Doğuma Hazırlık Kızıma seçeceğim isme yorum lütfen..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

KARPAKS

Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2012
10
0
16
Isparta
Ilk kızımın adı şeyma..şimdi bir kızım daha olacak babası süveyda olsun istiyor..ben anlamı konusunda tereddütteydim internette hep aynı şey yazıyor..iyice araştırınca anladım anlamını..sizce nasıl..çocuk zorlanır mı ağır gelir mi ne dersiniz??şimdiiden teşekkürler arkadaşlar.normalde internette kalpteki günah falan yazıyor ama asıl anlamı şöyle...

Süveyda:bir insan karşısındaki kişiye samimi olarak bir sevgi duyuyorsa ilk aşk zerreciği karşıdaki kişinin kalbine düşer.zerre diye adlandırdığımız şeyin düştüğü yerede süveyda denir.günahı çok farklı bişeydir
orası aynı bir suya mürekkep damlatılmış gibi büyür büyür ve büyür.aşk la büyür.eğer zamanla aşk ın samimiyeti azalırsa karşıdakinin süveydası küçülmeye başlar buda her sevginin adaletini anlatır.yani kimse kimseyi ondan daha çok sevemez.
Kara sevdada bundan gelir mecnun körlüğü kalbini kaplayan kara bir süveydadan ibaret olarak anlatılır.
Yusuf ile züleyha da züleyhanın öyle bir süveyda kaplamıştırki kalbini derki gece olunca yusuf um uyudu,güneş açındada derki yusufum uyandı.dünyayla herşeyle yaşamaktır süveyda
allah diyorki biz inkar edenlerin kalplerine öyle kapattık ki sevgileri yoktur.gerçek sevgi gerçek olandır..dünyadaki kabe gibi düşünmek lazım karadır ama merkezidir dünyanın..divan edebiyatında aşkın kalpte tecelli ettiği yer demektir..

bence zor bir isim hoş deil.oan uyumlu daha güzel isimler düşünebilirsiniz.alara,sena,mina,berra,alya,ela,yüsra,nevra,olabilir

Söylenişi sanki zor gibi ilki Şeyma ise ikinci Şevval olsun

Süveyda fena degil.

Seyma dini bir isim, ikinci kiziniza da dini bir isim yakisir bence. Esra veya Züleyha gibi

Esra: Esra gecesi miraç gecesin’in ilk kademesidir, yani Hz. Muhammed’in Mekke’den Mescid-i Aksa’ya gitmesi
Züleyha: Hz. Yusuf'un hanımı, güzelliğiyle ünlenmiştir

öncelikle hayırlı olsun. isim konusunda bence uyumlu olmasından ziyade ismin anlamı ve kullanımı daha önemli. uyumlu olsun diye sınır çizmektense içinize sinecek hoş bir isim koyulabilir. çok güzel kız isimleri var.

kızımın ismi ASAYRA arapçadır.anlamı; hayat veren demektr.sanırm türkiye de tek bugüne dek ben dahil kimse duymamış...

bence de isim güzel değil..
ama SÜEDA koyabilirsin çok güzel bir isim bence
Süeda ismi mutlu, mes’ud, bahtiyar insanlar anlamına gelir.

yorumlar için tşk ederim Bnimde içime pek sinmiyor bu isim nedense..Nevra nasıl peki bunuda eşim istemiyor..off

eşin istiyor işte bişey diyemiyorum o yüzden begeniyorsa senin içine sinesede koyun derim sonucta sende istediğini koyacaksın canım babalık işte... :)

benim eşimde elvin istiyordu ama ben rüyamda inci gördüm kızımın ismini inci olucak bi ismi 2 isim sünnet oldugundan ben elvin inci uyumsuz diye zeynep inci önerdim oda cok begendi zeynep kalıcı sevimli hos isim..

babasının kıymetlisi demek peygamberimizin kızı
bizimki babasının inci tanesi olur inş. hayırlısıyla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…