arkadasim hicbir iş yapmasin, bir dediği iki olmasın demek ilgisizliğin belirtisi zaten, anne baba icin iş yapmak zor değildir, çocuga öğretmek zordur, asıl fedakarlik kirli çoraplarini kaldirmak değil, bunu ona ögretebilmektir, her istediğini almak vermek değil, bilinçli tuketimi öğretmektir zor olan...
İlgili anne-baba kısmını size izah etmeyeceğim. Ben kendilerini gayet iyi tanıdığım için nekadar ilgili olduklarını çok iyi biliyorum. Bahsettiğim kız dışında 3 çocukları daha var, hepsi kariyer ve meslek açısından çok iyi yerlere geldiler. Onlarıda farklı anne-baba yetiştirmediğine göre sorun ilgide olmadığını net söyleyebilirim. Bir kızları daha var hata. Aynı muameleyi gördü. Anne ben okumadım ama kızlarım okusun iyi yerlere gelsin diye kendini paraladı yıllarca. Biri okudu, mesleğini aldı eline öyle kurdu yuvasını. Diğeride kaçtı gitti çocuk yaşta, şuan 20 yaşında bile değil ama 3 yaşında oğlu var. Şu süreçte ne kendi ne oğlu sokağa bile çıkma izni yokken o bir evin sorumluluğunu aldı. Kendi tercihi.
Ayrıca çocuklara iş öğretmek, sorumluluk vermek sizin anlatığınız kadar zor iş değil. Hergün yapiyorum, ordan biliyorum.