Kızıma nasıl öğreteceğim malına sahip çıkmayı

Benim yeğeninde aynı şekildi, hafif seviye de disleksi teşhisi kondu. Bizimki uç bit örnek olabilir ama siz yıne de ihmal etmeyin derim :)

Kaç yaşındaydı yeğeniniz? Disleksi zeki çocuklarda görünüyor değil mi
Altı yedi yaşlarındaydı teşhis konduğunda.
Şuan 10 yasında, öyle yazıları farklı yazma okuyamama boyutunda değil ama derslere çok ilgisiz. Hatta başarısız..
Zeki çocuklarda mı görülüyor, hiç bilmiyorum..

Benim kızımda eylülde 5 yaşına girecek. Eşyalarına sahip çıkmayı öğrendi. Oda sever dışarı çıkarken yanına birşeyler almayı ,bende her seferinde yorulursan taşımam ben,çantamada koyamam (bir dönem hep bana taşıttı çünkü yanına alıp alıp)derim,taşıyabileceği büyüklükte birşey alır. Unutmaması için,kendi uyguladığım yöntemi uyguluyorum,onada alıskanlık oldu,o unutursa ben hatırlatıyorum çünkı bir yerden kalkarken muhakkak bakarım sağda solda birşeyimiz kaldı mı diye,park ettim diyelim arabayı otoparka anahtarını kontrol ederim çantama koydum mu diye,yemek yedik hesap ödedim diyelim,giderken önce cüzdanımı,telefonumu ,kredi kartımı kontrol ederim yine aldım mı diye. Ben biraz fazla temkinliyim bu konularda,kızımda bana benzedi. Zaten es kaza minicik dahi birşeyi kaybolsa çok üzüldüğü için,oda dikkatlidir.
Ucuz pahalı oyuncak konusunu anlayabilir artık bence yavaş yavaş. Ben kızıma her istediğini hemen almam,bazen paramız yetmez şu an istersen biriktirelim,yeteri kadar olunca alabiliriz derim ve biriktirir alırız. En son kaskı dizliği kolluğu ile paten seti aldi para biriktirip,gözü gibi bakıyor. Sizde biriktirme işini deneyin. Zamana yayın,beklemeyi,sabretmeyi öğrenince malı inanın daha değerli olacaktır. Birde uyarın evden çıkmadan"o oyuncağı alıyorsun ama senin sorumluluğunda,ben taşımayacağım,kaybedersen yenisinide alamam diye belirtin muhakkak.

Süreki konuşun , parayı nasıl kazandığınızı anlatın.anlayabilecek yaşta. Ama bazı davranışlarda genetiktir zor değişir. siz de unutkan birisiniz galiba.

Back
X