- 22 Mart 2007
- 2.140
- 419
- 688
- 41
- Konu Sahibi cicikizsinem
-
Bence isimlerin söylediğinizde kulağınıza nasıl bir kişiyi çağrıştırdığına bakın. böyle bir tespiti var çeşitli dil bilim uzmanlarının. kişilerin isimleri, yani anlamından ziyade ismin çağrışımı , harfleri, hece sayısı, ünlü uyumu falan kişi karakterinde çok öenmliymiş. makaleyi bulursam link vereyim hatta.
bana sorarsanız, Beril çok daha narin geliyor kulağa sanki kırılgan küçük bir polyanna adı gibi. Begüm ise daha tok geliyor. Sert mizaçlı hafif hareketli. Irmak için bişi bulamadım açıkcasıtabi dediğim gibi ben öyle hissettim yanlış anlaşılmak istemem lütfen :)
ama bence Beril çok tatlı :)
kızlar bir kızım var adı zeynep duru hamileyim 2.kızıma isim arıyorum.beğendiğim isimler şunlar uyumlu olmasına gerek yok anlamı güzel olsun yeter.
Beril
Begüm
Irmak
sizin önerileriniz varsa onları da alabilirim tam anlamıyla içime sinen isim bulamadım.
Merhaba, öncelikle allah bağışlasın.
Önerdiklerinizden Berili tercih ederim. :13:
Fakat farklı alternatif isterseniz;
Zülal
Sevde
Fulya
Zümra
Nida
teşekkür ederim eşime bildireceğim bu isimleri
Mrb öncelikle allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin.Bende 25 haftalık hamileyim ve deli gibi isim arayışındayım.Oğlumun ismini ben koymuştum bu sefer sıra eşimde ama onun beğendiklerini ben,benim beğendiklerimi o beğenemedi.Eşim zeynep,elif ,esra dedi. Esra yı anlamı gece yolculuğu olduğu için istemedim.Elif ve zeynepi de o isimlerden çok olduğu için istemedim.Benim beğendiklerimi de yazayım belki beğenirsiniz.
Begüm,Beyza,Azra,Hira,Dünya,Özgü,Serra,Hazan,Sare,Selen,Miray,Kardelen
Mrb öncelikle allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin.Bende 25 haftalık hamileyim ve deli gibi isim arayışındayım.Oğlumun ismini ben koymuştum bu sefer sıra eşimde ama onun beğendiklerini ben,benim beğendiklerimi o beğenemedi.Eşim zeynep,elif ,esra dedi. Esra yı anlamı gece yolculuğu olduğu için istemedim.Elif ve zeynepi de o isimlerden çok olduğu için istemedim.Benim beğendiklerimi de yazayım belki beğenirsiniz.
Benimde nisan da kızım olucak inş daha karar vermedim ama aklımda bir isim var tek isim koymak en iyisi iki isim koymak mantıksız geliyo bana tabi bu benim şahsi fikrim hem cocuk içinde problem 3 tane ismi olan öğrencim var yazık canı cıkıyo yazıcam diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?