kızımı gece tuvalete alışamıyor....çok yorulduuummm

anneoldummutluyum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
239
7
46
Kayseri
arkadaşlar kızım 3 yaşında. yaklaşık 1 yıldır gündüz bezlemeyi bırakmıştım idrarınıda kakasınıda gayet güzel yapıyor. tuvalete bazen tek başına bile giriyor. 1 ay önce gecede bezden vazgeçmeye karar verdim. havalar ısındı hem rahat rahat yatsın diye hemde artık yaşı geldi öğrensin diye... ama 1 aydır aynıyız her gece altına yapıyor. çarşaf pike pijama yıkamaktan çok yoruldum. mesela 12 gibi uyusa 2 yada 3 gibi kaldırıyorum klozete otutturup yaptırıyorum ama bazen kalktığımda daha 2 saat olduğu halde ıslatmış oluyor :(( kendi çok ağır 23 kilo kolay değil üstünü başını değişemiyorum belim acaip ağrıyor gücüm yetmiyor... gece bile çamaşır yıkar oldum. makinenin sesinden uyuyamıyoruz bu gece 3 te yine altını ıslatmıştı üstünü değiştim sahurumu yaptım 6 da kalktım tekrar çişe tuttum yaptığı halde sabah ben işe giderken saat 8 gibi uyandı yanıma geldi baktım gözüme baka baka işiyor... kızım gündüz sen hep tuvalete yapıyorsunya neden altına yapıyorsun diyorum anne hep unutuyooooommm diyor. ben işe gittikten sonra uyanınca mutlaka yapıyormuş. babası ben görüyorum altı kuru diyor kalkıp beni uyandıracağı zaman hemen yapıyor diyor. tekrar bezede dönmek istemiyorum. ne yapayım başına gelen varmı? arkadaşlar doktora götür bi film çeksinler diyorlar. sizler neler yaptınız?

arkadaşlar kızım 3 yaşında. yaklaşık 1 yıldır gündüz bezlemeyi bırakmıştım idrarınıda kakasınıda gayet güzel yapıyor. tuvalete bazen tek başına bile giriyor. 1 ay önce gecede bezden vazgeçmeye karar verdim. havalar ısındı hem rahat rahat yatsın diye hemde artık yaşı geldi öğrensin diye... ama 1 aydır aynıyız her gece altına yapıyor. çarşaf pike pijama yıkamaktan çok yoruldum. mesela 12 gibi uyusa 2 yada 3 gibi kaldırıyorum klozete otutturup yaptırıyorum ama bazen kalktığımda daha 2 saat olduğu halde ıslatmış oluyor :(( kendi çok ağır 23 kilo kolay değil üstünü başını değişemiyorum belim acaip ağrıyor gücüm yetmiyor... gece bile çamaşır yıkar oldum. makinenin sesinden uyuyamıyoruz bu gece 3 te yine altını ıslatmıştı üstünü değiştim sahurumu yaptım 6 da kalktım tekrar çişe tuttum yaptığı halde sabah ben işe giderken saat 8 gibi uyandı yanıma geldi baktım gözüme baka baka işiyor... kızım gündüz sen hep tuvalete yapıyorsunya neden altına yapıyorsun diyorum anne hep unutuyooooommm diyor. ben işe gittikten sonra uyanınca mutlaka yapıyormuş. babası ben görüyorum altı kuru diyor kalkıp beni uyandıracağı zaman hemen yapıyor diyor. tekrar bezede dönmek istemiyorum. ne yapayım başına gelen varmı? arkadaşlar doktora götür bi film çeksinler diyorlar. sizler neler yaptınız?

Canım ben çocuk gelişimi mezunuyum. yaşadıkların normal zaten pat diye o refleksi kazanamazki. yatmadan önce gece tuvaletini yaptırıp uyut yani mutlaka yapsın yatmadan. Gece uyanırsa yine seni kaldırsın tuvalet için. sabaıhta uyanınca tuvaleti olmasa bile yinede oturtun tuvalete. birde ödül sistemini deneyin. yani madem unutuyorum diyo, unutmayıp tuvalete yaptığı her gün için bir stiker yapıştırın. mesela odasına banyo yada wc neresi uygunsa bir panoya yada duvara renkli resimli çizgi film kahramanlı falan yapışkanlardan alın kendisi yapıştırsın.
eğer bu yöntemde 15 gün içinde işe yaramaz ise doktora danışmakta yarar var.

Sevgiler.

cevabuınız için çok tşk ederim, amaşöyleki ben baba kız onlar uyurken evden çıkıyorum uyandığındada babasının yanına vardığında yapmış oluyormuş uykusundamı yapıyor diyorum hayır yatak kuru pijaması ıslak oluyor diyor? gündüz hiç yapmayan çocuk nasıl oluyorda sabah kalkınca kendinde olduğu halde yapıyor bana bunu açıklayabilirmisiniz?

Canim hatayi kızını tuvalete alistirirken gece ge gündüzü ayırarak yapmışsın. Ikisini aynı anda ogretmeliydin. Simdi kiziniz refleks olarak gunduz tutmaya gece tutmamaya odaklanmış. Herseye en bastan baslamalisin.geceleri 2 saate bir kalkip götür meye calis tuvalete.. arkadaşlarin dedigi gibiodul sistemide ise yarar..her yaptiginda bir ödül vermelisin.tabi en başta daha sonra azalmali tabi bu ödül llerin sıklığı. ..

cevabuınız için çok tşk ederim, amaşöyleki ben baba kız onlar uyurken evden çıkıyorum uyandığındada babasının yanına vardığında yapmış oluyormuş uykusundamı yapıyor diyorum hayır yatak kuru pijaması ıslak oluyor diyor? gündüz hiç yapmayan çocuk nasıl oluyorda sabah kalkınca kendinde olduğu halde yapıyor bana bunu açıklayabilirmisiniz?

Haklısınız bu soru için. Çok normal çünkü sadee gündüz tutmaya alışmış. söylediğiniz gibi onlar uyurken siz evden çıkıyorsanız eğer, çıkmadan önce kızınızı kaldırıp tuvalete götürün. böylece tuvaletini altına yapmak yerine oda uyanıp tuvalete gitmeye alışacaktır. birde söylediklerinizde şunu fark ettim ki yatak kuru pijaması ıslak ise uyanıp tuvalete yetişemeden altına kaçırıp sizi uyandırmamak için geri yatıyor olabilir. takip etmekte yarar var. dediğim gibi eğer siz erken uyanıyorsanız uyandığınızda tuvalete götürmeyi deneyin. Ödül bölümünü atlamayın lütfen.
Başarılar dilerim. Umarım kısa zamanda atlatırsınız.

boşuna uzmanlar bezi tamamen bırakın demiyorlar...
neyse, yinede gecikmiş sayılmazsınız. Çocuğunuzun filimlik bir durumu yok, alışkanlık kazanmış, gece çiş alta yapılır gündüz tuvalete düşüncesinde.

Kızınızı uyuttuktan 1 saat sonra çişe kaldırın. 2-3 saat çok geç.
daha sonra sabaha karşı bir kez daha kaldırın. Sabırla hep tekrarlayın.
Taaakii kaldırdığınızda saçınıza başınıza yapışıp çişim yok diyene kadar :1::1::1: (benimki öyle yapıyorda)

sonrasında gecede 1 kez, uyuduktan 2-3 saat sonra kaldırabilirsiniz. ve bunu hep yapın. Ben ocaktan beridir her gece kaldırırım birkez. Önceleri iki kezdi. ve hala uyuttuktan maksimumum 1,5 saat sonra kaldırıyorum...

Son düzenleme:
canım, benimde 2 gün dört yaşına basmış oğlum var...gündüz bezini bıraktık ama geceleri bağlıyorum..çünkü uyandırırsam tekrar uyumuyor çok eziyet ediyor bi süre böyle devam edicem...
sana gelince, bazı çocuklar geceleri altını ıslatır canım bu bir hastalık...ben koca çocuktum hatırlarım altımı ıslatırdım geceleri :) hatırladığıma göre yaşım da 5 veya 6 vardır yani :) çevremde de çok var öyle gece altını ıslatan duyuyoruz komşulardan tanıdıklardan..
doktorlar bunun normal olduğunu söylüyor, bel açıklığı zamanla kapanır ve düzelirmiş..bel açıklığında altını ıslatırmış geceleri..
bence sabretmelisiniz, devam ederse doktora gidin...

arkadaşlar sağolun bu sabah 6 da kaldırdım zaten bende 6,30 da uyanıp 7 de evden çıkıyorum 6 da uyandırırsam geri uyumaz diye korkuyordum ama o riski göze aldım ve uyandırdım çişini yaptı ve hemen tekrar uyudu maşallah.. babasıda sabah altına yapmadıgını söyledi. bundan sonra duruma göre 2-3 gibi birde sabah 6 da kaldırayım diyorum sizce uygunmu

Back
X