Kızıma kayınvalidemin bakmasından rahatsızım

ekes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
118
0
46
Ankara
Artık hiç bir şeyi kaldıramıyorum.4 yıllık evliyim ve 2 yaşında dünyalar tatlısı bir kızım var.Çalışıyorum bu nedenle kızıma biraz babaannesi,biraz anneannesi bakıyor.KK da bi çok yazılarım oldu,kimileriniz hatırlar belki beniiEşimin ailesinden yakındım durdum hep...İlgisizliklerinden,yalanlarından,bizden maddi beklentilerinden....

2 tane görümcem var.Dışarıdan bakıldığında çok iyiler.Ama ne lafları biter,ne sözleri...Onlara bir şey söyleyemem hiç,eve geldiğimizde ise başlar fırtına eşimle...E tahmin ettiğiniz gibi arkamda olmayan da 1 eşim var.Hep ben fesatımdır,hep ben yanlış anlarım,kötü düşünürüm !!!

Şimdi asıl derdimi anlatmak istiyorum size.Kızıma kayınvalidemin bakmasından çok rahatsızım ben.Çoğunuz çalışma o zaman der gibi duyuyorum,ama maddi olarak ihtiyacımız var.Çalışmak zorundayım.Hiç bir şey söyleyemiyorum.Anne şöyle yapalım dediğimde -Amannnn kızım ben 4 çocuk büyüttüm- deyip kestiriyor.Yani benden iyimi bileceksin hesabı...Kendi annem uzak bana biraz.Kızımı oraya da bırakıyorum ama işe gidip gelişlerimiz problem olduğu için genelde babaannede kalıyor.Mutlaka ilgileniyor,seviyor biliyorum ama yemek konusunda hiç önemsemiyor.Yemeyen bir çocuk benim kızım.elimde bir tabakla sürekli peşindeyim.1 kaşık yese seviniyorum o derece düşünün.kayınvalideme de bunu anlatmaya çalışıyorum.Ama onun zihniyeti - Amannnn kızım aç olsa yer-...

Anneme bıraktığımız dönemlerde de problem yaşıyoruz.Kayınvalidemden çok görümcelerim yapıyor bunu ilginçtir.Geçen annemdeydi 1 hafta kadar kızım.Bu arada akşamları alıyoruz yanlış anlaşılmasın.Mutlaka bi pürüz buluyorlar...Geçen görümcem diyorki - Amannnnn kaşık kadar kalmış elin yüzün.Zayıflamış benim kızım.Anneanne bakamadımı sana - diyor ki,annemde benim gibi elinde tabak sürekli peşinde dolaşan bi tip.Sürekli benim aileme bi laf söylemeler,kaldıramıyorum artık.

Ya basit bi konu biliyorum çoğu dertlere göre.Bu anlattığım en basiti olabilir.Ama ben artık hayatımda bi değişiklik yapmak istiyorum.İlişkiyi komple kestirip atabilirim aslında benim yapımda var bu ama eşimle daha kötü oluruz bu sefer.Ya da diyorum onlar gibi yapcam,laflarına lafla karşılık vercem.Bu seferde daha büyük tartışmalar çıkacak.

ÇOk bunaldım arkadaşlarım.Kreşe vercem ewet ama şu anda ödediğimiz yüklü bir miktar kredimiz var.Elimiz bağlı.Soğuyorum her şeyden git gide.Eşimin ailesindennnn ve en önemlisi galiba eşimden

ya canım kızma ama kaynanan yanlış bişey yapmıyor aslında, gerçekten aç olsa yer, hatta belki sende çocuğuna karşı tavrını bu şekilde değiştirmelisin
böylece tek davranış tarzıyla çocuğunun yeme problemi ortadan kalkar
inan bana elinde tabakla çocuğun peşinden bi saat koşmak ne anne ne de çocuk için sağlıklı değil, aslında çocuğun için fedakarlık yapmıyosun, sadece ikinizde eziyet ediyosun
kimsenin torununu ya da yeğenini bilerek aç bırakacağını falanda sanmam
ama sizin başka problemleriniz olduğu için onların hareketleri sana batıyor, pireler deve oluyo olabilir
ama bence şükretmelisin çocuğunu bırakacak babaannesi ve halaları olduğu için
yanlış anlama sen sevmiyor hatta nefret ediyor olabilirsin ama çocuk için muhteşem bişey, yabancı bi bakıcıdansa

Haklısın canım.Doktorumuzda öyle dedi.Sakın zorlamayın yemek konusunda.Ama ben zorlamasam inan bana akşama kadar hiç bir şey yemeden durabiliyor kızım.İştahı hiç yok.Ben önünde bişeyler koymadığım sürece hiç bir şey istemiyor yemeğe dair

Birçğumuz çalışmak zorundayız. Sizi anlıyorum. Eğer kreş için bir parça para ayınabilirseniz, çok düzgün kaliteli bir kreş bulun ve oraya gönderin. Zaman zaman bahsederim. Uzmanlar 3 yaş deseler de kreş için ben mecbur kaldğıım için kızımı 2 yaşından önce gönderdim kreşe.
Şimdi çok doğru yaptığımı görüyorum.
Ama çok önemli olan konu, gitti kreşin düzgün olması

Canım haklısın.Doktorumuzda öyle dedi.Asla zorlama yemek için,kendi istediğinde zaten yer dedi.Ama inan bana ben zorlamasam,ya da önüne bir şey koymasam,akşama kadar durabiliyor kızım hiç bir şey yemeden.

canım bu konuda çocuk psikolojisi uzmanı prof. haluk yavuzerin kitaplarını önerebilirim, inan, bunun hiç bi faydası olmadığı gibi ileriye dönük zararlarıda olabiliyo hem anne hem çocuk için

zaten artık büyümüş, 36 aynı doldurunca devletin anaokulları alıyo, fiaytıda çok uygun, yarım gün gitse bile güzel olur herkes için

Benim yiğenimde böyle hiçbir şey yemezdi.
Yengem çok üzülürdü. Kızım sa maşallah yeme problemi yok.
1 hafta annemlerde kaldım yengeme dedim yemek sorumluluğu bana ait ve artık o kız kendi gelip acıktım demeye başladı.
Nerdeyse 4 yaşına giricek hala peşinden tabakla koşuyorlardı.
Teklif bile etmedim yemek yermisin diye kendimize sofra hazırladım hepimiz oturduk.
Hadi çocuklar yemeğe dedim ablamın çocukları bu kızın abisi benim kızım geldi bu yiğenim gelmedi.
Ne oldu en fazla akşama kadar aç kaldı şimdi bakıyor ki teklif yok gelip diyormuş anne acıktım diye.
Üzerine düşmeyin tek sorun yemek yememesi ise bunu aşabilirsiniz.
Böylece kayınvalidenizle de sorun kalkar ortadan keşke benim kayınvalidemde baksa aslında çok şanslısınız.
Ben onca borçla beraber evde oturup evden iş yapmaya çalışıyorum.

Ben abarttığınızı düşünüyorum.Kayınvalideniz en doğrusunu yapıyor,acıkınca nasılsa yer.Siz peşinde tabakla dolaşarak farkında olmadan çocuğunuza kötülük yapıyorsunuz.Bırakın aç kalsın,eninde sonunda kendisi yemek isteyecek.
Kreş konusunda katılıyorum size,çocuğun sosyalleşmesi,eğitimi için belli bir dönemden sonra kreşe verilmesi taraftarıyım.Anneanne-babaanne yanında çocuk bence kişiliğini geliştiremiyor.

şartları bi gözden geçirip, kreşe vermen senin içini daha rahatlatacaktır sanırım..
kayınvalide tarafından pek haz almadığın için, dedikleri yaptıkları dokunuyor sanırım.. haliyle eşinde nasibini alıyor sanki bu durumdan..
(içlerini sen iyi bilirsin tabiki,ama yazdıklarına istinaden yazıyorum bende)birde kimse küçücük bir çocuğu kasten aç bırakmaz canım
bi art niyet taşımıyorlardır sanırım.ayrıca çocuğun isterse 3 gün birşey yemesin,arkasında tabakla gezerek onu doyurmaya çalışma..hayatın elinde tabakla gezmekle geçer yoksa
çocuğumun ne arkasında tabakla gezdim, ne zorla ağzını açıp yemek vermeye çalıştım..aç olan yer..çok zamanda yemed..acımasız değildim keyfini beklemedim onun,bu sayede masaya oturup herkesle yemek yemeye başladı..

Kayınvaliden baktığı için şükredeceğine birde ondan yakınıyorsun insaf diyorum o zaman paraya kıyıp bakıcı tut çocuğuna.

Kayınvalidesi geldi herhalde. P İstemiyor kız,parası gani olsa baktırırdı...

valla benım henuz bır cocuğum yok ama olsa kesın bende senın gıbı dusunurum bende k.valıdemle altlı ustlu oturuyoruz bende calışan bırıyım kesın cocuğum olsa o bakacak ama bende o baksın onun terbıyesını alsın ıstemıyorumm

yaşı ilerlemiş insanların küçük bir çocuğa bakması o kadar zorki... ömürlerinden ömür gidiyor. zaten kendi çocuklarını yardımsız bakıp büyütüyorlar birde yaşlılıklarında torunla uğraşıyorlar ne sabah uykusu ne birşeyy. biz bile çocuk bakmakta ilgilenmekte zorlanıyoruz birde onu düşünün. kayınvalideniz şikayet edeceğine siz şikayet ediyorsunuzz. ayrıca kadının yaptığı kötü birşeyde yok. sizin bu yaptığınza düpedüz nankörlük denirrr şu durumda sizin Allah razı olsun demekten başka diyecek sözünüz olmamalıydı...başka yorum yapmak dahi istemiyorummm.

Tamamen psikolijik bir duygu aslında ortada bir yanlış yok fazla göze batabilecek ama sen annenin bakmasını istediğin için böyle düşünüyorsun ve gözüne batıyor bence durumun müsaitse başka ihityacından kıs kreşe ver hem kafan rahat olur böyle giderse işinden soğursun çalışmak istemezsin...

Benimde kızım 1 yaşında ve babaannesi bakıyor tıpkı sizin gibi benimde kızım çok iştahsız yakaladığımız yerde ağzına tıkıyoruz bir kase çorbayı 1 saatte bitirdiyi oluyor o derece yani açlık nedir bilmez. Bende hiç hoşnut değilim bakmasından çünkü benim dediklerimi yapmadığını düşünüyorum çorbasına et koy diyorum hergün 1 gün koyuyo bir gün koymuyo v.s buna benzer sorunlar ama hakkını yiyemem yedirmek için elinden geleni yapar bizde anneaneye gittiğimiz zaman zayıflamış bakamamış der yani bunlar tıpik aynımıdır nedir anlamam aksine annem ondan güzel bakar bir çekememezlik nedir bu niye huzur vermezler sırf bu gibi nedenlerden dolayı terk ettim evi anneme gittim 20 gün sonra aradılar şöyledir böyledir gel dediler 1 şans daha verdim gittim. o yüzden hiç sıkma canını 1 senen kalmış sabret sonra rahat rahat kreşine verirsin.

Kayınvalidenin hiçbir zorunluluğu yokken kızına bakıyor sen de buraya gelip "bakmasından rahatsızım" diyorsun. Rahatsızsan bırakma arkadaşım. Zorla elinden mi alıyorlar?

Annene bırak, kreşe yazdır, bakıcı tut... Bunları yapamıyorum ve mutlaka çalışmam lazım diyorsan da buraya gelip kayınvalideni şikayet etme. Buraya yazılan hiçbir tavsiye kayınvalidenin karakter ve davranışlarını değiştiremez.

Kayınvalidenizi sevmiyorsanız, bakmasını beğenmiyorsanız çocuğunuzu bırakmayın. Bıraktıysanız da şikayet etmeyin.

cute_poison teşekkür ederim yine de fikirlerine ama o kadar çok şey yaşandı kii burda anlatsam çok uzun olur.Ben ilk evlendiğimde kendi anneme yakın bir yerde oturuyordum,aramızda 10 dak ya var,ya yoktu...3 yılda anneme yakın oturdum.Hem kiramız daha uygundu,hem de çalıştığım için annem benim elim kolumdu.Kızıma da o baıyordu.

Ama burnumuzdan getirdiler.Küslük çıkardılar anneme yakın oturduğumuz için.Bi ton laf ettiler -İÇ GÜVEYSİ oldu bizim oğlan- dedi kayınvalidem her yerde...Görümceler desen bin beter.Gelmek istemediler evime...Tavır yaptılar.Ben hiç umursamadım ama eşim çok üzüldü.

Kayınvalidemle annemlerin evi arası 40 dak var neredeyse.Ankarayı bilenler varsa eğer kayınvalidem Kurtuluşta,annem Elvankentte.Yani mesafe uzak...Patlak veren olayda şu oldu.Görümcemin büyük oğlu trafik kazası geçirdi.hemen hastaneye kaldırılmış.Tabi duyar duymaz bizde gittik hemen.Allah şükür bişey yoktu ama o durumda bile eşime - Cehennemin dibine gittin ev buldun.Şuna bak ölsem cenazeme yetişemiceksin- dedi.Herkesin içinde.

Üstüne bizim kontratımız dolmuştu o sıralar zaten.Yenileyecektik ama eşim taşınalım dedi.Birazda annemlere yakın olalım.Bıktım artık dedi.biz merkeze geldik ve kiramız nerdeyse iki katına çıktı.Çocuğum desen böyle bi orda,,bi burda rezil oldu.

Yaşamayan bilemez cnm.Bizi annemlerin inadı uğruna buralara getirdi.sırf yakın oturmayalım diye.Bakıyorsa allah razı olsun diceksin deme öyle işte.Fesatlıkları yüzünden düzenimizi bozdular bizim.Şimdi ev yakın diye bakıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…