Kızımı sütten kestim çok üzgünüm:(

Ne güzel baya baya emzirmişsiniz. Kızım bir yaşından küçüktü kesmek zorunda kaldım. Ilk iki gün boyunca baya " Kaderimde bu da mı vardııı?" şarkısı çalıyordu beynimin fonunda. Zamanla alıştık. Evet emzirmek çok güzel bir bağ ama çocuğunuz sizden kopmayacak.

Ne güzel baya baya emzirmişsiniz. Kızım bir yaşından küçüktü kesmek zorunda kaldım. Ilk iki gün boyunca baya " Kaderimde bu da mı vardııı?" şarkısı çalıyordu beynimin fonunda. Zamanla alıştık. Evet emzirmek çok güzel bir bağ ama çocuğunuz sizden kopmayacak.
Ay 2 gün sürecek olsun razıyım vallahi ilk gün çook zor geldi.Doğururken artik karnimda olmayacaakk diye ağlıyordum şimdi de artik emmeyeceekk diye aglıyorum:deli:

Ay 2 gün sürecek olsun razıyım vallahi ilk gün çook zor geldi.Doğururken artik karnimda olmayacaakk diye ağlıyordum şimdi de artik emmeyeceekk diye aglıyorum:deli:
Geçiyor geçiyor üzülmeyin demeyeceğim üzüleceksiniz tabi ama üzülme sürenizi kısa tutmaya bakın ki çocuğunuz daha az etkilensin.

Geçiyor geçiyor üzülmeyin demeyeceğim üzüleceksiniz tabi ama üzülme sürenizi kısa tutmaya bakın ki çocuğunuz daha az etkilensin.
Evet ona hic çaktırmıyorum zaten günde milyon kez öpüp koklarım ilgimi hiç eksik etmem.Dediğim gibi o halinden memnun ben duygusala bagladim.Desteğiniz için çok teşekkür ederim

Çocuğa aşırı bağımlı anne modelleri varya, dikkat edin onlar gibi olma yolundasınız.
Çocuk gayet olumlu güvenli ayrılmayı yaşamış, siz duygusallığınızdan onu da etkileyeceksiniz.

Evet emzirmek Harika, ama zannediyormusunuz ki o çocuğun size artık ihtiyacı olmayacak?

Annelik bağı emzirmekle kopup birleşmiyor ki siz çok duygusal birisiniz sanırım..
Doğum sırasında doktor makası verdi oğlumun göbek bağını ben kendim kestim ortada kopan bir bağ varsa oda göbek bağı onun dışında kopan bir bağ yok rahat olun:KK71:

Ben de 6'dan küçük, hastalık var emziremiyorsunuz sandım. Abartmayın bence. Okula gidene kadar emzirecek haliniz yoktu. Burada hiç emziremeyen anneler var biraz da onları düşünün. Bağınız koptuysa onların hiç mi olmadı?

Katılıyorum
Benim bebeğim erken doğdu emme refleksi gelişmemişti 15 gün falan emdi ağlamıştım çok güzeldi sonrasında da hastalıklar falan derken 3ay anne sütü alabildi
Ama şuan ki aramızdaki bağı anlatamam 13 aylık ve uyurken kanguru bakımı uyur hala

O zaman biz emziremeyenler ölelim..

Emzirmeyi ne zaman kesmeliyiz?Çocuğun odasını ne zaman ayırmalıyiz? sorularının cevabı aynıdır...."Anne hazır olduğunda." Çocuklar yeni durumlara çabuk alışırlar ve olaylara verecekleri tepki ortamın havasından /annenin tutumundan bağımsız değildir.Siz doğal olan bu süreci travmatik bir olay gibi görürseniz çocuğunuz da öyle görür.Kuzunuz ile aranızda ki bağ siz emzirmeyi buraksaniz da devam edecek...ama artık onunla oyun oynayarak bu özel paylaşımı yaşayacaksınız.

Anneliğin kimyasında var bazı duyguları abartarak yaşamak. Anlıyorum sizi. Benim kızım 9 aylıkken bıraktı emmeyi, ne yaptıysam geri döndüremedim ve bir sene civarı sütümü sağarak verdim. Ama o ilk kopuş çok acıydı, çok hazırlıksızdım. Paylaştığımız en özel şeyi kaybetmişiz gibi gelmişti ama meğer değilmiş. Bir annenin yavrusuyla bağ kurmasının o kadar çok ve özel yolları var ki, zamanla siz de göreceksiniz, o zaman bu ruh hali de geçecek. Valla dua edin zaten emeceği kadar emmiş.

Siz muhtemelen kendı ruhumuzdaki bir eksikliği kızınızda gidermeye çalışıyorsunuz. Bilnincaltinizda neler var kim bilir. Elbette kızınızı da çok seviyor dusunuyorsunuzdur ama emmesı bir anlamda size bağlı olmasi demek emzirmeyince onu sizden uzaklasacagini düşünüp kabullenemiyor olabilir misiniz? Bu kadar üzülecek birşey yok bağ sadece emzirme ile kurulmaz. Zamanı geldiğinde kesmek emzirmekten daha sağlıklı. Doğanın kanunu bu. çok az emzirebildim ama bağımız çok guzel kızımla. Dert etmeyin yani bu kadar.

Benim.kizm sadece 6 ay emebildi oda mamayla birlikte
O duygu okadar içimde kaldiki ...
Sizinki yeterince emmiş zaten üzülmeyin alışırsınız

Ben de ilk kestiğimde mahvolmuştum. Kızım çok istemedi ama pna bakyıkça mahvolmuştum. 6 ay oldu o psikolojiyi hala atamadım üzerimden. Çok farklı bi duygu

Hanımlar kızım 23 aylık ve son 1 haftadır azaltarak memeden kestim.Bugün hiç emzirmedim ve şuan bu satırları yazarken ağlıyorum.Ben çok zor evlat sahibi oldum ve annelik konusunda çoğu duyguyu uçlarda yaşıyorum.Kızım biraz mızmızlandi ama yine de çok iyi gidiyor fakat ben mahfoldum.Sanki aramızdaki o büyük bağ koptu.Bir daha onunla bu kadar yakın olmayacağım falan filan işte:anne:Çok büyük bir boşluğa düştüm.Vicdan azabı mı dersiniz özlemek mi Bu durum ne kadar sürecek?Benim minik alıştı bile ama ben alışamıyorum:KK43:
doğru olan bu zaten
yanlış olan 7 -8 yaşına kadar emzirmek
benim ilkokulda arkadaşım öğlenleri eve gidip annesinin sütünü içip geri dönüyordu
artık tüm dişleri oluşmuştur kızınızın yemek yeyip farklı vitaminleri almasının zamanı gelmiş

Ben a
Hanımlar kızım 23 aylık ve son 1 haftadır azaltarak memeden kestim.Bugün hiç emzirmedim ve şuan bu satırları yazarken ağlıyorum.Ben çok zor evlat sahibi oldum ve annelik konusunda çoğu duyguyu uçlarda yaşıyorum.Kızım biraz mızmızlandi ama yine de çok iyi gidiyor fakat ben mahfoldum.Sanki aramızdaki o büyük bağ koptu.Bir daha onunla bu kadar yakın olmayacağım falan filan işte:anne:Çok büyük bir boşluğa düştüm.Vicdan azabı mı dersiniz özlemek mi Bu durum ne kadar sürecek?Benim minik alıştı bile ama ben alışamıyorum:KK43:
Ben anliyorum sizi sanirim..Kizim 20 aylik. O kadar sacma sapan yerlerde meme istiyor ki. Ve okadar sacma sekilde meme yiyor ki.. biraktirmayi dusunuyorum. Ama en once ben buna hazir degilim...
Kizim 2memeyi birden acar birini emerken digerini minciklar. Cogu zaman canimi acitir ben de elini tutarim obur tarafa atarim elini geri getirir falan. Bi dovus halinde oluruz yani.. Otobuste vs topluluk icinde emzirecek olsam beceremeyiz. Ortu altinda durmaz. Uykudan uyandiginda memesiz tekrar dalamaz.

Gece 5 6kere uyanir mesela. Meme olmasa uyanir mi diye dusunuyorum. Hani biraksak rahatlar miyiz acaba..

Kizim 20 aylik ve 9.5 kg anca. Hic yemek yemiyor. Su yemiyor diyip de sunu sunu yedi diye sayan anneler oluyor meseka daha ne yesin dedigimiz. Oyle degilim kesinlikle. Cidden yemiyor. Acaba yer mi birakinca...

Ama kizim 2yas sendromunun nirvanasinda su an ve en iyi arkadasi da meme. Ona siginiyor. Kiyamiyorum da..

Bence siz hazir degilsiniz. Ama kiziniz istemiyorsa birakmis sayilir artik vermeyin. Ama ister aglarsa.. ben dayanamazdim sanirim. Insan kendi hazir olcak basta . Kararlilik gerekiyor cunku. Ben ne zaman hazir olurum onu da blmiyorum hos..

Back
X