimdir! Cennetin sekiz kapısı vardır: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka, Hac, Af, Eymen ve Zikir-İlim kapısı. Gördüğünüz gibi Ceylin bu kapılar arasında yer almıyor.
Ceylin Ingiliz bir isim olan Jaylin’in Türkçeleştirilmiş halidir. Jaylin ‘sakin’ manasına gelen bir isimdir. Ceylin veya Jaylin ismini koymak bir Müslüman için uygun değildir.
Ceyl Farsçada 'yengeç' demek. Ceylin'in baska bir anlami: yengeç yuvasi.

Çoğu yerde Ceylin’in anlamı ‘Cennet kapısı’ olarak belirtilmiştir. Fakat Ceylin Kuran-ı-Kerim’de geçmeyen ve ‘Cennet kapısı’ anlamına gelmeyen bir isimdir! Cennetin sekiz kapısı vardır: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka, Hac, Af, Eymen ve Zikir-İlim kapısı. Gördüğünüz gibi Ceylin bu kapılar arasında yer almıyor.
Ceylin Ingiliz bir isim olan Jaylin’in Türkçeleştirilmiş halidir. Jaylin ‘sakin’ manasına gelen bir isimdir. Ceylin veya Jaylin ismini koymak bir Müslüman için uygun değildir.
Ceyl Farsçada 'yengeç' demek. Ceylin'in baska bir anlami: yengeç yuvasi.

Benim kızımın adı da Reyyan :)))
Teşekkürler bilgiler için...

Benim kızımın adı da Reyyan :)))
Teşekkürler bilgiler için...

evet arkadaşıma katılıyorum bende bunu duymuştum bir yerde ceylinin yengeç yuvası olduğunu yoksa bende beğenmiştim bu ismi ama anlamsız olduğu için koymaktan vazgeçtik eşimle.
kayınvalidemin ismide anlamsız aslında islim buhar anlamına geliyor ama kayın validemin tek gelini olduüum için hatırı kalmasın diye koymaya karar verdik.

Back
X