Benim kızıma da yapıldı. Hiç bisey olmadı. Dozlar bitince hemşireye yeniden sevebilir miyim dedi.Merhaba hanimlar. Bugun aksam uzeri ben markete girdim 2 yasinda kizim esimle birlikte marketin onunde her zaman duran kediyi seviyorlardi.Kizim cok yakin degildi. Beni uyarmislardi daha once tirmiklar diye ama esime soylemeyi unuttum. Esim kizimin elinden tutmasina ragmen engel olamamis kedi birden ustune atlamis. Uzun kollu kiyafeti oldugu icin onemsemedim sadece korktugu icin agladigini dusundum. 1 saat kadar sonra farkettim ki gogus ve kol kisminda bir cok yeri kanamis. Hemen hastaneye goturduk. Kuduz asisi yapildi daha 3 dozu var. Kizimin zaten hastane korkusu vardi cok cok agladi. Esim de bize kediler kopekler neler neler yapmadi hic gerek yoktu asiya diyor. Yani sanki bos yere canini acitmisim aglatmisim gibi yorum yapiyor moralim iyice bozuldu. Bir de daha once birisi kuduz asisi olan cocuklarin cok huy degistirdigini soylemisti aklimda oyle kalmis boyle bir durum yasayan var mi? Cok yan etkisi olur mu?
Aşının çocuğun huyunu değiştirme ihtimaline gerçekten inandınız mı?
Aşıların yan etkileri olabilir, kuduz aşısı nasıl etki eder bilmiyorum ama ateş olur, ishal olur huy değişimi olmaz.
Sürekli göz önünde olan kediyse kuduz değildir, aşı yaptırmaya da gerek yokmuş aslında. Kediyi ğö bel gün takip etmeniz yeterliydi.
Tetanozu sordum ama sadece 4 doz kuduz asisi yapacgiz dedi hemsire. Asilari tam. Sanirim onceki asilarinda vardi tetanoz tam bilmiyorum ama bir daha sorayim en iyisiGecmis olsun. Erkek kediler genellikle saldirabiliyor kizginlik doneminde. Yaptirmasaniz da olurmus aslinda. Asil yapilmasi gereken tetanoz asisi bence. Onunda yaptilar mi?
Isirmasa da ellerini agzina goturup sonra tirmiklarsa bulasirmis. Hic kedi tirmiklamasindan kuduz vakasi gorulmemis simdiye kadar oyle yaziyor internette. Hemsireye soyledim guldu ben kendime de yaptim kedi tirmiklayinca oyle sey olur mu dedi.Yani aslında birşey olmazda sonuçta ısırmamış.ama çocuk olunca başka tabiki bende önlemimi alirdim herhalde
evet bende duymadım ama yinede risk olmaz tabiki şuan görülmeyen hastalıklar bile görülüyor siz doğrusunu yapmışsınız aklınızda soru işareti kalırdıIsirmasa da ellerini agzina goturup sonra tirmiklarsa bulasirmis. Hic kedi tirmiklamasindan kuduz vakasi gorulmemis simdiye kadar oyle yaziyor internette. Hemsireye soyledim guldu ben kendime de yaptim kedi tirmiklayinca oyle sey olur mu dedi.
Sonraki dozlari yaptirmayayim mi oyleyse? Ben zaten cok evhamli biriyim boyle seyler de beni buluyorKedinin kuduz olmasi cok zor. Bunun disinda kuduz asisi canli bir asi cok saglikli degil. Biraz abartii tepki vermissiniz ama yapacak bir sey yok. Dusunmeyin artik
Doktor mesleki sorumluluk gereği o aşıyı yapmadan sizi gönderemezdiEvet her zaman orada duran bir kedi hasta gibi degil ama bir ev kedisi gibi cok saglikli ve temiz degil. Doktora soyledim her zaman orada duruyor kedinin kuduz olmadigini biliyorum yine de gerek var mi diye asilari yoksa riske atamayiz dedi
Su yasima kadar ne etrafimda kimseyi ne beni kedi tirmiklamadi hic bilgim yoktu bu konuda. Sadece 2 3 hafta once bir cocugu tirmiklmis onu asiya getirmisler oradan aklimda kaldi hemen goturdum. Keske once buraya konu acsaydimBoşu boşuna şu bebelere aşı yaptırıyorsunuz kuduz vakası helede şehirlerde ve kedilerde görülmüyor bi ben kudurmuyorum heryerim tırmık izi
Diger asilari da yaptirin artik. Trk asida kalmasi daha sikintili.Sonraki dozlari yaptirmayayim mi oyleyse? Ben zaten cok evhamli biriyim boyle seyler de beni buluyor
Doktor mesleki sorumluluk gereği o aşıyı yapmadan sizi gönderemezdi
Ama diğer dozlar için takip vs gibi hükümler vardı yani belirli süre içinde kedi orada ise devamını yapmıyorlardı
Bir sonraki aşı için çocuk enfeksiyon uzmanından randevu alın demediler mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?