Doğuma Hazırlık Kizima isim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Hangisi daha güzel

• Mina

OY: 14 35,9%
  • Ezgi

OY: 8 20,5%
  • Duru

OY: 17 43,6%

• Ankete Katılan
    39
Mina benim kızımın ismi çok severek ve isteyerek koyduk. Kim duysa çok beğeniyor çok zarif bir isim olduğunu düşünüyorum kızımda çok zarif. Şimdi ikinci bir kızım olacak hiç bir ismi Mina kadar beğenemediğim için karar veremiyorum.

Bu arada benim de eşim başta çok farklı bulmuştu Mina ismini çok fazla istememişti ve iki isim koymuştuk ama şimdi kızımız 6 yaşında ve sadece Mina ismini kullanıyor eşimde şu an çok beğeniyor. Zaten asıl anlamı billur temiz parlak demek gerçekten de Mina ismindekilerin billur bir güzelliği oluyor:)

Kızlar teşekkür ederim. Benim de en çok hoşuma giden mina. Kopamiyorum bu isimden. Ama eşim pek sevmiyor ikna edebilirsem mina koycam ama edemezsem ikinci bi alternatifim hiç yok
cnm 2 isim koy istersen, eşinin de seveceği şekilde... benim bi tanıdığım var Ayşe Mina. ama farklı isimlerle deneyebilirsin bence eşine sorarak :)

Bak şimdi bu açıklamadan sonra iyice mina istiyorum bebeğimin ismini :))

cnm 2 isim koy istersen, eşinin de seveceği şekilde... benim bi tanıdığım var Ayşe Mina. ama farklı isimlerle deneyebilirsin bence eşine sorarak :)
Zeynep mina düşünüyorum canım. Zeynep peygamber efendimizin en sevdiği isimlerden ya anlamlı olsun istiyorum çünkü.

Bak şimdi bu açıklamadan sonra iyice mina istiyorum bebeğimin ismini :))
Bence vaz geçmeyin Mina isminden hiç pişman olmazsınız. Birde herkesin zevki farklı kimi daha tok klasik ve güçlü isimlerden hoşlanırken kimi de modern ve zarif isimlerden hoşlanıyor. Ben zarif isimleri daha çok beğeniyorum. Çok fazla araştırırsanız kafanız karışır. Zeynep Mina çok güzel. Nitekim bende ikinci bebeğim için bu sıkıntıyı yaşıyorum. İnşaallah sağlıcakla bebeklerimiz olur.

Çok teşekkür ederim canım mina nin anlamını araştırıyorum ama fazla bi sonuç bulamıyorum. Şimdi sen berrak temiz falan yazmışsın öyle mi canım. Esime öyle soylim bide belki hoşuna gider :)

Zeynep mina düşünüyorum canım. Zeynep peygamber efendimizin en sevdiği isimlerden ya anlamlı olsun istiyorum çünkü.

bence çok güzel bir isim eşiniz zeynep için ne diyor o olmadı zeynep i kullanır ama ikiside birbirinden güzel :)

Çok teşekkür ederim canım mina nin anlamını araştırıyorum ama fazla bi sonuç bulamıyorum. Şimdi sen berrak temiz falan yazmışsın öyle mi canım. Esime öyle soylim bide belki hoşuna gider :)
Mina'nın Farsça anlamları billur, berrak, şeffaf,gökyüzü, Arapça anlamları ise liman ve Kabe deki kutsal bir dağın adı. ayrıca diğer dillerde ki anlamlarıda çok güzel Nepalce değerli kıymetli demekmiş. Afgan dilinde de aşk anlamına geliyormuş ayrıca ispanyolca benim demekmiş. Babam Osmanlıca hocası bu sebeple Farsça ve Arapça anlamlarından eminim ama diğerlerini de nette gördüm. Mina ismi ayrıca evrensel bir isim dünyanın neresine giderse gitsin kızınız hiç zorlanmaz.

Çok teşekkürler canım bu bilgiler için.

bence çok güzel bir isim eşiniz zeynep için ne diyor o olmadı zeynep i kullanır ama ikiside birbirinden güzel :)
Zeynep için de çok var diyor :) her söylediğim isme bi kulp buluyor bakalım nolcak canım inşallah benim dediğim olur :))

İnternetteki saçma yorumlara takılmayın nitekim internet ahlaksız insanlarla dolu Kerim ve Kerem isimlerinin de küfrü çağrıştırdığını söylüyorlardı veya Amine isminin ama Kerim Allah'ın ismi Amine ise Peygamber'imizin annesi yani böyle her isime takacak kulp buluyorlar nereden Nasıl şey uyduracağını şaşırıyor bazıları. bu güzel isimleri koymayalım mı yani:) Geçenlerde de Derin ve Alya isimleri ile ilgili saçma yorumlar gördüm gerçekten bazılarının kafa hep oralarda.

Bu tip yorumların saçma olduğuna ben de katılıyorum ve yetişkin bir insanın bu şekilde dalga geçebileceğine de ihtimal vermem. Ama ilkokul ve ortaokul çağında çocuklar çok acımasız olabiliyorlar. Ben bizim sınıfımızdaki Başak isimli bir kızın isminin baş harfinin değiştirilerek lakap takıldığını ve kızın bu durumdan çok etkilendiğini, çok üzüldüğünü hatırlıyorum. Bu yüzden ben isim seçerken bu konuya dikkat etmeye çalışıyorum. Kesinlikle çok saçma ama o yaştaki çocuklardan da olgunluk beklenemiyor malesef.

Sizde haklısınız tabii ama ilkokul ve ortaokul çağlarında ki çocukların aklına da o derece küfürlü (Kerim ve Amine isimlerine takılan tarz) geleceğini sanmıyorum:) Benim de bir tanıdığım vardı Kevser isminde kel Kevser diye dalga geçtiklerini söylerdi böyle basit dalgalar gelir belki akıllarına diğerleri daha yetişkin kesimlerin çok düşünerek uydurduğu küfürler bence pek akla gelmez:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…