Kızımı kedi tırmıkladı

Hayir sadece asi takvimi verdiler sonraki 3 doz icin. Hatta bittikten sonra cocuk doktoruna gotureyim mi dedim gerek yok dediler

Peki aşıyı kim yapacak yani yine acil mi yapacak takvime göre

Uzman onayı gerekiyor devam etmemek için diye biliyorum ama sağlıkçı değilim o alanda çalışanlar tabii daha iyi bilir

Peki aşıyı kim yapacak yani yine acil mi yapacak takvime göre

Uzman onayı gerekiyor devam etmemek için diye biliyorum ama sağlıkçı değilim o alanda çalışanlar tabii daha iyi bilir
Evet yine acile getirin dediler. Ama yarin cocuk doktoruna gotureyim devami yapilmayabiliyor yaptirmayayim

Esiniz doktora söylesin gereksiz diye de agzinin payini alsin. Aşı gibi basit bir onlemi varken boylesine tehlikeli bir hastaligi hafife almak, aşı yaptirmaktan kacinmak dupeduz cehalet. Ben yaptirmadim bir sey olmadi diyenleri de anlamak mumkun degil. Sana olmamasi baskasina olmayacagi ya da bir dahaki sefere sana olmayacagi anlamina gelmez. Bilmiyorsaniz yorum yapip insanlari yanlis yonlendirmeyin.

Eski sokaklarla smdiki sokaklar ayni mi her turlu pislk var kediler pis demiyorum temiz hayvandir ama siz ebeveyn olarak onlemini almakla cok iyi yapmissiniz

Marketin önündeki kedi için kuduz değildir diyebilirim. Kuduz aşısının huy değiştirme gibi bir durumu olmaz, çocuk sürekli hastaneye gidip stres olduğu için huysuzluk yapmaya başlamıştır olsa olsa. Önemli olan tetanoz aşı benim görüşüm. Ama hastaneye gidip kedi köpek dediğiniz anda riske girmeden kuduz aşısını yaparlar. Prosedür böyle.

Doğru olanı yapmışsınız.huyu değişse ne olacak ki öyle bişe olmaz.kedi kuduzsa daha kötü değil mi olacak sonuçlar ?ben anlamıyorum erkeklerin bu rahatlığını.

Sonraki dozlari yaptirmayayim mi oyleyse? Ben zaten cok evhamli biriyim boyle seyler de beni buluyor
Artık yaptırmak zorundasınız. Devlet gözetim altında tutuyor bu vakaları. Sonuçta halk sağlığı söz konusu. Siz götürmediğiniz takdirde polis eşliğinde hastaneye gidecek çocuğunuz.

başlığı görünce, kızım da kediyi ısırdı falan yazacaksınız sandım benim oğlum kedi tırmaladıgında öyle yaptı da

madem evhamlısınız, aşı yaptırmanız iyi olmuş,
kafanıza takılmasından iyidir.
biz yaptırmadık. tırmalayan kediyi besliyorduk zaten, yeri yurdu belli, göz önündeydi.

geçmiş olsun. olan olmuş, aşılarınızı tamamlayın artık.
huy değişmesi konusunu ben de duydum ama bilimsel bir dayanağı yok.
genel olarak aşı karşıtı insanlar 18 aylık bebek aşıları için de bunu savunuyor ama altı boş bir iddia gibi...

Huy değiştirir inancınız çok saçma geldi. Hastaneden korkmasına da anlam veremedim. Siz etkiliyorsunuz herhalde bu halleriniz yüzünden.
Huy degistirir diye bi arkadasim demisti kuduz asisi olanlar sinirli agresif bir tuhaf oluyorlar diye. Etrafimda kuduz asisi olan tek tanidigim abimdi o da cok sinirli ve agresif biridir. Acaba mi diye aklimda kaldi oyle :)
Hastaneden korkmasida her asidan sonra cok agliyor 2 kez de kan degerlerine bakildi kan alinirken cok agladi. Simdi hastaneyi taniyor ve girer girmez aglamaya basliyor. Belki de ben soguk kanli degilim diye o da etkileniyordur hakli olabilirsiniz.

Artık yaptırmak zorundasınız. Devlet gözetim altında tutuyor bu vakaları. Sonuçta halk sağlığı söz konusu. Siz götürmediğiniz takdirde polis eşliğinde hastaneye gidecek çocuğunuz.
Evet olayin nasil oldugunu bile sorup kaydettiler

Geçmiş olsun.
Geçen ay da benim oğlumu tırmaladı kedi.
Bildiğimiz hayvan ama aşılı, ev kedisi değil.
Doktora götürdük, kuduz ihtimalini hiç düşünmedi bile. Ki zaten kuduz kedilerde ğel görülmüyormuş. Ama adına yanılmıyorsam kedi tırmığı hastalığı gibi bir şey dedi, o olabiliyormuş, bir çeşit enfeksiyon. Lenflerini falan kontrol etti, kan alındı, bir şey çıkmadı şükür.

Doktora deseniz gülerdi bence size. :)

İkinci olarak da oraya iyileşmek için gittiğini, canı acısa da sağlığı için gerekli olduğunu söyleyin her seferinde. Eşiniz bir yandan bastırıyor siz bir yandan tedirgin oluyorsunuz o da hissediyor muhtemelen.

Bence aşı yapıldığı da iyi olmuş. Eşiniz bir krem sür bile dememiş çocuğa ben olsam ona kızardım asıl. Gereksiz mereksizdi diye suç bastırıyor.

Size de gecmis olsun. Bize muayne edilmedi bile cizikler derin mi az mi cok mu vs doktor uzaktan sordu baska odaya yonlendirdi orada hemsire gelip baticon surdu ve asi yapti. Yarin cocuk doktoruna bi sorayim bu hastaligi da hic duymamistim.

Gercekten oyle benim yanimda da sevdi daha once hep kolumu kediyle kizim arasina koyuyorum ve comeliyorum yanina hemen mudahale edebileyim diye. Ben ona birsey demedikce o bana diyor gereksizdi cok abarttin diye. Bana diyor ki cocugun karnina bak cizilmis mi bende karnina baktim birsey yok 1 saat sonra tesadufen gogsunde boynuna yakin yerini gordum. Diyor ki bak dedim ya e sen karnina bak dedin burasi karni mi diyorum ya neresi diyor :)

Size de gecmis olsun. Bize muayne edilmedi bile cizikler derin mi az mi cok mu vs doktor uzaktan sordu baska odaya yonlendirdi orada hemsire gelip baticon surdu ve asi yapti. Yarin cocuk doktoruna bi sorayim bu hastaligi da hic duymamistim.
Biz önce aile hekimine danıştık, ben de evhamlı bir insanım. Olay haftasonu oldu, aile hekimini aradık acile giderseniz kuduz prosedürü başlar, hiç gerek yok, pazartesi enfeksiyon hastalıklarına götürün dedi.
Onun önerisine göre davrandık ve doktor gerçekten kuduz ihtimalini konuşmadı bile bizimle. Kulak boğaz vs inceledi, yara yerine baktı. Sonra da kan alındı.
Kuduz aşısı huy değiştirmiyordur bence de ama her aşı çocukları hırpalıyor, canları yanıyor sonuçta. Daha fazla evham yapmayın bence, çok geçmiş olsun

Bence bilerek öyle demiş.

Cok iyi yapmissiniz aile hekimi hic aklima gelmedi numarasini vermisti oysa ki bundan sonra aklimda olsun benim de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…