Kızıma nasıl öğreteceğim malına sahip çıkmayı

maviss32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2014
504
316
133
42
Çok üzülüyorum. Beş yaşındaki kızıma ne alırsak alalım, pahalı ucuz ( bu kavramları bilmediğinin farkındayım) güzel çirkin, büyük küçük, lazım yada değil farketmez eşyalarını sürekli bir yerlerde
bırakıyor, unutuyor.
Öyle sinir bozucu ki, tam bir senedir yalvar yakar istediği çizgi film karakteri iki bebeği bayram harçlıklarının üstüne katıp aldım. Iki bebek 140 tl.
Sadece iki gün dayandı ya, akşam yemeğine gittiğimiz yere götürme dedim ama nafile. Çok sevdiği için bir umut unutmaz dedim....sonuç kızım için hiç bir şeyin değeri yokmuş, bu bebekleri de unuttu ya :(
Ona uzun bir süre oyuncak almayacağım da, başka ne yapabilirim? Ne yapsamda eşyalarına değer verse...

Bu arada pahalı ucuz öğrenebilecek yaşta

Pahalı oyuncakları kendi kumbarasında para biriktirip alsın

İstediği şeyler hemen olmasın vs vs

Bizim kural yıl boyunca para biriktirip doğum gününde istediği pahalı oyuncağı parası yeterse almak şeklinde

Bazı şeyler unutulur da önem vermeyi de yavaş yavaş öğrenmeli

Öncelikle kızınızın asıl problemini tespit edin.
Gerçekten unutuyor mu? Yoksa eşyalara karşı hevesini çabuk kaybedip önemsememeye mi başlıyor bir iki günde?
Eğer unutuyorsa, aynı şekilde gün içinde çeşitli başka şeyleri de sık sık unutuyor olmalı, ki acilen bir doktora başvurmanız gerekir.
İlgisini yitiriyor, değer vermiyor ise, neden birkaç saat önce ısrarla yanına almak istemiş olsun? Yani ilgisi siz evden çıkarkenle misafirlikten çıkarken arasında geçen zamanda mı kayboluveriyor? Bu durumda gittiğiniz yerde yaşanan olaylara, karşılaştığı kişilere dikkat edin.
Arada geçen sürede dikkatini bozan bir şey yaşanmış olabilir mi? Büyük bir odaklanamama sorunu olabilir mi?
Bunları iyi tahlil edip sorunu tam olarak anlayınca bir pedagogtan yardım almanızı öneririm.

Ben ağlasa da zırlasa da bebeklik zamanından beri asla evden bişey çıkaramıcağı ( birilerine gösterme amaçlı ) ve asla birinin evinden bişey alamayacağı kuralını bozmuyorum.

Zamanla alışıyorlar. Şimdi küçük olan 21 aylık o bile alıştı.

Birinin evinden almasın da tatile vs giderken de mi götürmüyorsunuz

Ben de 15 aylık ikizlerim ile meşgul Oluyorum genelde. Ki ben zaten bana güvenmesini istemiyorum ki. Yeğenlerim var görüyorum. Eşyalarına gözü gibi bakıyorlar. Benim kızım niye böyle. Genetik mi böyle huylar, biz nerde yanlış yaptık....nasıl öğreteceğim...

Çok üzülüyorum. Beş yaşındaki kızıma ne alırsak alalım, pahalı ucuz ( bu kavramları bilmediğinin farkındayım) güzel çirkin, büyük küçük, lazım yada değil farketmez eşyalarını sürekli bir yerlerde
bırakıyor, unutuyor.
Öyle sinir bozucu ki, tam bir senedir yalvar yakar istediği çizgi film karakteri iki bebeği bayram harçlıklarının üstüne katıp aldım. Iki bebek 140 tl.
Sadece iki gün dayandı ya, akşam yemeğine gittiğimiz yere götürme dedim ama nafile. Çok sevdiği için bir umut unutmaz dedim....sonuç kızım için hiç bir şeyin değeri yokmuş, bu bebekleri de unuttu ya :KK43:
Ona uzun bir süre oyuncak almayacağım da, başka ne yapabilirim? Ne yapsamda eşyalarına değer verse...

O unuturken siz nerede idiniz

Yani evet unutmuş da maddi değeri yüksek eşyaya sizin de sahip çıkmanız gerekmez mi

Ben onları alır ona da göstermezdim

aynen katılıyorum
tamam kızınız unuttu
peki ya siz?
yani zaten kaybetme durumu olan bir çocukta tüm sorumluluğu çocuğa bırakmak...
şu durumda çocuğunuz için iyi bir örnek oluşturamamışsınız maalesef

Vitamin eksikligi olabilr herseyi unutmasi normal degilki

Birinin evinden almasın da tatile vs giderken de mi götürmüyorsunuz
Hayır onda götürüyoruz tabi ki. Tatiller için özel oyuncaklar ayarlıyorum hatta malum onsuz olmuyor :)

Bizim kuzen çevresi biraz geniş ve oyuncağa pek para harcamazlar. Bizimki de ille onlara göstermek onlarla oynamak için götürmek ister.
Karşıdaki çocuğun içi gidiyo öyle olunca bende üzülüyorum. Onun olsun desem kızımın aklı gidiyor. En iyisi kural bi diyorum kimse ağlamıyo alışınca :)

Ben de 15 aylık ikizlerim ile meşgul Oluyorum genelde. Ki ben zaten bana güvenmesini istemiyorum ki. Yeğenlerim var görüyorum. Eşyalarına gözü gibi bakıyorlar. Benim kızım niye böyle. Genetik mi böyle huylar, biz nerde yanlış yaptık....nasıl öğreteceğim...

Ama bence unutmanın altındaki neden aranmalı

Bebekler ve ikizler

Bu durum onlara odaklanmanıza ve kızınızdan uzaklaşmamıza sebep oldu mu

Kızınız da kendini unutulmuş umursanmaz hissediyor mu

Unuttuğunu o fark ediyor mu siz mi fark ediyorsunuz

Örneğin dün unuttuğu be Zaman ortaya çıktı dönüp alma yahut arayıp sonra alırız saklayın deme imkanı yok muydu

bu konuyu kızınızla, güzel bir dille kaç kere konuştunuz?

Öncelikle kızınızın asıl problemini tespit etmenizi öneririm. Gerçekten unutuyor mu? Yoksa eşyalara karşı hevesini çabuk kaybedip önemsememeye mi başlıyor bir iki günde?
Eğer unutuyorsa, aynı şekilde gün içinde çeşitli başka şeyleri de sık sık unutuyor olmalı, ki acilen bir doktora başvurmanız gerekir.
İlgisini yitiriyor, değer vermiyor ise, neden birkaç saat önce ısrarla yanına almak istemiş olsun? Yani ilgisi siz evden çıkarkenle misafirlikten çıkarken arasında geçen zamanda mı kayboluveriyor? Bu durumda gittiğiniz yerde yaşanan olaylara, karşılaştığı kişilere dikkat edin.
Arada geçen sürede dikkatini bozan bir şey yaşanmış olabilir mi? Büyük bir odaklanamama sorunu olabilir mi?
Bunları iyi tahlil edip sorunu tam olarak anlayınca bir pedagogtan yardım almanızı öneririm.

Geçen haftalar da elsa sırt çantasını avm de gezerken sırtından çıkarıp bırakmış bir yerlerde. Ben farkettim ama o hiç yokluğunu farketmedi aramadı bile. Işin garibi üzülmüyor da. Bazen öğretmeni ile konuşmalarını anlatırken sadece kendi söylediğini anlatıyor, öğretmeninin verdiği cevapları bilmiyor. Sanırım yeterince önem vermiyor, bilemiyorum

bir de
kızınız unuttuğunu, kaybettiğini farkedince üzülüyor mu? ağlıyor mu mesela?
yoksa umursamıyor mu?

bırakıyor, unutuyor.
Sadece iki gün dayandı ya, akşam yemeğine gittiğimiz yere götürme dedim ama nafile. Çok sevdiği için bir umut unutmaz dedim....sonuç kızım için hiç bir şeyin değeri yokmuş, bu bebekleri de unuttu ya :KK43:
Aynı ben
29 yaşına geldim hala herşeyimi unuturum
Yada kendi isteğimle veririm başkalarına
Sonra lazım oluyor arıyorum yok :confused:
Doğuştan gelen bir huy heralde :-)

Bu arada pahalı ucuz öğrenebilecek yaşta

Pahalı oyuncakları kendi kumbarasında para biriktirip alsın

İstediği şeyler hemen olmasın vs vs

Bizim kural yıl boyunca para biriktirip doğum gününde istediği pahalı oyuncağı parası yeterse almak şeklinde

Bazı şeyler unutulur da önem vermeyi de yavaş yavaş öğrenmeli
Aslında ben öyle çok oyuncak alan biri değilim. Kızımın tabiri caizse başımın etini yemesi lazım ki, baya direniyorum.düşünün bu bebekleri bir yıldır istiyordu.

Geçen haftalar da elsa sırt çantasını avm de gezerken sırtından çıkarıp bırakmış bir yerlerde. Ben farkettim ama o hiç yokluğunu farketmedi aramadı bile. Işin garibi üzülmüyor da. Bazen öğretmeni ile konuşmalarını anlatırken sadece kendi söylediğini anlatıyor, öğretmeninin verdiği cevapları bilmiyor. Sanırım yeterince önem vermiyor, bilemiyorum
Dinlemiyor mu umursamıyor mu yoksa dikkat problemi mi yaşıyor?
Okulun pedagogu varsa yardım alma imkanınız varmı?

yanlış kıyas yapıyorsunuz
anasınıfı-ilkokul çocukları kendi ilgi alanlarına yönelik şeyleri hatırlıyorlar
öğretmeninin cevaplarını tam hatırlayamaması normal
bizde de aynı durum vardı, bir iki arkadaşla konuşunca hemen hemen tüm çocuklarda aynı durumun olduğunu anladım ben
mesela ileride sınavda çıkan soruları da hatırlamayacak
arkadaşın sana ne dedi diyeceksiniz hatırlamayacak vs vs

Back
X