- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.194
- 78
- 32
Valla evham yaptikca en olmayacak seyler beni buluyor. Rahat biri olmayi oyle isterdim kiAsla riske atmam kendim dahil yaptiririm kuduz aşısı ve tetanoz. Hic belli olmuyor çünkü. Onlem almak lazim. Valla eşimin ayağına çivi batmıştı resmen makale okudum. Askerdeyken yapilan tetanoz aşısı korur mu vs. Bu tür konularda evham yapmak hayat kurtarir...
Ben de evhamlıyımdır ve evet hep beni bulur. Gamsız rahat biri olmak cidden Allah'n bi lütfu bence...Valla evham yaptikca en olmayacak seyler beni buluyor. Rahat biri olmayi oyle isterdim ki
Iste simdi de keske yaptirmasa miydim diye uzuluyorum. Gereksiz mi oldu asi yaptirmam daha cok zarar mi verdim diye.Çok geçmiş olsun, oğlumu da geçen sene köpek isirmisti ama sahipliydi şükür ki..
Haklısınız korkunuz da.
Ben asi karnesini görüp veterineriyle görüşmüştum, öyle içim rahat etmisti.
Bu arada aşıların huy degisttirtigine inanıyorum malesef..
Ama siz içinizi rahat tutun artık, yapılması gerekeni yapmışsınız.
Evet belki sadece pansuman yapip gonderirler hem icim rahat eder dedim ama asisiz gondermediler.Tetanoz vardır cocukluk asılarında bdahaya gerek yok kuduz ise şart kesnlkle yaptırım riske atmayın
Senelerdir kollarım kan içinde geziyorum bana bir şey olmadı ama iyi ki yaptırmışsınız öbür türlü acaba bir şey olur mu korkusu daha beterMerhaba hanimlar. Bugun aksam uzeri ben markete girdim 2 yasinda kizim esimle birlikte marketin onunde her zaman duran kediyi seviyorlardi.Kizim cok yakin degildi. Beni uyarmislardi daha once tirmiklar diye ama esime soylemeyi unuttum. Esim kizimin elinden tutmasina ragmen engel olamamis kedi birden ustune atlamis. Uzun kollu kiyafeti oldugu icin onemsemedim sadece korktugu icin agladigini dusundum. 1 saat kadar sonra farkettim ki gogus ve kol kisminda bir cok yeri kanamis. Hemen hastaneye goturduk. Kuduz asisi yapildi daha 3 dozu var. Kizimin zaten hastane korkusu vardi cok cok agladi. Esim de bize kediler kopekler neler neler yapmadi hic gerek yoktu asiya diyor. Yani sanki bos yere canini acitmisim aglatmisim gibi yorum yapiyor moralim iyice bozuldu. Bir de daha once birisi kuduz asisi olan cocuklarin cok huy degistirdigini soylemisti aklimda oyle kalmis boyle bir durum yasayan var mi? Cok yan etkisi olur mu?
Tetanoz sadece pasla demirle bulaşmaz. Toz toprak her yerde olabilir. Kediler patilerini yere bastığı için tırnak yaralarında kişinin tetanoz aşısı yoksa ilk yapılacak aşı odur. Kuduz genel olarak toplum sağlığını korumaya yönelik yapılır. Kuduz olabilmeniz için hayvanın kuduz olması gerekir. Hayvan kuduz mu değil mi diye sorgulamadan yapılan bir aşıdır prosedür olarak. Hayvan gözlemlenemiyorsa tüm dozları, gözlenebiliyorsa ilk 3 dozu olursunuz.Tetenoz aşısı Demir kesikleri pas vs ile ilgilidir kuduz aşısı hayvanlar tarafından ısırılıp tırmalandığında yapılır geçen yıl oğlumuda kedi tırmaladı yanağına boynuna vs geldi küçük kediydi ama yaptılar kuduz aşısını yinede el kol bacak çok önemli değil ama yüz boyun bölgesi özellikle riskli oluyormuş yapılması gerekiyormuş 3 doz yaptırdık şükür ki bir sorun yaşamadık korkmayın neselibella sizde hiçbirşey olmaz Allah’ın izni ile
Aşı kartı yok mu baksaniz soracağınizaTetanozu sordum ama sadece 4 doz kuduz asisi yapacgiz dedi hemsire. Asilari tam. Sanirim onceki asilarinda vardi tetanoz tam bilmiyorum ama bir daha sorayim en iyisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?