kızımı sürekli sinek ısırıyor

selenay83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2015
14
3
86
42
mrb arkadaşlar

5 yaşında kızım var, sivri sinekleri çekiyor resmen. 3 kere gözünden sinek ısırdı, balon gibi oldu gözü. kremlerle fln zar zor geçirdik. ne zaman parka, bahçeye çıksak kolunu bacağını sinek ısırıyor, kendisi de çok kaşıyınca balon gibi oluyor.

benim merak ettiğim, bu yaz yine gözünü sinek ısırdı gittiğimiz bir tatil beldesinde, zehirli sinekmiş çalışanlardan duyduğum kadarıyla, sivilce gibi baş kaldı gözünün alt kısmında, krem sürmemize rağmen o baş inmedi henüz, zamanla geçer mi yoksa cilt doktoruna götürsemmi ?

ikinci merak ettiğim ise, kov tarzı sinek kovucu ilaçları yüzüne sürebilirmiyim ? koluna bacağına zaten süreceğim de, yüzüne de süren var mı kov'u ?

çok tşkler

Bende sivri sinekleri cekerim cok kotu.
Kucukken bende cok isirildim kac kere gozumden.
Su an 22 yasindayim hala hedef tahtasiyim.
Kiz kardsimle ayni odadayiz ve yine gelip beni bulurlar ona dokunmazlar.
Annem " senin etin tatli oldugundandir' diyor. Bilemedim. Keske aci olaydim. Mevsim son bahara dondu ben hala isiriliyorum. Butun gun kasindim.

Yegenimde aynisi. Ablam odasina limon ve karanfil cicekleri koyuyor. O cicekleri yarim kesilmis bi limona koyuyor ve kaleruforin ustune koyuyor butun odaya yayilsin diye. Azda olsa ise yariyor.
Bi ara kuru soganda iyi diyorlardi ama kokusu dayanilmaz olur.

Gecmis olsun kiziniza. Bence zamanla gecer o isirik. Smdlik bkleyin. Tabi zehiri tamamen gittiginden emin degilseniz bi gorunun yinede kesinlikle.
Cogu kremin uzerinde goz ve agiz cevresinden uzak tutun derler. Bence bu bolgelere dikkat ederseniz bisey olmaz yuze surmeyle.

teşekkürler sağolun. evet kremi gözüne getirmemeye dikkat ediyorum. kızım da aynı sizin gibi, çekiyor sinekleri, kuzeniyle aynı evde uyudular, kuzenine konmamış bile sinekler, bizimkini ısırdılar.

kov'u koluna bacağına sürüyorum da, yüzüne sürebilir miyim acaba ?

Back
X