kızıma isim arıyorum

ynz06

Maşallah sübhanallah
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2011
1.618
18
158
zorlu mücadelelerden sonra bebişim olucak inşallah cinsiyet belli oldu ama isim konusunda karar veremedim iki isim düşünüyoruz ilki Atike(rahmetli kayınvalidenin adı), ikinci ne olsun.. yalnız anlamı ve kuranda geçmesi de esas benim için aklımlakiler;

esila(sabah akşam zikreden)

mislina

alinda

hira
....

Berra yi tavsiye ederim kurandada geciyor anlamida bolluk bereket getiren ben kizima bi ismi koydum gercektende bolluk bereket getirdi suan 7aylik ve ikinciye hamileyim:)

kusura bakmayın kalbinizi kırmak istemem ama böyle yabancı isim özentilerine illet oluyorum.Türkçemizde ne hoş,ne anlamlı isimler varken töbe yarabbim.

esila hariç diğer isimleri ben hiç beğenmedim, anlamı güzel de olsa sonuçta telaffuz ederken anlamının bir önemi kalmıyor yani muzaffer çok güzel bir isimdir ama insanlar muzo derler ismi muzaffer olana, belki anlatabildim biraz, esila olabilir ama bence başka seçeneklerde sunar burdaki arkadaşlar yani anlamı güzel olabilir ama çocuğunuz taşıyacak o ismi ne kadar anlaşılır olursa o kadar iyi onun için, bu sebeple ötekileri eleyin bence baştan

kusura bakmayın kalbinizi kırmak istemem ama böyle yabancı isim özentilerine illet oluyorum.Türkçemizde ne hoş,ne anlamlı isimler varken töbe yarabbim.

Hangisi yabancı geldi alinda mı Türk krallarının kızlarına verdiği isimdir diğerleri de Arapça

yorum yapmadan geçemeyeceğim Türkçe isimleri savunmanız çok hoş
ama profil isminiz İngilizce mı bana mı öyle geldi

Teşekkürler dikkate alıyorum yorumları ailem de esilayı beğeniyor annem Kur'an okurken bulmuş araştırdım anlamı da güzel

ben de uzun zamandır bu ne hikmetse bu çocuklara isim koyma konusunda yazılara denk gelip duruyorum..peygamber efendimiz (s.a.v.) iism konusunda çok hassasmışş ismi güzel ve anlamlı olmayan sahabelerin bile bizzat ismini değiştirp güzel isİmler verirmiş..umarım fikir verir aşağıda verdiğim linkteki yazı
Peygamberimizin Yasakladığı İsimler

Hangisi yabancı geldi alinda mı Türk krallarının kızlarına verdiği isimdir diğerleri de Arapça
Anlaşılan kültürünüzden oldukça uzaksınız. Türk tarihinde kral diye bişey yoktur..Alinda isminee gelince; Batı Anadoluda bir antik kenttir ve kökeni Latincedir. Tabi ki bizim karışacak halimiz yok,ama değişik diye özel sanmayın isimleri,araştırmanızı güzel yapın

Arkadaşlar siyaset yapmayalım bende Türkçe isimlere karşı değilim ama bildiğimiz Ayşe Fatma Meryem.. Vs bunların hepsi Arapça ben de İslami anlamından ziyade Kuran'da geçen anlamı güzel aynı zamanda biraz farklı bi isim istiyorum ilk ismi atike olucak zaten ilerde beğenmeme gibi bir durum olursa ikinci ismini kullansın diye bir seçenek sunuyorum kızıma. Yoksa burası ne siyaset meydanı ne de tartışma Portalı.

yorum yapmadan geçemeyeceğim Türkçe isimleri savunmanız çok hoş
ama profil isminiz İngilizce mı bana mı öyle geldi
hehe güzel fakat balıklama bir yorum olmuş..:) profilimdeki çocuğuma vereceğim,onun kişiliğini yansıtacak bir isim değil,okuduğum bir kitabın adı..

Eskiden de millet Arapça kökenli isimler koyuyodu ama bizim alışkın olduğumuz isimlerdi hiç olmazsa.
Böyle orjinal olcam diye batı veya doğu kaynaklı garip garip isimler türedi.Batıya özenenlerde de bi ara Tuana modaydı.
Seçtiğiniz isimler ses olarak bana hiç hoş gelmedi.

Sen kafanı yorma arkadaşım ben araştırmamı gayet güzel yaptım öneride bulunduklarında araştırdım ayrıca
türk tarihinde kral vardır. karamanoğullarında baştaki yöneticiye "kral" denirdi. sen biraz kavgacı ve saldırgan yanını bırak da araştırmanı kendin yap ve sana şahsi fikrini sormadım önerisi olanlardan yardım istedim..,!!!!

Teşekkürler ikramiyecim benzer bi siteden elediklerim oldu

işte eleştiriye gelemeyen klasik model...
kızıma isim arıyorum deyip fikrini sormadım diyen model...
saldırgan deyip saldıran model...
başka söylenecek söz yok..iyi günler :)))))

benim ismim farsça, bir ilahide geçiyor ve annem hiç yabancı özentisi bir kadın değildi gerçekten, özentilikle alakası olduğunu düşünmüyorum, ayrıca zaten isim önerebilirsiniz konu sahibine bu şekilde eleştirmek bence yanlış, öztürkçe isim sahibi çok az insan var Türkiye de yaşasak da arapça farsça latince kökenli bütün kelimeler dilimizde mevcut, siz tercih etmezsiniz o ayrı ama yabancı özentiliği bu değildir, yabancı özentiliği kendi kültürünü yermek ve diğer ülkelerin kültürlerini yüceltmektir ben konu sahibinde böyle bir davranış biçimi görmedim

işte eleştiriye gelemeyen klasik model...
kızıma isim arıyorum deyip fikrini sormadım diyen model...
saldırgan deyip saldıran model...
başka söylenecek söz yok..iyi günler :)))))

Hakikaten şaka değil fıkra gibisin ben isimler hakkında başka önerisi olanı ayda olmayanı sordum sen bana şu cahilliğinde ve barbarlığınla kültürümün zayıf olduğunu direkt söyledin kim peki o saydıklarınn..sana verecek cevabım aslında olmamalı ama birinin o dilini kısaltması gerekiyordu malum saçma sapan sivriliyor..

Boşver canım arkadaşın biraz adrenalin tutkusu tavan yapmış ama burası ona göre değil.

Sadece istediğim kızım atike ismini beğenmezse ona alternatif ikinci ismi sunmak bunun yanı sıra Kuran'da geçmesi ve güzel olması önemli. Kur'an da Türkçe olmadığına göre doğal olarak kulağa yabancı gelebilir..

Canım ne güzel keyifli bir konu bu demek prenses geliyor Türkçe deyimiyle kız geliyo
Ben kızım olursa CEREN ismini koymak istiyorum anlamından çok seslenirken çok hoşlandığım bir isim bi de Gizem ismini hep sevmişimdir...
Ceren in anlamı ceylan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…