kızıma otizm tanısı kondu

Bir annenin karşılaşabileceği en zor durumlardan biri; ancak eğer sen bu zamanları üzülerek geçirirsen asıl o zaman çocuğuna destek olamazsın. Senin hayata karşı bu noktada sert durman gerek. Daha önce gazetelerde buna benzer haberler okumuştum. Erken yaşta verilen eğitimle çocukların kendi ihtiyaçlarını rahatça karşılayabildiğini ve muhtaçlık hissetmediklerini biliyorum. Sen ona hasta ya da eksik muamelesi yapmazsan ve onu teşvik edersen işin kolaylaşabilir.

Daha büyük bir il fikri çok iyi olur. İnşallah üstesinden gelirsin, Allah yardımcın olsun.

Cok uzuldum gerçekten kardesımı var bır tanede? kac yasında cocuklarınız?
nasıl anladınız cok kucuk daha demıssınız

ALLAH yradımcınız olsun bir anne için nekadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum rabbim şifalığını versin inşallah

aynennn aynennnnn bende öyle düşünüyorummmm Rabbim bol bol sabırlar versiiiin meger ne güçlü bir anneymissiniz Rabbim size bu imtihanı verdi degilmii? Kurban oldugum Allahııımınn bildigi var herşeyde bildigi var inanın bana

özel eğitim dersimizde uzunca işlediğimizden biliyorum..
korkmakta haklısınız belki ama kabullenmek en önemli aşama..
bu korkunuz da bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadığınız için ama araştırdıkça ve daha başka otizmli çocuğa sahip aileleri gördükçe bence içiniz rahat edecek çünkü otizm eğitilebilir bir durum yani ailesi mesleği arkadaşları olabilir duruma getirebilirsiniz eğitimle kendi kendine yeten birey olmasını sağlayabilirsiniz..

çocuğunuz için iyi bir yere tayin isteme şansınız varmış bu güzel bir haber bence inşallah da olur..

otizme farklı bir yetenek olarak bakmanızı tavsiye ediyorum, çünkü bir otizmli çocuğun yüzme şampiyonu olduğunu geçen aylarda haberlere yansımıştı, sadece yüzme değil masa tenisi gibi sporlarda da başarılı otizmli çocuklar var yani öyle korktuğunuz gibi hayattan soyutlanmıyorlar sadece biraz daha fazla ilgi ve sabır istiyor..
Allah yardımcınız olsun

Çok çok üzüldüm.. Allah szinde eşinizde yardımcısı olsun.. Keşke bir bilgim olsa hastalık konusunda ve sizinle paylaşabilsem..

bu arada diğer konunuzu okudum çocuğunuza bir doktorun otizmle alakası yok dediğini yazmışsınız, size okadar yorum yaptıktan sonra şüpheye düştüm:26: acaba kesin tanı mı otizmli olduğu?

Son düzenleme:
bu konuda bi bilgim yok ne yazıkki...
allah yardım etsin herşeyden önce sana ve eşine...
sabırla ve sevgiyle üstesinden geleceğinizden eminim...
üzülmeniz çok normal ama kabul etmeye çalışın ki dahada zorlaşmasın...

ALLAH yardimciniz olsun,ama bence bu kadar caresiz hissetmeyin,esimin bi tanidiginin arkadasinin oglu 3 yasinda ve otizmli,ama bu cocukla o kadar siki calisiyorlar ki,haftada 3 kez kursa gidiyor,3 kez de eve ogretmen geliyor,daha konusamasa bile bu cocuk o kadar degisildi ki ben inanamadim,ben de cocugumu ayni kursa goturuyordum,cocuk onceleri herseyi yerler dokuyordu,oturmuyordu,kalem tutamiyordu,ama yilin sonlarinda artik degil harfleri bilmek,hangi harfden sonra hangiisnin gelecegini bile biliyordu,yani asssllaa umutsuzluga kapilmayin,bi silkelenin once,bi toparlaninm,var artik boyle bisey,bu bir gercek artik yapmaniz gereken bu gercegi kabullemek ve olabilecek en iy egitmek olarak cocugunuza yardim etmek,INANIRSANIZ BASARIRSINIZ,INANIRSANIZ........

bu arada diğer konunuzu okudum çocuğunuza bir doktorun otizmle alakası yok dediğini yazmışsınız, size okadar yorum yaptıktan sonra şüpheye düştüm:26: acaba kesin tanı mı otizmli olduğu?

bulunduğumuz ilde ki dr söylemişti yok diye

ama ondan sonra başka ile götürdüm araştırma hast.ne
orda ki uzman dr dan die hiç acımadan otistik dedi

yanılıyodur inşallah hala inanamıyorum ki

bu konuda ailelerin en çok zorlandığı aşama kabullenmek oluyor, ve bu aşama ne kadar çabuk atlatılırsa o kadar faydalı oluyor
siz zor kısmı başarmışsınız, şimdi bilinçli olun araştırın, çocugunuz için imkanlar üretin ve başarın
herkes söylemiş ben de tekrar edeyim otizm bir eksiklik değildir, erken tanı, gerekli ilgi ve özen onları normal bir birey haline getiryo unutmayın
sadece sabredeceksiniz, üzerinde yoğunlaşacaksınız

Allah yardımcınız olsun

kabullenmek... keşke söylendiği gibi kolay olsa

ne hayallerim vardı

dr olmasını hayal ediyodum hep

oooooooooooofffffff

allahım sen yardım et

ilde ki bütün kreşlerle görüşücem

bi kreş bulup meleğimi haftede bi kaç günde olsa götürücem gerekirse başında beklerim

kabul ederler mi acaba

Oncelıkle gecmıs olsun. Yanlış bılgılendırmek asla ıstemem ama hastalığınız caresız degıl. Komsumuzun oğlu var otızm hastası. Oda konuşmuyordu. Ve aıle normal karsılıyıordu takı ondan sonra dogan bebek buyuyup onu her anlamda gectıgınde doktora goturmusler yaklaşık 4,5 yaslarında ıken. Ozaman anlaşıldı otızm olduğu. Ama özel rehabılıtasyon okuluna gıdıyor ve durumu gayet ıyı. Suan gayette ıyı konusabılıyor. Evet hala normal çocuk gıbı degıl ama yınede baya kat edilecek yolları astılar. Suan sanırım 9-10 yaslarında..özel ilgi şart. Allahım şifasını verır ve tez zamanda ıyılesır umarım.

Bu arada Aile suan otızım olan bebeklerı ozamanlar 8 aylık olduğu ıcın ikinci bebeği aldırmak için cok ugrasmıstı ama Allah bırseyı verıyorsa boşuna vermıyor. Doktoru tamamen duygusal olarak kürtajı ıstemedı , aıle vicdanına yenık dustu ve ıkıncı bebegı aldırmadı. Şimdi ise hastalığı oğrenmelırınde olduğu katkı kadar ıyıleşmesındede en buyuk katkıyı kardesı sağlıyor. Herseyden once En buyuk ve en değerli arkadaşı.

Allah yardımcınız olsun.Benimde kızım 21 aylık...Allah sağlık versin yavrularımıza...Çok üzüldüm...

Bir doktor otizm yok demiş diğeri var demiş.Bence bir 3, doktora daha gidin.Veya bu konuda uzman olan birilerinden yardım alın...Siz otizm li olduğunu hissederek mi gittiniz doktora...??

Otizmin farklı çeşitleri var sanırım...
Sosyal hayatı çok iyi giden, kendisini oldukça geliştiren insanlar var..
Umutsuz olmayın ve ilginizi yavrularınıza yöneltin...
Allah yardımcınız olsun...

21 ay henuz cok kucuk degılmı. Yanı her cocuk o yaslarda konusacak dıye bırsey yokkı. Hırcınlıga gelıncede 2 yas sendromuda yasıyor olabılır. Bence buyuk bır ılde ıyı bır doktora tekrar goster. İnşallah kuzun hasta değildir.

aynen kızımda 21 aylık oda hırçınlaşmaya başladı.Konuşma konusuna geşlince kimi bebek erken kimisi geç konuşur.Seslendiğinizde falan tepki vermiyor mu hiç???

burda ki yani bulunduğumuz ilde gittiğimiz dr da söylemişti
kardeşinin oması hem dezavantaj hem avantaj die
kardeşi konuştuğunda onu taklit edecek ve konuşucak dedi

şükürler olsun rabbim kızımı yalnız bırakmadı ve kardeş verdi

oturduğum binada ki komşularımın da kızımla yaşıt çocukları var

aramızda gayet iyiydi
dr a gideli kaç kez gidip rica ettiğim halda ne geldile ne beni davet etttiler
halbuki gidip komşularıma rica ettim
müsait olunca sen gel ben geliiim dedim
ama kimin umrunda ki
her ateş kendi ocağında sönermiş...

başka zaman gece gündüz bana gelen kadın o günden beri yok
gittiğim zamanda evde olduğu halda kapıyı açmıyor bana

yani şimdiden komşularım kızıma vebalı gibi bakmaya başladı

ne diyim ki
hangimizin yarın ne olucaanın garantisi var
buraya yazıyorum çünkü çok zoruma gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…