Kızıma nasıl davranmalıyım lütfen bir akıl verin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir anne olarak fikirlerinize ihtiyacım var canımdan çok sevdigim kızım 2 yıl önce aile olarak tasvip etmesekte seviyorum dedigi gencle sözledik tek şartımız okulunu bitirmesiydi ama kızım gitti bizden habersiz nikah kıydı bizede sosyal medyadan evlilik cüzdanının fotografıni atti tabii biz şok zira böyle birşey yapmasıni gerektirecek bir dirum yoktu.En önem verdigimiz şey eğitim hayatıydı 3 yıl yemedim içmedim yurtdışında okuttum 2 yılda türkiyede egitimini tamamlaması gerekiyordu ve gitti evlendi.Çok agladım çok üzüldüm ama elimden hiç birşey gelmedigi gibi bizimle görüşmekte istemedi ama bu gün mesaj atmış gelmek istiyorum diye bende gel dedim çok kızgınım çok öfkeliyim ama cokta özledim geldiğinde bu ihanetinin yaptıklarınin hesabını sorayım yoksa hiç birşey olmamış gibi davranayım ne yapayım bilemedim lütfen bana fikirlerinizle yardımci olun
25 yaşında bir kızım var kendimi sizin yerinize koyunca üzüntünüzü de öfkenizi de o kadar iyi anlıyorum ki, her anne evladı için en iyisini ister, kendinden çok daha güzel bir hayat yaşasın ister, zaten tüm amacımızda bu değil mi?
Bunu bir ihanet olarak görmeyin, doğrularıyla yanlışlarıyla da olsa bir seçim yapmış, bu seçimi sizi yıkarak yapmış belki ama sonuçta o genç, o sizin evladınız, tırnağı kırılsa en çok sizin içiniz acır.

Gelince bağrınıza basın, hasretinizi giderin, onu bir dinleyin, tamam kızın ağlayın ama öfkenizi de kontrol edin, zira ne olursa olsun o sizin evladınız.

Son düzenleme:
Ne derdi var bilmiyorsunuz , belki aç bırakılıyor belki her gün şiddet görüyor, belki gönlü kocadan geçti okumak istiyor, eşi sapık çıktı ? belki de sadece barışmak istiyor ... sebebi yok. Hepsi olabilir konuşmadan görüşmeden anlayamazsınız. Kızınız 7 koca da değişse , seri katil de olsa yine de sizin kızınız son nefesinize kadar doğruyu yanlışı izah etmek ve sahip çıkmak zorundasınız. Bu demek değil ki açın kollarınızı , gerekirse yine şartlat koyun ? okul bitmeden suratımı göremezsin diyebilin mesela ? kaçtığına göre kafası az çalışan bir çocuk belli ki. Muhtemelen evlilik hayatınıda yönetemeyecek, yine eğitimine muhtaç kalacak.
Çocuk sahibi olmak çok zor, hani bazen anne olmak istemiyorum diyenler oluyor ya kızıyorlar, bir kadın mutlaka anne olmalı diyorlar, işte o öyle değil, bir kere anne olduysanız mezara girene kadar annesiniz, evlatlar hata yapar aileler o hataları düzeltmeye çalışır, evlatlar yanlış seçim yapar aileler o seçimlerin sonuçlarından en az zarar görmesi için çabalar, hayatınız boyunca hep önce evladım sonra ben dersiniz.

Ben anneyi de anlıyorum, ne emeklerle büyütmüştür, kim bilir neler düşündü kızı için, nasıl bir gelecek planladı ama hayat hep bizim planlarımızı alt üst eden şeyler çıkarıyor karşımıza, sen plan yaptın ama hayat senin planlarına göre dönmüyor diyor, belki kırılıp dökülüyorsunuz ama şunu öğreniyorsunuz can verdiğiniz, gecenizi gündüzünüze kattığınız evladınız bile olsa kimse üzerine hayaller kurmamak gerekiyor çünkü evlatlarında kendi hayalleri var, kendi doğruları yanlışları, kendi seçimleri var.

Siz eğitirsiniz, öğretirsiniz, üstünüze düşenleri yaparsınız, kanatlarınız altında büyütürsünüz, günü geldiğinde kendi kanatlarıyla uçmasına da izin verirsiniz.

Kız belki çok kötü bir seçim yaptı ya da belki çok mutlu ama ailesini geride bırakmanın pişmanlığını yaşıyor, zaten bir evladın annesiyle görüşmesinin altında bir sebep aramaya da gerek yok, yaralıysa yaraları sarmak yine annelerin işi, şart koyabilir tabi ki eğitim hayatı ileride onun kurtarıcısı olacaktır, ayrıca maddi destek beklentisi olursa onu da yerine getirmesin, onun dışında tek yapılacak şey sarılıp arkandayım evladım mesajı vermek.

Maalesef öyle bir acı ki tarifi yok hani ölse mezarına gidersiniz bir şekilde kabullenirsiniz takdiri ilahi dersiniz ama böylesi daha çok acıtıyor
bakiniz burda çok fazka genc anneler var ,ama bir çocuğu ergenlikten sonra erişkin edip birde meslek sahibi etmeye çalişmak ne olduğunu biliyorum.
Benum çocuklarimda büyük.
Kiziniz öyle davranirken çocuk değildi ,cahillik yapmiş olabilir fakat sonuçlari ne olabileceğinide tahmin edebiliyordur.
Arti sizle 2 sene hiç görüşmemiş aramamiş etmemiş,sizi resmen silip atmiş.
Mazeretti ne olursa olsun böyle davranmamasi gerekiyordu .
Ben sizin yerinizde olsam gercekten içimdeki öfkeyi,kirginliği üztüyü bir kusarim .
Öyle bir haşlarim ki bir daha böyle şseylere asla cesaret edemesin .
Şimdi sakin kalip onunla eskisi gibi ilgilenseniz yalanci olacak .
Içinizdeki öfke asla bitmecek .
Birazda kiziniz sizin nazinizi ceksin ..

Ne kadar enteresan.
Annesi de ölse kızın haberi olmayacaktı mesela o neden aramamış?
Hep anne midir dik durması gereken? Hiç bitip tükenemez mi?
Tükenir Koalina, yorulur, bazen isyan eder, kaçıp gitmek ister, analıktan da sorumluluklardan da istifa etmek istiyorum yeter artık da der ama ben kızın aramamasına o kadar takılmadım, ailesini arkasında bırakarak gittiğinden belki korktu çekindi, aramaya cesaret edemedi, anne arayıp sordu mu bilmiyorum ama ben olsam anne olarak önce ben bir adım atardım bakardım kızım dik dik konuşuyor görüşmek istemiyor sen bilirsin evladım, aklın başına gelirse benim nerede olduğumu biliyorsun derdim, genel olarak arayıp sorma konularında ben büyük aranır küçük arayandır gibi şeylere takılmadığımdan belki de bilmiyorum.

Anneler cefakar olmalı, saçını süpürge etmeli de demiyorum, yeri geldiğinde resti de çekeceksin evlat da bir yere kadar, seni çok şımartmışım sıpa da diyeceksin ama ben beklemez arardım.

bakiniz burda çok fazka genc anneler var ,ama bir çocuğu ergenlikten sonra erişkin edip birde meslek sahibi etmeye çalişmak ne olduğunu biliyorum.
Benum çocuklarimda büyük.
Kiziniz öyle davranirken çocuk değildi ,cahillik yapmiş olabilir fakat sonuçlari ne olabileceğinide tahmin edebiliyordur.
Arti sizle 2 sene hiç görüşmemiş aramamiş etmemiş,sizi resmen silip atmiş.
Mazeretti ne olursa olsun böyle davranmamasi gerekiyordu .
Ben sizin yerinizde olsam gercekten içimdeki öfkeyi,kirginliği üztüyü bir kusarim .
Öyle bir haşlarim ki bir daha böyle şseylere asla cesaret edemesin .
Şimdi sakin kalip onunla eskisi gibi ilgilenseniz yalanci olacak .
Içinizdeki öfke asla bitmecek .
Birazda kiziniz sizin nazinizi ceksin ..
hanımefendi anne çocuğa küserse hayatinda birsey değişmez, sagda solda hain evlat der , alir gazını , üstundeki yükü atıp , rahat rahat hayatına devam eder ama çocuk anneye kuserse sahipsiz kalir, onun bunun oyuncağı olur, hayatı mahvolur...bu yüzden annenin çocuğa küsmesi diye birsey yoktur, bunun adi küsmek değil, kötü ebeveynliktir, sorumluluktan kacmaktır, umarim kendi çocuklarinizi da bu düsturla yetiştirmiyorsunuzdur

hanımefendi anne çocuğa küserse hayatinda birsey değişmez, sagda solda hain evlat der , alir gazını , üstundeki yükü atıp , rahat rahat hayatına devam eder ama çocuk anneye kuserse sahipsiz kalir, onun bunun oyuncağı olur, hayatı mahvolur...bu yüzden annenin çocuğa küsmesi diye birsey yoktur, bunun adi küsmek değil, kötü ebeveynliktir, sorumluluktan kacmaktır, umarim kendi çocuklarinizi da bu düsturla yetiştirmiyorsunuzdur
bakiniz çocuk dediğiniz evlenmiş bir yetişkin.
okadar kolaymi bu yaşa getirmiş fedakarliklar yapmiş anneyeyle 2 sene konuşmamak ,aramamak sormamak.
Hadi diyelim hata yapmiş habersiz evlenmekle,bu 2 sene içinde annesinin gönlünü almaya çalişmasi gerekmezmiydi?
Bu bir anne yapsa kizina ,evli kizindan habersiz evlenip sonra hic aramasa ,ne derdiniz?
Işte herkes anne olamiyor ,sadece doğurmak yetmiyor.
Saygi sevgi güven hepimize vardir ister 7 yaşinda olsun ister 70 yaşinda

evet annelik budur zaten
Benim anneliğim böyle değil.
Her an sürekli ölene kadar öğretici ve eğitici aynı zamanda toparlayıcı olamam. Ayrıca çocuklar büyüdükçe de biraz yakalarından düşüp kararlarının sonuçlarını yaşamasını beklerim. Benim annem bu bahsedilen yakadan düşmeyen ve fedakar anne tipiydi, sürekli eli üzerimde olması değil bahsettiğim. Bana hiç alan tanımadı, her tercihimi sorguladı ve inanılmaz bunalttı. Öyle ki sanki hiç bir şeye kendim karar veremezmişim veya saklı gizli bir şeyim olamaz gibiydi. Sonuçta 20 li yaşları geçtiğimde anneme hiç bir derdimi anlatmaz hiç bir sıkıntımı paylaşmaz olmuştum. Çünkü istemesem bile soeunumu arkadan arkadna çözer hallederdi. Hala da öyledir ama neyse ki uzaktayım tabi bunun eksileri de var.
O yüzden hayır annelik bu değil.

bakiniz çocuk dediğiniz evlenmiş bir yetişkin.
okadar kolaymi bu yaşa getirmiş fedakarliklar yapmiş anneyeyle 2 sene konuşmamak ,aramamak sormamak.
Hadi diyelim hata yapmiş habersiz evlenmekle,bu 2 sene içinde annesinin gönlünü almaya çalişmasi gerekmezmiydi?
Bu bir anne yapsa kizina ,evli kizindan habersiz evlenip sonra hic aramasa ,ne derdiniz?
Işte herkes anne olamiyor ,sadece doğurmak yetmiyor.
Saygi sevgi güven hepimize vardir ister 7 yaşinda olsun ister 70 yaşinda
anne çocuk bağını çocuk değil anne kurar, bu iletişim anne tarafından sağlıklı kurulmadiysa saygı sevgi güven üçlüsünde sıķıntı varsa bu kaç yaşında olursa olsun, ne hata yapmış olursa olsun çocuğun değil annenin sorunudur, bu yüzfen evet bir annenin çocuğuna sırtına dönmeye hiçbir koşulda hakkı yoktur çabalaması gereken annedir. Annelik bu yüzden kutsaldır, yoksa doğurmanin ve kusmenin bir kutsaliyeti yoktur

Tükenir Koalina, yorulur, bazen isyan eder, kaçıp gitmek ister, analıktan da sorumluluklardan da istifa etmek istiyorum yeter artık da der ama ben kızın aramamasına o kadar takılmadım, ailesini arkasında bırakarak gittiğinden belki korktu çekindi, aramaya cesaret edemedi, anne arayıp sordu mu bilmiyorum ama ben olsam anne olarak önce ben bir adım atardım bakardım kızım dik dik konuşuyor görüşmek istemiyor sen bilirsin evladım, aklın başına gelirse benim nerede olduğumu biliyorsun derdim, genel olarak arayıp sorma konularında ben büyük aranır küçük arayandır gibi şeylere takılmadığımdan belki de bilmiyorum.

Anneler cefakar olmalı, saçını süpürge etmeli de demiyorum, yeri geldiğinde resti de çekeceksin evlat da bir yere kadar, seni çok şımartmışım sıpa da diyeceksin ama ben beklemez arardım.
Aynen bahsettiğim bu yani bir iki ararsın olmuyorsa anneyim aramalıyım inadı olmamalı bence. Kız da aramayabilir anne de, belki ikisinin de olayları sindirmek içni zaman ihtiyacı vardı. Ayrıca nasıl olduğunu öğrenmek için illa şahsın kendini aramak gerekmiyor, bir şekilde haber alınıyordur muhtemelen.
Anne olarak gerektiğinde geri adım atması da bilinmeli.

Evlat o kadar bıçak sırtı bir konu ki,daha önce de isyankar oğluyla ilgili konu açan bir üyeye ne yazacağımı bilememiştim,şu anda da bilemiyorum.Umarım içinizin en huzura ereceği sekilde sorununuzu çözersiniz.

Benim anneliğim böyle değil.
Her an sürekli ölene kadar öğretici ve eğitici aynı zamanda toparlayıcı olamam. Ayrıca çocuklar büyüdükçe de biraz yakalarından düşüp kararlarının sonuçlarını yaşamasını beklerim. Benim annem bu bahsedilen yakadan düşmeyen ve fedakar anne tipiydi, sürekli eli üzerimde olması değil bahsettiğim. Bana hiç alan tanımadı, her tercihimi sorguladı ve inanılmaz bunalttı. Öyle ki sanki hiç bir şeye kendim karar veremezmişim veya saklı gizli bir şeyim olamaz gibiydi. Sonuçta 20 li yaşları geçtiğimde anneme hiç bir derdimi anlatmaz hiç bir sıkıntımı paylaşmaz olmuştum. Çünkü istemesem bile soeunumu arkadan arkadna çözer hallederdi. Hala da öyledir ama neyse ki uzaktayım tabi bunun eksileri de var.
O yüzden hayır annelik bu değil.
tatlim bitip tükenmek veya dik durmaktan anladıgin bunlarsa zaten sen baştan yanlis anlamışsın anneliği

konu bana çok ilginç geldi....konu sahibinin anlattığına göre sevgiyle, mutlu büyümüs , değer görmüş,eğitimine önem verilmiş bir kız nasıl böyle kendisini değersizleştiren durumlara sokabilir? bildiğim hiç bir profile uymuyor bu hikaye? konu sahibi rica etsem aile yapınız ve ilişkileriniz konusunda biraz daha bilgi verir misiniz? belki bir faydam olur

Yakın çevremde el bebek gül bebek büyümüş, bir dediği iki edilmemiş 16 yaşında bir genç kaçtı. Ailenin en küçük çocuğu olduğu içinde gözüne bakıldığı, kirli çoraplarını bile kaldırmadığı bir aile ortamında büyüdü. Birebir şahitim bunlara, hani dışardan bakan göz olarak algılamayın diye yaziyorum bunu. Lisede öğrenciyken, okuldan kaçtı üstelik. Aile reşit olmadığı için geri aldı, 2 ay sonra tekrar kaçtı. Ama ikinci kaçışı başka birine oldu. Çok olaylar yaşandı, ve aile imzasıyla nikah kıyıldı. Kendi çocukken eğitimi yarım kalmışken üstüne birde anne oldu küçük yaşta.
Ne eşinin ne kendinin düzgün bir eğitimi olmadığı için işleride yok. Eşinin ailesinin maddi durumu kötü. Yine kızın ailesi bakıyor anlıcağınız.
Başka birinde duysam bende kim bilir kız evde ne çilesi vardıda kaçtı derim belki, ama değil yani. Resmen rahatlık battı.

Yakın çevremde el bebek gül bebek büyümüş, bir dediği iki edilmemiş 16 yaşında bir genç kaçtı. Ailenin en küçük çocuğu olduğu içinde gözüne bakıldığı, kirli çoraplarını bile kaldırmadığı bir aile ortamında büyüdü. Birebir şahitim bunlara, hani dışardan bakan göz olarak algılamayın diye yaziyorum bunu. Lisede öğrenciyken, okuldan kaçtı üstelik. Aile reşit olmadığı için geri aldı, 2 ay sonra tekrar kaçtı. Ama ikinci kaçışı başka birine oldu. Çok olaylar yaşandı, ve aile imzasıyla nikah kıyıldı. Kendi çocukken eğitimi yarım kalmışken üstüne birde anne oldu küçük yaşta.
Ne eşinin ne kendinin düzgün bir eğitimi olmadığı için işleride yok. Eşinin ailesinin maddi durumu kötü. Yine kızın ailesi bakıyor anlıcağınız.
Başka birinde duysam bende kim bilir kız evde ne çilesi vardıda kaçtı derim belki, ama değil yani. Resmen rahatlık battı.
kirli coraplarini bile kaldırmadığı bir aile ortamı derken? sağlıksız, sorumluluk verilmeyen, ilgisiz bir aile ortaminda büyumüş yani, gerekeni de yapmış zaten

kirli coraplarini bile kaldırmadığı bir aile ortamı derken? sağlıksız, sorumluluk verilmeyen, ilgisiz bir aile ortaminda büyumüş yani, gerekeni de yapmış zaten

Tam tersi yeterki okusun, hiç bir iş yapmasın, prenses gibi yaşasın, bir dediği iki olmasın denen ortam.

Tam tersi yeterki okusun, hiç bir iş yapmasın, prenses gibi yaşasın, bir dediği iki olmasın denen ortam.
arkadasim hicbir iş yapmasin, bir dediği iki olmasın demek ilgisizliğin belirtisi zaten, anne baba icin iş yapmak zor değildir, çocuga öğretmek zordur, asıl fedakarlik kirli çoraplarini kaldirmak değil, bunu ona ögretebilmektir, her istediğini almak vermek değil, bilinçli tuketimi öğretmektir zor olan...

Kızınıza önce bir sarılın ve bekleyin anlatsin ofkenizde ozleminizde haklisiniz ama ters tepebilir dinleyin ozleminizi giderin sonra neden die sorun bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X