kızıma otizm tanısı kondu

evet biz özel çocuk anneleri seçilmiş anneleriz bizler meleklerin anneleriyiz hep bunu düşünürüm kızıma baktıkça allah ben bunu kaldıramayack olsam vermezdi derim

Çocuğunuz kaç yaşında ?

Ailemde birine konuldu bu teşhis. 3 yaşında şuan. İlla ki araştırmışsınızdır ama söyleyeyim. Eskişehir bu konuda tektir. Onlar da oraya taşındı. Orada bir okulda. Ek olarak evde özel hoca ders veriyor. En son 3 ay önce görmüştüm, dün yanlarındaydım. Şok oldumm. Çocuk bir sürü kelime öğrenmiş ve göz temasını çok güzel kurmaya başlamış.

gözümün yaşı daha yeni kurumuştu
yazınızı okuyunca doldu yine gözlerim
sakin olmaya çalışıyorum ama sadece çalışıyorum
olmuyor olmuyor
içimden çığlık çığlık bağırmak geliyo

çok üzüldüm söylicek bişey bulamıyorum otizmli çocuğu olan herkese Allah yardım etsin bakımları çok zor ama inanın çoğu çok akıllı çocuklar oluyo

inanın sizi üzmek istemedim..ilk msjımı okudunuz mu? orada neler yapabileceğinizi anlattım aslında..çaresiz değilsiniz bunu bilin lütfen.şimdi kötü hissediyrsunuz bu çok normal.

benimde 40 tane özel çocuğum var,sizi anlıyorum inanın.

ömür boyu saf bi sevgi yumağı olacak demek ki meleğin, şu an durum korkunç gibi görünüyo haklısında, ama bu durumun sana neler öğreteceğini neler kazandıracağını düşünüceksin bigün, benzer annelerle konuşmak görüşmek seni rahatlatıcak dilerim ki hemen tayininiz çıksın

Tinemisim tanı kesin mi? nerede kondu bu tanı? test mi yaptılar?

hatırlıyorum başka doktorlar da otistik değil demişlerdi..

tanı yanlış olabilir mi acaba? şüphelendim şimdi.

ben henüz annelik duygusunu yaşamadım ama okuyunca inanın çok üzüldüm siz çok özel bir annesiniz ve size ihtiyacı olan bir meleğiniz var onun için birazcıkta olsa toparlanın kolay değil ama rabbim bizim taşıyamıyacağımız yükü vermezmiş eli öpülesi güzel anne Rabbim yardımcın olsun

ben özel eğitimciyim..otizmli çocuklarla tecrübem yok fakat şunu söyleyebilirim ki otizmli çocuklar çok çok özel çocuklar.en etkili tedavi eğitim onun için mümkün olduğunca erken başlanmalı ve özel eğitim almalı.
sizle ailesi olarak kabullenemeyecek konduramayacaksınız bir süre belki fakat otizmliler iyi bir eğitimle meslek sahibi de olabilirler hayatlarını da sürdürebilirler.zamanla araştırdıkça siz de öğreneceksinizdir.
'Temple Grandin' filmini izlemenizi tavsiye ediyorum.yaşanmış gerçek bir hayat öyküsüdür.yüksek işlevli otizmli bir kadının profesörlüğe uzanan hayat hikayesini anlatıyor.

kadesanın da söylediği gibi siz gerçekten seçilmiş, özel bir çocuk için var olan çok özel bir annesiniz...

Son düzenleme:
zor bir durum ama güçlü olup çocuğunuzu hayata hazırlamanız gerek..özel eğitim desteği ile bunu başaranlar var..umutsuz olmayın..özel bir çocuğunuz var.sizde özel bir annesiniz..

çok zor bir durum..

ama ne olur kendinizi toparlayın, kızınız belki de diğer çocukları geçecek...

çünkü odaklanma kabiliyetleri vs. daha iyi olabiliyormuş...

bir çok başarılı eğitimhikayesi okumuştum...

tohum vakfı diye bir vakıf var, belki daha birçokları vardır...

allah yar ve yardımcınız olsun...

umarım kızınız ve aileniz çok ama çok mutlu olursunuz...

insallah yaniliyodur doktorun arkadasim zor bi durum, Allah sifa versin yardimciniz olsun:-( bu arada ne gibi belirtiler vardiki suphelenip goturdunuz doktora cunki daha cok kucuk yavrucak ?

sizinkiyle aynı yaşta kızım var benm de(geçenki konunuzdan hatırlıyorum 21aylık demiştiniz)
düşününce insan çok çaresiz kalıyo
rabbim sizlere sabır versin sanırım tek ihtiyacınız bu

merhaba tinemisim;
durumuna çok üzüldüm ama umutsuz değil.
erken yaşta olması ve bilinçli bir anneye sahip olması onun için büyük şans.

benimde otizm tanısı ile gelen çok öğrencim var.
eğitimle çok yol alan öğrenci var.
umudunu kaybetme sakın

Merhaba öncelikle hissettiklerinizi cok iyi anlıyorum
Otizm konusunda ünivdeyken bir projede çalışmıstım, bildiklerimi anlatırsam belki faydası olur. Öncelikle otizmli cocuklarda yogun bir utanma duygusu hakim.Eşyayı kişiselleştiriyorlar tepki göstermemeleri ondan. Olabildigince normal davranmak ısrarcı olmamak akıcı olmak göz temasında ısrar etmemek gerekiyor. Bazı oyunlar ögretmişlerdi tam ayrıntılarını hatırlamıyorum ama nette bulabilirsiniz..

Cnm Rabbim yar ve yardımcın olsun. Bugün tv de gördüm yabancı isveç bir kadının oğu otistikmiş ve türkiyede sapancıda beden eğitim öğretmenlerinin oluşturduğu bir otistik eğitimi için programa almışlar.Çocuğa hep spor yaptırmışlar ve müzik dinletmişler bu sayede 6 ayda bayağı ilerleme kaydetmiş bisiklet sürmeyi bile öğrenmiş.Ülkewsine döndükten sonra gerilemeye başlamış anneside okula bir koşu bandı almış.O şekilde sporla atlatmaya çalışıyorlarmış.

sizi çook iyi anlıyorum
neden mi?
çünkü benim iki engell
çocuğum var
şu anda bir panik yaşıyorsun ne yapacagını bilmiyorsun
kimsenin sana fayda veremeyeceğini düşünüyorsun
tam anlamıyla çaresizlik yaşıyorsun
ama inan ki bu durum böyle surmuyor
zamanla sen de çocuklarınla gülüyor oynuyor gezmelere gidiyorsun
yeniden hayata dönüyorsun.... çünkü hayat devam ediyor
sen iyi oldukça çocukların da iyi oluyor...
ben bunları yaşarken çevremde aynı dertten muzdarip hiç kimseyi bulamamıştım
o yuzden ileriyi göremiyordum..mutlaka bir rehabilitasyon merkezine başvurun
yakın bir ilde bile olsa ayda bir gidin size yol gösterirler.
otizm de en faydalı yöntem bence diyet ve duyu bütünlemesi
diyet için cerrahpaşa tıp fak. AHMET AYDIN hocayla görüşmenizi tavsiye ederim
çeşitli vitaminler de tavsiye eder... BESLENME BÜLTENİ hocanın sitesi bir göz atın lütfen...

tohum vakfını arayıp yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.. çocuğunuza masaj yapın...
kreşe mutlaka gönderin..yarım saat bir saat yavaş yavaş artırın sizde bekleyebilirsiniz...
bol bol dışarı cıkarı cıkarın otızmli çocukların ailelerinin yazıştığı bir grup vardı hala devam ediyor mu bilmıyorum
ABA TURKCE OTIZM yahoo adresi almak gerekli...

UMARIM TEŞHİS YANLIŞTIR BU OTİZM DE ÇOK DUYDUĞUMUZ BİRŞEY YADA KIZINIZ HIZLA DÜZELİR BUNA DA COK TANIK OLDUM
iyi haberlerinizi beklıyorum

öncelikle yaşadıklarınızı anlıyorum... Allahım yardımcınız olsun, evet kolay değil ama hayatın sonu da değil...
koşulsuz sevdiğiniz yavrunuza, koşulsuz sevginizi göstermenin zamanı....

iki sene mi zihin engelli çocuklarla çalışarak geçirdim... ben onlara öğretmenlik yaparken aslında onların da bana çok şey öğrettiklerini gördüm...

ilk başta böyle tepki vermeniz, durumu kabullenememeniz çok normal.. ağlayacaksınız, sorgulayacaksınız evet ama kendinizi asla hayattan soyutlayacak kadar olmasın bu tepkiler...
sevgiyle ve eğitimle üstesinden gelinebilecek bir durum... buna inanın...

üzüntülerinizi endişelerinizi anlıyorum işe az öncede yazdığım gibi kendinizi ve çocuğunuzu hayattan soyutlamayarak başlayın..
normal yaşantınıza devam edin...
ve yavrunuzun özel eğitim almasına mutlaka olanak tanıyın...
inanın sizde çocuğunuzla çok şey öğreneceksiniz hayata dair...

çok emek istiyor evet ama verdiğiniz emekleri öyle güzel alacaksınız ki şüpheniz olmasın...
sadece çocuğunuza fırsatlar yaratın...

sizin durumunuzu yaşayan annelerle iletişim halinde olun...
çocuğunuzu yaşıtlarından ayırmayın..

şu an yaşadığınız ilde imkanlar olmadığını yazmışsınız, bir süre evde bakacağınızı... tanımaya çalışın bol bol gözlem yapın ve bu konu hakkında kitaplar okuyun. aynı durumu yaşayan ailelerden ve konu hakkında uzmanlardan yardım isteyin...

çocuğunuza sabırla yaklaşın ve üzüntünüzü çok fazla yansıtmayın..

Allahım yakın zamanda toparlanıp güzel günlere dönmenizi nasip etsin...

meleğinizin gerçekten de bir melek olduğunu unutmayın

yardımım olur mu bilmem ama her zaman sizi dinlerim..... özel çocukların gerçekten bende çok ayrı bir yeri vardır.....
hayatını onlara adamış,
onların birazcık bile olsa gelişim göstermesine yardımcı olmaya çalışan
tüm çabası sadece günün birinde yeniden öyle güzel çocuklara öğretmen olabilmek olan
ben, sizi sevgiyle öpüyorum...ve tekrar belirtiyorum

meleğiniz gerçekten de bir melek ....

rabbim sana sabır minik meleğinede şifa versin malesef toplumumuzda böyle cahil insanlar var ben uzun süre tedavi gördükten sonra oğlum oldu tedavi gördüğümü bilen bı arkadaş oğluma rotavirüsü yaptırmak için hastaneye gittiğim bir günde beni aradı bende hastanede oldumu oğluma rotavirüsü aşısı yaptırıcamızı söledım oda nasıl bi aşı dedi özel aşılar varya zehirli ishale karşı hanı o aşı işte dedim onunda çocuğu var böyle sölersem anlar dıye özel demiştim aşı kartındada öyle yazıyor zaten neyse bana sadece seninkinemi yapılıyor bu aşı dedi bende yoo nıye sadece benımkıne yapılsınki dedım hanı senınkı tedavıyle olduya ondan dedı okadar cnm yandıki o söze cahilce söylenmiş hattapatavatsızca söylenmiş bi söz ama çok üzülmüştüm sende böyle durumlarla karşılaşınca hiç üstünde durma geç bunlar cahil insanların yaptığı şeyler çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…