kızıma otizm tanısı kondu

evet kabullenmek çok zor insan isyan etmek istiyor neden ben demek istiyor ben ne günah işledim demek istiyor vede diyorda ama yaplacak başka bişey yok hepimizin hayalleri vardı hamile kaldığımı ilk öğrendiğim gün uyuyamaıştım hayal kurmaktan ve sonrasında devam etti bense otizmin ne olduğunu bilmeden çğrendim kızımın hastalığını ilaç vericekler düzelecek sandım taki gerçeği okuyuncaya kadar sizin eşiniz destekçi şükredin ve bi tane daha yavrunuz var onlar için ayakta durmanız lazım benim eşim otizmli diye beni suçladı ve bşzş bırakıp gitti destekçilerim var çok şükür annem babam hep yanımda ama eş farklı oluyor derdini veren allahım sabrınıda veriyor sakin olun lütfen

benim akrabalarım benden uzaklaştı evimize kimse gelmedi gitmedi neler yaşadık neler gördük hepsi geçicek merak etmeyin üzülmeyinde allah biliyor görüyor

evet hiç konuşmuyo,biz onla konuştuğumuzda hiç tepki vermiyo bende nette araştırdım
otizm belirtisi dedi
burda 3 dr a gittim
burdaki dr lar otizm diğil ama bi sıkıntı var ki bu kadar tepkisiz demişlerdi
çünkü biz ne yaparsak yapalım biz yokmuşuz gibi davranıyo

benim akrabalarım benden uzaklaştı evimize kimse gelmedi gitmedi neler yaşadık neler gördük hepsi geçicek merak etmeyin üzülmeyinde allah biliyor görüyor

isterse gelmesin kimse
ben kızıma her sarıldığımda rabbime şükrediyorum onu bana verdi diye
uzaklaşanlar demek ki zaten hiç yakın olmamışlar

isterse gelmesin kimse
ben kızıma her sarıldığımda rabbime şükrediyorum onu bana verdi diye
uzaklaşanlar demek ki zaten hiç yakın olmamışlar

aynen öyle siz dik durduğunuz sürece hiç bişey olmaz hiç merak etmeyin şimdi kızımsız kimse bişey yapmıyor biz hiç yılmadık toplumdan asla soyutlamadık biz nereye kızım oraya belki yeri geldi çok üzüldük gördüğümüz tepkilerden ama asla yılmadık evimize gelmeyenler şimdi yoruluyosunuz ceydaya biz bakalım diyolar

Allah yardimciniz olsun...kizinizada acil sifa versin...evlatlarimizi saglik sihhatla buyutmemizi nasip etsin...boyle cocuklara erken teshis erken tedavi cok onemli...erken dogru tedaviyle asilamayacak birsey yok...ben yurt disinda yasiyorum burada rahatsizligi olan cicuklarla cok ilgileniyorlar...bir tanidigim vardi oglu hic yuruyemiyordu konusmuyor beyni birseyi algilaniyordu...sabahlari ana okuluna ogleden sonra randevularina gidiyor inanirmisiniz net olmasa bile cocuk yanliz yuruyor...girunce cok sevindim...aldigi egitim cok inemli...ne yapin edin egitimini tedavisini alsin insss insss bu zor sureci biran evvel atlatirsiniz....rabbim kimsenin basina vermesin cocuklarimizi korusun....

Sizi eski konunuzdan hatırladım arkadaşım öncelikle geçmiş olsun rabbim şifasını verir inş komşularınızı hiç kafaya takmayın siz kızınızla ilgilenin otizimli bir çok çocuk güzel egitimlerle çok başarılı oluyorlar özellikle spor ve müzik sayesinde nettente araştırabilirsiniz

Aman canlari cehenneme...varsin kimse gelip gitmesin sormasinda...hatta gelmemeleri daha isabet olmus hergun can sikmaktansa...gercek dost dedigin zor gununuzde yardimci olandir yoksa herkes es dost akraba...boylelikle daha iyi tanimis oldunuz....dostunuzu dusmaninizi....

daha çok küçük demişsiniz. Erken tedavi ile %60-70 iyleşme gösteriyormuş otizim. çok üzümldüm umarım Herşey yoluna girer derdini veren allah dermanınıda verir inşallah.

Kızınız kaç yaşında, sanırım daha küçük, erken teşhis edildiği için kızınız çok yol katedecek...

otizm hakkında pek bir bilgim yok canım ama bende anneyim seni çok iyi anlıyorum
çocuğun için güçlü ol herkes özel eğitimden bahsetmiş size çok iş düşüyor ama üstesinden gelirsiniz
çocuğuna acil şifa diliyorum canım

sadece sizin yazınızı okudum belki 6 sayfa boyunca yazılmıştır ama otizmin tek tedavisi ilgi ve eğitimdir..bu şekilde çocuklar gelişim kaydeder.özel eğitim okulunda psikolojik danşmanın ve elimden geldiğince yardımcı olmak isterim size..

devlete bağlı ilkokulların otistik çocuklar için sınıfları var,sizin oturduğunuz ilde de bu sınıflardan olabilir.orada eğitim alabilir.sonra eğitim uygulama okuları var yine devlete bağlı oralara yönlendirilebilir..rehabilitasyon merkezleri de var..OÇEM'ler var..yani eğitim olanakları fazla.

ayrıca devletten eğitim alabilmesi için RAM'dan rapor çıkartmanız lazım..eğitsel tanılaması gerekebilir.

arkadaşlar sormuş ancak otizmin nedenleri hala bilinmiyor..

Son düzenleme:
bizim okulda bir öğretmen arkadaşımızın oğlu da otizimliydi. özel eğitim sınıfındaydı.8 yaşlarında falan biraz biraz konuşmaya başlamıştı.
ama her otizmli aynı olmuyor. kimin ki hafif kiminin ki daha ağır oluyor. hatta bazıları dahi bile çıkabiliyor. başka otizmli çocuklarla karşılaştırmak doğru olmaz belki de.
eğitime ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi.
Allah şifa verir inşallah

ve bir anne olarak biliyorum çok zor ama lütfen elinizden geldiğince sakin olmaya çalışın..güçlü durmak zorundasınz..çünkü çocuğunuzun buna ihityacı var.inanın eğitim ve sevgiyle herşey iyi olacak.sadece biraz sabır göstermeniz gerekecek.hep söylüyorum her anne çocuk büyütür ama seçilmiş anneler bir melek büyütebilir...siz seçilmiş özel bir annesiniz ve yavrunuz da çok özel bir çocuk..

iki gün önce tv de izledim uzmanın dediğine göre 4 yaşından önce farkedilirse tedavi daha kolay olup daha iyi sonuçlar alınabiliyomuş. hatta bi çocuk gösterdiler sanırım 2 yaşında farkedilmiş ve şu an 8 yaşında 1.sınıfa başlamış.maşallah çocuk süperdi inanamadım tamamen iyileşmiş. inşallah siz de en kısa sürede en hayırlı şekilde bu günleri atlatacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…