CANIM bu isimleri seçerken anlamları içinmi kulağa hoş geldiği içinmi seçtin çok karışık liste anlamı güzel olanlar var bide ............
bence Gülce güzel
ben2.ye kızım olursa mesela ALMİLA düşünüyorum.Ama benim için öncelik anlamı ve kökeni gerçi Almila nın kökenini daha tam bulamadım Türkçe deniyor ama....
İnşallah güzel bir kızın olur gül gibiopuyorumnanaktan
ben ezel ismini çok beğeniyorum..... listende de görünce tavsiye edeyim dedim... çok egzotik bir isim ayrıca asil duruyor....bence tabi....kızına sağlıklı uzun ömürler canım....
AFRA: Ayin 13.Gecesi, afra binti ubeyde;sahabe hanımlarından
ALYADUA: Gökyüzünün yakarışı
AYŞIL: Ay gibi ışıl ışıl
AZRA: Yine iffete tekabül eden, namuslu ve tertemiz kadın anlamındadır. Kirlerden arındırılmış, masum manasında.
BELİNAY: Cennette peygamber cicegi
BUĞLEM: Cenneti müjdeleyen .melek
CEYLİN: Cennetin kapısı, cennete açılan kapı DALYA: (Tür.) Ka. - Yıldız çiçeği.
EBRAR: (Ar.) Er. 1. Hayır sahipleri. 2. İyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar. Şeş Ebrar: Altı hayır sahibi, Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin.
ECHER: (Ar.) Ka. 1. Son derece güzel kadın. 2. Gündüz iyi görmeyen karmaşık gözlü.
ECİR: (Ar.) Er. 1. Bir iş ya da emek karşılığı verilen şey. 2. Sevap. 3. Aziz sevgili.
ECRİN: ALLAH'IN hediyesi anlamını taşımaktadır
ERVA: Temiz ahlakli kiz
MİNA: Liman
MİRAY: (Fars.) Ka. - Ayın ilk günleri
RAVZA: Suyu yeşilliği bol olan yer bahçe
RANA:Güzel göze hoş gelen
TUANA: Cennete düşen ilk yağmur damlası
YAREN: Dost,arkadaş
ZÜMRA: Güzel iyi ahlaklı,zeki bilgili kadın
bunlarda kur'an da geçen birkaç kız ismi ve anlamları belki fikir olur... benim bir kızım olursa tuana,miray,buğlem,alyadua bunlardan birini koymayı düşünüyorum Allah nasip ederse tabi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?