• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizimdaki isim problemi!!

Orkide82

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
444
85
318
Almanya
Merhaba Arkadaslar,
Akil danismaya geldim yine sizlere fikirlerinize ihtiyacim var ve önemli benim icin.

1 Yasinda bir kizim var adini Özlem koyduk cünkü 5 sene özlemini cektik olmadigi icin hatta hic olmama ihtimali vardi herneyse...

Sorunmu degilmi bilmiyorum ama rahatsizim bu konuda...Hamileyken annem kizimin adi Rumeysa olsun istedi baya baya..bende hayir ben baska düsünüyorum ama Göbek adi olabilir dedim..Annem kabul etmedi Dogdugu gün Ebe adi ne sordunda Özlem dedigimde bozuldu hanj Rumeysa koyuyordun dedi...hadi ilk torun gönlü kirilmasin diye nufusa iki isimli kaydettirdim Özlem Rumeysa. Annem inanmayip hatta dogum belgesini görmek istedi.Gösterdimde!

Gel zaman git zaman cocugun adi sirf Rumeysa aniliyor ailem tarafindan.Tüm etraf akraba hepsine öyle tanitiliyor. Ben kizdim bu cocugun ilk adi Özlem diye okulda arkdaslari hep o ismi bilicek Rumeysa anca makam yerlerinde gecicek dedim. Yapma bari iki ismini veya arada öbür adinida söyle cocugun piskolojisi bozulmasin dedim.Ama yok sen onu söyle ben Rumeysa dicem.
Esim buna tabiiki cok cok tepkili ama benim yüzümden bisey demiyor.
Ben annemlere gidince bende Rumeysa diyorum cocuk sasirmasin diye hemde saygimdan onlar öyle diyor diye..eve gelince yine Özlem diyorum.Ama onlar öyle yapmiyor.

Gecen annem biriyle konusurken duyorum iki ismi var ben ama Rumeysa diyorum ben koydum adini cünkü diyor..beklerdimki kizim beni kirmadi koydu bende ismi sevdigim icin öyle diyorum falan.Resmen ego.

Sizce napmaliyim ne sekil bi tutum sergilemeliyim veya hangisi dogru hangisi yanlis?

kasti yapıyor evet sende özlem de sürekli bozulur sa bozulsun aranız aman ekmegi suyu kaynana mi veriyor sanki.

Büyüyünce özlem der zaten sanmıyorum ki rümeysayı kullansın ;)
Benimde 2 ismim var ama nerdeyse kimse ilk adımı bilmez ben ikinci adımı seviyorum ve herkes onu biliyor annenizin yaptığı çok ayıp ben olsam hep özlem derim ego savaşıysa ego savaşı :KK51:

buarada öz annen mi kaynananmi fransız kaldım orda :) iki türlü de altta kalmana gerek yok sen kendi yuvanın annesisin kimse karışmaz.

Büyüyünce özlem der zaten sanmıyorum ki rümeysayı kullansın :KK66:
Benimde 2 ismim var ama nerdeyse kimse ilk adımı bilmez ben ikinci adımı seviyorum ve herkes onu biliyor annenizin yaptığı çok ayıp ben olsam hep özlem derim ego savaşıysa ego savaşı :KK51:

Ben kizimi düsünüyorum asil hani oraya gidince farkli evinde farkli isimler...

Öz annem canim..kayinvalidem hayatta karismaz

canım kıza özlem Adinda kolye yada bileklik tak ilerde o ismini çok sever merak etme hem hatırası varmış ozlemissiniz beklemissiniz kesinlikle annen de hiç saygı duymuyor ne üzücü.

siz ozlem demeye devam edin en sonunda annenin soyledigi kalıyor bizimde kuzenin oglunun iki ismi vardı anne tarafı kendi koydukları baba tarafı kendi koydukları isimle seslendi en sonunda artık herkes annesinin kullandıgı isimle sesleniyor cocuga:)

Ben kizimi düsünüyorum asil hani oraya gidince farkli evinde farkli isimler...
Canım bişey olmaz merak etme benim yengem yabancı abim Türkçe yengem kendi dilinde konuşuyor yeğenimle :) iki dilide biliyor çocuklar çok zeki herşrye alışıyorlar kafaları karışmaz takma bu kadar ;)

siz ozlem demeye devam edin en sonunda annenin soyledigi kalıyor bizimde kuzenin oglunun iki ismi vardı anne tarafı kendi koydukları baba tarafı kendi koydukları isimle seslendi en sonunda artık herkes annesinin kullandıgı isimle sesleniyor cocuga:)

Insallah...Rumeysa isminle bi problemim yok begeniyorum bende ama sanki bizim koydumuz isimin yok sayilmasinan rahatsizim

canım kıza özlem Adinda kolye yada bileklik tak ilerde o ismini çok sever merak etme hem hatırası varmış ozlemissiniz beklemissiniz kesinlikle annen de hiç saygı duymuyor ne üzücü.

Evet malesef hic ama hic saygisi yok..saygi onun icin büyüklere gösterilir..dedigini yapmadinmi saygisiz insanliksiz kalitesiz olursub

Merhaba Arkadaslar,
Akil danismaya geldim yine sizlere fikirlerinize ihtiyacim var ve önemli benim icin.

1 Yasinda bir kizim var adini Özlem koyduk cünkü 5 sene özlemini cektik olmadigi icin hatta hic olmama ihtimali vardi herneyse...

Sorunmu degilmi bilmiyorum ama rahatsizim bu konuda...Hamileyken annem kizimin adi Rumeysa olsun istedi baya baya..bende hayir ben baska düsünüyorum ama Göbek adi olabilir dedim..Annem kabul etmedi Dogdugu gün Ebe adi ne sordunda Özlem dedigimde bozuldu hanj Rumeysa koyuyordun dedi...hadi ilk torun gönlü kirilmasin diye nufusa iki isimli kaydettirdim Özlem Rumeysa. Annem inanmayip hatta dogum belgesini görmek istedi.Gösterdimde!

Gel zaman git zaman cocugun adi sirf Rumeysa aniliyor ailem tarafindan.Tüm etraf akraba hepsine öyle tanitiliyor. Ben kizdim bu cocugun ilk adi Özlem diye okulda arkdaslari hep o ismi bilicek Rumeysa anca makam yerlerinde gecicek dedim. Yapma bari iki ismini veya arada öbür adinida söyle cocugun piskolojisi bozulmasin dedim.Ama yok sen onu söyle ben Rumeysa dicem.
Esim buna tabiiki cok cok tepkili ama benim yüzümden bisey demiyor.
Ben annemlere gidince bende Rumeysa diyorum cocuk sasirmasin diye hemde saygimdan onlar öyle diyor diye..eve gelince yine Özlem diyorum.Ama onlar öyle yapmiyor.

Gecen annem biriyle konusurken duyorum iki ismi var ben ama Rumeysa diyorum ben koydum adini cünkü diyor..beklerdimki kizim beni kirmadi koydu bende ismi sevdigim icin öyle diyorum falan.Resmen ego.

Sizce napmaliyim ne sekil bi tutum sergilemeliyim veya hangisi dogru hangisi yanlis?
Annenin şu yaptıklarını kayınvaliden yapmış olsa düşünemiyorum. Olaylar olaylar..

Merhaba.
Benim sizde anlamadığım ne biliyor musunuz?
Annenizin ne kadar yüksek egosu olduğunu,baskın karakterli olduğunu bile bile onun sizi ezmesine izin veriyorsunuz.
Sizi tanımam etmem ama anneniz o ismi istediyse onu kullanacağını diğer ismi yok sayacağını ben bile buradan tahmin etmişken siz nasıl bunu farketmezsiniz,çok şaşırıyorum.
Yerinizde olsam onların olduğu mahalleye girmem,çok ciddiyim.
Bana,kocama,bebeme zarar veren insanlarla tüm bağlarımı koparırım.
Nedir yani ekmeğimi onlar mı veriyor?

O hic aklimin ucundan gecmemisti...naifim sanirim.

Vermiyor elbette ama nebilim kavga ettikmi küs dargin oldukmu üzülüyorum niye tartistik diye.

Halbuki yaptigim bise yok tek annenin düsüncelerinde degilim ve öyle asi sayilmam ama bana yaptiklarini kizinda cikicak hic üzülme diyor ...ne küfür etmis ne inkar etmisim nede dövmüsüm annemi ...bu simdi nedemek Allah bana bosuna kiz cocugu vermemismis?! Tek yaptigim onlarin yaptiklarina cevap vermem veya hayir demem yani güya begenmiyorum onlari alakasi yok.

Gecen tartismistik yine ve sonrasi benim gözümün icine bakip kizimin adini Rumeysa diye sesleniyor ve benim ne tepki vericeme bakiyor bende masusdan orali olmadim ne yapicak bakalim diye.
Ben Özlem diyincede hayire onun adin Rumeysa diyor hala 5 10 kere arka arkaya Rumeysa der ...cocuk gibi

Back
X