Doğuma Hazırlık kizima isim konusunda karar veremedik

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Çoğu yerde ceylin’in anlamı ‘cennet kapısı’ olarak belirtilmiştir. Fakat ceylin kuran-ı-kerim’de geçmeyen ve ‘cennet kapısı’ anlamına gelmeyen bir isimdir! cennetin sekiz kapısı vardır: salat, cihad, reyyan, sadaka, hac, af, eymen ve zikir-ilim kapısı. Gördüğünüz gibi ceylin bu kapılar arasında yer almıyor. ceylin ıngiliz bir isim olan jaylin’in türkçeleştirilmiş halidir. Jaylin ‘sakin’ manasına gelen bir isimdir. Ceylin veya jaylin ismini koymak bir müslüman için uygun değildir. bilgilenelim ve bilgilendirelim: ceylin isminin gerçek anlamını herkesle paylaşalım! ınsanlar bu caiz olmayan isimi kızlarına koymasınlar.

böyle bir yazı buldum ama bunun da doğruluğu nedir bilmiyorum

bildiğim kadarıyla cennet kapısı anlamına geliyor

cennet kapısı diye geçiyo kimi yerde ama ben araştırdım cennetin 8 tane kapısı var ve isimlerini de yazmışlar.ceylin diye bişey yok.farsçada ceyl yengeç,ceylin de yengeç yuvası anlamındaymış.google dan bakın isterseniz anlamı yanlış bilinen isimler diye.birsürü isim var anlamını güzel bildiğimiz.açıklamışlar kelimenin kökünün nerden geldiğini falan..bende elif ceylin koycaktım kızımın adını:25:

azra bana hep azraili çağrıştırıyor, ceylin'i severdim ama anlamı yokmuş sanırım:26:

Back
X