Kızımı emzirmekden kesemiyorum bağımlı gibi varmi bir fikri olan yardım :(

Bırakacağı zaman daha çok bağımlı oluyor diyorlar,belkide bırakma evresinde
 
İki yaşına geldiğinde çok sorunsuz bir şekilde kestim kızımı sütten. Kesmeyi planladığım tarihten bir iki ay önce yakında çocuk olacağını söylemeye başlamıştım özendirerek. Çocuk olduğunda ağzında bir sürü dişi olduğu için istediği her şeyi yiyip doyabileceğini, o zaman süt emmeye ihtiyacı kalmayacağını anlatıyordum. Dışarda küçük bebek gördüğümüzde dişlerini gösteriyordum, hiç dişi olmadığı için süt emmek zorunda başka bir şey yiyemez diye açıklama yapıyordum. Parkta oynarken paten ve scooterlara çok özeniyordu, onu da fırsat bilip şimdi bebeksin, çocuk olduğunda baban sana scooter alacak dedim. 2 ay boyunca özendirerek çocuk olmak, scooter sahibi olmak ve süt emmeyi bırakmayı ilişkilendirmesini sağladım. Son kez emerken eşim scooterla geldi yanımıza, ben sana çocuk olduğun için bir şey aldııım dedi. Kızım son kez emdiği memeyi kendi rızasıyla bırakmış oldu ve scootera koştu. O scooterla oynarken biz de artık süt emmeye ihtiyacın kalmadı diyorduk çocuk olmasını kutlar gibi.

İlk gece kucağımda yatıştırmaya çalışarak 1.5 saatte uyuttum. Anne ben çocuk olmayı şevmiyoyum diye ağladı. Çocuk olduğu için ne kadar şanslı olduğunu anlattım, çocuk olduğumda emmeyi bıraktığım için benim de biraz zorlandığımı ama annemin bana yardımcı olduğunu anlattım, sen de biraz zorlanıyorsun, bütün çocuklar zorlanır, yarın daha az zorlanacaksın bak ben sana çok zorlanma diye yardım ediyorum dedim, memeyi anımsatacak başka bir şey söylemedim. Çok az ağladı ama çok zor daldı uykuya. İkinci gün biraz daha hırçındı. Kafamı çıkay bebek yap, yanağımı çıkay bebek yap diye öfkeyle ağladı kısa bir süre. Bebek olmak istiyorum demeye çalışıyordu. Yine kucağımda sakinleştirdim, 1 saatte uyudu. Üçüncü gün de bir kaç kere çocuk olmayı şevmedim diye ağladı ama öfkeli değildi, yarım saatte uyudu. Sonraki günler uyuması 10 dakika sürmedi.

Memeye çok bağlıydı, bu kadar kolay olmasına ben dahil herkes çok şaşırdı. Püf noktası memeden ayrılma kararından bebeğin önceden haberdar edilerek karara dahil edilmesi ve bebeği emmeyi bırakmaya onu edilgen bir çaresizlikle zorlayarak travma yaşatmamak.
 
Keşke bende emzire bilseydim iki çocuğumuda emziremedim çok ağladım gecelerce aylarca ama nasip değilmiş
 
kendinizce güzel bir yöntem bulmuşsunuz ama memeyi bıraktıktan sonraki iki üç gün içindeki "çocuk olmak istemiyorum"diye (yani büyümek) hırçınlaşıp isyan ettiği dönem inşaallah bilinçaltına işleyip gerçekten büyüyüp olgunlaştığı zaman ona sorun çıkarmaz
 
Bnmki konuşmuyor sadece meme anne baba hadi al bunlari biliyor ondan sasirdim
[/QUOTE]
Çocuktan canım değişebiliyor diğer kizim erken konuşmadı ama bu kizim 23 aylık herşeyi söylüyor neredeyse
 
3.5 yas. Hay masallah

18. Aydan bildiriyorum. Bende yıldım. Memeden keseyim diyorum kiyamiyorum. Kesmeyeyim diyorum piercing gibi butun gun mememde tasiyorum.pofff.
 
Pul biber acı biber ışe yarar
 
3.5 yas. Hay masallah

18. Aydan bildiriyorum. Bende yıldım. Memeden keseyim diyorum kiyamiyorum. Kesmeyeyim diyorum piercing gibi butun gun mememde tasiyorum.pofff.
Ben de kiyamadim. İstedim ki kendisi biraksin. Tiksinmesin,nefret etmesin,korkmasin. Zaten bahsettiginiz aylardan sonra wc egitimi baslayacak. Doktorlar bu donemde kesmek uygun degil diyor,ustune 2 yas sendromu geliyor o zaman da uygun degil deniliyor. Bekleye bekleye oluyor sana yas 3
 
ben once gunduzu kestim meme isteyince biberon verdim sadece uyuyurken emzirdim zaten 1 defa uyuyordu
alisinca uyku memesinide kestim
sadece gece emiyordu
bunada alisinca gece 1 2 defa verdim ve onuda kestim daha az sancili oluyor boyle
birden kesmeyin
 
Bizde sirke işe yaramıştı,diğer yöntemler işe yaramamıştı,gündüz sürmüştüm,gece de kendi istememeye başlamıştı.Bu yöntemi de burda okumuştum.21 aylıktık bu arada.Kolay gelsin.
 
canim benim kizim da ayniydi daha fena diyebilirim sabir tasi mi ismini bilmiyorum ama bir tas var biraz aci aktardan aldik meme ucuna surdum ustune hemen emzirdim aci oldugu icin agladi kusturuyor birazda su an gosteriyorum vereyim mi diye kaciyor uykusuda biraz sabret gece duzene giriyor bir muddet sonra ama senin kokunu alsin yine gece atlatirsin insallaah
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…